איך לדבר עם אחות קטנה על נושא כאוב?

איך לדבר עם אחות קטנה על נושא כאוב?

זה הולך להיות קצת ארוך, בכל זאת זה חשוב לי. כשהייתי קטנה אבא שלי התעלל בי פיזית ואני חושבת שגם מינית (הרגשתי שהוא פגע בפרטיות הגופנית שלי,שלא כיבד אותי,גם אם לא הבין שזה מה שהוא עושה).כ"כ שנאתי אותו.רציתי שהוא ימות.רציתי שאמא ואבא יתגרשו.ואני זוכרת שאחותי הקטנה שהיתה שותפה לריגשותי.באיזה רמה?אני לא יודעת.אני ויודעת רק מה שהלך אצלי.עם אמא אני לא יכולה לדבר,היא רק מנסה לטאטא מתחת לשטיח,להגיד שאני חייבת לסלוח בשביל שיהיה לנו שלום בית ולהזהיר אותי לא להסיט נגדו את אחותי הקטנה.(בין היתר כי היא ידעה ולא הגנה עלינו). עד לפני כמה ימים בכלל לא עלה על דעתי שאני צריכה לדבר עם אחותי הקטנה.במקרה דיברתי עם מישהי שעברה מה שאני עברתי ואמרה לי שאני חייבת לדבר איתה,שהיא צריכה אותי ואני אותה,שאנחנו בסירה אחת,שעדיף שתוציא את מה שיש לה בלב עכשיו ולא בגיל 18,אפילו שהיא מאוד צעירה. אחותי הקטנה מצאה את הדרך שלה להתרחק מהמשפחה-היא עסוקה בעיניים שלה ולא מדברת עם אף אחד-גם לא איתי.וכמו מטומטמת לא הבנתי למה עד שדיברתי עם הבחורה הזאת.אכלתי את ההסבר של אמא שזה גיל ההתברות. אני רוצה להחזיר אליי את אחותי! אני רוצה לדבר איתה מלב אל לב ולהחזיר לה את האמון בי (גם אני,באדושיתי,פגעתי בה)!אני רוצה שנחזור להיות חברות טובות כמו שהיינו פעם ונתמודד ביחד מול האוול שנעשה לנו!! בשביל זה אני צריכה לקחת אותה לטיול (כי בין קוטלי הבית הזה זה לא יהיה) ולמצוא זמן לדבר איתה בנינוחות. אוי..אני כ"כ רוצה שזה יציליח ושהיא תרצה להקשיב לי ולהיפתח בפניי...אם לא,אני חוששת שאיבדתי אותה לתמיד.. בבקשה-תחיזיקו לי אצבעות שזה יצליח!!!!!! אלוהים-תעשה שזה יצליח!!!!!!!!!!!!!!!!!! תודה על ההקשבה, ילדה. (אגב,אני בת 16,היא בת 13).

Ben Dor

New member
../images/Emo201.gif בהצלחה מתוקה שלי

אני ממש ממש מקווה שזה יצליח! תעדכני אותנו מידי פעם מה הולם איתכם אם הצליח לא הצליח אם את צריכה עזרה אנחנו פה =]

תודה בן דור מתוקה!

דיברתי איתה!!!!!!!!! ממש עכשיו!!!! האמת שהיתה לנו יופי של שיחה,וגם היא סיפרה לי דברים חשובים... אני לא אספר פרטים כי זה גם עיניין אישי שלה.. אבל היה מוצלח,ומרגש מאוד.אנ מרגישה עכשיו כ"כ יותר חזקה ושלמה עם עצמי! ואני בטוחה שגם היא.. המלצה-אם יש לך אחות,דברי איתה!!!!!!!!! אגב,it's me ,"מכשפת היער" (ששש!)...

בהצלחה

אני מקווה שתתצליחו להתגבר על זה ועל מה שעברת. אם תרצי לפרוק להתייעץ או סתם לקבל חיבוק אנחנו פה

תודה!את מקסימה!

כבר דיברנו (ראי תגובה לבן -דור).וכן,נראה שנצליח להתגבר על מה שעברנו.עכשיו כשאנחנו שוב מאוחדות שום דבר לא יצליח לעמוד נגדנו,אפילו לא ההורים שלנו. בפעם הראשונה,אולי בחיים,אני מרגישה שיש לי משפחה..גם אם לא משפחה שלמה,יש לי מישהו במשפחה שאני יכולה לסמוך עליו ולדבר איתו.היא המשפחה שלי. כי את אבא אני לא יכולה לאהוב,ובאמא אין לי אמון ,וגם לא יהיה (למרות שאני אוהבת אותה מאוד). תודה לכן, מקסימות שלי

ללא ספק..

היום,כשהלכתי לבצפר הרגששתי שאני מסתובבת בעולם עם הרבה יותר ביטחון.. קודם כל,כי הוצאתי את הסיפור שלי,הוצאתי את המוגלה מהפצע,אני כבר לא נכנעת לסחטנות הריגשית של הורי ..אני כבר לא מתביישת בסיפור שלי..זאת כבר לא בעיה שלי..זה הם שפגעו בי,שהם יתביישו ויתנו לעולם דין וחשבון .... אני מרגישה שמה שעברתי הוא מה שעושה אותי חזקה,ולא חלשה ושבורה מבנים (כן,כל דבר אפשר לקחת לכמה מקומות..) (טוב,זה קשור יותר לעצמי מאשר לאחותי) ודבר שני,כאמובן-כי יש לי אותה
אני מקווה שגם היא מרגישה כמוני,או לפחות תרגיש כך עם הזמן (כמו שכתבתי בתגובה למוסקטרית)

תודה../images/Emo24.gif

אני אעדכן אתכן מה קורה.. חשבתי כבר לפתןח על זה בלוג,אבל אין לי זמן..

כשאת מדברת איתה

תדברי אתה יפההה זתומרת תראי לה שאכפת לך ממנה...מהקשר שלכם שחס וחלילה לא יתנתק...תראי לה שאת רוצה בקירבתה שהיא חשובה לך שאת אוהבתתת אותה רק כככה היא תקשיב ותחזיר לך אהבה...רק ככה הקשר שלכם יתחזק

הלוואי..כי היא עדיין לא בוטחת בי../images/Emo7.gif

אני מניחה שמה שישכנע אותה שאני תמיד פה בשבילה זה מעשים ולא דיבורים.. אבל אני לא כ"כ יודעת איך...זותומרת זה לא יהיה קל,כי היא בעצם גדלה בודדה מבפנים...גם לי מאוד קשה לסמוך על אנשים..אני לגמרח מבינה אותה..היא לא רגילה לשתף אנשים במה שעובר עליה... אולי כדאי שאני אדאג לשתף אותה במה שעובר עליי..ואז זה יבוא לה? כשאני שואלת אותה שאלות כמו "איך היה היום?" היא עונה רק "בסדר",כמו שהיא עונה להורים
אני מבינה שהיא כועסת גם עליי,כי לא תמיד הייתי לצידה,שיש לה מה להגיד לי..אני רוצה שתפרוק את כל הכעס והאכזבה היא מרגישה כלפיי..שתצרח עליי כל מה שהיא חושבת...ואז נוכל שוב להיות חברות בגובה העיינים ולהתחיל מהתחלה... איך אני יכולה להחזיר לה את באמון בי?????

אמממ

את אמרת דבר נכון ברגע שתשתפי אותה במה שעובר עליך תספרי לה...תשתפי אותה במשו שכואב לך תגידי לה שתיעץ לך מה לעשות בקשר לזה ותאמרי לה שאת סומכת עליה שהיא לא תספר היא תרגיש שאת מאמינה בההה וסומכת כמו אחות קרובה תנסייי תאמיני לי לא מפסידים מלנסות

היא לא סומכת עליי..

כי היא לא סומכת על אף אחד,אני חוששת. היא למדה מוקדם מאוד שעל ההורים שלה היא לא יכולה לסמוך,ואני,אחותה,אף פעם לא דאגתי להוכיח לה שאני אחרת..ולא הגנתי עליה ,גם בהתמודדות מול ההורים.. זה לא שעשיתי לה משהו ספציפי רע,אני חושבת,חייתי בבועה העצובה שלי... כשההינו קטנות (גילאי בצפר יסודי) היינו קרובות.אני מקווה שמשהו מזה נשאר ואני לא זרה לה..

עצוב לשמוע מה שאת מרגישה .

נסי בכל זאת למצוא את מה שנישאר בניכן מהשנים הטובות יחד ועל בסיס זה ליצור משהו חדש בין שתיכן.

אוסה

New member
היי../images/Emo24.gif

עצוב לקרוא את מה שכתבת, מאוד עצוב. את יודעת ......תמיד תמיד אני מכניסה לבנות שלי לראש שקודם הקשר שלהן צריך להיות חזק אפילו יותר מהקשר איתי ועם אבא. אני תמיד מטפטפת להן לראש שזה שהן אחיות זאת עובדה זה שהן אחיות וגם חברות זאת זכיה! ואני רואה את זה שתמיד יש לי ויכוח עם אחת השניה יותא להגנתה עד בכי (לדוגמא אם אני אומרת לאחת שהיא בעונש ולא באה למקום מסויים השניה ניצבת מולי בכל הכח ומודיעה שאם אחותי לא גם אני לא! ועמוק בפנים אני אומרת לעצמי - הצלחתי!!!!! הצלחתי להן להיות מלוכדות גם אם אני "משלמת" על זה בסתירת המילה שלי. ולמה אני אומרת לך את זה????????????????? כי יתכן שבגלל שאביך לא רצה שצהיו קנוניה נגדו הוא "טרח" לגרום לכם פילוג. אולי מהחשש שלו שהשיחות בניכן "יפגעו" ולא יאפשרו לו לעשות מה שהוא עושה התעללות פיזית ו/או מינית הוא דאג לריחוק בניכן. יתכן שהסוד שאת שומרת הוא אותו סוד שאחותך שומרת. קחי את אחותך - ממש ממש לא בבית!!! נתקו ניידים , התנתקו מכולם רק את והיא שפכי את ליבך ותראי מה יוצא ממנה לדעתי יצצא ממנה מה שיוצא ממך , כל הכאב וכל ההתעללות שאת עברת. שולחת
ענק ממני אוסנת

למעלה