איך לדבר עם אחות קטנה על נושא כאוב?

תודה אוסנת../images/Emo24.gif,ואת כאמובן צודקת

כבר הבנתי שהוא ניסה להפריד ביננו..ולצערי אפשר לומר שהוא הצליח למשך תקופה מאוד ארוכה..הוא תמיד היה אומר "אני אבא שלה,את רק אחותה" ,ו"אל תתערבי"...הוא איכשהו גרמו לי להאמין שאני מזיקה ולא מועילה לאחותי בזה שאני מתערבת בחיים שלה וביחסים בינה לבין ההורים...בזמן שהם אלה שפגעו בה (אני אומרת "הם" אני מתכוונת בעיקר לאבא,אבל גם לאמא שתמיד סינגרה עליו ולא ידעה להגן עליה).. כשהיינו קטנות היינו בדיוק כמו הבנות שלך...זה כנראה נמאס על אבא שלי
אני חושבת שאת עושה את הדבר הכי נכון שאפשר בתור הורה-לקרב בין אחיות.כי לא תמיד יהיה להן אותכם,אבל אחים (אם רוצים) זה מתנה לכל החיים. ואם יש לי בקשה אחת מאמהות-תפקחו עיניים על הבני זוג שלכן!!!זה אולי נשמע פרנואידי,ונכון שלא כל האבות מתעללים,אבל אף אחד לא רוצה להאמין,וכולם בטוחים שאצלם בבית הכל נורמאלי,ושהם התחתנו עם האיש הכי מקסים בעולם (גם אמא שלי,עדיין..). שימו לב ליחסים בין הבנות שלכן לאבא..איך הן מתייחסות אליו ומרגישות כלפיו,לא רק אליו,כי הוא בטח לא יסגיר,אמהות-הרבה תלוי בכן..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! תודה
אוסנת, תשארי פה בפורום.. אגב,לקחתילי היום חופש מבצפר

אוסה

New member
ראשית אני שחמה שפתחתן את ליבכן

אולי בהתחלה יהיו מעצורים אבל במשך הזמן אתן תזרמו והכל יפתח. שנית זה נכון שצריך לפקוח עיניים אני תמיד חינכתי את הבנות שאיש לא נוגע להן באיברים הפרטיים שלהן , שמדי דגש חזק על זה מגיל מאוד קטן (3). אני תמיד ועד היום אומרת להן שגם לאבא וגם לי ובטח שלא לדודים , סבים וסבתות וכ... מותר לגעת אסור ואסור. זה חשוב להטמיע בילדים זאת מגיל צעיר.

h e n y

New member
אני מאוד מקווה שתצליחי

ואני מאחלת לך כל טוב ושתצליחי לדבר עם אחותך ולהתקרב אליה ולעזור לה לצאת מכל הבלאגן הזה!!!! אל תעיזי לעזוב אותה...תהיי שם תמיד בשבילה...תכריחי אותה אפילו תראי לה שאת בחיים לא תעזבי אותה! במקרים האלה הכי חשוב זה להראות הרבה אהבה! ולהגן כשצריך!

למעלה