איך להכין קאפקייקס עוגיפלצת

MisterCupcake

New member
איך להכין קאפקייקס עוגיפלצת


זוכרים את רחוב סומסום? וזוכרים את עוגיפלצת?
אז אני זוכר אותו טוב מאוד. בתור ילד תמיד אהבתי עוגיות, וממתקים, ושטויות והחלטתי ליצור משהו שיהיה כל כך מגניב, שכל ילד שיראה אותו יגיד "וואו!" וכל מבוגר שיראה אותו, יזכר בילדות

בעצם מדובר פה בשילוב של קאפקייקס וניל, עם עוגיות שוקולד צ'יפס, וזילוף מגניב שכזה, שיחד יוצרים את הצורה.

בתמונות שאני אשרשר תראו שזה ממש לא מסובך


אגב - בכוונה המתכון מדבר על כמות גדולה יותר של שוקולד צ'יפס, מכיוון שצריך לבחור את הקטנות והטובות ביותר, וגם כי זה סופר טעים ונגמר בביס, אז למה לא?
ולשאלתכם – כן, אפשר להכין את זה מכל קאפקייקס שאתם רוצים, לא רק וניל
שנתחיל?

 

MisterCupcake

New member
בשלב הראשון - מכינים קאפקייקס וניל

מצרכים [ל15 קאפקייקס]

200 גרם חמאה בטמפ' החדר
2 ביצים בטמפ' החדר
200 גרם סוכר [כוס סוכר]
350 גרם קמח [2.5 כוסות]
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
כוס חלב

אופן הכנה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מנפים בקערה את היבשים: קמח, אבקת אפייה,ומלח
3. במיקסר עם וו גיטרה [שזה הוו בצורת K] מעבדים את החמאה והסוכר עד למרקם קרמי ואחיד.
4. מוסיפים את הביצה הראשונה ומערבבים, מחכים שהיא תשתלב בצורה מלאה בתערובת ומכניסים את הביצה השנייה.
5. מכניסים ב"נגלות" – שליש מכמות היבשים, ומערבבים. מכניסים חצי מכוס החלב, ומערבבים. מכניסים עוד שליש מכמות היבשים ואת יתרת החלב, ומערבבים. לסיום, מכניסים את השליש הנותר של היבשים.
6. מרפדים תבנית שקעים ומחלקים את התערובת שווה בשווה בין השקעים, לא יותר משני שליש גובה.
7. אופים 20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים.

הערות

לא חובה להשתמש במיקסר חשמלי גדול, אפשר גם במיקסר יד או במטרפה אם יש לכם יש ממש חזקה
הסיבה שהקיסם אמור לצאת עם פירורים לחים – זה כי הקאפקייק ממשך להאפות ברגעים שהוא יוצא מהתנור ועדיין חם. זו הנקודה שאפשר להוציא אותו מהתנור והוא יצא טוב לאחר הקירור.

 

MisterCupcake

New member
בשלב השני מכינים עוגיות שוקולד צ'יפס

חומרים

200 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר [כוס]
170 גרם סוכר חום [בערך 3/4 כוס דחוסה]
2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים בטמפ' החדר
350 גרם קמח [2.5 כוסות]
2 כפיות אבקת אפיה
כפית אבקת סודה לשתיה
רבע כפית מלח
300 גרם שוקולד צ'יפס [שקית]

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. בודקים האם החמאה רכה מספיק – כשלוחצים עליה אמורה להשאר טביעת אצבע ברורה. אם זה לא קרה – מכניסים את החמאה ל20 שניות במיקרו ובודקים שוב.
3. במיקסר עם וו גיטרה מכניסים חמאה ,סוכר חום, סוכר לבן ותמצית וניל ומערבבים במהירות בינונית-גבוהה עד שהחומרים מתערבבים והתערובת מזכירה מרקם של קרם גבשושי [שזה הסוכר החום העיקש שלא מתערבב].
4. מוסיפים את הביצה הראשונה לתערובת. רק לאחר שהיא התערבבה לגמרי מוסיפים את השניה.
5. בקערה נפרדת מערבבים את היבשים: קמח, אבקת סודה לשתיה ומלח.
6. מוסיפים את תערובת האבקות למיקסר ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ובהיר.
7. מוסיפים את חבילת השוקולד צ'יפס וממשיכים לערבב עד שכל השוקולד צ'יפס התפזר בתערובת הבצקית.
8. בעזרת שתי כפיות [או כדור גלידה, או ביד אפילו] קורצים חתיכות קטנות מהתערובת ומניחים על תבנית אפיה בצורה מרווחת – החתיכות ישתטחו אז חשוב להקפיד על רווחים גדולים [אני לא שמתי יותר מ16 בתבנית גדולה].(עצה שלי – עזבו דברים מיותרים, תעשו כדורונים קטנים עם הידיים, זה הכי כיף, הכי מהיר, והכי חוסך בכלים)
9. מכניסים לתנור למשך 15 דקות או עד שהשוליים של כל עוגיה משחימים טיפה.
10. מצננים על השיש ומתאפקים לא לאכול – העוגיה עדיין מאוד רכה והיא תקבל את הקריספיות שלה במהלך ההתקררות.

 

MisterCupcake

New member
ומרכיבים!

לוקחים קאפקייק ומתחילים לזלף עליו שתי נקודות לבנות, אלה יהיו העיניים.
עדיף "לצייר" אותם בחצי העליון של הקאפקייק, ולא במרכז הקאפקייק.

 

MisterCupcake

New member
יוצרים את הגוף

בשלב הבא, נזלף צבע מאכל כחול וניצור את ה"גוף"
שתי אופציות לזילוף:
אפשר עם ראש זילוף (צנתר) של כוכב
אפשר (ועדיף, אבל זה מצריך ללכת ולקנות) ראש זילוף שטוח עם חורים (נמצא בהודעה המשורשרת הבאה)

 

MisterCupcake

New member
צנתר לזילוף הגוף

שוב, הכי טוב להשתמש בזה מכיוון שהוא נותן את האפקט הכי טוב
צנתר כוכב גם יכול לעבוד במקרה הזה


 

MisterCupcake

New member
בשלב הבא

נצייר את העיניים בעזרת קצפת שחורה
(מצטער, שכחתי לצלם את השלב הזה)
ולסיום – לוקחים עוגיית שוקולד צ'יפס שנראית סימטרית, חוצים לשניים (בעזרת סכין / בעזרת היד / נותנים ביס) ושמים חצי מהעוגייה בחלק התחתון של הקאפקייק

 

Justacook

New member
קטלני

ממש רעיון מתוק, בעיקר לילדים.
בכנות לא הכרתי כזה ראש לשק זילוף, אפשר לייצר איתו עוד דוגמאות "פרווה" לדברים אחרים.
האם אפשר ליצר עם הראש הזה שושנים קטנות כמו שעושים עם צנתר משונן?
 

MisterCupcake

New member
תודה
ולשאלתך -

הראש זילוף הזה לא מתאים
אם אתה רוצה ליצור שושנים, אתה צריך ראש זילוף משונן סגור
כמו זה שבתמונה

 

MisterCupcake

New member
תודה!

הקרם עשוי משמנת מתוקה (38%) ואינסטנט פודינג, יחד עם צבע מאכל מסוג ג׳ל
 

The Blue Fairy

New member
מקסים!! חייבת לנסות בהקדם :)

יש לך אולי איזושהי הדרכה למשהו שקשור למסיבת רווקות?
 

MisterCupcake

New member
!

הדרכות מוכנות למסיבת רווקות אין לי, אבל אני מוכן לעשות כאלה בעתיד
 
יש מצב


כרגע אני נכנסת לתקופת בחינות לחוצה במיוחד, אבל הרי ברור שבתקופת בחינות עושים הכל חוץ מללמוד את מה שצריך למבחן..

&nbsp
אז נראה. בהחלט אפשרי.
 

MisterCupcake

New member
מכיר את זה

עוד שבועיים מתחילה גם תקופת המבחנים שלי
ואני יודע שאני אבלה כאן הרבה יותר מאשר עם הספרים
 
למעלה