איך להסתדר עם משפחה מאוד חומרית?

AEOLIAH

New member
איך להסתדר עם משפחה מאוד חומרית?

אין לי כימיה עם המשפחה ובכלל כל מי שהמשפחה שלי מכירה כל מה שמעניין אותם לא מעניין אותי.
אותי מעניין טבעונות רוחניות רפואה אטרנטיבית שמנים ארומטים וכאלה טכנולוגיה מדע בדיוני (הבנתם את הראש)
אותם מעניין פוליטיקה הנכדים שלהם ועוד דברים שלא מעניינים אותי פשוט אין שפה משותפת.

אתמול בערב החג היו ההורים של בעלה של אחותי וההורים של אשתו של אחי ואחותי ואחי עם הילדים ולא היה לי על מה לדבר וכלום ובמיוחד שהקינוחים היו על בסיס חלב שאטני לא אוכל ולא שותה קפה ואוהב דברים טבעיים כמו צמחם וכאלה לא הרגשתי נוח אחרי הארוחה לשבת איתם כי הרגשתי זר באנרגיה במיוחד כשהיו ההורים של הגיס שלי ושל גיסתי.
אז הלכתי למחשב אחכ אמרתי שלום לכולם ואמא שלי אמרה לי אתה חייב להשתנות.
אז נכון יש צדק חלקי בדבריה אני דיי שונה משאר האנשים ולא מוצא את עצמי בכל מקום ולא יכול להתאים את עצמי לכל מקום ויש לי בעיה כללית עם חברה זה נכון אני בהחלט צריך לעשות שינוי מסוים אבל מצד שני על מה אדבר עם אותם אנשים שהיו שם על מה? כל מה שמנעניין אותי לא מחעניין אותם זה כל כך הכעיס אותי שאמרה את זה כי אני מרגיש מספיק חייזר על כדור הארץ הזה ועוד במיוחד שקבלתי מהיקום משפחה מאוד מאוד חומרית ולא רק זה שגם לא מעניין אותה ערכי מוסר טוב לב עזרה לזולת וכו וכל מה שמעניין אותם זה הם הנכדים שלהם והכולסטורול שלהם וזהו הדבר היחיד שמחבר אוטתי איתם זה אולי התזונה שהם שומרים יחסית על אוכל בריא.

אבל מה הייתי אמור לעשות לשבת בכוח עם כל החבורה החומרית הזו ? בכוח לשבת ולהסתכל כמו מטומטם?
מה הייתי אמור לענות לאמא שלי כשהיא עונה לי אתה חייב להשתנות ?

AEOLIAH

New member
ואמא שלי הזו

כל הזמן מצלמת חומרית כזו היא יפה פנים נורא סימטריות ואוהבת מצלמה ואופנה וכאלה שטויות והיא ההפך ממני מה עושים??
ואבא שלי מענין אותו ספורט כסף והציורים שהוא מצייר.

לא מעניין אותם מוסריות ועכזרה לזולת רוחניות טבעונות קוסמטיקה טבעית טכנולוגיה וכל מה שאותי מעניין מה עושים זה מעצבן שהיא אומרת לי אתה חיב להשתנות.

KFIRB

New member
להשקפתי

אין רוחניות אחת.
ויותר מזה, זכותך לא לקבל את אורח חייהם, אך חובתך לכבד אותו כמשפט "ואהבת לרעך כמוך" כלומר אם אתה אוהב את עצמך ומכבד את עצמך גם אחרים יכבדו אותך ובדרך פלא גם תכבד אותם גם אם לא תסכים על נושאיהם.

גם אבא ואמא והמשפחה היא חומרית אפשר להסתכל על זה מכמה כיוונים:
האחד שבאת לעולם לחוות את החומריות שמאזנת אותך למול הרוחניות שלך , הרי הרוחניות חייבת להיות קשורה לאדמה לקרקע ולא להיות מרחפת.
השני שגם אבא וגם אמא ממה שסיפרת מחוברים לאני הפנימי שלהם בדרכים אחרות משלך- אמא במצלמה , באופנה, ואבא בציור. שניהם עוסקים בתחומים מאוד מאוד רוחנים שמתבטאים באומנות שלהם, באסתטיקה. נכון זו לא הרוחניות שלך , אבל היא סוג של רוחניות.

כשאתה תקבל את עצמך ואותם, השינוי יתרחש מעצמו, עצם זה שאתה אומר מצד אחד שאתה כועס על האמירה שלה ומצד שני אתה אומר שזה נכון, זה מעלה בתוכך את האמיבוולנטיות בצורך בשינוי.

אני במקומך דווקא במקום "דחוס" אנרגטית, הייתי שולח אור ומבצע "אהבה פעילה" לכל הנוכחים בחדר, אחד , אחד, אח"כ למקום בו אתם נמצאים ואח"כ לעיר , לארץ, לשכני הארצות שלנו, ולעולם, ליקומים. ולבסוף לעצמך. תוך כמה דקות יחד עם נשימות אור והכוונת האור לגורמים המציקים לך, היית רואה שינוי בתחושתך משום שדומה מושך דומה, וגם היה מתרחש שינוי במציאות החיצונית לך.

ועוד משהו- בכל דבר ניתן למצוא את הרוחני שבו. בכל אדם ניתן למצוא את הניצוץ האלוהי- הנשמה שבתוכו, ברגע שתסכים לעשות זאת, תגלה שאתה לא ממש חייזר והחיים פשוטים בהרבה ממה שאתה חושב.

AEOLIAH

New member
כן אבל לא היה לי חשק לשבת איתם?

מה בכוח?
לא הרגשתי כימיה
הרגשתי אנרגיה חומרית
הרגשתי חוסר חיבור טוטאלי.
אני מעדיף להיות לבד מאשר להיות בחברת אנשים כאלו.
כל דבר שמעניין אותי אפילו הדברים הפיזים לא מעניינים אותם.
פשוט כלום.
אז מה בכוח?
אין לי כוח לאנרגיות ולשליחת אנרגיות עשיתי את זה בעבר וזה בכלל לא עזר ולא עבד ולא הרגשתי שינוי.
אולי השיעור שלי מכל זה לקבל את עצמי כמו שאני ולא לנסות להיות כמוהם.
כי כשהיא אמרה שאתה חייב להשתנות שינוי זה הכעיס אותי כי אולי חלק בתוכי היה רוצה להיות כמוהם בדיוק ולא רוחני ולא רגיש ולא מוסרי אלא אחרת לגמריי (והאמת שזה נכון הייתי רוצה להיות כמוהם) ואולי כשהיא אמרה את זה כעסתי כי אני לא מקבל את עצמי ואני רוצה להיות כמוהם וזה היה שיעור בשבילי לקבל את עצמי כמו שאני ולא לנסות להיות ולהתאים את עצמי לאחרים אני ברוחניות מעל 12 שנה ניסיתי הכל וכלום לא עזר לא שליחת אנרגיות ולא מדיטאציות ולא כלום .
אני חושב במחשבה לאחור של אותו יום שכעסתי כי היא דרשה ממני להיות יותר דומה להם משהו שבתוכי הייתי רוצה להיות הייתי רוצה להיות חומרי שכלתן לא רגיש ושונה לחלוטין ממה שאני היום וכשהיא אמרה את זה זה ניגן על המקום הזה שרוצה להיות אחרת ולא כמו שהוא.
ואולי אם הייתי מקבל את מי שאני כמו שאני הייתי יכול להסתדר איתם יותר טוב..אני לא יודע.. אולי..

AEOLIAH

New member
לקבל את המקום הזה שאני

רגיש
עדין
רגשי
פגיע
רוחני
מוסרי
טבעוני

ולא לרצות להיות כמו כל אנשי העולם חומרי שכלתן אפאטי אטום קר ולא רגיש.

רותי 11

New member
חשבת על זה שלהיות רוחני או לחיות

אורח חיים כזה זה בעצם לקבל את כולם כפי שהם
בלי לנסות לשנות אותם.
לקבל אותם למה לא? בחרת אותם כמשפחה שלך
לעולם אל תשכח את זה.
תנסה לבדוק עם עצמך מה הם מייצגים בחיים שלך
הם בטח לא מייצגים הפכים שלך או ניכור.
אתה זה שמבדל את עצמו ולא משתלב וכן אפשר
גם לדבר שיחות חולין זה חלק מההוויה שלנו זה חלק
מהחיבור שלנו עם אנשים.
תחשוב על זה שאם לא תהיה מנוכר תוכל להכניס
בעדינות ולאט לאט את הנושאים שאתה מתעניין בהם
ויש מצב שאתה תופתע שתהיה אוזן קשבת ואפילו
שיתוף פעולה. ואני לא סתם אומרת את זה - זה נאמר
מנסיון.

אלמקס

New member
אני יכול לשתף אותך במקרה שלי

אני טבעוני מגיל 11 (היום אני בן 36) וגם אני הייתי מוצא את עצמי בכל מיני מפגשים חברתיים מכל הסוגים שלא "מצאתי את עצמי" (בעיקר מבחינה תזונתית והאמונה שלי).
היו מקרים שאפילו הייתי מגיע למפגש "על האש" ומביא איתי שניצלים צמחונים מהבית רק כדי לא להיות מבודד חברתית.
זו ההצעה שלי לפחות, לא לבודד את עצמך חברתית בגלל האמונה שלך

AEOLIAH

New member
זו לא אמונה זו כימיה אין לי כימיה איתם.

זה כמו שיהיה לי דייט עם גבר ואין בניינו כימיה אבל אני בכוח אנסה להכנס איתו למערכת יחסים למרות שאין לי על מה לדבר איחתו ואין לי משיכה.

Mandy18

New member
לא צריכה להיות שום כימיה לדבר עם אנשים אחרים

אם אני יכולה לדבר עם בן אדם זר שפגשתי רק לפני כמה שניות ואין לנו שום דבר במשותף בטוח אתה יכול לדבר עם בני משפחתך.

זה לא קשור לכימיה או לאמונה זה קשור לרצון - רצון לשאול שאלות, לדבר על עצמך, להקשיב לאנשים אחרים...

ודרך אגב הייתי בכמה דייטים שלא הייתה שום משיכה ועדיין דיברתי עם הבן אדם, כי תמיד אפשר למצוא על מה לדבר.

זה נשמע שאתה מאוד כועס לגבי המקרה הזה כי אתה כן רוצה להיות שייך למשפחה שלך אבל לא מרגיש שייך - יש מצב שאתה לא מרגיש שייך כי אתה דוחף את עצמך החוצה? הם רוצים להיות איתך, הם רוצים לדבר איתך ואתה זה שלא נותן להם להתקרב אלייך.

AEOLIAH

New member
כי כשאני מדבר על מה שמעניין אותי..

אני מגיש שהם מקשיבים בכוח וזה לא הכי מעניין אותם והם ישר מדברים עם מישהו אחר על נושא אחר,למשל אמא של בעלה של אחותי אמרתי לה שאני טבעוני והרשתי שזה לא ממש מעניין אותה להקשיב לי..
ואז היא מייד פנתה לנכגד שלה וכשניסיתי להמשך לדבר זה לא עיניין אותה זה רק דוגמא היו דברים אחרים עייפתי מלנסות שאנשים שלא מתאימים יקשיבו לי זה מרגיש לי כמו שאני יילך למועדון ויינסה לדבר בכוח עם גבר שלא נמשך אלי ולא רוצה לדבר איתי והוא יימשיך ללכת למקום אחר ואני אנסה בכוח לדבר איתו והוא יגיד לי תפסיק להטריד

AEOLIAH

New member
מה הפתרון לשבת בשולחן כמו טמבל ולהסתכל עליהם?

כשהם מדברים על כסףף פוליטיקה וכאלה דברים שאין לי מה להגיד בנושא וכשאדבר על משהו שמעניין אותי הם יידברו 5 דק וזהו ואז כל שאר הזמן יידברו על הדברים שלהם?
נו באמת...

רותי 11

New member
לא לשבת כמו טמבל אלא פשוט לנסות להיות

חלק מהמשפחה אפילו שאתה לא הכי אוהב את
התכנים שהם מעלים.
להזכירך שאתה חש הרבה פעמים מול רוב
האנשים כנטע זר. אז אם אתה רוצה שמשהו ישתנה
תשנה את זה בתוכך

AEOLIAH

New member
ניסיתי לשבת בכוח והרגשתי חוסר חיבור טוטאלי

וחוסר כימיה.

AEOLIAH

New member
ההרגשה היא אותה הרגישה כמו שאני יוצא

למועדון של גייז והאנשים שם, או כמו שהכרתי כמה אנשים ואני יושב ליידם ומרגיש ממש לא נוח וחוסר חיבור איתם.
אי אפשר בכוח להשתייך ולהיות שייך לכל מקום מה לעשות שאני שונה וצריך לקבל את זה

AEOLIAH

New member
אני חושב שקשה לי איתם כי

כי אני לא מקבל את זה שאני שונה מהם והם מייצגים עבורי דמות שהייתי רוצה להיות(חומרי,שכלתן,קר ולא רגיש- למעשה לא להיות מי שאני)
אולי ברגע שאקבל את זה שאני שונה מהם אולי אז אוכל לתקשר איתם יותר בקלות.

AEOLIAH

New member
תשובה 2

מוסריות לא מעניינת אותם
רוחניות לא מעניין אותם
טכנולוגיה לא מעניינת אותם
טבעונות אולי תעניין אותם דקה וחצי.
קוסמטיקה טבעית לא מעניינת אותם
שמנים ארומטים וכאלה לא מעניינת אותם

מעניין אותם כסף פוליטיקה ספורט וזהו.

מה עושים במצב כזה יושבים כמו פסל ורואים על מה הם מדברים?

AEOLIAH

New member
גם אני יכול לדבר עם זר שפגשתי לפני 5 דקות

ל 5 דקות.
אני אראה אותו פעם אחת וזהו
אבל שוב ושוב ושוב אני לא אראה אותו כי אין כימיה.
מה לעשות שנולדתי למישפחה שכלתנית שלא מעניין אותם סבל של בעח שאני מנסה לדבר על זה זה מעצבן אותם
כשאני מנסה לדבר על מוסריות בעולם ואיך שבני אדם מתנגים אחד כלפי השני מעצבן אותם
מה לעשות שהדבר היחיד שיש לי לדבר איתם זה על תזונה בריאה וזהו שיחה שנגמרת אחרי 5 דק

AEOLIAH

New member
כן הם רוצים להיות ולהתקרב אלי

הבעיה שהנושאים שאני מדבר עליהם לא מעניינים אותם בשיט!!
כל פעם שאני מנסה זה נתקל בקיר מה עושים בכוח?

AEOLIAH

New member
זה לא שאני לא מקבל אותם

שיעשו מה שבראש שלהם אבל אני לא מוצא מכנה משותף איתם.
זה כמו שאתה תישבי עם חבורת סלברטיז מלאי אגו,על מה יש לדבר איתם? וחוץ מזה אני לא חייב להיות חבר של כולם אולי אני צריך לקבל ואני כן מקבל אבל לא להיות חבר שלהם כי אין כימיה.
מה עם כולם צריך להיות לנו כימיה ועל מה לדבר? זה כמו שאני אשב עם חבורה של גברים מאצואיסטים שובניסטים על מה ולמה שאני אשב איתם?

למעלה