איך להציל ממרח אפונה שלא הצליח?

איך להציל ממרח אפונה שלא הצליח?

עוד אחד מהכישלונות הקולינריים שלי

אז כאמור ניסיתי להכין היום ממרח אפונה. בישלתי אפונה מיובשת (קטניה) ולאחר מכן טחנתי אותה במעבד מזון עם חלק מהמים של הבישול, הוספתי כף טחינה גולמית, כף שמן זית, לימון וקצת מלח.

למרות כל הנוזלים והשמנים זה לא יצא ממש ממרח. אלא מעין פירורים שמנסים להתחבר אחד לשני. (לא יודעת איך להסביר את זה). כלומר זה לא קיבל מרקם חלק של ממרח.

השאלה היא מה עוד אפשר לעשות עם התערובת שנוצרה?
לנסות להוסיף עוד נוזלים כדי שיקבל מרקם יותר של ממרח?

אופציה אחרת שחשבתי עליה היא אולי לעשות קציצות אפונה.
כאן אשמח לקבל רעיונות איך לעשות זאת. כלומר באיזה חומרים להשתמש כך שאפשר יהיה להדביק את התערובת וליצור מזה קציצות?

awareness3

New member
אני חושבת

שהאפונה פשוט לא התבשלה מספיק.
אני בדר"כ משרה את האפונה המיובשת לכמה שעות, לפני הבישול, או מבשלת זמן ארוך.

להצלה, עשיתי לא מזמן פלאפל כוסמת ואפונה של אורי שביט
http://vegansontop.co.il/vegan-buckwheat-falafel/

אז על בסיס זה, ניתן אולי לבשל דגן כל שהוא ולאחד הכל

כן, יכול להיות...

משום מה חשבתי שאפונה זה דבר שמתבשל מהר.. אבל אולי באמת זה לא מספיק מבושל, גם אני באמת חשבתי ככה.
ובאמת עשיתי את זה היום על הבוקר, קצת לפני היציאה לעבודה, כך שאולי באמת לא נתתי לזה מספיק זמן להתבשל.

תודה על המתכון. אני אסתכל ואנסה

מצלתיים

New member
ראשית, mushy peas זה מאכל טעים כמו שהוא.

נראה לי שכדי לעשות את המרקם אחיד וחלק יותר את צריכה להוסיף שמן ואולי עוד מים, ולתת עוד בליץ רציני בבלנדר, כמו שכתבו לפניי.
גם קציצות זה רעיון, אני לא חושבת הרבה מוסיפה פירורי לחם ויאללה למחבת.
אם את אמיצה - תבלי עם שלושה גרגרי הל כתושים, זה סגנון הודי.
אם את רוצה סגנון אנגלי - עלי נענע, מומלץ.

mushy peas (תתעלמי מהדג, זו מנה אנגלית קלאסית)

ladybug6

New member
תני לזה עוד כמה סיבובים טובים בבלנדר

או במעבד, תוסיפי לזה קמח וקצת מים, טיפה שמן, תגיעי למרקם של בלילת פנקייק, ויצאו לך מזה אחלה לביבות. אם זה נוזלי תטגני כמו פנקייק, אם את מעדיפה יותר יציב אפשר משהו במרקם של פירה, שבעזרת שתי כפות תיצרי ממנו לביבות ולתנור.

והצעתי

המשעממת היא שבבי תפוחי אדמה, יעשו בדיוק מה שאת אומרת.

גם קמח חומוס וגם קואקר יעשו זאת.

יוספה 51

New member
וידוי עצוב על אפונה.

רק קפואה, היבשה יוצאת לי אחרי השרייה רצינית מסריחה. שפכתי כמויות גדולות. משהו שם נראה לי עקום.

אני מחבבת אפונה טריה

והקפואה עבורי פתרון לא רע לסוגיה הזו. בפרט העדינה הקטנטנה.
ככה שאני מבינה אותך.
אני לא משרה אפונה. משתמשת בה ללא השריה , בישול ארוך. אבל לא מתה על המרקם החולי שהיא מקבלת. מכל הקטניות, האפונה היבשה היא הפחות אהובה עלי. אני מוסיפה אותה למרק קטניות.

לאחרונה רכשתי לי קמח מאפונה צהובה, מעדשים כתומים, של אופק מן הטבע , זה התחיל מקמח טף שמצאתי שלהם.

קראו לי באמצע ומישהו שלח וסגר...

ניחא רציתי להגיד שהתחלתי להשתמש בקמח של האפונה לכל מני מאפים מלוחים, לקציצות ירק בגוון הודי וחושבת להסמיך בו מרקים . לא יודעת מה עוד. הוא צריך מחקר.

ממש לא

אבל אני רוצה לראות את הטקסטורה במקומות יותר רגישים- כמו מרק.

נכון

מאידך הקפואה העדינה לא רעה בכלל, במיוחד אם רק שוטפים במים במסננת ולא מבשלים כלל

מצלתיים

New member
אל תשרי אפונה יבשה

שטפי היטב ובשלי עד שהיא רכה, זה לוקח קצת יותר זמן מעדשים, למשל, אבל זה מרק קלי קלות ותמיד טעים ומשביע, אל תוותרי עליו ברפרטואר שלך.

אחרי הבישול אני מועכת את האפונה היטב בבלנדר מוט למרקם מרקי ומוסיפה חתיכות "נקניק", אם יש אפונה קפואה אני זורקת פנימה כמה אפונים כדי להעניק רעננות ומרקם שונה והם יתבשלו מחום המרק עד שיצטנן, ,אם רוצים ארוחה שלמה גם כמה קוביות תפוחי אדמה מבושלים, ולהגיש עם עלי נענע מהאדנית.

יוספה 51

New member
מה התוספת ה'נקניקית' שלך?

אבא שלי באמת ניסה לשכנע אותי כמה פעמים למרק אפונה עם נקניק (אמיתי). שגם לפני הויתור על אכילת בשר נשמע לי חולני למדי.

מצלתיים

New member
זה מתכון בן מאות שנים

אפשר להשתמש בנקניק שמוכרים בעדן, בעיניי יותר סוגשל טעים לא הסוג הראשון בתמונה אלא זה שמתחתיו.

אם את לא מכירה את זה את בטחי לא מכירה את מתכון הסאורקראוט הגרמני - כרוב כבוש מקופסה מבושל עם תפוחי אדמה ונקניקיות, ובתוספת תפועץ מגורד, קצת מרגרינה, מלח פלפל, וכמה גרגרי פלפל אנגלי.

למעלה