איך להציל ממרח אפונה שלא הצליח?

יוספה 51

New member
פעם ראשונה (ובנתיים אחרונה) שאכלתי סייטן

היה בטעם של מעורב ירושלמי. משהו בסגנון. הטעם היה כל כך דומה לבשר, שלא יכולתי לעמוד ברעיון שזה לא באמת בשר. כך שלא יודעת עד כמה ההתנקנקות הזו אפשרית לי. לגבי המתכון הגרמני, מזכיר לי נשכחות מביקורים בגרמניה, ואכילה ברחוב של נקניקיות (אמיתיות, למרבה הבושה, מצטערת, זה היה פעם) עם הכרוב הכבוש וזה דווקא משהו שנשמע לי מעניין לנסות לבדוק את הוורסיה הטבעונית שלו. תפוח עץ מגורד? עשית את זה?
 

מצלתיים

New member
עשיתי את זה כמה פעמים, אני מאד אוהבת את הטעם

והוא שינוי מהטעמים הרגילים במטבח הטבעוני.
אבל אין לי מתכון רישמי, זה בכל פעם אילתור ואני לא בשלנית, זה הולך בערך ככה:

4-5 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לרבעים
2 קופסאות כרוב כבוש (אני אוהבת שיש הרבה כרוב בתבשיל)
חצי תפוח עץ מגורד - רק אם יש בבית, המתיקות משתלבת היטב במתכון.
נקניקיות חתוכות לקוביות - כמה שרוצים לפי העין.
מזהיבים בצל גדול בטיפונת שמן.
מסננים את המים מהכרוב (משאירים קצת מים בצד ליתר בטחון, אבל התבשיל צריך להיות די יבש)
שמים כל המצרכים בתבנית, מפזרים פלפל שחור, 5 גרגרי פלפל אנגלי, וכמה חתיכות מרגרינה.
אופים עד שטעים.





מזהיבים בצל בקצת שמן, שמים את כל שאר המצרכים, בוזקים פלפל שחור, מפזרים חמישה גרגרי פלפל אנגלי,
 
למעלה