איך להקל על אנשים שראויים (יודעים לנהוג היטב)

איך להקל על אנשים שראויים (יודעים לנהוג היטב)

לקבל רישיון נהיגה אבל תמיד נכשלים בטסטים ולא בגלל שאינם יודעים לנהוג אלא בגלל רשעות של טסטרים ?

ישנם אנשים (כמוני למשל) שסובלים מחרדת כישלון בבחינה ובשל כך נמנעים מלגשת למבחנים זו בעיה שגורמת לתפקוד של איכות החיים להיות נמוך ולסבל גדול.
במשך שנים שחשבתי שאכשל בתיאוריה, השבוע עברתי מבחן תיאוריה בתוך 12 דקות סיימתי את הבחינה כשעל כל השאלות עניתי נכון, והיו לי אפס שגיאות במבחן התיאוריה.
נהנתי משיעורי הנהיגה הראשונים שהתחלתי השבוע, בסך הכל שלוש שעות לימוד נהיגה מעשי והתחלתי להרגיש את השפעת הידיים שלי בהגה על סטיות ממרכז הנתיב.
אבל, כשאני חוזרת הביתה, אני גם בודקת בגוגל על טסטים ומגלה את החרדה שלי מטסטים ופתאום מרגישה פחד מטסט, פחד מלגשת לטסט בעתיד.
אני נתקלתי בתגובות שכתבו טוקבקיסטים לכתבה שבקישור הזה, והבנתי שקיימת פירצה בשיטה החוקית הקיימת שבוחני נהיגה יכולים לפסול לאדם שנוהג יפה מאוד לאורך כל שיעורי הנהיגה, ועקב כך שהחוק נתן להם את הסמכות לשיקול דעת אז לנהג שיודע לנהוג היטב ואינו מסוכן על הכביש, עלול להיות עינוי דין שנובע בגלל ששיקול הדעת של הבוחן הוא סובייקטיבי מפני שמשקלם של רכיבי הבחינה אינם אובייקטיביים, והשיקול על מה לתת את הדגש בבחינה הוא על פי הרושם הסובייקטיבי של בוחן הנהיגה (הטסטר). כך שייתכן שהבוחן יכול לבלום בדוושת הבלם כשהוא יודע שהנהג בא לבלום (או בלם איתו ביחד ומייחס את הבלימה לעצמו) ויפרש את זה כאילו הנבחן לא בלם וכך להכשיל חף מפשע.

המצב הנוכחי מדאיג בצדק ומעורר בי שאלות:

1. האם ישנן מדינות שבהן מורה הנהיגה שמכיר את הנבחן במשך יותר זמן ולכן יודע אם הנבחן נוהג טוב או לא (בא לבלום או לא...) הוא האדם שגם משמש כבוחן ומורה למשרד הרישוי להנפיק רישיון נהיגה ? אם כן, אז באיזה מדינה ?

2. האם במצבים של חרדות מכישלון, כאשר מבחינה אובייקטיבית ברור לכולם שהתלמיד יודע לנהוג בזהירות וראוי לרישיון נהיגה, אבל נכשל (וימשיך להיכשל) בכל טסט וטסט שהיה לו ושיהיה לו, בגלל מגבלה נפשית של חרדה מכישלון בזמן טסט ?

3. האם היו פסיקות של בתי משפט (מערכאות כאלה ואחרות) שבהן שופטים הביעו דיעה להקל בעניין הזה כך שבסופו של דבר אנשים שיודעים לנהוג וראויים לקבל רישיון נהיגה יקבלו הקלה בקבלת רישיון נהיגה מאותה עצה או דיעה שהובעה בהחלטות של שופטים כאלה ואחרים בבתי משפט בישראל ? אם כן, איך הומלץ לבחון אם תלמיד נהיגה ראוי לקבל רישיון נהיגה בצורה אחרת מהדרך הנהוגה כיום (ושתקל על אנשים עם חרדת כישלון מטסט כמוני) ?

shlang

New member
הבוחנים אינם רשעים ולא אהבתי שציינת זאת

תפקידם, מעבר לבחינת הנהיגה היא גם למנוע מנהגים גרועים להפוך לרוצחים בכביש וטוב שהם מחמירים, לבוחן יש אפשרות לדעת האם נהג מתרגש ותר על המידה וניתן לראות זאת בתנועות הגוף, אם לאחר מספר כשלונות, יש לנבחן את הזכות שלקבל רב בוחן שיבחן אותו והאם הוא ראוי לקבל ר.נ.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אני זוכר שכשעברתי את הטסט

אז הנבחן קיבל תוצאות במקום
אמר לי הבוחן: "איני יכול להעביר אותך"
אמרתי לו: "אפשר לומר משהו?", נתן לי רשות
הסברתי: "כשעשיתי זינוק בעליה התרגשתי, הרגל רעדה והמנוע כבה והאוטו הדרדר, אחר כך מרוב התרגשות הסתבכתי עם המהלכים והעברתי פעמיים מראשון לשלישי, בסיבוב שאחרי זה סטיתי מהנתיב - אבל כל זה לקח כ 4 דקות שלאחריהן התעשתתי ונהגתי בסדר גמור, אתה לא מתכוון להכשיל אותי בשביל 4 דקות התרגשות....."
הוא נתן לי את הרשיון, מאז אני נוהג 50 שנה הרבה עשרות אלפי קילומטרים בשנה, לא גרמתי לאף תאונה וקיבלתי בסך הכל 3 דו"חות (כולל חניה), שאחד מהם היה על עבירה מצולמת כשנהגתי בניידת משטרה בדרך לחילוץ נהגת שנתקעה על פסי רכבת (אזהרה על מעבר רמזור באדום ללא בקשת רשות מראש)

shlang

New member

האם היו הצעות לרפורמה ברוח הזאת ?

שכל אזרח יקבל שיעורי נהיגה (אפילו במימון של המדינה), יעשה טסטים בלי לשלם אגרות, ואז יותר אנשים יעדיפו להתנסות יותר לרכוש ניסיון יותר בליווי מורה נהיגה, זו נהיגה מונעת וגם לימודי נהיגה ויותר אנשים יעשו את זה כי לא ייצטרכו לפחד מכישלון של בחינות מפני שברגע שהמדינה תיקח על עצמה את הרצון הכנה למנוע תאונות דרכים אז היא תאפשר לימודי נהיגה ללא עלות לאזרח וללא סיכון ופחדים אז כולם יעדיפו ללמוד היטב.
האם היו הצעות ברוח הזאת ?

shlang

New member
לא , ככל שאני יודע. ולמה שמישהו ילמד נהיגה על

חשבוני? הייתי מעדיף שישקיעו בלימודים מועילים יותר

כי אתה במילא משלם כבר על פיצויים

לנפגעי תאונות דרכים באמצעות השתתפותך בפוליסות ביטוחי חובה וגם משלם לקרנית לנפגעים שאין להם ביטוח, בשעה שאתה יכולת לחסוך את הכסף הזה אם היו פחות תאונות, ויהיו פחות תאונות דרכים ככל שפחות יעלה לאנשים לקבל שיעורי נהיגה ללא עלות וללא סיכון שאז הם מעצמם יחפשו לקחת יותר שיעורי נהיגה ולנהוג טוב יותר (דבר שיצמצם את תאונות הדרכים שאתה מממן את הפיצויים של הנפגעים במסגרת השתתפותך בפוליסות הביטוח)

shlang

New member
בסדר, והאם את חושבת שנהג שכזה שילמד נהיגה

כמו שצריך, ינהג אכן כראוי, אני בטוח שלא, נהיגה זה גם משמעת עצמית, ואילו כאן הישראלי לא פראייר, הכביש של אבא שלו

אני מאמינה שכל אדם רוצה להיות טוב ומעדיף

להיות טוב. אני מאמינה שאם יילמדו אנשים לנהוג טוב, וזה לא יעלה להם כסף, הם יעדיפו לנהוג בצניעות תוך התחשבות בנהגים אחרים והם לא ירגישו צורך לדוושת הגז ולהיות במרכז ושהכביש של אבא שלהם. ההרגשה שלי היא שאנשים שחושבים שהכל שלהם, חושבים שהכביש של אבא שלהם וחשים שהם במרכז העניינים הם אנשים שחסר להם בטחון עצמי וכפיצוי הם גם נוהגים מהר ומתנהגים כאילו הכביש של אבא שלהם.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
על סמך מה את מאמינה בזה?

רוב תאונות הדרכים נגרמות בגלל כמה שניות של היסח דעת

מאמינה מהפרט אל הכלל (מעצמי)

מסכימה איתך לגבי היסח דעת, בפעם האחרונה המורה אמר משהו לגבי אפשרויות הפייסבוק ויצר לעצמו מתח מיני מהצומת שהסיח את דעתי וזו היתה הפעם הראשונה שהייתי קרובה מידי לשטח ההפרדה אחרי פניה בגלל ההסחת הדעת. ללא צל של ספק שמסיחי קשב וריכוז גורמים לשגיאות.
אני אומרת על סמך עצמי שלעולם לא העזתי לגשת לתיאוריה עד שלא הרגשתי שלמדתי כמו שצריך. ביום ראשון הזה לאחר שלמדתי היטב, ניגשתי לראשונה ולא היתה לי אפילו תשובה שגויה אחת.
ויש לי גם אופציה להיכנס לאתר האינטרנט לתרגל עוד תרגילים בתיאוריה, ולמרות שעברתי תיאוריה אני מתכננת לתרגל כדי שאהיה נהגת מעולה.
אתמול המורה ביטל את השיעור שהיה אמור להיות, ותראה איך שנכנסתי לדיכאון כי תכננתי לנהוג ולדעתי כיף לתרגל כי התרגול משפר את הנהיגה. צריך לתרגל הרבה את הנהיגה. ועל סמך האופי שלי שאם היו נותנים מורה נהיגה בחינם ללא הגבלה, הייתי לוקחת כל יום 6 שעות תרגול על ההגה כל יום במשך חודשיים עד שאנהג בצורה הכי מושלמת, ורק אז ניגשת לטסט. ודווקא בגלל שאם הטסט ולימודי הנהיגה היו בחינם הייתי מתרגלת הרבה כדי להיות נהגת מעולה אז אני מבינה מהפרט אל הכלל (ממני לכולם) שהאדם מטבעו שואף להיות נהג טוב ולא סתם לעבור טסט אלא רצונו של האדם באופן טבעי לנהוג הכי טוב שבעולם ולהיות זהיר. אני מאמינה שאם המדינה היתה מפעילה לימודי נהיגה בעילום שם בלי עלות אז אנשים ושטסטים היו מאפשרים לאנשים לעשות בלי עלות ובלי הגבלה של הפרשי זמן, אז כולי אמונה שאנשים היו לוקחים 6 שעות לימודי נהיגה כל יום באופן רצוף ונהנים יותר ללמוד נהיגה ונהנים יותר לרכוש ולצבור מיומנות של זהירות והיו ניגשים לטסטים.
המדינה חושבת שאם מעבירה את העלות על האזרחים אז היא חוסכת בכסף אבל זה בכלל לא נכון ! יש יותר תאונות דרכים ויותר נפגעים שהמדינה והציבור משלם דרך חברות הביטוח דווקא בגלל חוסר מיומנויות של הנהגים. אני מחפשת לדעת על מדינות שבהן האזרחים מבינים בצורה אחרת את הדברים ((שמבינים כמוני), כלומר אזרחים שמבינים שלימודי נהיגה בחינם וללא הגבלה הם האינטרס של כל האזרחים ומביאים לחיסכון גדול בכסף כי הם מפחיתים את כמות הנפגעים שצריך לפצות.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
דעת יחיד

כמעט כל (קצת למעלה מ 99%) מתלמידי הנהיגה שעוברים טסט אינם יודעים לנהוג, הם גם לא לומדים לנהוג אלא לומדים לעבור טסט, לאחר שעוברים את הטסט הם "נזרקים" לכביש ומסכנים חייהם וחיי אחרים ורק לאחר כמה חדשים עד כמה שנים הם לומדים גם לנהוג (רובם)
אז - ככל שתלמדי יותר שעורים עד הטסט זה לטובתך ולטובת הסובבים אותך.
בכל ימי חיי נתקלתי רק בתלמיד נהיגה אחד שהמורה שלח אותו לטסט אחרי השעור השני ואמר: "לי אין יותר מה ללמד אותך", וכשניגש לטסט, אחרי 10 דקות שהטסטר ניסה לשגע אותו אמר הטסטר: "יש לך איזה בעיות בנהיגה?", ענה הבחור: "כן, קשה לי לנהוג ביום"
מסתבר שהבחור למד לנהוג באופן עצמאי על מכוניות שהיה גונב בלילות (ולפנות בוקר היה מחזיר למקום שממנו גנב (הדלק ע"ח בעל הרכב)

אין

שום מדינה בה המורה הוא גם הבוחן. בוחני משרד הרשוי עתירי נסיון ולפחות. בקטע האבחנה אני סומך עליהם ולא בכדי העניק להם החוק את סמכות ההחלטה. אכן ישנה תופעה של התרגשות בבחינה אך למיטב ידיעתי היא ניתנת לטפול. קוגניטיבי

gady19

New member
על פניו

פחד טסטים זה דבר ידוע כנראה שצריך להתגבר עליו כנראה עי סוגסטיה,
דרך אגב רצוי לקחת מורה טוב שלא צועק או מלחיץ ורכב חדש ככל האפשר
שנוח לנהוג עליו.
אם אני לא טועה על טסט ניתן לערער אצל רב בוחן ואפילו לבקש לעבור איתו טסט
לא בטוח שזה עוזר. ולא בטוח שזה נכון אפשר לבדוק.
ובגלל שאני לא יכול להתאפק הנה בדיחה
בקיבוץ חבר קיבוץ היה נכשל קבוע בטסטים
אחרי הטסט העשירי פנה מזכיר הקיבוץ לטסטר חבר הקיבוץ ואמר תעביר אותו
נמאס לשלם , הטסטר לקח אותו לטסט , חבר הקיבוץ עבר באדום הטסטר התעלם
לא עצר בעצור הטסטר התעלם כמעט דרס מישהו במעבר חצייה , הטסטר התעלם,
בסופו של דבר הגיעו לגשר צר מאד בעל מסלול אחד, עם זכות קדימה לרכב
ממול ומשאית כבדה חוצה אותו הקיבוצניק עלה על הגשר, הטסטר מרוב פחד
עצם את עיניו , וכשפקח את עיניו הם היו מצידו השני של הגשר.
הטסטר שאל את הקיבוצניק איך עברת עצמתי את העיניים ולא ראיתי , והקיבוצניק אמר,
לא יודע גם אני עצמתי את העיניים.

אורי ז

New member
יש פיתרון פשוט

פני לרופא המשפחה שלך ספרי לו שיש לך חרדות לפני בחינה (כל בחינה) ותקבלי כדור לשימוש לפני בחינה. כזה שלא משפיעה על הערנות.

למעלה