איך למצוא שותפים נורמליים?

Muaddib20

New member
איך למצוא שותפים נורמליים?

היי, שאלה לי.. אני סטודנט, מחפש דירה עם שותפים, עכשיו איזה פרטים אני צריך לברר או לשאול אותם כדי לפחות להגדיל את הסיכויים לחיות עם שותפים אחלה ואנשים שאני אסתדר איתם? שאלות כמו האם הם מביאים חברים הביתה, האם הם מעשנים, האם הם מרעישים כל הלילה..דברים כאלה.. תודה מראש!

Muaddib20

New member
מעונות השיקמה

וגם..כעקרון אני עכשיו גר במעונות פדרמן ואני ממש לא מרוצה מהשותפים שלי אז חשבתי על אופציה לעבור למעונות השיקמה..איך המעונות שם? יותר טובים, פחות טובים מפדרמן? האם יש בעיה עם תחבורה ציבורית בשעות הערב ובכללי? תודה :)

נצל"ש שקמה- מה יש במעונות שם?

קיבלתי מעונות ומפאת מחלה
עוד לא הלכתי לבדוק אותם... אפשר דיווח קל?

Josette

New member
אשמח אם תענו לידידינו...

כי הוא בעצם שאל בשמי, כי אני לא הייתי ליד המחשב באותו זמן, וקיוויתי לבוא בערב וכבר לראות תשובות...

Josette

New member
עדיין לא...

אני שוקלת את האופציות. כי כרגע לא כיף לי

Josette

New member
10 סיבות למה לי לעבור:

1. האוניברסיטה נמצאת רחוק מהכל וצריך הרבה פעמים 2 אוטובוסים כדי להגיע ממנה/אליה, וגם חברים שלי מתבאסים לקחת ולהחזיר אותי כל פעם לפני/אחרי יציאה מרוב שזה חור 2. בשבילי הקרבה לאוני' זה לא ממש שיקול כי מתוך 6 ימים בשבוע אני יומיים פה, יומיים ברמב"ם (שעה ורבע נסיעה !) ויומיים במת"ם (אוטובוס פעם בשעה) 3. הדירה ממש קטנה (השטח המשותף), המטבח עושה קלאוסטרופוביה 5. השותפות שלי לא ממש שותפות כלים ויש הרים על גבי הרים של כלים, מה שהופך את המטבח הגם ככה קלאוסטרופובי למסריח, ולא רק את המטבח (מצורפת תמונה להמחשה) 6. הן גם לא ממש מסדרות, וסדר ונקיון זה נושא ממש רגיש אצלי 7. הדירה שלנו לאט לאט הופכת למטה של האגודה - המוני אנשים רועשים... 8. נעלם לי מטען של נוקיה. מי לעזאזל דופק מטען של נוקיה?! 9. נוגעים לי במחשב - ניחא. אבל שומרים לי קבצים לא שלי בדסקטופ ואני לא אוהבת. 10. כנ"ל הדברים שלי - מילא לוקחים, משתמשים. אבל כשלא מחזירים ולא אומרים בכלל כלום ואני צריכה שעה לחפש משהו ולהתחיל לחשוב שאני סנילית ולא זוכרת איפה שמתי את זה ואז למצוא את זה בחדר של אחת הבנות?...

flutter girl

New member
ענק פשוט../images/Emo3.gif

הבחורה מיואשת! למה לגחגך עליה על איזה 4 נשכח?

Josette

New member
הנה הוא

4. אוכלים לי מהאוכל! ואני לא מתקמצנת או משהו, אבל הגענו פה לאיזשהו הסדר, שאני לא משתתפת בהוצאות של האוכל יחד עם שאר הבנות כי אני מאוד בררנית בקטע הזה, ואני מצידי עומדת בהסכם 100% - לא לוקחת לא סוכר ולא שמן לטיגון ולא מים לשתןת, ממש כלום. אז זה קצת לא פייר לדעתי.

flutter girl

New member
כמה תגובות...

2. סיבה מעולה, באמת. אם את לא אמורה להיות באונ' לפחות 4 ימים בשבוע - המעונות באמת סתם רחוקים. 5+6. זה משהו שאת עלולה להתקל בו גם עם שותפים בדירות, אבל בטוח שברמות פחות נוראיות, כי זה פחות אנשים. 9. על דבר כזה הייתי מתחרפנת. למה בכלל נוגעים לך במחשב? שימי לו סיסמא ודחוף. 10. עוד פעם, משהו שאת לא אמורה לוותר עליו. הדברים שלך הם הדברים שלך. אם הן היו חברות טובות שלך, *אז* זה היה ניחא. ככה זה פשוט מגעיל, חטטני וחסר התחשבות.

Josette

New member
תודה על ההבנה...

אני מרגישה ממש סוציאומטית עם כל הקטע הזה. אני תמיד מסתדרת בכל מקום ועם כל אחד, בצבא היינו איזה 8 בנות בחדר שהוא בעצם מין מכולה כזאת, חלקנו ארונית אחת כל 2 בנות, והסתדרתי. והייתי בטוחה שאחרי שירות כזה אני אסתדר בכל מקום. אני אכן מסתדרת, אבל לא כיף לי
ואני לא רבה עם הבנות, מה פתאום. אני תמיד נחמדה איתן והן איתי. אבל פשוט לא כיף לי...

amitk80

New member
אני ממש מבין אותך

היי, אני ממש מבין אותך עד כמה לא כיף לך. במקומך אני הייתי קם ועובר דירה כי זה נשמע שהמצב בלתי נסבל. לגבי החיטוט במחשב שלך אני חושב שאת חוצפה ואני הייתי נועל אותו בארון. זאת חוצפה לשמור קבצים שהם לא שלהם. אפילו באוניברסיטה אני לא עושה את זה, למרות שכל הקבצים נמחקים. אני תמיד דואג להחזיר את המחשב באותו מצב שקיבלתי אותו כי אני יודע שזה לא מוצר שלי. אני מציע לך לנעול את המחשב עם סיסמא ולא לתת להם אותה בכלל. לגבי הסירחון במטבח במקרה הייתי בדירה שלה אז אני יודע על מה מדובר. זה פשוט מגעיל לראות שאנשים חיים ככה. זה פשוט דוחה. אני ממש מבין אותך

Josette

New member
קצת לא נעים לי

כי ת'כלס אף פעם לא הערתי בעניין המחשב. לא ידעתי איך להגיד "אל תגעו לי במחשב" בלי להישמע ממש סוציאומטית. אז אין לי ממש זכות לבוא בטענות...

flutter girl

New member
אין כאן שאלה של סוציומאטיות

אז רדי מזה. את לא. בנאדם שנוגע לי במחשב בלי הרשות שלי חוטף כאפה - זה פשוט מעצבן. אז יכולה לבקש בצורה נחמדה שיבקשו רשות, וגם אם אפשר לא לשמור קבצים למחשב שלך. את יכולה להעלות את עניין הוירוסים ולהתנהג בצורה שתבהיר להם שזה לא העובדה שהם במחשב שלך, זה פשוט עניין של פרטיות ורצון לשמור על המחשב שלך במצב הכי טוב שאפשר. אני הייתי חוטפת קריזה רצינית ממשהו כזה..

Alasse

New member
אהדה מתובלת בפרקטיות...

תברחי משם ומהר!!!! אין לך שום סיבה להיות במעונות (ועוד בפדרמן הזוועתיים- אחרי שהייתי שם שבוע, עשיתי אמבטיה של 3 שעות להיטהרות), גם המחיר לא שווה את זה, זה חיפה, לא תל אביב, את יכולה למצוא דירה עם 2 שותפים במחיר הזה (לי יש דירה עם שותף אחד במחיר של טליה...) מה פתאום נוגעים לך בדברים? מה זה החוצפה הזאת? כשהשותף שלי רצה לחפש משהו בגוגל הוא התקשר אלי לבקש רשות (ומעולם לא אמרתי לו שהוא צריך לבקש, זה בסיסי) ועכשיו לפרקטיות- אם את נמצאת ברמב"ם ובמת"ם יותר מאשר באוניברסיטה, את יכולה לשכור דירה בשכונות התחתונות יותר של חיפה: בת גלים, שפרינצק, קרית אליעזר וכאלה... המחירים מאוד זולים ויהיה לך הרבה יותר קרוב- מבת גלים וקרית אליעזר זה מרחק הליכה לרמב"ם ויש אוטובוסים למת"ם ולאוניברסיטה. בקיצור, אני במקומך הייתי בורחת מהר, לא יודעת איך שרדת עד עכשיו... מה יהיה כשנתחיל באמת ללמוד? איך תלמדי בדירה רועשת וצפופה? זה לא נראה לי כ"כ נעים לבלות שעות נוספות בספריה... אה, כמעט שכחתי, קבלי

למעלה