איך למצוא שותפים נורמליים?

stkachov

New member
נצל"ש

איך מגיעים לרמב"ם מהאוניברסיטה? אמורים לבצע לי שם עקירה של שן בינה בקרוב

Josette

New member
37 ו 24 מביאים אותך לבת גלים.

אתה יכול לרדת בלין ומשם לקחת 108 עד רמב"ם, או פשוט ללכת ברגל ממרכזית בת גלים, זה 10 דקות הליכה. קח בחשבון שהנסיעה מהאוניברסיטה לשם זה שעה ורבע בערך. לוקח לי פחות זמן להגיע לבית שלי בשכונה נידחת בעפולה. אגב, אם יש לך שאלות בנוגע לעקירת שיני בינה, או שאתה צריך תמיכה נפשית - אני פה. עקרו לי 2 שיניים עקירה כירורגית, ועומדים לעקור לי את ה 2 הנוספות בעקירה רגילה.

stkachov

New member
אני צריך צריך !!!!

אני נורא מפחד מרופא שיניים. עד עכשיו עשו לי 2 סתימות וניקוי אבנית, וזה היה נסבל, אבל עכשיו שלחו אותי לעשות את העקירה הזאת
אני ממש מפחד. עד כמה זה כואב ועד כמה מרגישים?

Josette

New member
אני מצטערת על מה שאתה הולך לקרוא עכשיו...

כשעקרו לי את השן (וגם את השניה) למטה, זו הייתה החוויה הכי כואבת שחוויתי. בזמן העקירה עצמה לא מרגישים את הכאב מרוב הזריקות הרדמה, רק מרגישים לחץ מטורף כאילו הלסת שלך עומדת לצאת מהמקום וזה גם לא הכי נעים להרגיש את הנבירות והחפירות בתוך השן שלך עם מאין מברג כזה, ואחרי זה עם סוג של פלייר (צבת) שאיתו מנדנדים את השן בנסיון להוציאה... אחרי שהיא בחוץ (מלאה בדם ושאריות חניכיים שלך) תופרים את המקום והופ - סיימנו. קשה קצת לדבר כי ההרדמה ממש רצינית. וכעבור שעתיים מתחיל הכיף האמיתי - ההרדמה מתחילה לעבור... רשמתי עכשיו תיאור מאוד ציורי ומפורט על רמות הכאב, אבל מחקתי. חסתי עליך
בקיצור, תהייה מוכן שביומיים-שלושה הקרובים אכילה תהייה מעט בעייתית בשבילך, וביום הראשון ייתכן כי גם הדיבור. מזל שלפחות לא צריך ללכת להוציא את החוטים, זה חוט ש"נמס" עם הזמן. דרך אגב, ביקשתי מהרופא את השן שלי. לקחתי אותה הביתה, גירדתי ממנה את שאריות החניכיים ועכשיו היא תלויה אצלי בחדר לתפארת חחח
קיצר חאלאס, אני ממש רעה! אתה תעבור את זה, יהייה בסדר, אחרי זה אתה תספר לכולם את החוויות (כמוני עכשיו) וכולם יסתכלו עליך בעיניים גדולות
ואם עושים לך עקירה כנראה זה יפתור לך כמה בעיות בפה. שזה טוב. אז בהצלחה, תהייה חזק!!!

Josette

New member
תודה על ה ../images/Emo24.gif ../images/Emo70.gif

השכונות שאמרת - הן אמנם קרובות לרמב"ם, אבל רחוקות מהאוניברסיטה. ובמת"ם אני לא יודעת כמה זמן עוד אעבוד, אז זה לא שיקול. אני מחפשת משהו בנו"ש/רמות רמז/איזור חורב/ציר מוריה/מרכז הכרמל. זה הכיוון פחות או יותר. ולגבי המחיר - זה אשכרה יוצא פי 2 יותר. תחשבי שבמעונות אני משלמת 650 כולל הכל, ואילו דירה תעלה לי: נגיד 700-800 שכ"ד, ועוד 100-200 ארנונה, ועוד 100 חשמל נגיד, ועד גז, מים, אינטרנט - פי 2 יותר. אני עדיין עושה חישובים ושוקלת את כל העניין בכובד ראש.

stkachov

New member
אגב, אם את כבר עושה חישובים

אז תחשבי גם על החישוב הבא: 650 שקל נוספים על השכ"ד בחודש למשך שנה שלמה זה כמעט 7 אלף שקל. בסכום זה את יכולה לקנות רכב, לא רע בכלל, שיפתור לך הרבה מהבעיות שלך בקשר לתחבורה, עבודה, בילויים ולימודים. לשיקולך.

Muaddib20

New member
השותפות שלך לחדר איך להגיד בצורה יפה..ז*נות

זה מה שיש לי להגיד..והייתי משאיר להן פתק יפה שכתוב עליו: "שותפות יקרות, אתן ז*נות אבל ממש ז*נות, הכי ז*נות שרק אפשר למצוא שאפילו בבורסה בתל אביב אין כזאת איכות" ואז לפני שהייתי עובר, הייתי שם להן על כל מיטה צלחת אחת מלוכלכת משהו טוב איכותי כזה... אבל זה אני.. :)

Josette

New member
הגזמת, חבוב!

אף פעם לא רבתי איתן או הן איתי, סך הכל אנחנו מסתדרות בסדר. פשוט לי לא מתאים האורח חיים שלהן. אני לא כועסת או משהו.

Alasse

New member
אז ככה

אני כרגע גרה ברמז עם שותף אחד ומשלמת 900 ש"ח, עם שני שותפים זה זול יותר (לא לדבר על זה שיש לי סלון ומרפסת ומטבח נורמלי...) על ארנונה יש הנחת סטודנטים, גז זה בערך 300 ש"ח לבלון (שמחזיק יותר מחצי שנה) ומתחלקים עם השותפים, בחשמל די דייקת (אבל זה לחודשיים וכשיש דוד שמש), מים זה זניח (שילמתי אתמול- 23 ש"ח) ואינטרנט, מה לעשות, יוצא לי 80 ש"ח לחודש. בקיצור, כל החשבונות מסתכמים במקסימום 200 ש"ח לחודש, זה הכל תלוי ביכולת שלך.... לגבי המרחק, תראי, זה שיקול אישי, אבל בסך הכל זה לוקח אותו זמן בין האוניברסיטה לרמב"ם והפוך... לגבי מה שויטלי אמר- אוטו זה לא רק העלות שלו, זה הרבה מעבר, אני מסוגלת להחזיק אחד רק בגלל שאני לא משלמת לעצמי את השכר דירה והשכ"ל (אחרת מזמן הייתי חוזרת לאוטובוסים) ולסיום, אחרי כל החישובים הקרים, פשוט תחשבי על הבריאות שלך (גם הנפשית וגם הפיזית), זה לא נראה לי שווה את זה....

MMMOOSH

New member
אני לא מאמין איך זה מגיע למצב כזה

א. יש כללים , קובעים כללים , אוכלים וישר שוטפים !!!!!!!!!! ב. שימי סיסמא על המחשב , תסבירי להם שיש לך דברים אישיים ואת לא מעוניינת שיגעו לך במחשב. ג. אף אחד לא נכנס לך לחדר . נקודה. ד. לדבר על מה שמפריע דירה בחיפה עם שני שותפים עולה אותו דבר כמו מעונות , אני גר בבנין חדש במרכז הכרמל , , אוטובוס זריז לאוניברסיטה . יש פרטיות גדולה יותר , וגם כאן לפעמים המצב לא מזהיר , (רק אני שוטף ) השני עושה טובה שהוא זז בכלל אבל לפחות עושה כלים . השלישית לא עושה כלום . בקיצור צריך להסתדר , להסביר , ולשים גבולות , כי אם הגעת למצ כזה , את גם יכולה להגיע לאותו מצב גם עם שותף אחד

Josette

New member
מה זה אף אחד לא נכנס לחדר?

קודם כל אנחנו 2 בנות בכל חדר, אז אי אפשר. ואחרי שנעלם לי המטען של הפלאפון ביקשתי מהשותפה שלי לנעול את הדלת כל פעם שהיא יוצאת, והיא ושאר השותפות לא הסכימו ואמרו שזה לא ייתכן שכל פעם שהן מביאות חברים אז החדר יהייה נעול, ושכל המוני האנשים שהם מביאות לדירה זה לא סתם אנשים אלא חברים שלהן. לגבי הניקיון - אני נשארת במעונות כל סוף שבוע, ולא נעים לי להיאר עם הג'יפה. אז הרבה פעמים אני שותפת כלים שהם לא שלי ומסדרת את הדירה. מאוד חשוב לי הסדר והנקיון, במיוחד בשבת, אז אני כבר מוכנה לעשות את זה בעצמי למרות שלא אני אכלתי מהכלים האלה ולא אני עשיתי את הבלאגן המטורף.

Josette

New member
לא הבנתי

מה לא שווה? לעבור או להישאר? לגבי ההנחה בארנונה - נדמה לי שאני לא זכאית כי אמורה להיות לי הכנסה מתחת לסכום מסויים, לא? ידוע לך מה הקריטריונים?

flutter girl

New member
הקריטריונים להנחה בארנונה

פחות או יותר: עד 1700 בחודש 80% הנחה עד 2000 ומשהו (בערך 2500 אאל"ט) 40% הנחה ומעל את לא זכאית להנחה. מה שכן, אם את באמת מעל הסכום אבל את גרה עם שותפ/ה שהוא כן זכאי, אז ייצא לכם בקיזוז 40%. אגב לגבי מה שאמרת בנעילת החדר - אני חושבת שאת צריכה לעבור ודחוף. את מי זה מעניין בכלל שחברים שלהן באים? סו פאקינג וואט? אז תשבו בסלון ולא בחדר. אני הייתי חוטפת כזאת ג'ננה שאת בכלל לא מבינה. להיכנס ככה לתוך הפרטיות של האנשים זה כל כך דוחה, ואני לא מצליחה להבין איך את אדישה כלפי המצב. נכון, אולי לא הייתי צורחת עליהן, אבל הייתי מבהירה להן דחוף מה המצב ואיך הן צריכות להתנהג. חוץ מזה הייתי מנסה על הדרך לחפש אולי מישהי רוצה להתחלף איתך (אחת מטריליון החברות של השותפות שלך שמגיעות לדירה)...

Alasse

New member
לא שווה להישאר

והקריטריונים הם כמו ש flutter girl אמרה. נשמע לי פשוט שהשותפות שלך לא מתייחסות לדירה כמו בית, אלא יותר כמו חדר בפנימיה (או בצבא), שמשום מה נראה להן שהמחשב הפרטי שלך הוא אחד ממחשבי ההתעללות באוניברסיטה, ושלדעתן, הדעה והרצונות שלך לא ממש ראויים להתחשבות (עניין סגירת הדלת וכו'). אולי לא רבתן עד עכשיו (עד כנראה יותר מידי נחמדה), אבל דברים כאלה מחמירים עם הזמן, וסביר להניח שנקודת השבירה תגיע בשלב כלשהוא. אני לא ממליצה לך להגיע למצב הזה...

amitk80

New member
אני חייב להגיד שזה גועל נפש

איך שהן מתנהגות. מה זה הקטע שלהן לא לנקות את הדירה? מאיפה הן שואבות את החוצפה לא לנקות את הדירה? ? במקרה שגרים עם שותפים צריך להתחשב ברגשות של כולן. josette תפסיקי להיות נחמדה ותתחילי קצת להעמיד אותן במקום. אין מה לעשות, לפעמים צריך לריב עם אנשים ולהעמיד אותם במקום במיוחד שמדובר בכזאת התנהגות מכוערת. בטח שהן לא יהיו בדירה לעזור כי הן כל היום עסוקות בפעילות נמרצת של האגודה ובארגון הפגנות ולהתעסק בשטויות...

למעלה