איך לעורר עניין בגבר שכמעט ולא מוציא מילה וחצי מהפה?

lEchoesl

New member
כן, מסתבר שצריך להעז ותודה על התקון

ReaL Fun

New member
נשמע מוכר עד כאב

אני יכול להעיד על עצמי שאני לא מכונס אבל אני דיי מנותק. טיפה שונה ממה שאת מתארת אבל אולי נקודת המבט הזו תעזור.
&nbsp
אני מנותק, יש לי תחושה שאני לא רואה שפת גוף ואני לא קולת סימנים. אני צריך לחשוב על כך באופן מודע ולחפש אותם. קרה לי כמה פעמים שהבנתי סיטואציות חברתיות רק מאוחר יותר כשחשבתי על מה אירע עכשיו.
מנותק עד כדי כך שהתגייסתי עם אמונה שלמה שהדרך ליבה של נערת חלומותיי עוברת דרך מה שיש בסרטים הרומנטיים הכי קיטשיים, ואחרת אני פשוט אתפס כבור לא יוצלח. וכמובן שאי אפשר לדבר בגסות ליד נערות...
&nbsp
יום אחד הייתה מישהי שפשוט תפסה אותי במסדרון וחיבקה אותי. מאוחר יותר הבנתי שזה היה ניסיון לומר לי שמצאתי חן בעיניה כי לא ראיתי שום דבר.
&nbsp
מאוחר יותר הפריע לי משהו אחר. פה אני מתחבר ל-Reyn, לא היה לי שקל בארנק וזה מאוד הפריע לי בצבא.
&nbsp

lEchoesl

New member
תודה על ההתייחסות

אגב, מה קרה אח"כ אחרי החיבוק? הכוונה האם הצלחת להיפתח אליה והאם לפני זה יצא לכם לפחות לשוחח? [סליחה על החפירה בעניינך הפרטיים, פשוט זה סתם מסקרן אותי].

ReaL Fun

New member
שוחחנו ואחרי ושוחחנו לפני

אין לי בעיה לפתוח בשיחה עם אנשים, להפך אומרים לי שאני מעניין ומצחיק.
אבל כמו שאמרתי המשכתי עם הסרטים שלי על כסף, משכורת צבאית + הכנסה מהצד בשחור אבל לא היה לי כסך להרבה יותר מבמבה וקולה.

anesthesi

New member
אולי תנסי גישה ישירה יותר?

משהו כמו, "אתה מעניין אותי, אבל אני שמה לב שאתה כל הזמן מתחמק מליצור שיחה. האם זה כי אתה ביישן, או כי אתה פשוט לא מעוניין?"
נראה לי שזה יענה לך על השאלות.

lEchoesl

New member
תכל'ס לא

לא, זה לא כזה גאוני
גישה ישירה היא גישה מאיימת שלא מתאימה לכול המקרים אם בכלל. האם היית רוצה שמישהו יבוא וילחץ על הנקודות התורפה שלך באופן כול כך ישיר?
אדם ביישן בדר"כ מודע לזה שהוא ביישן ואתה לא באמת יכול לדעת האם הוא שלם עם התוכנה הזאת או שלא [בדר"כ לא?]. ברגע שתבוא ותגיד לו ישירות הוא [לדעתי] 1.יהיה מוטרד מהמצב שנקלע אליו באופן כול חך חושפני 2.יסתגר עוד יותר 3.אולי אפילו יפגע מהחשיפה שעשית לו.
בכול זאת אנחנו לא בסרטים ואף אדם [שחושש ממים] לא בדיוק קופץ למים לפני שהוא בודק את עומקם, הסביבה, מזג האוויר ומה לא. טוב נו, יש לי הרגשה שהבנת אותי
לא אמשיך לפרט.

Reyn

New member
אני לא חושב שאת צודקת.

זה נכון אולי לנשים, שמורגלות לחשוש מעט מגברים, לבחון ולסנן את אלה שמביעים בהן עניין. יש גם תחושה של איום אמיתי, פיזי, מאינטראקציה עם גבר זר. לכן צריך לבדוק את המים וכו'.
לעומת זאת, גברים מורגלים להבחין בנשים ולרצות לפתח איתן קשר. לפעמים גבר לא מעז לפנות לאישה, או שהוא נבוך מהאינטראקציה איתה, אבל גם במצבים האלה הוא לא חש מאויים פיזית, הוא לא חש בסכנה. לכן לגברים יש פחות צורך לבחון את המים, ואני מאמין שאפילו גבר ביישן יסכים להצעה ישירה מבחורה שמוצאת חן בעיניו.

ReaL Fun

New member
אוסיף ואומר

נכון שאין חשש לפגיע פיזית, אבל יש חשש לפגיע חברתית.
על פי רוב, נשים חברותיות יותר ויש להן כישורים חברתיית מפותחים יותר. ויש את החשש מ"מה יגידו" כשזה מגיע לאינטראקציה שתכליתה ניסיון לפתח קשר זוגי-מיני.

ואל תשכח שאתה יוצא מנקודת הנחה שהוא מבין שהיא מנסה ליצור אינטראקציה כזו. עושה רושם שהיא מנסה לעשות בשבילו חלק מהעבודה. אבל אם הוא לא רואה את זה, או לא מבין שהיא מנסה "לעזור לו".
יכול להיות שהוא רואה מישהי חברותית, מקובלת ומושכת שמתנהגת בחברותיות יתר כדי שיהיה יותר גברים פוטנציאליים שיתחילו איתה. ואותו כמישהו שלא מורגל בזה זה יכול לאיים.

נכון שהתסריט הזה מאוד מפותח וספציפי, וקפצתי למסקנות בשביל להגיע אליו. הכוונה שלי היא שאנחנו לא יודעים מה עובר לו בראש.

הקיצ'ס כן, אני חושב שכן אפשר להיות יותר ישירים. אבל היזהר לא להיתפס כתוקפניים.
עלולה להיווצר תגובת נגד.

Reyn

New member
קצת הפכת את היוצרות

גם בהנחה שהבחור המכונס והמופנם אכן מוטרד עמוקות ממה שחושבת החברה (מה שלא נשמע לי סביר כל כך), זה יכול אולי להסביר מדוע הוא יחשוש *לפנות לבחורה* ולהידחות, אבל זה בוודאי לא אומר שבחורה ש*מתחילה איתו* מאיימת עליו חברתית. להפך, כשפונה אליו בחורה חמודה זה יכול אך ורק לשפר את מעמדו החברתי, לא לפגוע בו בשום צורה.

ReaL Fun

New member
נכון אבל החשש יכול להמשיך ולהתקיים

הנקודה העיקרית שלי היא שאנחנו לא יודעים מה עובד לבחור בסיטואציה המתוארת הראש.
אם כי עכשיו נראה כאילו הכל בסדר.

לדעתי, כן. נכון שהחשש קטן בהרבה אבל הוא עדיין שם.
אחרת איך אתה מסביר את אלו שמשתתקים ברגע שבחורה יפה פונה אליהם?
או קח אותי לדוגמא, ברגע ששיחה או סיטואציה מתקרבים ל"להתחיל" אני מתחיל לבלוע מילים. גם אם אני לא היוזם (זה לא קרה הרבה זמן). למרות שאני יודע שזו סיטואציה טבעית ומאוד מקובלת ומצופה ממני כפריט זכרי בחברה ליזום סיטואציות אלו. אדרבה זה מוזר אם אני לא עושה זאת. עדיין אני נהיה מאוד לחוץ וזה מקבל ביטוי בכל דבר שאני עושה באותו רגע.

זה נכון שכשמתחילים איתך זה פחות קשה, והרבה יותר נחמד, אבל זה לא קל.
וכמו שחבר הומו אמר לי "תקשיב, אתה לא יודע איזו הרגשה נפלאה זו כשגבר מתחיל איתך".

simtuk

New member
גם לי נשמע מוכר + רעיון

היי, (דרך אגב אני חדש כאן
)
אני מסכים אם אלו שאומרים שזה מוכר, אני חושב שזה קרה לי בעצמי. כנראה שכשאתה ביישן וחסר ביטחון עצמי אתה פשוט לא מאמין כשמישהי חמודה מדברת איתך, אתה נכנס ללחץ ומנסה לסיים את השיחה, מה שיכול להיראות מהצד כאילו שאתה לא מעוניין.

אני נזכר במקרה מסויים ליפני כמה שנים, הייתה מישהי שהייתי דלוק עליה, וכמובן שלא עשיתי עם זה כלום חוץ מכמה מבטים. אחרי תקופה מסויימת היא התחילה להראות עניין בי. בהתחלה זה היה סימנים חלשים ואחר כך זה כבר היה ברור והגיע למצב שממש לא נשאר לי לעשות כלום חוץ מלזרום. אבל אני הייתי ביישן מידי ותמיד חיפשתי איך לצאת מהמצב. כשהיא דיברה איתי פשוט קפאתי. זה לא אומר שלא הייתי מעוניין בה כל הזמן הזה, פשוט לא יכלתי לשלוט בזה. כמובן עכשיו כשאני חושב על זה אני אוכל את עצמי וחושב עד כמה הייתי מפגר...

בכל מקרה, לפותחת הדיון, מה שניסיתי להגיד זה שאל תשללי, יכול להיות שהוא מעוניין. אני מציע לך לנסות לפתח איתו קשר בצורה יותר עדינה ולא מלחיצה, לדעתי תנסי לבקש ממנו פייסבוק/טלפון ולדבר איתו בהודעות. אני חושב שאם זה היה קורה לי זה היה עוזר המון.

בהצלחה :)
אולי תספרי לנו איך הלך בהמשך.
דרך אגב, גם אותי מעניין למה שבחורה תתעניין בגבר כזה כמו ש-Reyn שאל. (וכנראה זה גם למה לא האמנתי שמישהי מעוניית בי)

lEchoesl

New member
תודה על השיתוף ועל ההצעה

הרעיון של הפייסבוק או תקשורת טלפונית וואצפ וכו'...... נשמע לי רעיון מעולה! נראה לי שזה די פרקטי אם האדם יתר מכונס בעצמו ולמעשה לשם חתרתי, רציתי לשמור איתו על קשר בשביל להתיידד איתו בהמשך כי כנראה כבר לא אספיק להתיידד איתו בבסיס.

airtruck

New member
רק שימי לב

מה מטרתך..להכיר אותו לעמוק או ידידות
כי אם זה מעבר לידידות תני לו מספיק דגשים/רמזים שאת מתעניינת מעבר.
&nbsp
אפשר מידידות לחברות אך זה יותר קשה

dori78

New member
לכל מי ששאל למה שבחורה בכלל תתעניין באחד כזה כמו שמתואר:

כאחת שאף פעם לא התעניינה בבחורים שכל הבנות התעניינו בהם, אני יכולה לספר לכם ממקור ראשון שזה ממש פשוט:
יש דברים שאפשר להבחין בהם גם אם לא החלפתי אתכם מילה וחצי מילה.
למשל, אם אני רואה מישהו מתכופף למלא צלוחית מים לחתולי רחוב ביום שרבי;
למשל, אם אני שומעת אותו במקרה מדבר עם מי מבני משפחתו ומתרשמת מיחסים חמים;
למשל, אם אני שומעת ממישהו אחר איזה סיפור על הבחור, כזה שגורם לי להעריך אותו.

יש עוד הרבה למשל'ים כאלה.
בן הזוג שלי טוען שאף אחת מעולם לא התעניינה בו (לדעתי התעניינו והוא פשוט לא קלט), בתחילת הקשר הייתי צריכה ליזום הרבה מאוד.
עד כדי שבהתחלה בכלל לא הבנתי שהוא מעוניין. והוא היה מעוניין. למה המשכתי להתקשר? לא יודעת. היתה שם חידה שהרגשתי שאני רוצה לפתור.
אין לזה תשובה אחת, כל אחד ומה שגורם לו לצאת מהקליפה או לצאת מגדרו כדי "להתניע" קשר.

מה שבטוח זה, שאם לא נקבל את העובדה הפשוטה שלפעמים - אנשים זרים רואים בנו דברים טובים שאנחנו לא מודעים אליהם,
כנראה שלא נוכל לקבל גם את אלה שרואים את כל אותם דברים. בדיוק כמו שאני, בתורי, לא ראיתי ופספסתי כאלה שהיו מעוניינים.

Reyn

New member
אוקיי, ועדיין זו שאלה לגיטימית

כמו שאת יכולת לנמק עם "ראיתי אותו מתכופף למלא צלוחית מים לחתולים".

dori78

New member
נכון. השאלה מה תתרום לך התשובה.

אם נניח אתה לא מתחבר לחתולים - איך זה יעזור לך, לדעת שזה עושה רושם חיובי על מישהי רנדומלית באיזה פורום?

אני חושבת שהתשובה ההגיונית ביותר היא - תהיה מי שאתה רוצה להיות, בלי לנסות לעשות רושם על אף אחת.
מי שתתעניין בך בגלל מי שאתה, גם אם זה דברים שבעינייך הם טריויאליים ואתה לא רואה אותם - היא זאת שתתגבר גם על הביישנות והחששות.

למעלה