איך לקבל חומר תיק ודוח חקירה משטרתית של תאונת דרכים

Lizzzzza

New member
איך לקבל חומר תיק ודוח חקירה משטרתית של תאונת דרכים

שלום. לפני כחודשיים הייתה תאונת דרכים בכביש 70 באזור קניון יוקנעם. תאונה ללא נפגעים במובן זה שאף אחד לא פונה באמבולנס. למקום התאונה הגיעה משטרת תנועה. אחד הצדדים בתאונה היו הוריי. שאלה: איך אפשר לקבל לעיון ולצלם את חומר החקירה והדוח הסופי של החקירה? הוריי גרים בחדרה. הם ניסו לגשת למשטרה בחדרה אך נדחו ולא קיבלו כל מענה שיכול לתת כיוון איך לעשות את זה. תודה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אין חקירה ואין דו"ח סופי של חקירה

במקרה של תאונת דרכים נזק בלבד (למעט מקרים מיוחדים) בוחני התנועה לא מגיעים למקום, לא בודקים את הסיבות לתאונה ולא מזמנים את המעורבים לחקירה.
שוטר התנועה שמגיע למקום כותב דו"ח פעולה שבו מצויין מספר הארוע ביומן המשטרה וכן מה ראה ומה עשה כשהגיע למקום, ברוב המקרים הדו"ח כולל שורות מועטות בלבד, למשל
נקראתי לארוע 12, הגעתי למקום ב 13:10, ראיתי שתי מכוניות חזית אחור ללא נפגעים חוסמות נתיב ימין משניים, הזזתי את המכוניות לשול השארתין באחריות הנהגים ועזבתי את המקום כשאין הפרעה לתנועה".
דו"ח זה הוא דו"ח פנימי ביחידה מתויק ולא נמסר לאיש, אם ברצונך לקבלו (למרות שלא תוכל להפיק ממנו כל תועלת) תוכל לפנות לדוברת משטרת התנועה בבית דגן, אולי תצליח.

Lizzzzza

New member
כולם שם חתמו על משהו

תודה לך על התשובה. הורים אומרים כי המשטרה תשאלה את כולם וכולם, גם ההורים חתמו על משהו. על מה הם חתמו אם אין חקירה כמו שאתה אומר?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אני מניח שהורייך מספיק מבוגרים כדי לדעת על מה הם חותמים

אני לא הייתי מעורב בארוע המדובר
אז כדאי שתשאל אותם

Lizzzzza

New member
הוריי אנשים מבוגרים שלא יודעים לקרוא ולכתוב עברית

הם אנשים נורמטיביים וחתמו על מה שהמשטרה ביקשה מהם לחתום. זאת לא הייתה השאלה אבל, השאלה הייתה איך אפשר לעיין ולהעתיק את מה שהם ושאר המעורבים חתמו עליו ועם השאלה הזו פניתי לפורום.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
וקיבלת תשובה לפנות לדוברת

דרכי פניה אפשריות
1. להתקשר למפנ"א בשעות העבודה ולשאול טל' 9666*
2. להתקשר למוקד 110 ולשאול.
3. להתקשר למרכזיית אגף התנועה טל' 03-9685644 ולשאול.
4. לשלוח מכתב בדאר לדוברת

למעלה