איך לשחק AA

ereuveni

New member
איך לשחק AA

מהמרים חזק לפני הפלופ או צולעים פנימה? הפלופ לא מאיים עליכם בכלל (אין סיכוי לפלאש או סטרייט), הימור בגובה הקופה או משהו סטנדרטי? טרן כבר מביא אפשרות ל FLUSH DRAW, מגנים על היד עם הימור גבוה או נמוך בשביל לגלות עוד מידע? הריבר לא מביא פלאש אבל פתאום חוטפים מהיריב ALL-IN, משווים או מתקפלים? אני אתמול שיחקתי ככה: צלעתי לפני הפלופ - נכנסו עוד שניים הימור סטנדרטי בפלופ - נשאר אחד הימור גבוה להגן בטרן - משווה לי בריבר ז*ן אני אתקפל עם AA. ואז גיליתי שיש לו סט 3 עוד מהפלופ. איך הייתם נוהגים? (בהנחה שאין לכם מידע מוקדם על השחקן וזה שולחן מיקרו)

Rinor

New member
אני

מצטער לשמוע שהפסדת, בהחלט מאכזב כשאתה מתחיל עם היד הטובה ביותר האפשרית. בגלל מצבים כאלו אני כבר לא מושך ומנסה להרוג את היריב מיידית ובחיים לא מושך אותו עד הריבר כי לך תדע למה זה עוד עלול להתחבר לו. בנוסף, יד חזקה לפני הפלופ מעלים כדי להעיף את כל הידיים הקטנים שעלולים כמו שעשית לעלות LIMP IN ואז לקבל איזו יד מסריחה שתנצח אותך...כמובן תלוי באיזו עמדה אתה בשולחן. בהצלחה בידיים הבאות. ניר...

modz0r

New member
כל דבר חוץ מלימפ

המקרה היחידי שאני אעשה לימפ עם AA, זה כשאני ראשון\שני לדבר, ואני יודע בוודאות שמישהו אחרי יעלה. ברגע שאתה עושה לימפ יש 3 אופציות: 1. אף אחד מהיריבים שלך לא פגע בפלופ, ועל כל הימור קטן הם יברחו, ככה שאתה לא תרוויח כלום. 2. אחד מהיריבים שלך תפס יד מצויינת (סטרייט\2 זוגות) בפלופ, ואתה הולך להפסיד הרבה מאוד. 3. אחד מהיריבים תפס זוג גבוה והוא חושב שזה מספיק, ויענה על ההימור של הפלופ שלך (ואז או שיתפוס בטרן ואתה תפסיד הרבה, או שהוא יברח בטרן). עדיף להעלות לפני הפלופ ואז אתה יכול להניח עם איזה ידיים השחקנים שהישוו לך משחקים, ואז לדעת אם יש סיכוי טוב שהם תפסו יד בפלופ. אגב, במקרה שלך זה לא באמת משנה, כי בהרבה מקרים גם אם היית מעלה 3-4 פעמים את הבלינד, יש סיכוי מאוד גבוה שאותו אחד עם ה-33 היה משווה אותך ותופס את הסט שלו (במיוחד במיקרו), ככה שהיית מפסיד אותו דבר.

דווקא בגלל זה

לפעמים אני אוהב להשוות עם איזה 2/3 סוטד. לפני כמה ימים מישהו העלה 5 פעמים בליינד, השוויתי עם 2S3S, ובפלופ באו 2/2/Q. מה שנקרא ידיים יצירתיות...

זונע

New member
בטווח הארוך

לשחק ידיים כאלה זה לא משתלם אבל זה תלוי כמה אנשים נכנסים לפלופ וכמה העלו...הרי לא תשלם פי 5 ביג בליינד מול שחקן אחד עם 2/3 סוטד, זו טעות רצינית מאד...אם היו ארבעה-חמישה אנשים אז מילא.

ברור שבטווח הארוך זה לא משתלם

אני כמעט תמיד אכנס (בשולחן) עם 2/3 סוטד, אם לא מעלים את הבליינד... אם מעלים - זה כבר עניין של תחושת בטן. מן הסתם לרוב אני לא אכנס.

ereuveni

New member
כן, זו הנקודה היחידה שבה יכולתי להינצל

אני חושב שהיה סיכוי טוב שהיה מתקפל אם הייתי מעלה לפני הפלופ כמו שצריך. נניח ולא התקפל, מה לגבי ההמשך? הימור גדול על הפלופ? הימור גדול בטרן נגד FLUSH? מתקפל בריבר?

modz0r

New member
אחרי הפלופ זה פתוח

זה תלוי בהרבה דברים, איך הפלופ נראה, האם אתה הראשון לשחק או האחרון, כמה אנשים יש מולך, האם אתה מכיר אותם ויודע שכדאי לך לשחק חזק או שאתה צריך לאט לאט. אם אתה מחפש משהו כללי שאפשר לעבוד לפיו, אז אני מניח שלהמר 3\2 מסכום הקופה אחרי הפלופ זה טוב, כי אתה מראה חוזק מצד אחד, אבל לא יותר מידי שתגרום לכולם לפרוש (הרי אתה רוצה להוציא כמה שיותר מזה). אבל אם הקלפים שעל השולחן מפחידים (בין אם בפלופ או בטרן), כמו למשל שיש 3 מאותה צורה, אז מהמרים קצת חזק (לא יותר מידי, שלא תיפגע במידה ולשני יש פלאש), בשביל לראות איפה אתה נמצא. היתה לי יד אחת שהעלתי לפני הפלופ עם אסים והסמול בלינד השווה, בפלופ היו 2 יהלומים והוא עשה צ'ק, אני הימרתי והוא השווה. הטרן היה עלה, הוא עשה צ'ק, אני הימרתי והוא השווה. כשהריבר הגיע והיה יהלום הוא ישר הימר - היתה לי הרגשה שהוא חיכה לזה ועשיתי פולד.. הוא פתח את הקלפים שלו והראה AK יהלום. לפי איך שהיד מתנהלת עוד אפשר לצאת מזה לפעמים, אבל על היד הזאת שעשיתי פולד אני יכול לכתוב עוד כמה מקרים שלא עשיתי, והייתי צריך.

לדעתי ברגע שהעלת לפני הפלופ

אתה זרקת ידיים קטנות אם יוצא פלופ נמוך תן העלאה משמעותית אם הטורן ממשיך באותה מגמה תן עוד העלאה משמעותית ואם משהו עדיין נשאר תשים לב כי זה אומר שיש לו משהו חזק יותר מזוג אני מאמין

eilat11

New member
אתמול,

בסיבוב הראשון אני אנדר דה גאן מעלה 3 בליינדים עם KK (כן רק 3 בליינד כי זה היה הסיבוב הראשון) 2 משווים, פלופ מעולה עבורי עם Q 2 7 מעלה בבערך 8 ביג בליינד כדי לממנוע אי הבנות ומקבל השוואה מהסמול הקלף הבא- Q הסמול החזיק Q 4 והשווה לי...=\ כשאמרתי לו שלא היה צריך להשוואת לא פרי פלופ ולא לפלופ, טען שהם היו סוט אז זה אחלה יד:| הפסדתי חצי מהצ'יפים שלי על הסיבוב הראשון.

modz0r

New member
מבאס

האמת בסיבובים הראשונים אני דווקא מעלה 4-5 בליינדים, בגלל העניין שזה ההתחלה ובגלל שהבלינד נמוך יחסית לצ'יפים שיש לאנשים הם נוטים להשוות עם הרבה דברים. אין מה לעשות, הרבה אנשים חושבים ש-2 קלפים מאותה צורה או אס עם קיקר נמוך הם קלפים חזקים ומשחקים איתם כאילו היו AK, במיוחד בסטייקים הנמוכים. איך הלך בשאר הטורניר?

eilat11

New member
על הפנים, אני פשוט לא יכול לשחק עם שחקנים

בסיגנון הזה (ברמה הזו) קח לך סתם דוגמה שחקן מחזיק פאקט 9 , מעלה 3 בליינדים מהכפתר, נפתח לו 79J והוא נותן לי צ'ק, הקלף הבא היה10 ואותו שחקן הפסיד את הסיבוב ואז שאני מסביר לו שהוא עשה טעות הוא אומר שאף אחד לא היה נכנס איתו ועדיף לקחת את הסיכון.... שיהיה....

זונע

New member
טוב זה באמת מטומטם

ברגע שיש סכנה לסטרייט/פלאש שאלה דברים ש"קל לראות"(בניגוד לשלישיה עם זוג ביד, למשל), אתה חייב להעלות!!! קלפים עולים כסף, מי שרוצה לחכות...שישלם

modz0r

New member
ההיתרון ברמות האלו

זה שאתה אולי מפסיד פה ושם לשחקן כזה שמשחק גורע, אבל בטווח הארוך אתה תוכל להרוויח ממנו כסף. פשוט צריך ללמוד לא לקחת יותר מידי קשה הפסדים כאלו, ולא לשנות (לרעה) את המשחק "כי ממילא הוא ישווה".

nadd

New member
אתמול בטורניר מקרה נדיר - 2 מהמרים אול-אין

ושניהם מובילים בכמות הציפים בטורניר מסתבר, לשניהם AA

זונע

New member
זה תלוי אם זה טורניר או קאש

בקאש הבליינדים לא עולים, אז זה תלוי מה הסטאק שלך ושל שאר השחקנים לעומת הבליינדים בטורניר לעומת זאת, אם יש לך יד חזקה ואתה מעלה אנדר דה גאן, כדאי להעלות לפחות 5-6 BB לדעתי אם זה תחילת הטורניר הרי תעדיף לקבל השוואה מיד חזקה כמו QQ או AK מאשר איזה 67 סוט...

Papito

New member
AA אחת הידיים הכי קשות למשחק לדעתי

איך לשחק איתן? נתנו כמה הסברים יפים מאוד . אני חושב שכל מקרה, שולחן ושחקנים נוספים לגופו

זונע

New member
חח רק היום בטורניר

חבר שלי קיבל AA יד שלישית בערך מתחילת הטורניר אחד עם 10J קיבל מולו קנטה בטרן...הוא עף מקום 33 מתוך 35 קיצר, יד באסה

זונע

New member
תאמין לי...

אתמול בטורניר אני עם Q2 אוף סוט מהביג בליינד...שניים השוו לי, וישר התבאסתי!!! כי אני מעדיף שמישהו יעלה ואני אזרוק יד כזאת מסריחה מאשר להסתבך איתה פלופ נפתח..Q23, עם 2 לבבות...כמובן מרגישים את הסיבוך באוויר. אני עושה רייז בקצת יותר מ-1/4 מהסטאק שלי, מישהו מעלה לי תאול אין שלי...אין ברירה אלא להשוות יש לו 89 לב, גם בטרן וגם בריבר מגיעים לבבות...כל הזין למההההההההה למההההה הוא לא העלה אותי לפני הפלופ???

למעלה