איך לתת תרופה שנואה?

איך לתת תרופה שנואה?../images/Emo5.gif

שלום לכולם, אני משתתפת פסיבית של "פעם ב..." (פעם אחת, מזמן, אפילו כתבתי כאן). אני אמא לעידן בן שנה ו - 4 חוד´. חלק מהמשתתפות מכירות אותי מפורום אחר. עידן "חטף" ברונכיט, והוא צריך לקבל אנטיביוטיקה בסירופ ותרופה נוספת בסירופ שלוש פעמים ביום במשך שבוע. למרות שהתרופות ממותקות, הוא שונא אותן, ולא מוכן לשתות. ניסיתי למהול אותן במעדן חלב בטעם שוקולד (בהמלצת רופא הילדים - לטענתו כך הטעם מוסווה הכי טוב), אבל עידן "עלה על הטריק" מהר מאוד, ומסרב בכל תוקף. אני ש-ו-נ-א-ת להכריח אותו לשתות את התרופות! יש למישהו רעיון איך לתת לו אותן "בטוב"? תודה מראש

zimes

New member
יש לי תשובה רעה:

אני חושבת שאני היתי נשברת, ומוותרת לו... רציתי להגיד לך שלום!

הי צימעס!../images/Emo39.gif

מה שלום כולכם? אכן תשובה רעה. מכיוון שכבר התחלנו, ומדובר באנטיביוטיקה, אם אוותר לו כנראה כולנו נצטער על כך מאוד...

zimes

New member
תערבבי עם מאכל שהוא לא מכיר

ככה הטעם לא ישתנה. יעבוד? אנחנו בסדר. מחר יש בחינה בט.ח. אנחנו עכשיו בין מחלות, ועסוקים בלהשמין (הדס מאוכל, ואנחנו מנחת. דולב גם ככה ענק. ממש נהיה לי כבד.)

אני באותו סרט בדיוק../images/Emo4.gif

גם 3 תרופות שתומר לא סובל (חטפנו דלקת ריאות ,כיף לא?) אני פשוט מסיחה את דעתו מהטעם ע"י שירים , ריקודים ,תרגילי אקרובטיקה וכדומה והכל תוך כדי שאני נותנת לו את הסירופ

פעם שלישית שאני מגיבה ולא נקלט

תתני לו את התרופה..אין ברירה עדיף מלהפסיק באמצע.. קשה לך לתת וקשה לו לקבל אבל אין ברירה ואח"כ משהו מתוק לשניכם.. מקווה שהפעם ההודעה תיקלט!

odeia

New member
אני משתתפת חדשה, ואולי אני עונה שלא

במקומי, אבל כשראיתי שכתבת שהרופא אמר לך לתת תרופה עם חלב לברונכיט הזדעזעתי. חלב - בין המוצרים המובהקים שיוצרים ליחה אמור להנתן יחד עם תרופה שבאה לנקות את הליחה? חוץ מזה - למה אנטיביוטיקה לברונכיט? יש דלקת? תמיד יש פתרונות לפני האנטיביוטיקה ולא תמיד אבחנה של רופא מדוייקת. לתת תרופות - אם מחילטים לתת - אז לא עם דברים שנוגדים את פעילות התרופה. ברונכיט זה הצטברות ליחה בסימפונות ובטח לא מומלץ לתת מוצרי חלב, אלא רק יוגורט. מומלץ לתת לילד גם אסידופולוס כדי לשמור על החיידקים הטובים במעיים. כשאני הייתי צריכה לתת תרופה לילדה פשוט הצבתי לה עובדה ובזה נגמר, יש דברים בהם שאנחנו קובעים וזה ממש ברור מתי זה הזמן הזה. אולי תנסי את שיטת האסרטיביות והקשיחות עם הילד. שיהיה בריא וירגיש טוב.

or3

New member
אני הייתי הולכת גם על השיטה הזאת

אין ברירה אם צריך לתת תרופות אז צריך!!! אולי אם תהיי נוקשה (בעדינות
) איתו הוא יבין בסופו של דבר שאין ברירה ויפסיק לעשות בעיות?!,,,,, במקרה שלי הילדה שלי מתה על תרופות לא משנה מה הטעם שלהן אז,,יש לי מזל בענין,,, היום בבוקר פתחה את המקרר ואמרה לי אמא אני רוצה לשתות תרופה,,,,,,,,,,
באמת!!! לא סתם סיפור בהצלחה

למה אנטיביוטיקה

הגעתי לרופא לאחר שלעידן היו 3 ימים של שיעולים וחום. לא חום ברציפות, ולא חום גבוה, אבל בכל זאת - 3 ימים. כשהרופא רשם אנטיביוטיקה, שאלתי אותו אם חייבים. תשובתו: 50% שזה חיידק ו - 50% שזה וירוס. במקרה כזה עדיפה האפשרות של לתת אנטיביוטיקה לשוא על פני האפשרות של לא לתת אנטיביוטיקה ואח"כ להתמודד עם הסיבוכים אם אכן מדובר בחיידק. האינדיקציה האם מדובר בחיידק או בוירוס תגיע יממה לאחר מתן האנטיביוטיקה: אם החום ירד זה היה חיידק. כך אכן היה. יממה אחרי שהתחלנו ירד לו החום לחלוטין. לגבי מעדן החלב, ממילא עידן מסרב לקחת אותו כשהתרופה בתוכו, אז זה כבר לא כל-כך משנה. איך נותנים אסידופילוס בגיל כזה? יש בנוזל?

לגבי אסידופילוס

אנחנו תמיד בעת שלשולים או בעת לקיחת אנטיביוטיקה נותנים לתומר ABC דופילוס. זה חיידק המעיים הטוב וזהו תכשיר שמיועד לתינוקות וילדים. זה בא באבקה (שיש לשמור במקרר לאחר הפתיחה) ואנחנו נותנים את זה עם הארוחה בבקבוק או במיץ תפוחים. נסי להמיס במשקה שהילד אוהב ולתת. זה באמת עושה סדר בקיבה בעיתות כאלו. תרגישו טוב
שירלי.

ועוד משהו - את ה- ABC דופילוס קשה

להשיג בשנה האחרונה בבתי מרקחת (בסופר פארם למשל אין!!!) אז אם את מעוניינת תכתבי לי איפה אתם גרים או באיזה אזור ואשמח הלמליץ לך על בית מרקחת שסביר להניח יחזיק את התכשיר. שירלי.

odeia

New member
כוכביתי2 אסידופולוס יש רק באבקה

שממיסים חצי כפית בבוקר ללא טעם רק עם צבע וורוד. זה שהחום עבר זה עדיין לא אומר שזה היה חיידק וזה עדיין לא אומר שזה עבר בזכות האנטיביוטיקה. יכול להיות שבאותו היום גם הוירוס עבר. לגלות חיידק וברונכיט זה רק ע"י בדיקות דם וצילום וגם אז לא מובטח שהתשובה מהימנה, ואני מדברת מנסיון, פעמיים ואפילויותר של אבחנות שגויות, רצון לתת אנטיביוטיקה ובגלל שלא רציתי עזרתי לילדה. כי על אותה ילדה יום למחרת (כמה פעמים זה קרה) האבחנה היתה לגמרי שונה. אפילו נאמר לי ע"י הרופא הנוסף שאליו הלכתי שטוב שלא נתתי אנטיביוטיקה. רק החוש האימהי והנסיון ולקיחת האחריות יכולים לעזור במקרים כאלו.

נסי במוצץ התרופות

ארז נורא אוהב לשחק עם זה, אבל היתרון של זה שאפשר לדחוף את המוצץ (וגם אם זה בכוח) וזה נשפך ישירות לגרון. חשוב לא לדחוף הכל במכה אחרת הם נחנקים (בעיקר מהטעם או החוזק של התרופה...) ואני בעד הלא לוותר למה אחר כך זה חוזר בגדול...(מנסיון כבר אמרתי ??)

לדעתי כן כי

בפיטמה של המוצץ יש צינורית שמובילה את כל החומר שיושב בפקק מיוחד. ככה אין הרפה השפרצות החוצה עם המזרק. ארז משום מה אוהב להעעסק עם המוצץ אחר יותר מהרגיל. שווה לנסות לא ?

הרבה יותר טוב../images/Emo13.gif

יום-יומיים לאחר שהתחלנו עם האנטיביוטיקה, הוא חזר לעצמו. הבעייה היא שצריך לתת את האנטיביוטיקה במשך שבוע, שלוש פעמים ביום. נשארו עוד יומיים.

Iris-1

New member
הי חוה...

השיטה שלנו מזרק. ממלאים בכמות שצריך לתת לילד ופשוט שמים אותו עליך בתנוחת עולל (כמו שהיה כשנולד ומחזיקים ברכות. כל פעם לאט לאט מכניסים עוד חצי סמ"ק לפה של התרופה ה"שנואה". לא נותנים לזה להשפריץ החוצה מהפה כי אז צריך להתחיל הכל מהתחלה. ושיטה נוספת אני יודעת שהוא על הציצי אבל אם הוא מקבל בקבוק שימי את התרופה (יש כוסית מיוחדת כזו שקונים בסופר פארם עם חרירים ומשם שותים את התרופה ואח"כ גם תכולת הבקבוק עוברת בחרירים האלה לא צריך לפתוח את הבקבוק ולחלץ את הפטנט החוצה). בהצלחה. איריס.

שימוש במזרק

זה מה שאנחנו עושים, אבל עדיין צריך להכריח אותו. אף תנוחה לא משכנעת אותו להסכים...

אצלנו הוא יורק את זה החוצה../images/Emo70.gif

לתומר אי אפשר, באמת שאי אפשר לתת שום דבר שהוא לא באמת רוצה. יש לו לסתות ברזל שנאטמות כל-כך חזק שאי אפשר להכניס כלום וכשמנסים בשיטה של מזרק או מוצץ-מזרק (איזימד) אז גם מה שמצליח להיכנס הוא יורק החוצה. בקיצור, אצלנו נותנים תרופות רק באוכל בבקבוק. מחלקת את הארוחה לשניים. בקבוק ראשון עם כמות יחסית קטנה (60 מ"ל) + התרופה שהוא בטוח יסיים את הכמות עם התרופה ואח"כ את המשך הארוחה בבקבוק השני כמה שיאכל יאכל. ואגב, תומר אוכל צמחי כך שאין בעיות של מוצרי חלב עם תרופות מסויימות! שירלי.

למעלה