איך מבצעים את התרגיל הזה?

איך מבצעים את התרגיל הזה?

לחיצת חזה בישיבה בשיפוע 75 מעלות עם משקוליות יד

אם למישהו יש קישור לאישהו סרטון הדרכה קצר שניתן לראות בו את ביצוע התנועה זה יהיה מצויין...
3

אשמח להבהרה קטנה

זה נראה מאוד דומה לתרגיל שאני אמור לעשות לחזה...
כשהמושב הוא ב 30 מעלות זה עובד על שרירי חזה וכשזה ב 75 מעלות זה על כתפיים?

MidNight Flame

New member
לשמחתך יש לך אותי

לא קטונתי בכלל מלהתווכח עם המאמן

חח תאמין לי בחרתי במאמן שלי

אחרי הרבה מאוד בירורים...
אלא אם יש סיבה אמיתית לטענה שלך, אני אניח שזה פשוט הבדלי גישות בין מאמנים כמו שיש הבדלי גישות בין רופאים...

תודה רבה על העזרה.

MidNight Flame

New member
עשה כרצונך

זה לא נובע מהבדלי גישה. זה נובע מעבר כמשקולן ולא כליצן של חדר כושר.

motibari

New member
אבל אם המדריך למד בוינגייט
?

עזוב נו, תן לבחור הנחמד ללכת עם המאמן שלו, אני מאמין שבבוא היום הוא יבין מה טוב בשבילו באמת...

אני מוכן להתערב שהמדריך הזה גם ממליץ לו לאכול חלבון מיד אחרי האימון (חלון הזמנויות) וגם נתן לו 7-8 סטים לפחות לבייספס וטרייספס

הוא כן למד בוינגייט

ויש לו גם תואר BSC בתזונה.

הוא לא אמר שום דבר לגבי חלבון מיד לאחר אימון ולמעשה מותר לי גם להחליף את סדר הארוחות בתפריט (חוץ מבוקר ולילה).

אין שום תרגיל עם 7 סטים, הכי הרבה זה 4 וזה רק ברגליים.

motibari

New member
דרך אגב מייק, יהיה נחמד אם תסביר לבחור למה

אתה לא מת על התרגיל הזה, אולי יעזור לו לשנות קצת את הגישה ...

MidNight Flame

New member
אמת אבל אם הוא כל כך נעול על מאמן וגישתו

אני לא בא לשכנע אף אחד.
רוצה להסביר במקומי על עומסים על הגב בישיבה? על תנועה ללא נעילה מעל הראש? זה תרגיל שמתאים לבודיבילדרים וגם שם חלקם המכובד כבר למד לעשות אוברהד פרס.

motibari

New member
רגע, לא מדובר פה על לחיצת דאמבלים בשיפוע

חיובי כתרגיל לחזה עליון ?

לגבי לחיצת דאמבלים בישיבה כתרגיל לכתפיים זה ברור וידוע (חוץ מכמה אלפי מאמנים בחדרי כושר) שהלחץ על הגב הוא הרבה יותר גדול (מבחינה אנטומית) ושהרבה יותר קל לרמות ואז לדפוק את הגב עוד יותר בניגוד לאוברהד פרס שפה פשוט מאוד אם המוט לא עולה אז הוא לא עולה ודי קשה לרמות פה משמע צריך להיות וירטואוז בכדיי לעשות נזק לגב

"אלא אם יש סיבה אמיתית לטענה שלך"

זה היה די ברור לא?

אני חושב שעולם הכושר הוא בין העולמות הבודדים שמאמני כושר (ואני לא מדבר עליך) סובלים מתסמונת שלפיה הם חושבים שהמתאמנים שלהם יושבים בבית ולומדים את החומר הקשור בנושא הזה. לא כל מתאמן מוצא עניין בתחום הכושר... אני מתאמן כדי לשמור על גוף טוב.. זה הכל.

לכן כתבתי, שאם יש סיבה אמיתית לטענה שלך אני אשמח לשמוע...

MidNight Flame

New member
אתן לך אמת צרופה וממנה תסיק מסקנות :

עולם הכוח מבוסס על - סקווט דדליפט בנצ'-פרס ואוברהד-פרס, עליו מתיישבים מישניים חשובים כמו מתח חתירה בהטיה מקבילים וכו'. כל התרגילים בחדר הכושר הם ווריאציה של הנ"ל אבל המקור כל כך טוב אז למה להמציא מחדש את הגלגל?

אני לא שולח אותך ללמוד לבד, אני כן ממליץ לך לא להיות עיוור כי אימון לקוי הוא לא יעיל במקרה הטוב ומסוכן במקרה הרע.

שאל את עצמך קודם כל - לאן אתה רוצה להגיע?
תפקידו של מאמן טוב - להתאים לך את הדרך האופטימלית למטרה.

סבבה..

אבל לא ממש ענית על השאלה שלי... או שאתה מניח שיש לי מושג מה התרגילים האלה אומרים ואני אמור לנחש מי מהם הוא המקור של התרגיל שאני קיבלתי? ולמה החלופי הוא פחות טוב מהמקור?

MidNight Flame

New member
לא עניתי כי מוטי ענה יפה

בישיבה הלחץ על החוליות גדול משמעותית מאשר בעמידה, התרגיל מאפשר פיצויים לא בריאים בתנועה.
מבחינתי גם תנועת השכמות בתרגיל לא אופטימלית ביחס לאוברהד פרס שמאפשר לחיצה בטווח מלא, אם זה כבר מידי - זה פשוט לא עולה.
יש לי עוד סיבות להעדיף אוברהד אבל שוב, זה תלוי מטרה. הרבה בודיבילדרים בוחרים בלחיצה בישיבה בדיוק מהסיבות שמבחינתי זה תרגיל לקוי.
זה מאפשר להם לפמפם עבודה בלי שום צורך בטכניקה, בלי שום צורך בייצוב.

למעלה