איך מבררים אם בניין מיועד לתמא 38

Tangirl

New member
איך מבררים אם בניין מיועד לתמא 38

שלום,
קרובי משפחה שלי שוקלים למכור את הדירה שבבעלותם ולי נראה שזו עלולה להיות טעות, כי מדובר באזור שרק הגיוני שיהיה בו תמא בעתיד הלא רחוק.
מדובר ברחוב אולסוונגר בירושלים.
מחיפוש באינטרנט מצאתי כמה ידיעות שמדברות על מתחם אולסוונגר. דוגמא:
http://www.bookra.co.il/פרויקט-פינוי-בינוי-במתחם-אולסוונגר-ב/

אני לא יודעת אם מדובר במשהו מאוד ספציפי או בכל הרחוב. הגיוני שכל הרחוב שכן מדבר ברחוב מאוד יפה שפונה לעין כרם וכולו בתים ישנים למיטב הבנתי.
איך מבררים אם בניין צפוי להכלל בתכנית תמא? האם זה משהו שאפשר לדעת בודאות?
ועוד שאלה קטנה- מה ההבדל בין תמא 38 לבין פינוי בינוי?

תודה!

rachel140

New member
ההבדל בגדול בין תמ"א לפינוי בינוי

תמ"א 38/1 הינו חיזוק הבניין מפני רעידות אדמה והוספת 2.5 קומות אם מתאפשר ליזם/קבלן, כאשר היום היזמים נוהגים לפצות את דיירי הבניין בהוספה של ממ"ד, מרפסת, מעלית (אם אין). הדיירים נשארים להתגורר בבניין. זה פרוייקט קלאסי. ושוב אני אומרת בכלליות. יש המון דברים שיכולים להשתנות. מקסימום הגדלת הדירה ב- 25 מ"ר. תמ"א 38/1 מיועד רק לבניינים עד שנת 1979 כולל. יש דיבורים על תיקון רביעי לתמ"א 38 (תמ"א 38/4) שיהיה מיועד לבניינים החל משנת 1980 עד 1989 (אם כי השמועות אומרות שהתיקון יכלול גם לבניינים שנבנו בשנות ה- 90). פרוייקט שלוקח שנתיים
פרוייקט תמ"א 38/1 פחות קלאסי- כאשר הגגות רשומים בטאבו לדיירים הקומה העליונה. אצלנו למשל לקח מעל 7 שנים עד שמצאנו יזם שייכנס לפרוייקט שלנו. כרגע זה בתהליך ואני מאוד מקווה שהפרוייקט אכן ייצא לפועל. דיירי הקומה העליונה לא רצו לוותר על הגגות שלהם (בצדק).
תמ"א 38/2- אם הבנתי נכון: הריסת הבניין הקיים וקבלה של בניין חדש מחוזק לרעידות אדמה. הדירות נשארות בגודל הקיים או גדלות מקסימום ב- 25 מ"ר +מעלית, ממ"ד, מרפסת. לגבי שכר דירה: נראה לי טבעי שהיזם ישלם שכר דירה אבל אני לא בטוחה שזה מחייב
פינוי-בינוי: הריסת הבניין הקיים, והכל אפשרי: ייתכן שדירות בגודל 43 מ"ר יגדלו ל- 120 מ"ר (מדירה של שני חדרים לדירה של ארבעה חדרים) או אפילו ל- 135 מ"ר (דירה 5 חדרים), הוספת חנייה או שתי חניות לכל דירה, הוספת מחסן, מרפסת, ממ"ד וכו'. כלומר שדרוג ענק לכל דיירי הבניין, אבל בהתאם נוספות קומות (לפי מה שהעירייה מאפשרת לבנות). ייתכן בניין בן 3 או 4 קומות יהפוך לבניין של 30 או 40 קומות.
במהלך הפרוייקט, שעשוי לקחת לפחות 4 שנים, הדיירים מתפנים מהדירות ומקבלים, על חשבון היזם, שכר דירה

אשמח להערות מפי מומחים

ירושלים

שלום,

את/ה עושה בלבול גדול במושגים.
כל בניין שעומד בתנאי התמא 38 - ובעלי הדירות בו מתאגדים ומקדמים תמא - יכול לבצע תמא 38.
לדעתי, את/ה מתכוון לתב"ע - תכנית בניין עיר.
ניתן ללכת לעירייה למחלקת הנדסה ולברר האם עומדים להחיל תב"ע חדשה ברחוב שלכם.

למעלה