איך מגיע ויטמין B12 מחיידקים לבעלי חיים?

gs1234

New member
סיכום ביניים

תודה על המידע עד עכשיו... עוד לא קראתי הכל, אבל אם במאמר מ-1980 נמצאה אפשרות שלפיה יש לבני אדם חיידקים שמייצרים B12 במעי הדק, אז אולי התיאוריה הזאת לא לגמרי מופרכת. אני אחכה לזמן המתאים לעכל את כל החומר הזה.

נכון, והנה עוד משהו

למטה למטה בקישור, דיווח על מחקר, למעשה סקר, שניתצן בקלות למצא לו עוד רפרנסים באינטרנט. 92% חסרי B12, 53% מהם בחסרים קשים. אני מנחש שלא בדקו להם MMA ולכן הייתי מהמר על 100% חסרים קשים. אז מה השאלה ? "מה לגבי 8% הנותרים ? האם הם ההוכחה לכך שהספיגה תיתכן ?" אתה יודע, לא כולם באמת טבעונים 100% מהזמן, לא כולם באמת ובתמים נצמדים לדרך הזו לאורך כל היממה, וכשמדובר על הייגנה טבעית אז זה באמת יכול להיות "בגידה" ע"י אכילת מזון מתוסף ומעובד, בסה"כ בחו"ל יש המון מזונות מתוספים. גם אצלנו תהחילו, לאחרונה שמתי לב שמרקים של "רק להוסיף מים" הם מתוספים ב B12. אהה, הנה הקישור: http://www.veganhealth.org/b12/raw אני לא אומר שהדברים חד משמעיים, אני רק לא מבין למה לא לקחת סוכרית מציצה ? למה אנשים תופסים על זה טרמפ להפצת אמונות תפלות (תפלות = בלתי מוכחות). על B12 תקום ותפול צמחונות, די בנושא הזה בכדי להרתיע אנשים, והנה יש כאלה שלא אכפת להם כי הם עסוקים בלפרסם את ה#### שלהם ואפילו את עצמם ועיסוקם בכך, ע"י תפיסת טרמפ על הנושא הזה (אני לא מתכוון לפותח השירשור). עניין נוסף, באמת, הרי אנשים לוקחים נרות שנספגים דרך הרקטום, למה שלא תהיה שם ספיגה של B12 ? אני מקווה שהפורום הזה נוטה או דוגל להצמדות במדע, או באיזושהי סברה עם הסבר, לעומת סתם לזרוק משפטים שמסתכמים ב"כן" או "לא" וללא שום הסבר, עזוב מדע אבל אפילו הסבר שיסתמך על חצי עובדה.

TheFinalCut

New member
הערה חשובה

הנתונים שציינת מתייחסים לקבוצה של טבעונאים (אנשים שניזונו ממזון נא מן הצומח בלבד) שניזונו לפי עקרונות ה"הגיינה הטבעית". במקורות אחרים ראיתי נתונים דומים למען האמת. בסה"כ עולה שהחסר נפוץ באופן כללי (בכל האוכלוסיה) אצל אלו שאינם צורכים מזון מתוסף, גם אם יש אפשרות היפותטית (שלא נחקרה מספיק ולא הוכחה בעקביות) של איכלוס בחיידקים מייצרי B12 במעי הדק וספיגה מסוימת של הויטמין משם. אני חושב שלא צריך לעשות הרבה מדי המולה מכל העניין, הרי תמיד יהיו אלו שלא ישתכנעו בכך שעדיף לצרוך את הויטמין דרך מזון מתוסף או תוספים (או גם וגם), פשוט כיוון שדברים אחרים, ולא בהכרח הראיות המדעיות, הם אלו שמעצבים את תפיסותיהם (למעשה, רובנו מאפשרים לפרמטרים אחרים לגמרי מלבד מדע לעצב את דעותינו). מה שחשוב זה להבהיר שהבעיה היא בגישה הספציפית הזו, ולא בתזונה צמחית (שבפני עצמה אינה מקושרת לחסר בויטמין זה או באחרים, כפי שמראות הראיות).

למעלה