נכון, והנה עוד משהו
למטה למטה בקישור, דיווח על מחקר, למעשה סקר, שניתצן בקלות למצא לו עוד רפרנסים באינטרנט. 92% חסרי B12, 53% מהם בחסרים קשים. אני מנחש שלא בדקו להם MMA ולכן הייתי מהמר על 100% חסרים קשים. אז מה השאלה ? "מה לגבי 8% הנותרים ? האם הם ההוכחה לכך שהספיגה תיתכן ?" אתה יודע, לא כולם באמת טבעונים 100% מהזמן, לא כולם באמת ובתמים נצמדים לדרך הזו לאורך כל היממה, וכשמדובר על הייגנה טבעית אז זה באמת יכול להיות "בגידה" ע"י אכילת מזון מתוסף ומעובד, בסה"כ בחו"ל יש המון מזונות מתוספים. גם אצלנו תהחילו, לאחרונה שמתי לב שמרקים של "רק להוסיף מים" הם מתוספים ב B12. אהה, הנה הקישור:
http://www.veganhealth.org/b12/raw אני לא אומר שהדברים חד משמעיים, אני רק לא מבין למה לא לקחת סוכרית מציצה ? למה אנשים תופסים על זה טרמפ להפצת אמונות תפלות (תפלות = בלתי מוכחות). על B12 תקום ותפול צמחונות, די בנושא הזה בכדי להרתיע אנשים, והנה יש כאלה שלא אכפת להם כי הם עסוקים בלפרסם את ה#### שלהם ואפילו את עצמם ועיסוקם בכך, ע"י תפיסת טרמפ על הנושא הזה (אני לא מתכוון לפותח השירשור). עניין נוסף, באמת, הרי אנשים לוקחים נרות שנספגים דרך הרקטום, למה שלא תהיה שם ספיגה של B12 ? אני מקווה שהפורום הזה נוטה או דוגל להצמדות במדע, או באיזושהי סברה עם הסבר, לעומת סתם לזרוק משפטים שמסתכמים ב"כן" או "לא" וללא שום הסבר, עזוב מדע אבל אפילו הסבר שיסתמך על חצי עובדה.