איך מודיעים להורים?!!!

meytallevi

New member
שלום לך

אני לא יודעת מה בדיוק הולך אצלך בבית ועל מה הריבים ואני כן חושבת שאת בחורה מבוגרת דיו כדי להחליט מה טוב בשבילך....אני בחורה בת 23 שעברה לגור לבד לפני כשנתיים עקב הגירושים של הוריי. אני לא באה להטיף לך או לנסות לשנות את החלטותייך אך רק רציתי להעיר את תשומת ליבך לכמה דברים: לגור עם ההורים זו חממה ולמרות כל הויכוחים צריכים לדעת להעריך אותם. אני לא ידעתי להעריך כמה זה טוב לחיות עם ההורים וכמה שזה קשה לחיות לבד- עם או בלי חבר ( עברתי את שניהם , תאמיני לי). לגור לבד משמעו לדאוג לעצמך בהכל! יש לשלם שכר דירה, הוצאות של קניות, מיסים ועוד המון דברים שאני לא בטוחה שחשבת עליהם! את בחורה צעירה ואני יודעת שתגלי מהר מאוד כמה ש"קר שם בחוץ ושהחיים הם לא ממש קיבוץ". אני רק מקווה שלא תסיימי את יחסיך עם ההורים בצורה מכוערת ושיהיה לך לאן לחזור. החבר יכול לחכות בגיל כזה ואני חושבת שזו תהיה החלטה מטופשת לעבור לגור איתו כל כך מהר. את רק בת 19 וחצי...מה עם צבא? אם את אכן חיילת אנ ירוצה להודיע לך בחגיגיות שלא תוכלי לעמוד במעמסת ההוצאות של דירה משל עצמך . בכל מקרה- אני מאחלת לך המון בהצלחה ומקווה שתגלי מהר כמה השהחיים הם קשים ושתוכלי לחזור בך מהחלטתך. אשמח לקבל תגובה מיטל

בר יקרה,

אהלן... אענה לך כי אני מכירה את הסיטואציה מקרוב,...אני בת 20 ויש לי חבר שנתיים.לאט לאט במשך הקשר התחלנו לישון אחד אצל השני וכו... בסוף זה הגיע לכך שהוא ואמו שכרו דירה שאת האמת היתה בקרבת מגוריי אבל בכל זאת איך שהו נכנסתי לזה (התחלתי לישון שם יום יום...ובסוף ממש גרתי איתם... אני רק אגיד לך שאני אמנם דתייה,אך הוריי חילוניים לגמרי אבל שוב זה בא ממקום של שמרנות כזו....וההתייחסות אלי כאל ילדה בת 5... נוסף לכך הם ממש התנגדולקשר כי בלשון המעטה הם לא מחבבים את חברי... ולכן זה עוד יותר היקשה את העניין... היה סיפור.... לא ויתרתי והלכתי לגור איתם.... יום אחד הורי באו ועשו "הצגה" לייד כל השכנים בבניין הם באו ב-24:00 לקחת אותי הביתה לא הסכמתי ...בקיצור לא היתה להם ברירה (אפילו שאמי גררה אותי בכח) לאחר מכן אמו של חברי נפטרה והוא עבר לגור אצל סבו.... ואוטומטית גם אני עברתי לשם...(גרנו ביחד חצי שנה) בערך היום אנחנו לא גרים ביחד כי נפרדנו וחזרנו ועד שהמצב לא יתבהר אני מעדיפה לחזור לביתי... אז תראי אני מציעה לך לשבת לדבר איתם שיחה רצינית... להבעיר להם שאת כבר לא בת 5 (כי פשוט קשה להם לתפוס את זה...) ולנסות שהשיחה תהיה ברוח טובה בלי צעקות ... עכשיו יש לי כמה שאלות אלייך... מדוע הם מתנגדים למגורים עם החבר? ועוד משהו פה מדובר בדירה שלכם רק את והוא... האם את מרגישה מספיק עצמאית כדי לנהל שכ"ד... זה לא פשוט ,את יודעת יש הרבה דברים לשלם... את צריכה לחשוב גם על זה... לסיכום..... אנחנו צריכים לצאת מתישהו מהביצה... אז יש כאלה שיוצאים בגיל 19 ויש כאלה שיוצאים בגיל 25.... העיקר תזכרי שהורייך בס"כ רוצים בטובתך ודואגים לך...אני מקווה שהכל יסתדר... בהצלחה רבה , שירלי... נ.ב-סליחה על המגילה!
איזה באסה הגיע החורף...

זה לא שהם לא מסכימים..

הם עדיין לא יודעים שאני רוצה לעבור לגור איתו..ובגלל שהם לא אוהבים אותו הם בטוח לא רק שיתנגדו לזה שאני עוברת לגור איתו אלא גם יעשו מזה סרטים ואני מפחדת שזה ייפגע בו... ואנחנו מתכננים לגור ביחד עוד כמה חודשים כשנחסוך כסף מהעבודה שלנו.

תראי....

אוקיי...... הם עדיין לא יודעים... אז דבר ראשון תספרי להם!(בטח ובטח עם הכניסה אוטוטו בדצמבר)תראי מה אני אגיד לך חמודה את צריכה לשקול טוב טוב את כל העיניין הזה, אני לא רוצה להישמע מתנשאת ומבינה כי ס"כ אני לא הרבה יותר גדולה ממך...אבל אני מסתכלת אולי כי זה המצב שגם אני הייתי בו, האם להורייך יש סיבה מוצדקת לא לאהוב אותו? האם את אכן חושבת שתוכלי להחזיק כרגע בגילך הצעיר דירה ? לפי דעתי את צריכה לשקול את העניין בלי לחץ לחשוב עם עצמך? האם אתם נפגשים לעיתים קרובות ?(אולי תדחו את המעבר לזמן מאוחר יותר)....אגב,סליחה על החטטנות מה את עושה בחייך? לומדת /עובדת/חיילת?..... אמרת ששניכם עובדים... אבל היום אי אפשר לדעת ....היום אתה עובד ומחר לא... ומה אז... החשבונות דופקים ואופס,אין מאיפה לשלם, בקיצור חשבי על זה אל תעשי החלטות כאלו פזיזות מדיי! שירלי

תשקלי את הענין טוב

כמה שמפתה לצאת אל העולם ולעבור לגור איתו ולשים *ין על ההורים תחשבי שאם תפרדי ממנו הסרטים שתאכלי מההורים אחר כך לא יהיו שוים את זה "אנחנו אמרנו לך" "פתאום את צריכה אותנו?" אז תגשי לאמאבא "שמעו החלטתי לנסות את הענין אני אדם בוגר וחושבת לעשות זאת מקוה שתקבלו את ההחלטה שלי וזהו רק נסיון לראות איך ואם מתאים" ככה גם את מראה שאת לא "בורחת" להם וגם כשתחזרי (אם אני לא מנבאת פה כלום) לא יהיה להם מה לומר. למה זה חשוב? כי הורים אומרים לומר "אמרנו לך" וזה לא כיף בכלל. אגב חזרתי וולקם מי בק! שוב נסעתי לי בעולם וכעת איים בק פור גוד.

../images/Emo104.gif אני לפני 19

ואומנם היתה לי סיבה טובה לעבור והכרתי את השותפות אבל אולי כדאי לך קודם לבדוק יותר... תנסי גם למצוא את את הנקודות הטובות שבמעבר כדי לשכנע את ההורים. אגב- חשבת על הכל לפני שהחלטת...?

למעלה