איך מוחה צודק??

גידעון1

New member
איך מוחה צודק??

השרשור המקורי שבו מוחמד מודה שהפלסטינים יפתחו בגל אלימות חדש אבל מאשים מראש את ישראל על כך שהיא תגיב לטרור כבר לא קופץ אז אני ממשיך בשרשור חדש. תן למו"מ הזדמנות. מה שתוקע את תהליך השלום זה הטרור. איך אתה מסביר את העובדה שישראל שוקלת ברצינות לעזוב את שכם אם הרשות אכן תצליח להשליט שם את שלטון החוק? שים לב שלא משנה מה תהיה תוצאת אנאפוליס החמאס כבר קבע שמכל הבנה שתצא משם הוא כבר ידאג להרוס באמצעות אלימות חריפה. האם אתה באמת תאשים את ישראל על תגובה בעקבות גל האלימות שמתכנן החמאס? ארגוני הטרור אמרו שאבו מאזן לא מוסמך לוותר על כלום אז מדוע אתה לא מאשים את הפלסטינים בקשיחות? ראבק מספיק כבר להיות כל כך סלחן למעשי טרור!

גידעון1

New member
תגובה זו לסלטעון מהודעתו בשרשור המקורי

סלטעון אתה יכול להגיב כאן או להודעה דומה שכתבתי בשרשור המקורי שנמצא בתחתית העמוד.

גידעון1

New member
עוד כמה תגובות

בכיר אחר בחמאס, אבו מוסא אבו-מרזוק, היושב בדמשק, איים כי לאחר אנפאוליס תגביר תנועתו את הפיגועים בגדה המערבית וברצועת עזה. יועצו של ראש של ממשלת החמאס איסמאעיל הנייה, אמר כי ביכולתו של הארגון לפתח את הרקטות שהוא יורה לעבר ישראל, כך שהן יהיו קטלניות יותר. בתוך כך, נציגי חמאס והג'יהאד האיסלאמי יתכנסו בעזה ביום שני לקראת ועידת אנאפוליס, במחאה על כך שהנציגים הפלסטינים אינם מייצגים את עמדת עמם. סלטעון מדוע אתה לא מעניק משקל נגדי גם לאחריות של הפלסטינים ורק מאשים את ישראל?

אני אישית חושב שאין דרך אחרת מלבד משא ומתן

אבל אני חושב שמה שהולך להוית באנאפוליס זה לא מו"מ לשלום אלא איזה סוג של הצגה, בשביל להראות שמדברים. אתה יודע מה לדעתי הם התנאים לשלום, ואני יודע שאתה לא תסכים להם. זה עצוב לי ומקומם אותי מדאיג אותי איומי חמאס, אני לא יסתיר את זה. אני רק למדתי מהניסיון של קמפ דייויד שכשאין נתונים מתאימים לסגור הסכם שלום (אחרי מו"מ אפרורי ארוך ומפורט, בלי מסיבות עיתונאים ובלי נסיעות לאמריקה), ובכל זאת מישהו מתעקש ליצור תמונה מחוייכת של כאילו שלום זה רק מגביר את המתח והעוינות, ואז לפעמים צריך רק גפרור קטן (כמו עליית שרון למסגד אלאקס'א) בשביל להצית את כל הארץ בלהבה. זה לא הופך את הלהבות למוצדקות או לנכונות, אלא רק אומר שאפשר אולי היה למנוע אותן. אני לא בקי בדיוק במה הארגונים אסרו על אבו מאזן לוותר, אבל אני מעריך שמדובר בענייני ירושלים וזכות השיבה, כי הסכמה על עצם רעיון המו"מ על חזרה לקווי 67 הם כבר הסכימו. זה לא נקרא בדיוק קשיחות, נכון? הלוואי שאולמרט היה "קשוח" ברמה שהיה סוף סוף מקבל את נוסחת 67 במלואה.

mike00

New member
מה כל כך לא בסדר בעלייתו של שרון להר הבית?

הר הבית הוא המקום הקדוש ביותר ליהדות, השלישי בקדושתו לאיסלאם ובעל קדושה אף לנצרות. מה שם את המוסלמים לבעלי הבית שלו??

../images/Emo13.gif שרון אדם חילוני, הוא לא עלה לרחבת המסגד

מסיבות דתיות, אלא כדי להוכיח אדנות. למה אתה מיתמם לי? מה גם שע"פ הרוב הכמעט מלא של הרבנים העליה למתחם המקודש, אזור אלאקס'א היא אסורה באיסור חמור...

mike00

New member
תרשה לי לתקן אותך בבקשה

האינתיפאדה השניה פרצה רק בגלל רצונו של יאסר עראפת להראות לישראלים שיש לחץ מהשטח ולגרום לצוות הישראלי להגמיש עמדות בנוגע לזכות השיבה. עד אז מרבית הנושאים סוכמו חוץ מזכות השיבה שישראל אינה מוכנה לקבל כי פירושה חיסול מוחלט של מדינת ישראל. יאסר עראפת חשב שאם הוא יבעיר את השטח, הוא יוכל לשלוט בגובה הלהבות אך לצערו הרב הן יצאו מכלל שליטה. האינתיפאדה השניה פרצה יום לפני עלייתו של אריאל שרון להר הבית. אוטובוס שנסע להתנחלות נצרים עלה על מטען. חיילי הסיור הצבאי שליווה את האוטובוס יצאו לאבטח את האוטובוס וניתקלו באש ממארב. כתוצאה מכך מהרג חייל גבעתי סמל דוד בירי ז"ל ועוד כמה נפצעו. למחרת, יום שישי, ערב ראש השנה בשעות הבוקר, עוד לפני עליית אריאל שרון להר הבית, בסיור משותף (ישראלי פלסתיני) באיזור קלקיליה ניגש שוטר פלסתיני לג'יפ מג"ב של הצוות הישראלי בסיור ומטווח אפס ירה בקצין הישראלי למוות. יש לציין שסיורים משותפים היו דבר שגרתי בכל הגזרות בעזה ובאיו"ש, והיו מורכבים מצוות ישראלי (מג"ב) ומצוות פלסתיני, הם ישבו יחד, דיברו צחקו אכלו וכו' כך שלא היה חריג שהשוטר הפלסתיני ניגש לרכב ישראלי. רק בשעות הצהריים המוקדמות עלה אריאל שרון להר הבית. אחרי שני מעשי רצח מצד הפלסתינים. מעבר לזה,אם אתה אומר ששרון אדם חילוני למה שיעניין אותו מה שכמה רבנים אומרים לגבי הר הבית? שרון הוא יהודי[מאמין או לא מאמין זה לא הנושא]כאדם יהודי במדינת ישראל יש לו את הזכות לעלות להר הבית על אפם ועל חמתם של המתפללים המוסלמים שניכסו לעצמם את האתר הקדוש הזה.. אני יהודי לא דתי,אני מניח תפילין ולא שומר שבת....אני מרשה לעצמי לפרש את הדת בדרך שלי ואני לא רואה בזה שום דבר רע,אם הייתי יכול בהחלט שהייתי רוצה לבקר בהר הבית שם היה בית המקדש הראשון והשני....זה שהשטיחו אותו ובנו עליו את כיפת הסלע ומסגר אל אקצא לא אומר שהמקום פחות חשוב לי מבחינה היסטורית..

מוחמד5

New member
אתמול שודרה תוכנית

אם אני לא טועה שמה "השנים האבודות" הפרק הראשון עסק פחות ויותר על מה שאנחנו מדברים כאן. והמסקנה ממה שראיתי שהכל היה משחק.

mike00

New member
משחק של מי?ותאכלס מה זה משנה?הרי בסופו של

דבר כולנו יוצאים מפסידים מהסיפור הזה...

האינטיפאדה II לא פרצה בגלל שרון.

למרות שנוח לך להאמין, שמע מה יש לשר התקשורת (דאז) הפלסטיני לומר בכבודו ובעצמו.... צפייה נעימה

אולי חשבת שכשנואם פוליטיקאי פלסטיני אני קופץ

לדום ומוותר על הביקורת או הספקנות הטבעית?
מצטער לאכזב אותך אבא דיטי אבל לא. לא כל פוליטיקאי שמנסה לתפוס טרמפ על מהומות ולהבות שפרצו הופך פתאום לאטסטרטג על. וזה אגב כולל את ערפאת שכבר אז נאמר שבעצם תפס טרמפ על הגל של ההתקוממות האלימה שעלה מלמטה בגלל שנים של אכזבות מתמשכות מאי סיום הכיבוש שהתפוצצו עם הריגתם של פלסטינים בהר הבית בגלל המהומות שפרצו עם עליית שרון. לגבי הסרט הזה, שנראה אשקרא כמו תשדיר תעמולה של האיחוד הלאומי לעולים חדשים מארה"ב, הוא עשוי מין מישמש של קטעים שמטרתם להעביר אווירה מסויימת, אבל לא מתצליח לשכנע במסר שלו. אם אתה מתרגש מדיבורים על חיפה והגליל ולוד כחלק מפלסטין אני מציע לך לבדוק בזכרון מתי פעם אחרונה ראית מפה רשמית של ישראל בקווי 67? כששרת החינוך הציעה לסמן את הקו על המפות בספר לימוד לאחרונה כל הארץ רעשה, תסתכל בתחזיות מזג האוויר בכל הערוצים כולל הממלכתי, שם תמיד מופיעה א"י השלמה על המפה. והאם חסרות התבטאויות של פוליטיקאים ושרים ישראלים על קדושת הארץ, חבלי אבות, הקשר ההיסטורי וכו'? תיאוריות שלבים ושאר תיאוריות קונספירציה, גם אם נראה שיש בהן בסיס של אמת, כדאי להיות ספקנים אליהן לפחות עד שרואים אותן מתממשות ומוכחות. מה שהוכח עד היום, הוא שדווקא לממשלות ישראל היה רצון והיו כוונות מראשיתה לא לקבל את חלוקת הארץ ולנסות ולהשתלט על רובה או כולה לטווח רחוק. כלומר, ללא קשר לתוצאות קרב זה או אחר במלחמה- לבנות בה כמה שיותר התנחלויות אזרחיות כדי שלא יהיה אפשרות בעתיד לחזור למתווה השנוא כל-כך של קווי 67. את זה הוכיחה המציאות, ומי שמתכחש לזה טומן את ראשו באדמה
העמדה הפלסטינית הרשמת של אש"פ מאז ועידת אלג'יר ב-1988 היתה מדינה פלסטינית עצמאית בגדה המעריבת וברצועת עזה שירתה ירושלים המזרחית, והיא מעולם לא הוסתרה מבני העם הפלסטיני. היא לא נאמרה רק באנגלית. ככה שהעמדה הפלסטינית במו"מ בקמפ דייויד היתה מאד רחוקה משיטת הסלאמי, וגם את זה נורא פשוט לראות: אילו ערפאת היה נוקט בשיטת הסלאמי הוא היה מחבק את ברק ומקבל בשמחה את הצעותיו (המאד בעייתיות בקמפ דייויד)- מחכה שכל מה שברק הבטיח יועבר אליו ואז מתזמר את האנתפאדה. פשוט נורא לא? אבל המשלחת הפלסטינית לא עשתה זאת, כי היא המטרה שלה היתה להגיע להסכם שלום, ולא לקבל מה שאפשר ואז לפתוח במלחמה חדשה. וזאת הסיבה שהם התעקשו על תנאים בסיסיים מבחינתם, כי הם ידעו שמה שהם חותמים זה ההסכם הסופי, והוא לא ייפתח עוד.

אני מודע לכך שהדיינות עימך, גם מתורבתת ונעימה

ככל שתהיה תיגמר ללא מענה, שכן מטרתך הסופית היא מדינת כל אזרחיה כאן. ומדינה פלסטינית יודנרייט בגבולות 67. לכן אסיים ברצונך כבודך, ולא אנסה לשכנע אותך, המשוכנע, מה מגיע למי ולמה. מי פתח באינטיפאדה וכו'. אני לא אומר שישראל טלית שכולה תכלת, ממש לא. אך הביאו לכאן טרוריסט מועד ואכזר, שגרם נזקים עצומים לעמו ולאחיו עוד לפני שהגיע לכאן.

אני לא אטרח לשכנע אותו

אני מכבד את דבריו בתור גולש רהוט ומנומס, אך לא מסכים ל"אמת הפלסטינית" בהם
יש הרבה דברים שאינני מתכחש אליהם או מדחיק אותם כמו השמאל הציוני, עם הכיבושים המשחיתים והמוסר הכפול והצביעות. אך לשקרים פלסטיניים לא אתן ידי.

גידעון1

New member
סלטעון אני באמת כבר לא יודע מה לעשות איתך

סלח לי שאני עדיין בשלבי התאוששות מהתגלית עליך. בנוגע לעליית שרון למסגד אפילו כל ארגוני הטרור הודו שעליית שרון היתה רק תירוץ כדי לפתוח באנתיפאדה שניה ואם שרון לא היה עולה למסגד אז הם היו מחפשים תירוץ אחר כדי לפתוח בגל אלימות חדש. אז מדוע אתה חייב להיות יותר קיצוני מהם? בסדר הבנתי שאתה סולד מישראל אבל לפחות תעמוד בקו אחד עם הודעות ארגווני הטרור ואל תקצין עוד יותר. אם הם אומרים שזה היה רק תירוץ אז מדוע אתה חייב לטעון שזה היה הרבה יותר מכך? הארגונים אמרו אלף פעם שהם רוצים קווי 67 פלוס זכות שיבה בתמורה להפסקת אש של 10 שנים.

גידעון1

New member
קשה להתאושש מהודעות של יהודי

שכל כך סולד ממדינתו וסלחן כל כך בנוגע לטרור. האבסורד הגדול הוא שאם החמאס היה שם עליו את הידיים ממש לא היה מעניין אותו הדעות שלו. להזכירך לפני שהוא סיפר לי שהוא יהודי הייתי משוכנע שהוא תומך חמאס מובהק עקב דעותיו הקיצוניות נגד ישראל.

גידעון1

New member
כנראה שבאמת קשה לשים לב

להודעה אחת בגנות הטרור על רקע אלף הודעות שנאה נגד ישראל.

למעלה