איך מוחה צודק??

או אולי "קצת" יותר מיותר...../images/Emo8.gif

1998, שנתיים לפני פרוץ האינטיפאדה הרשמית. ערפאת מעולם לא זנח את תוכנית השלבים לחיסול מדינת ישראל, הוא פשוט ,"הפסיק" לדבר עליה
(באנגלית) כמה שנים... כך חינך את דור ההמשך הפלסטיני לשנאה ואלימות, לכשתקום המדינה הפלסטינית, תהה קרש קפיצה לחיסול ישראל. ערפאת, לא היה טיפש, ערפאת היה חכם. אבל אם היה "קצת" יותר חכם. היה ממשיך עם הסכם השלום והמשחק המסוכן שהשמאלנים "קנו" ונותן לבטן הפלסטינית לעשות את שלה... תוך 20-30 שנה...
מי שמביא טרוריסט שכמעט הקים מדינה פלסטינית בירדן, מקבל מגה-טרוריסט כמלך הפלסטינים.

מוחמד5

New member
אני לא מחדש כלום

ולא מביא ידיעות בלעדיות. הרי ישראל הרשמית הודיעה שהיא הולכת לפתוח במבצע צבאי רחב היקף ברצועה, היא דוחה אותו רק בגלל "ההצגה ". שכם !! למי שיש זכרון קצר , עד לפני שבועיים הייתה שם פעילות צבאית אינטנסיבית. נקודה שלישית, שכחת להביא את הציטוטים ודעתו של בוש על "ההצגה " כפי שפורסמו הבוקר.. מנהיגי מדינות ערב עדיין עם הקולאר מסביב לצוואר שמצדו השני מושך בוש . בוש דיבר על תהילך (זה היה חלק מההרצאה שהבאתי בשרשור אחר) ,ולא דיבר על תהליך שלום או השלום. הכל הצגה הכל חרטה ברטה , רק בכדי לכנס בפלסטינים בעוצה גדולה , והפעם זו לא ג'נין אלא עזה, זו הכנה להרס מוחלט של עזה. הרי כל בעל טיפה שכל יודע כבר שמאז ההצהרה הראשונה על "ועידת השלום " ועד היום הרבה דברים השתנו בדרך ומה שנותר זה מפגשון לצורך שיפור תדמיתו של בוש בפני בני עמו. כבר ראינו בעבר מה קרה למי שאמר לא לבוש .... אבו מאזן יעיז להגיד לא לבוש !! להתעורר.

גידעון1

New member
נו מוחמד ולמה ישראל רוצה להכנס לעזה?

בא נראה אם תדע את התשובה מבלי שאני אגיד לך. רמז: זה לא בגלל מזג האויר חוץ מזה זאת לא היתה הנקודה בשרשור המקורי. אתה התלוננת על כך שישראל מגיבה לאלימות הפלסטינית. אגב זה לא יתכן שאתה תגיב בשרשורים מתי שבא לך אבל כשנשאלות השאלות הרציניות אתה מתחמק או נעלם לגמרי.

מוחמד5

New member
כדור הרגל בשבת יותר מעניין

אני אגיב , במקום ,בזמן ובדרך שאראה לנכון.

מה הפיתרון לקסאם ולדרך החמאס להשמדת ישראל

לפי דעתך, יא מוחמד? אשמח לתשובה. שכן את אמנת החמאס קראתי בשתי השפות והבנתי מה הם רוצים, די בקלות. את התווך(עמוד) השישי אני מכיר לא מאתמול. סתם מסקרנות היית מוכן לחיות תחת שלטון מוסלמי אדוק? (יען כי מאה שערים של האיסלם, רק שמי שלא לבוש לפי הקוד האתי..) האם היית מוכן לכך שיכפו על אשתך להסתובב בחיג'אב? לפגוע בחופש הלאומי שלכם, בדמוקרטיה לה אתם רגילים? או אולי כנופיות ברחוב...ועוני ורעב ומחלות ושנאה בבית הספר. שילדיך יסתובבו עם רובים בטכסים בבית הספר ...

מוחמד5

New member
קואליצית שלום

אילו ישראל הייתה מקבלתאת היוזמה הסעודית ,לא היינו מגיעים לאן שהגענו עכשיו. זה הפתרון לכל הבעיות.

מוחמד5

New member
../images/Emo98.gif

אצלנו מתחילים את היום בסבאח אל כיר , או אלסלאם עליקום. או לחלופין בוקר טוב.

גידעון1

New member
צודק מוחמד טעות שלי

שיהיה לך בוקר טוב. אתה יודע מה.. למה שאני אגיד טעות שלי כשאפשר להאשים את ישראל. מוחה, ישראל אשמה בזה שלא אמרתי לך בוקר טוב!

mike00

New member
היוזמה הסעודית?

מחר יבואו הנפאלים ביוזמה משלהם ומחרתיים יציגו שליטי פפואה-גניאה החדשה יוזמה משלהם... אם כבר אני מעדיף יוזמת שלום שתנוסח על ידי מיקרונזיה.....הולך?? קודם כל שסעודיה תתרכז לתקן את המעוות אצלה ואחר כך תבוא להטיף לישראל... איך מדינה שעורפת ראשים,ידיים,לשונות וכו' באה לנסות להסביר לנו איך אנחנו צריכים לחיות....מגוחך... מעניין מה היה קורה אם ישראל היתה מציגה יוזמה משלה לגבי כמה שינויים בחוק הסעודי. כל יום קמה לה מדינה שמחליטה שהיא ורק היא יודעת מה טוב לנו....נחמד מצידם....

אז אולי בכלל נמשיך את הכיבוש, ולא נסכים לשום

דרישה של הפלסטינים כי מי הם שיגידו לנו מה לעשות בשטח פלסטין, כשהם נראים כמו שהם נראים. שיסתכלו עלינו שילמדו איך פועלים בחוכמה, איך מצליחים לשכנע את כל העולם שידינו מושטת לשלום, ותוך כדי זה לדחות אין ספור יוזמות, להחזיק עם תחת משטר צבאי 40 שנה, לספח לאט לאט עוד ועוד שטחים... וכל זה במאור פנים, עם דמוקרטיה, עם מערכת משפט, עם חוקים מסודרים...
וחיאתק מייק, מאיפה הקרצת את זה? היוזמה הסעודית היא לא איזה יומרה של המלך להגיד לישראל איך לנהל את עצמה מבפנים, היא הצעת פשרה להסכם שלום בין שני צדדים במלחמה. והיא כבר מזמן יצאה מהידים של סעודיה, היא אומצה בליגה הערבית ע"י כל מדינות ערב. זו כרגע העמדה של כולן.

mike00

New member
לחלק מהדרישות של הפלסתינים אני דווקא כן מוכן

להסכים....בין זה לבין הסכמה בעיניים עצומות לאיזה יוזמה של מדינה נכשלת מבחינת חוק המרחק גדול.. ויפה מצידם של כל מדינות ערב לנסח הסכם בנוגע לישראל בלי שתהיה מעורבות ישראלית... זה כמו שאני אנסח חוזה למכור את הבית שלך בלי התייעצות איתך ובלי חתימה שלך... מעניין למה מדינות ערב לא מקבלות מסמך ישראלי שנוסח חד-צדדית[ע"ע ליברמן]..

mike00

New member
ודרך אגב,הייתי מוכן לקבל יוזמה שנוסחה על ידי

מדינות ערב[גם סעודיה לצורך העניין
]אם באמת היו מנסים לראות את הצד הישראלי בסכסוך... אבל מסמך שקורא לפירוק ישראל לא מתאים לי לקבל....מצטער

מוחמד5

New member
צריך לראות את הדברים לא רק

בחד , דו ממדי . תקרא את היוזמה כולה בבקשה ותראה אם הם רואים את ישראל או לא.

mike00

New member
בטח שהם רואים את ישראל...

רואים אותה בעיני רוחם נעלמת מהמפה.... ברגע שאמרו זכות השיבה לכל פליט שירצה בכך אבד לי התיאבון והחשק להמשיך להתעמק ביוזמה הזאת...

מייק ידידי היוזמה הסעודית לא מדברת על

זכות השיבה לכל פליט שירצה. ממש לא. היא אומרת פתרון של סוגיית הפליטים "שיהיה מוסכם על שני הצדדים"- יעני מו"מ והתפשרות.

mike00

New member
אולי כדאי שתקרא אותה שוב..

לפי התוכנית, ינרמלו כל מדינות ערב את יחסיהן עם ישראל בתמורה לנסיגה ישראלית מלאה משטחי רמת הגולן, רצועת עזה ויהודה ושומרון (לרבות מזרח ירושלים). כמו כן, נדרשה ישראל לאפשר את הקמתה של מדינה פלסטינית עצמאית ו"למצוא פתרון צודק" לבעיית הפליטים בהתאם להחלטה 194 של העצרת הכללית של האו"ם - כלומר "זכות שיבה" לכל פליט שירצה בכך. החלטת האו"ם 194: "הפליטים המבקשים לחזור לבתיהם ולחיות בשלום עם שכניהם יוכלו לעשות זאת במועד האפשרי המוקדם ביותר, וישולם פיצוי על רכושם של אלה שאינם בוחרים לחזור ועל נזק או אובדן רכוש, שהממשלות או הרשויות האחראיות צריכות לשאת עליו אחריות על-פי עקרונות הצדק או החוק הבינלאומי." אני גם מתנגד להתייחסות הישירה של היוזמה לקווי ה- 4 ביוני 1967,מכיוון שבמשא ומתן על הגבולות שהתנהל עם הפלסטינים כבר התקבל העיקרון של חילופי שטחים, ולכן אין סיבה לחזור לקווי 1967 המתעלמים מהמציאות החדשה בשטח ומהאופי הבעייתי מאוד של הקווים האלה מבחינת ישראל.

אני אגיד לך למה.

הן (מדינות ערב) מעוניינות בכמה שיותר שטח מא"י המנדטורית בשליטה ערבית. מה שלא ילך בכח, הבטן הערביה תנצח באמצעות הדמוגרפיה והגאוגרפיה.

גידעון1

New member
יש לך בעיה בתפיסה

מבחינתך אם ישראל לא מסכימה לחלק מהדברים אז בעצם מבחינתך היא לא מסכימה לכלום ומבחינתך אם אנאפוליס תיכשל(וככל הנראה היא תכשל) אתה כבר קבעת שישראל אשמה. אפילו אבו מאזן בעת הקשיים בניסוח הצהרה משותפת אמר ששני הצדדים לא הגיעו להסכמה ולשם שינוי לא הפיל את הכדור רק על ישראל. מדוע אתה מרגיש את הצורך להיות יותר קיצוני מהפלסטינים עצמם?

למעלה