איך מוצאים חברים ישראלים במונטריאול?

SupermanZW

Well-known member
אני די בטוח שאינך יודעת מה הייתה מדיניותו של כהנא

את מניחה שמדיניותו הייתה "מוות לערבים" כי כך ציירה אותו התקשורת אבל אני משוכנע שלא יצא לך לדבר עם כהניסט (ואיך יצא, הרי אם את מלכתחילה שוללת אנשים על סמך דעותיהם הפוליטיות למה שירצו לדבר איתך). לא היה יוצא לך היית מבינה שזו לא הייתה מדיניותו.

אני לא תומך ומעולם לא תמכתי בכהנא, אבל אפשר לקרוא בין השורות שאין לך מושג. אם את רוצה אני יכול לתת דוגמה על השמאל הקיצוני שאותו אולי את מכירה ואז אולי יהיה לך יותר קל להבחין בהבדל (הגדול גם כן) בין התדמית לבין המציאות.

אשנצחית

New member
יש לי מושג די טוב האמת

יפה שגיגלת כהנא בשעות האחרונות, כולם יודעים מה עומד מאחורי המשפט "כהנא צדק" ולכן שמו גם הוזכר בהיפוך למרץ.כדוגמא לקיצון.
אני כן שוללת אנשים,על פי הדעות שלהם מסכימה עם האמרה הזו לחלוטין.יש אנשים בעולם שפשוט לא מגיע להם להנות מחברתי הענוגה.יש אנשים חארות,הם בדרך כלל נטפלים לקבוצות מיעוט ומדברים שטויות.אין להם חברים ויש סימן שאלה מאוד גדול בנוגע למקצוע שלהם.באנטרנט קוראים להם טרולים בחיים האמיתיים פשוט לא קוראים להם.

SupermanZW

Well-known member
ברגע שכתבת "כולם יודעים" הודית שאינך יודעת

אני לא צריך לגגל "כהנא", לי יצא לדבר עם כהניסטים. טעות נוספת שלך היא שאת טוענת שמרץ זה השמאל הקיצוני ביותר בישראל, זה גם לא נכון. חד"ש (כיום חלק מהרשימה הערבית המשותפת) זה השמאל הקיצוני ביותר בישראל.

גם מה שעומד מאחורי "כהנא צדק" שונה ממה שאת חושבת. עד שלא תדברי עם כהניסטים לא תדעי מה דעותיהם האמיתיות אלא רק איך מציירת אותם התקשורת, זה נכון באותה המידה גם לשמאל הקיצוני. זכרי, התקשורת מתקיימת מרייטינג, בלי הגזמות שמגיעות גם לשקרים אינה יכולה להתקיים.

אשנצחית

New member
וואו...והרמה עולה

אוקי,מגן על כהנא,הבנתי מי אתה.ולא אני הבאתי את הדוגמאות דרך אגב אבל זה נורא חשוב לציין רק בשיביל הוויכוח,ישראלי יפיפיה שכמוך,אתה אשכרא מגן על כהנא בשביל לומר לי שאני לא צודקת....
בזה נגמר הדיון.

SupermanZW

Well-known member
את הפאדיחה שלך כבר עשית

אינך מכירה את השמאל הקיצוני (לא מרץ) וגם לא את הימין הקיצוני (כהנא), אני לא תומך בימין הקיצוני גם לא בשמאל הקיצוני. את דעותיי הפוליטיות חשפתי בתפוז אבל לא בפורום הזה, אם תחפשי תמצאי, בכל אופן זה לא קרוב להנחותייך ההזויות.

את חוסר הידע שלך כבר הוכחת, חסכת לי מאמץ.

אשנצחית

New member
אין גאה ממני ב"פאדיחה" המדוברת

אחזור ואגיד:לא תומכת בכהנא ולא מעוניינת באנשים שתומכים בו ואתה אחד מהם ןשום ד"ר גוגל לא יציל אותך מעצמך.
רוצה לתפוס מישהו בקטנות לגבי הגדרות של מפלגות קיצוניות אז תפנה לחברך הבודד,אני רק התייחסתי לדוגמאות שלו ועוד פעם:אין גאה ממני,עומדת מאחוריי ה-כ-ו-ל

SupermanZW

Well-known member
עכשיו את טוענת שאת מכירה אותי יותר טוב ממני?

לא יאומן. את בטוחה שאת שפויה?

michaelbl

New member
אני לא חבר שלו בכלל

אפילו התווכחתי איתו לא פעם, אבל זאת בדיוק אותה גדלות רוח שאת לא משכילה להבין. אפשר להתווכח עם מישהו ועדיין להישאר מיודד איתו, למרות שאני לא מכיר את סופרמן אישית.
אגב, סתם בשביל הקוריוז, בשעתו, מתוך אותה קבוצת חברים אני הייתי אחד מאלו שהצביעו מרץ אי שם בשנות ה90, אבל את יודעת מה? אני לא מקובע, וכל מה שקרה במשך השנים גרם לי לחשוב, ואני לא אומר שהייתי מצביע למפלגות הימין כי הרצון שלהם לספח את השטחים הזוי בעיני, אבל בטח ובטח התרחקתי מאד מהשמאל שבעיני הוא הזוי ולא יודע איך להגיב למה שקורה, ופשוט עוצם עיניים מול המאורעות וממשיך לשנן את המנטרות השחוקות.
יפה שאת גאה ועומדת מאחורי הכל, גם אוהדי ביתר ירושלים מאד גאים בקבוצה שלהם ויהי מה, תחשבי קצת על האנלוגיה

michaelbl

New member
נדמה לי או שאת מנסה לעקוץ אותי?

באלגנטיות, בקטנה, בלי לקלל ישירות, פשוט רמיזות קטנות.
אם יש לך סימן שאלה בנוגע למקצוע שלי את מוזמנת להעלות את כל השאלות שלך ואני אשתדל לענות כמיטב יכולתי. לקרוא לסינים מיעוט מעיד על בורות, הם למעשה הקבוצה הכי גדולה בעולם, וכנראה שגם לא הייתי רוצה להנות מחברתך כי את לא ממש נשמעת מהנה, אלא שיפוטית, אליטיסטית, מתנשאת ויומרנית, כמו כל השמאלנים הקיצוניים, שפתוחים לכל הדעות כל עוד הן תואמות את שלהם.

SupermanZW

Well-known member
הבעיה שלך היא שאין לך סימני שאלה

את חושבת שאת יודעת הכל ולכן את לא יודעת כלום. את לא שואלת ומבררת אלא מניחה הנחות ומשכנעת את עצמך שהן נכונות מבלי לבדוק, בכך את מונעת מעצמך לגלות את האמת.

michaelbl

New member
אה, אוקי, עכשיו אני רגוע

אם בכל זאת יהיו לך שאלות, משהו לא ברור, ספקות, תחליטי שבכל זאת צדקתי או כל נושא אחר שתירצי להתייעץ, תרגישי חופשיה לשאול, אני לא נוטר טינה ומקבל את כולם בלי הבדל דת גזע ומין.

SupermanZW

Well-known member
עזוב, היא תמיד צודקת, היא יודעת הכל בלי לשאול

כל מה שהיא אומרת נכון ואם זה לא מסתדר עם המציאות אז המציאות טועה/לא נכונה/מדומיינת.

חבל על המאמץ.

SupermanZW

Well-known member
ענינו לך מאוד לעניין, אין לך חברים כי את מציבה תנאים פוליטים

קשה לי להאמין שתמצאי חברים ככה, אם כן זה יהיה נס.

יש די הרבה ישראלים במונטריאול, שאלי את עצמך למה הם לא רוצים להחבר אלייך. לא נראה לך מוזר שאחרי שנה וחצי בעיר גדולה אין לך חברים בכלל?

mishmish910

New member
היא מחפשת אנשים מהעולם שלה וזה בסדר. קורה להרבה ישראלים ב

בחו"ל שהם מוצאים את עצמם עם אנשים שאין להם דבר וחצי דבר משותף אם אנשים שהם נפגשים איתם, חוץ מהעובדה שהם דוברי עברית.
גם לי זה קרה ואני בטוח שלעוד אנשים בפורום. אני יכול להבין מאיפה זה בא.
קצת עצוב לראות שההודעה הזאת גררה הרבה אמוציות והעלבות.
אני מכיר כמה אנשים שעזבו את הפורום כי האלימות המילולית כאן הרתיעה אותם.
הפורום הזה גם ככה בקושי פעיל (לעומת מה שהיה) אז אולי ננסה להיות יותר סבלניים?

michaelbl

New member
האם נטיה פוליטית הופכת מישהו לחבר שלך?

הדיון התחיל יפה ורגוע. בסך הכל ציינתי לפותחת את העובדה שנטיה פוליטית היא לא קריטריון הגיוני. מי שהפך את כל העניין למכוער הוא דווקא אותה שמאלנית קיצונית, כדרכם של קיצונים באשר הם, אשר צצה והתחילה לירות באוטומט.
כמו שכתבת, חוץ מהעובדה שהם דוברי עברית אין שום משותף בין האנשים, אז אני אוסיף, חוץ מזה שהם דוברי עברית ומצביעים לשמאל. האם עכשיו הקריטריון מושלם?
בזמנו אכן הפורום היה אלים מילולית, אבל לא זכור לי שהיתה איזה התכתשות שירדה לפסים נמוכים לאחרונה.

SupermanZW

Well-known member
זה "בסדר" אבל מטופש, זה מונע ממנה מלרכוש חברים

היא במדינה חדשה והחברה בה היא נמצאת שונה מאוד ממה שהייתה רגילה לו קודם לכן וגם הרבה יותר מגוונת (ילידי קנדה ומהגרים מכל העולם), צרות האופקים שלה בעוכריה. האם לא היית פוסלת אדם שמצהיר מראש שמוכן להתחבר רק עם בעלי אג'נדה פוליטית זהה מלהתחבר אלייך? אני הייתי מתרחק מאדם כזה אפילו אם האג'נדה הפוליטית שלו זהה לשלי רק מכיוון שאדם כזה צר אופקים יתרגז עלי בכל פעם שלא אסכים עם דעתו. אנשים מסוג זה דוחים אותי. אני מתחבר רק את אנשים בעלי ראש פתוח שמוכנים לשמוע גם דעות שונות משלהם וסובלניים כלפי הזולת.

בלי להיפתח לאנשים לא ניתן לגלות האם יש עניין משותף איתם, בשביל לדעת אם קיים צריך מלחתחילה להיות פתוח ולראות אם יש בסיס לקשר חברי, פסילה על רקע דעות פוליטיות מונעת אפילו את ההתחלה. לא מפתיע ששנה וחצי אין לה חברים בכלל (אפילו אדם שמגביל עצמו רק למהגרים ממדינה מסויימת היה מוצא בקלות יחסית בעיר גדולה כמו מונטריאול) עובדה שאפילו הישראלים במונטריאול לא רוצים להתחבר אליה ויש שם די הרבה. בטיול של שבוע במונטריאול הכרתי 5 ישראלים, היא שם שנה וחצי ואף ישראלי לא רצה אפילו לדבר איתה, את בטח מבינה מה זה אומר.

mishmish910

New member
אני שומע אותך. אבל באופן אישי לא הייתי מקיש על אופיו של אדם

ממשפט אחד. נכון שהניסוח שלה הוא לא אידאלי, ואולי אפילו יכול לקומם אנשים מסוימים. אבל לא פגשת אותה מעולם. היא יכולה להיות אחלה בנאדם, למרות מה שנכתב. באופן אישי, אני מעדיף להשאיר מקום לספק ולא להסיק מסקנות חותכות שיכולות לפגוע.

michaelbl

New member
אבל זה בדיוק מה שהיא עושה

בדיוק הפתגם של הפוסל במומו.
ויכול להיות שמישהו שהוא לא שמאלני, אלא מהמרכז, או מהימין המתון, ואפילו מהימין הקיצוני, הוא אחלה בן אדם, ואז היא באה ובמחי יד מקישה על אופיים ופוסלת אותם על הסף.
מצד שני יכול להיות מישהו שהוא חרא של בן אדם אבל מצביע לבלד או חדש ומבחינתה הוא התקבל אוטומטית למועדון החברים שלה. זה מה שיפה אצל שמאלנים קיצונים, הם נאורים וליברלים ופתוחים לכולם, אבל רק בתנאי שחושבים כמוהם. יש לזה עוד שם, צבועים

למעלה