אפשר להקפיא תותים ולשלוף בעת הצורך (יש גם בסופרים תותים קפואים) יש את המוס הכי פשוט :
500 גרם תותים
1 כוס + 1 כף 215) גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל טהור
2 כפות מיץ לימון טרי
1 חלבון ביצה
כלים:
מיקסר רב-עוצמה (חובה)
קערת הגשה גדולה או 14-12 תבניות אישיות מחרסינה או מזכוכית
אופן ההכנה:
- שוטפים את התותים ומניחים לייבוש על מגבת נייר. חותכים כל תות ל-4 חתיכות בערך.
- שמים את התותים עם הסוכר והווניל בקערת המיקסר ובעזרת המקצף מערבלים במהירות נמוכה כ-5 דקות, עד שהתערובת הופכת לרסק גס (התערובת לא תהיה חלקה. יישארו חתיכות קטנות של פרי.(
- מוסיפים את מיץ הלימון ומערבלים. מוסיפים את החלבון ומקציפים 20 דקות (לא פחות) במהירות גבוהה, עד שהתערובת תופחת מאוד למוס יציב שממלא את כל הקערה (שימו לב, התערובת עלולה להתיז לצדדים והחוצה.
- מעבירים לכלי גדול או לכלים האישיים. מקפיאים מייד כמה שעות ומגישים קפוא