איך מכינים מוס תותים (יש דבר כזה?)?

אמרלדה

Active member
אני יודעת שהמומחיות קונות הרבה תותים בעונה ומכינות מזה איזושהי ריבה
וממנה שולפות מהמקפיא כל פעם כמות מסוימת ומכינות קינוח.

מישהי יודעת איך עושים את זה?
ותודה, מראש.
 

חנהפ

Active member
אני יודעת שהמומחיות קונות הרבה תותים בעונה ומכינות מזה איזושהי ריבה
וממנה שולפות מהמקפיא כל פעם כמות מסוימת ומכינות קינוח.

מישהי יודעת איך עושים את זה?
ותודה, מראש.
אפשר להקפיא תותים ולשלוף בעת הצורך (יש גם בסופרים תותים קפואים) יש את המוס הכי פשוט :

‬500 גרם תותים

1 כוס + 1 כף ‭215)‬ גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל טהור

2 כפות מיץ לימון טרי

1 חלבון ביצה

כלים:

מיקסר רב-עוצמה (חובה)

קערת הגשה גדולה או 14-12 תבניות אישיות מחרסינה או מזכוכית



אופן ההכנה:

  1. שוטפים את התותים ומניחים לייבוש על מגבת נייר. חותכים כל תות ל-4 חתיכות בערך.
  2. שמים את התותים עם הסוכר והווניל בקערת המיקסר ובעזרת המקצף מערבלים במהירות נמוכה כ-5 דקות, עד שהתערובת הופכת לרסק גס (התערובת לא תהיה חלקה. יישארו חתיכות קטנות של פרי‭.(‬
  3. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבלים. מוסיפים את החלבון ומקציפים 20 דקות (לא פחות) במהירות גבוהה, עד שהתערובת תופחת מאוד למוס יציב שממלא את כל הקערה (שימו לב, התערובת עלולה להתיז לצדדים והחוצה.
  4. מעבירים לכלי גדול או לכלים האישיים. מקפיאים מייד כמה שעות ומגישים קפוא
 

אמרלדה

Active member
אפשר להקפיא תותים ולשלוף בעת הצורך (יש גם בסופרים תותים קפואים) יש את המוס הכי פשוט :

‬500 גרם תותים

1 כוס + 1 כף ‭215)‬ גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל טהור

2 כפות מיץ לימון טרי

1 חלבון ביצה

כלים:

מיקסר רב-עוצמה (חובה)

קערת הגשה גדולה או 14-12 תבניות אישיות מחרסינה או מזכוכית



אופן ההכנה:

  1. שוטפים את התותים ומניחים לייבוש על מגבת נייר. חותכים כל תות ל-4 חתיכות בערך.
  2. שמים את התותים עם הסוכר והווניל בקערת המיקסר ובעזרת המקצף מערבלים במהירות נמוכה כ-5 דקות, עד שהתערובת הופכת לרסק גס (התערובת לא תהיה חלקה. יישארו חתיכות קטנות של פרי‭.(‬
  3. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבלים. מוסיפים את החלבון ומקציפים 20 דקות (לא פחות) במהירות גבוהה, עד שהתערובת תופחת מאוד למוס יציב שממלא את כל הקערה (שימו לב, התערובת עלולה להתיז לצדדים והחוצה.
  4. מעבירים לכלי גדול או לכלים האישיים. מקפיאים מייד כמה שעות ומגישים קפוא
תודה רבה. בהחלט ינוסה.
 
למעלה