איך מנקדים?

skito

New member
אתם צריך

להיות קשוב.. אני קשוב, אנחנו קשובים, אנו, עתה קשובים! סתתתתם לשאלה הנוספת מישהו ענה? קשובים צָרִיךְ לִהְיוֹת קשובים למתרחש

אפשר להוסיף עוד משהו?

אם תתרגם את שני ה"צריך" האלה לשפה אחרת שאתה מכיר, תיווכח שמדובר בדברים שונים. ואפשר לתרגם גם לעברית אחרת, כלומר להמיר במקבילות עבריות ב"צריך לתקן את הדוד" אפשר להמיר את צריך (מבחינת מבנה המשפט) באפשר/רצוי/כדאי/מוטב וכו'. כשם ש"אפשר" ו"רצוי" אינם בעלי נטיית יחיד רבים וכו', כך גם צריך הזה. את "אני צריך שני מסמרים" אפשר להמיר ב:אני זקוק ל.. כאן מדובר בפועל ניטה המותאם לנושאו (והאמת היא שנדמה לי שהשימוש הזה בצריך אינו תקני בעברית)

נצל"ש

מגדלור של מיקה קרני* בשירונט (כן, לא טעיתם, חסרות שתי יו"דים ו-אל"ף) השירון העליון, עאלק /images/Emo46gif *אגב, השיר עצמו הוא דווקא די נחמד

אטיוד5

Active member
אוף, אני עומד לצרו(אַאא)ך

באתי ואמרתי ש"צריך" בא בשתי משמעויות - סתמי ופועל ונתתי דוגמאות. למה שתיכן חוזרות על זה? השאלה היא לגבי "צריכים" - האם הוא יכול להיות סתמי? ואם כן, האם הוא מעיד על רבים? אם "צריכים" יכול להיות סתמי ולא פועל - הבו דוגמא. למשל "צריכים לתקן את הגג". אז אתן אומרות - לא, יש לומר "צריך לתקן את הגג". ועדיין הצורה "צריכים לתקן את הגג" קבילה לטעמי. בתור קיצור של "אנחנו צריכים לתקן את הגג" זה נשמע לי קביל. אנחנו מובלע. וזאת בעצם משמעות הסתמי - ההבלעה (ככה אומרים?). אם "צריך להיות קשובים" תקין (במשמעות סתמי), אז במה הוא שונה מ"צריך להיות קשוב"? ובמילים אחרות - מי צריך להיות קשוב או קשובים? לאוזני נכון שאם הסתמי הוא יחיד אז הוא צריך להיות קשוב ואם הסתמי הוא רבים אז צריכים להיות קשובים. אז מה אתן אומרות? אזני ערלה?

כנף

New member
לדעניותי,

צריך להיות קשובים: יש צורך, נִדְרַש (הניקוד לא עליי) ממישהם, להיות קשובים. צריך להיות קשוב: (יכול להיות) אני (או אתה
) צריך/ה להיות קשוב. או שגם אוזני ערלה, ואצא מפה אבלה וחפויית ראש.

גנגי

New member
כנראה.

מפני שאי אפשר לומר "צריכים לתקן את הגג" כפועל סתמי. סתמי זה כשהנושא לא ידוע, ואתה דווקא נתת דוגמה שהנושא ידוע, ולכן משמיטים אותו. סינית ויפנית?

למעלה