איך מנרמלים את סוכר הבוקר ?

איך מנרמלים את סוכר הבוקר ?

הלילה תפסתי את "תופעת השחר" על חם: בחצות, שעתיים אחרי תום ארוחת הלילה, מדדתי 110, לאחר 4 שעות צום נוספות, ב- 4 לפנות בוקר, כנראה זמן קצר לאחר הזרמה של הורמוני האדרנל, מדדתי 134, ולאחר 8 שעות צום, ב- 6 בבוקר, מדדתי סוכר בוקר 117.

הבעיה שלי היא שסוכר הבוקר ברוב המקרים שנמדדו גבוה מהנורמה, ובגלל שני ערכי שיא של 136 ו- 126 בהפרש של שבוע, לפני 8 חודשים, הכריז עלי רופא המשפחה כסוכרתי.

בדיקת העמסת סוכר שעשיתי לפני 3 חודשים היתה תקינה (132 שעתיים לאחר העמסת 75 ג' גלוקוז), וכך היו גם בדיקות עצמיות שעשיתי מאז שעתיים אחרי סיום ארוחות.
בדיקת A1C בשיא (לפני 8 חודשים) היתה 5.8, וכבר ירדה ל- 5.6, ולפני כן היתה 5.3.

אינני משתמש בתרופות, רזה מאוד, רץ 5 פעמים בשבוע, טבעוני. מאז ההכרזה כסוכרתי הפחתתי משמעותית סוכרים ושומנים רוויים שבהם הייתי חוטא בלילות (אחרי גמר התפריט הלגיטימי), וב- 4 החודשים האחרונים אני מונע עצמי מהם לחלוטין. מזה 7 שבועות הפחתתי מאוד גם שומנים לא רוויים, בניסיון לרפא את בעיית הרגישות המופחתת לאינסולין לפי שיטתו של דר' ברנרד.
אני מאמין שאני על דרך המלך במה שנוגע להפחתת רמת הסוכר בדם הנובעת מאכילה, אך אני מתוסכל מכך ש"תופעת השחר" מקלקלת לי.

קראתי מאמר של דר' קנטר ב"מתוקים" על ההורמונים הקונטר-רגולטורים בהקשר של "תופעת השחר", אך אין לי מושג איך "להבהיר" להורמונים אלה שאינני נזקק לטובות מהם, ושהזרמתם לדם לפנות בוקר מיותרת. איזו שפה הם מבינים ? תזונה ? ספורט ? אלה שתי שפות שאני דובר לא רע. איזה כדור מנרמל ? זה פחות נראה לי, כי אני מעדיף לא להשתמש בכימיקלים תעשייתיים (ובמיוחד לא בכאלה שיש להם גם אפקטים מזיקים כמו ניצול יתר של תאי הביתא בלבלב, ומשעבדים למעשה את העתיד שלי לטובת שיפור לטווח הקצר).

למרות שבשליש מהמדידות שעשיתי סוכר הבוקר היה בגבולות הנורמה (עד 100), אין לי שום מושג מה גורם לעליה ואיך למנוע אותה. האם בימים שבהם הרמה היתה נורמלית לא היתה הזרמה לפנות בוקר, או שתמיד יש רק שבעוצמות שונות ? איך מכווננים את עוצמת ההזרמה ? האם בכלל מדובר בפתולוגיה ?

ראיתי שאלה דומה בפורום כלשהו מ- 2008 שנענתה בתשובה לקונית וסתמית שמה שיש לו הוא Impaired Fasting Glucose ) IFG רמת גלוקוז לקויה בצום) "שמזוהה כמצב של טרום סוכרת. דיאטה מתאימה ופעילות גופנית יכולים למנוע או להרחיק את התפתחות הסוכרת. התייעץ עם הרופא שלך ודיאטנית לגבי השיטות בהן תרחיק את התפתחות הסוכרת."

אני נעניתי בפורום אחר ע"י אנדוקרינולוג בתשובה הממצה והמעמיקה "ערכים בצום של 100-126 מצביעים על מצב מטבולי של קדם סוכרת, שזה כנראה מה שיש לך כרגע".

מישהו יודע ?
 

IrisPeleg

New member
תשובות/בשערות/שאלות

לא כתבת בן כמה אתה.
האם ערכן לך בדיקת GAD ו-c-peptide?
מאד חשוב בעיקר בגלל התאור דלך (רזה, טבעוני).

גם אני טבעונית.
אי אפשר להיות טבעוני ולאכול לפי שיטת ברנשטיין.
אפילו לצמחונים זה מאד קשר/לא אפשרי.
אפשר וצריך להפחית בכמות הפחמימות ולאכול הרבה ירקות. זה אפשרי.

באשר לתופעת השחר.
יתכן וזה לא בדיוק תופעת השחר אלא פעילות של הכבד שמפרק שומנים לפנות בוקר.
תופעת השחר זוהי פעולה הורמונלית בה הגוף מתנקה מאינסולין לפנות בוקר. בד"כ בסוכרת סוג 1.

מה אתה אוכל בערב/לילה?
 
איך אתם עושים את זה?


אני שואלת ברצינות! אני ממש מקנאה... לפני עשור בערך הייתה לי שנה של טבעונות שנגמרה בa1c הכי מטורלל שהיה לי אי פעם... ברור לי שלא עשיתי את זה נכון, אפשר טיפים? אולי אשקול שנית
 

IrisPeleg

New member
פחמימות

גם בני הוא טבעוני.
אין ספק שהוא אוכל הרבה יותר פחמימות ממה שאני אוכלת (אבל הרבה יותר).
אצלו האוכל מתבסס עם פחמימות.
הוא אוכל הרבה עוגות ועוגיות מתאימות.
הוא מחשיב קטניות כחלבונים ואני כפחמימות.
כשאני מכינה קינואה, אני סופרת 3 כפות ואילו הוא מעמיס את הצלחת.

אני מתבססת על ירקות.
משתדלת לא יותר משתי מנות פחמימה בארוחה.
לפעמים חורגת, אבל משתדלת.

הטבעונות שיפרה לי את תנגודת האינסולין הנוראה שהיתה לי בתקופה האחרונה.
לכן ה-A1C שלי ירד מ-8.2 (בשיא התנגודת) ל-6.9 - אחרי חודש או חודש וחצי של טבעונות.

שוב:
אני לא מתפרקת על פחמימות. המון ירקות.
 
איך לנרמל את סוכר הבוקר ?

א. תודה על התייחסותך המהירה.

ב. אני בן 57.

ג. לא ערכו לי בדיקות GAD ו- C PEPTIDE. איך אשכנע את הרופא שלי להפנות אותי לבדיקות אלה, שאם אינני טועה בודקות את רמת האינסולין בדם ? מבחינתו אין טעם לחפור ולבדוק בדיקות נוספות כל עוד סוכר הבוקר נמוך מ- 126 וה- A1C כמעט נורמטיבי, בלי תרופות. מה הקשר לכך שאני רזה מאוד וטבעוני ?

אגב, אינני רזה מאוד בשל איזה "כוח עליון", או מחלה פתאומית. הישלתי 25 ק"ג לפני 13 שנים בדיאטה קפדנית והרבה ריצות, ושמרתי על ההשג בהרבה השקעה ועקשנות, ובגלל שזה חשוב לי.

ד. לא כתבתי שאני מנסה לאחרונה את שיטת דר' ברנשטיין, אלא את שיטת דר' ניל ברנרד. מציע לך לקרוא את ספרו.

ה. אני אוכל הרבה ירקות, במיגוון וגם בכמויות, רובם חיים, ומיעוטם מאודים. 2 - 3 מנות פרי ביום. כמעט רק פחמימות מורכבות עם מדד גליקמי נמוך (פסטה מקמח מלא, חיטה מלאה מונבטת, וקטניות מונבטות), ומאז התחלתי לאמץ את שיטת דר' ברנרד, כמעט ללא שומנים (לפני כן אבוקדו, שמן זית, גרעיני חמניה ודלעת, אגוזים ושקדים) כדי לפתוח את "הסתימות" ב"מנעולי" קולטני האינסולין בתאי המטרה (קיראי בספר).

ו. אינני בטוח שאת מדייקת בכך שאת מייחסת את "תופעת השחר" רק לסוכרת סוג 1. לא זה מה שהבנתי ממאמרו של דר' קנטר בנוגע להורמונים הקונטר-רגולטורים. אך הסמנטיקה איננה חשובה לי. מה שחשוב זה אם את יודעת איך לנרמל את ההפרשות של הורמוני האדרנל לפנות בוקר, הגורמים לכבד (ואגב גם לכליות) ליצור גלוקוז מפרוק גליקוגן ו/או מחומצות אמינו ולהזרימו לדם.

ז. ארוחת הלילה שלי כוללת קערה ענקית של ירקות (חסה, פטרוזיליה, עלי סלרי, עלי תרד, עגבניות, צנוניות, פלפל ירוק, מלפפונים, בצל סגול) + ספגטי + חלבון סייטן דל שומן + שום + יין אדום (בדרך כלל לא עובר את המיכסה המותרת של שליש ליטר) + לימון + כף גרעיני חמניה ודלעת. לוקח לי שעתיים לחתוך, לנשנש ולבסוף לשבת ולאכול עד לעלה האחרון.
 

imanub

New member
החיים שלך תותים

תמשיך כך ועל תעשה כלום, מספרים כאלה לא יוצרים בעיות או סיבוכים כלשהם - והלוואי על כולם.
תמשיך למדוד ותראה שאין עליות גדולות. הרופא הפעם צודק
 

IrisPeleg

New member
תשובות/השערות

סוכרת סוג 2 מופיעה בד"כ אצל מבוגרים שיש להם עודף משקל, הרגלים לא נכונים או נטיה גנטית חזקה אבל לא נראה לי שזה המקרה שלך.

לא יודעת מה המחלה שאתה מדבר עליה, אך יתכן מאד שהיא שגרמה סטרס לגוף ולכן הסוכרת הגיעה.

לא כתבתי שתופעת השחר היא רק של סוכרת סוג 1. היא בד"כ של סוכרת סוג 1.

האם בדקת את הרמה אחרי ארוחת בוקר.
מענין אם הרמה אחרי הארוחה עולה או יורדת.
גם זה מאמז על התופעה.

נסה לאכול פחמימה מלאה + שומן לפני השינה ותראה את זה משפר לך את הרמה בבוקר.
דוגמאות:
לחם שיפון מלא +טחינה
לחם דגנים + אבוקדו.
בעצם אתה לא אוכל שומן לכן נסה רק פחמימה מלאה. לא פרי.

אגב, אם אינך אוכל שומנים כגום אבוקדו, טחינה, אגוזים, שקדים באמת אני לא יודעת איך אתה מסתדר אלא אם כן אתה אוכל הרבה יותר פחמימות ממני וזה בהחלט אפשרי כי אני משתמשת באינסולין.

אבדוק לגבי ד"ר ברנרד
 
נירמול סוכר הבוקר

א. על איזו מחלה כתבת שאני מדבר שיתכן שגרמה לסטרס שהביא לסוכרת ? לא הזכרתי שלקיתי במחלה כלשהי מלבד סוכרת.

ב. רמת הסוכר אחרי ארוחות עולה, אך לאחר מכן יורדת, להבנתי זאת עקומה נורמלית.

ג. דר' ברנרד מסביר שהגוף מקבל את מינימום השומנים שלהם הוא זקוק מהירקות, העמילנים והפירות. מעבר לזה הוא מתיר מעט מאוד שומנים בריאים, ואני משלב כף גרעיני חמניה ודלעת, וגם בסייטן יש 1.3% שומן. ההפחתה בשומנים היא בת פחות מחודשיים אצלי, וכרגיל כל האנטנות שלי בחוץ, קשובות לעשרות פקטורים שונים המאפיינים את בריאותי. בינתיים לא היבחנתי בבעיות כתוצאה מהפחתת השומנים.

ד. ארוחת הלילה כוללת פחמימה מלאה (ספגטי מקמח מלא) וגם מעט שומן (כפי שפרטתי) וחצי לימון (פרי).

ה. שוב תודה על הרצון הטוב, ומהירות ההתייחסות, אך שאלתי התמקדה בנירמול / כיוונון הזרמת "הורמוני השחר".
 

IrisPeleg

New member
בהמשך

"אינני רזה מאוד בשל איזה "כוח עליון", או מחלה פתאומית" לא יודעת למה התכוונת אבל אני מעלה השערות.

עליה ברמת הסוכר אחרי ארוחת בוקר הראה כי , זה לא מצב של פעילות כבד לפנות בוקר. זה מה שרציתי לדעת.

נירמול הורמוני השחר אפשריים רק למי שמשתמש במשאבת אינסולין - העלאת כמות האינסולין לפנות בוקר.

אם זה היה פעילות הכבד אפשר היה לחשוב על ארוחת לילה שאולי תתאים יותר. אולי.

בהצלחה
 
נירמול הורמוני השחר - בואי נקדם את הדיון

אוקיי, עכשיו התקדמנו.

למה את כותבת שעליה ברמת הסוכר אחרי ארוחת הבוקר מראה שהמצב שתיארתי (מזכיר: בחצות, שעתיים אחרי ארוחת הלילה - 110, ב- 4 לפנות בוקר, 6 שעות בצום - 134, וב- 6 בבוקר, 8 שעות בצום - 117) איננו נובע מפעילות הכבד לפנות בוקר ?

אם לא מפעילות הכבד, אז ממה ? מפעילות הכליות שסינטזו חומצות אמינו לגלוקוז ? פחות חשוב לי איזה איבר היזרים את הגלוקוז לדם. חשוב לי שזה לא קשור לאכילה, שזה קשור לפעילות הורמונלית, ואני רוצה לדעת איך לשלוט בזה / לנרמל את זה, אם אכן זה גורם / יגרום לי לרמה בעייתית של סוכר בדם.

הרי יתכן שזה בכלל לא בעייתי, ואין טעם להתעסק בזה, ובמקום להתערב לטבע ולנסות לנרמל אותו, עדיף להניח לו להזרים גלוקוז לדם לפנות בוקר, ולהתעסק רק בנירמול הזרמת הגלוקוז לדם הנובעת מהמטבוליזם של האכילה. הכל בכפוף לכך שאכן מצבי ימשיך להיות כזה שלמעט סוכר בוקר גבוה [גם ה"גבוה" הזה הוא הרי לא בשמיים. בשליש מהמקרים מדדתי עד 100, ברוב המקרים מדדתי פחות מ- 126, והיו רק 3 מקרים עד כה שמדדתי 126, 136 (במעבדה) ו- 128 (בגלוקומטר)] כל היתר - בעיקר רמות הסוכר שעתיים ומעלה אחרי ארוחות ו- A1C , וגם כל גורמי הסיכון כמו שומני דם, שומן גוף, לחץ דם, פעילות גופנית יהיו נורמטיביים. אם זה יהיה המצב, "מה איכפת לי" שהגוף מזרים גלוקוז מיותר לפנות בוקר, אם זה לא עלול לגרום לי בהמשך לנזקי הסוכרת ובעיקר לטרשת עורקים ?

אני יודע שאת לא רופאה, אבל מה דעתך ?

נשמע לי הגיוני מה שאמרת על העלאה מלאכותית ויזומה של אינסולין כקונטרה, כדי לאזן, וכמובן שזה נראה לי לא לעניין כל עוד מצב הדברים הוא כפי שתיארתי.

האם נראה לך שיש דרך אחרת - לא באמצעות הזרמת הורמוני קונטרה - לנרמל הפרשת הורמונים ?

מעניין אותי מה שכתבת לגבי שינוי תכולת ארוחת הלילה כדי שתשפיע על תוצאת סוכר הבוקר ? האם את מוכנה להסביר ?

תודה.
 

IrisPeleg

New member
תשובות

אחרי שלא אוכלים הרבה שעות או אחרי/בזמן פעילות גופנית רמת הגלוקוז בדם יורדת.
הכבד מפרק גליקוגן לגלוקוז כדי להעלות את הרמה לנורמה.
אחת הסיבות לגלוקופאז/מטפורמין לסוגיו היא שהכבד עושה זאת בלילה יותר מידי (מתחיל בזמן אבל לא עוצר בזמן).

אם הרמה אחרי ארוחת בוקר נמוכה מזו לפני ארוחת בוקר זאת הוכחה כי זה המצב - הכבד הפסיק את פעולתו.

ארוחה של פחמימה מלאה +שומן תידחה את התחלת פעילות הכבד (לא כל ארוחה תתן אותן תוצאות - ניסוי וטעיה).
כלומר, הוא יעבוד אבל יספיק פחות.
נסה ארוחות לילה שונות(פחמימות שונות, שומנים שונים, כמויות שונות).

מבינה את הרצון שלך לרדת ב-A1C כמה שיותר אבל זה מה שאתה יכול לעשות באמצעים הקיימים.
אחרי הכל המצב שלך מצוין. וכמו שאמרת - אז מה אם זה כך.
כל עוד זה בשליטה ובאיזון זה בסדר.
 

ladybug4NLP

Active member
סליחה-אבל כרג-מי שיאמר לך שיש לך סוכרת הוא

אידיוט.

עד שנות ה-200 המוקדמות הרף היה 126 ומעלה.
126 היה נחשב בגדר נורמה לחלוטין.

אני לא יודעת מה גרם לדחיפת המספרים כלפי מטה ואותי אישית גם לא מעניין.
כנ"ל לגבי כולסטרול של מה שהיה הנורמה לפני כעשור היום נחשבת למחלה של ממש.

בהחלטיכול להיות שזה בלחץ חברות התרופות אבל אני לא רוצה להכנס לקונספירציות.

אצלי סטרס הכי קטן-ללא שייכות לאוכל יכול להקפיץ סוכר.

גם אצלי (סוכרת 2) הבדיקה גבוהה יחסית.
גם אצלי כוס קפה עם סוכרזית +חלב סויה מעלה את הסוכר עוד יותר על הבוקר.

כל אחד והנטיה שלו , כל אחד והמטבוליזם היחודי שלו.

אני דווקא הייתי נמנעת מפסטה בלילה או מכמות נדיבה של פחממות ובודקת מה קורה אז.

ובעיקר כדאי להרגע.
לדעתי הלחץ (גלוי או סמוי) שאתה נמצא בו גם לגבי הסוכרת וגם לגבי מה שאתה מכניס לפה יכול להביא אותך להיות סכרתי באמת, סוג של נבואה המגשימה את עצמה.

יש לך חיים טובים, תוצאות טובות, אתה רזה, עוד לא בן 60.
תמשיך לחיות (ורצוי בשמחה) ואם וכאשר ערכי הסוכר שלך ישתנו לרעה - תטפל אז.
כיום-לא נראה לי שמה שאתה עושה לעצמך וכל החפירות עושות לך טוב ותורם בצורה כלשהי

הרבה בריאות ושבת שלום
 

ladybug4NLP

Active member
בגלל זה כשבאים אלי מטופלים-על זה ועם זה

אנחנו עובדים.

והאמת-לדאבוני הגדול אני בת יחידה.
תמיד רציתי אחיות - ובורא עולם נתן 3 אחים
 
כתבת שעליה בסוכר אחרי ארוחת בוקר

מראה כי זה לא מצב של פעילות כבד לפנות בוקר. לא הבנתי למה כוונתך, ואז כתבת שאם הרמה אחרי ארוחת בוקר נמוכה מזו לפני ארוחת בוקר זאת הוכחה כי הכבד הפסיק את פעולתו. אני עדיין לא יורד לסוף דעתך ולא מבין איך עליה או ירידה ברמת הסוכר לאחר ארוחת בוקר יכולה להשכיל אותנו בדבר הפעילות לפנות בוקר של ההורמונים הקונטר-רגולטורים.

בכל מקרה, יותר מעניינת אותי האפשרות ליצור מניפולציה להורמונים הקונטר- רגולטורים בעזרת ארוחת בוקר מוקדמת.
אדגים:
הבוקר מדדתי סוכר 120 אחרי 11 שעות צום, 119 אחרי 13 שעות צום כולל ריצה, ו- 113 אחרי 16 שעות צום כולל שעתיים עבודה פיזית. זה לא אופייני, אך כך יצא. זה גם לא תואם את משפטי הפתיחה בתשובתך, אך זה מה יש.
אח"כ אכלתי ארוחת בוקר שכללה פסטה מקמח מלא, 10 ענבים והרבה ירקות, ו- 3 שעות אחרי הארוחה מדדתי 85. זה המצב הרגיל אצלי - בין הארוחות הסוכר יורד לרמה נמוכה ויפה.

חשבתי על האפשרות לאכול ארוחת בוקר קטנה בשעה מוקדמת, כדי שרמת הסוכר הגבוהה יחסית עקב ההזרמה של ההורמונים הקונטר-רגולטורים תימשך מספר מועט יחסית של שעות. האם נראה לך שמניפולציה כזאת יכולה להצליח ?
 

IrisPeleg

New member
לדעתי

אנסה להסביר:
לאחר ירידה ברמת הגלוקוז בדם, הלבלב מפריש הורמון בשם גלוקגון.
הגלוקגון גורם לכבד לפרק גליקוגן לגלוקוז.
לאחר שאוכלים פחמימות המתפרקות לגלוקוז הדבר מופסק.
לכן, במצב זה, הרבה פעמים רמת הגלוקוז אחרי ארוחת בוקר יורדת מאחר ופעילות הכבד מופסקת.
אצלך הכבד עושה פעולה מבוקרת.
בד"כ אצל סוכרתיים הפעולה מסתיימת ברמות גבוהות.

בזמן סוכרת הריון, קובעים לנשים כי אם רמת הגלוקוז בבוקר תהיה מעל 100 יחל טיפול באינסולין.
מפחד האינסולין, נשים רבות מתעוררות ב-4 לפנות בוקר לאכול בסקוויט דבר שמשפר את התוצאות.
מישהי פעם סיפרה כי מיעצים להן לשים בסקוויטים בשרותים ...

אגב, האם הפסקה של 13 שעות הינה מכוונת/מאולצת או שזה מצב רגיל?
בד"כ אין לנו הפסקות כאלו.

לא נראה לי שאתה במצב "הריוני" בו דואגים לבריאות העובר.
נראה לי שלא לחינם הכינויו שלך "מתעקש".
ה-A1C שלך מצוין, רמות הסוכר שלך מצוינות ואני לא מבינה על מה אתה מתעקש.
לקום לפנות בוקר כדי לאכול ולמנוע 120 כשהכל כל כך טוב חוצמזה, זה קצת קיצוני מבחינתי.
 

IrisPeleg

New member
דעתי

אנסה להסביר:
לאחר ירידה ברמת הגלוקוז בדם, הלבלב מפריש הורמון בשם גלוקגון.
הגלוקגון גורם לכבד לפרק גליקוגן לגלוקוז.
לאחר שאוכלים פחמימות המתפרקות לגלוקוז הדבר מופסק.
לכן, במצב זה, הרבה פעמים רמת הגלוקוז אחרי ארוחת בוקר יורדת מאחר ופעילות הכבד מופסקת.
אצלך הכבד עושה פעולה מבוקרת.
בד"כ אצל סוכרתיים הפעולה מסתיימת ברמות גבוהות.

בזמן סוכרת הריון, קובעים לנשים כי אם רמת הגלוקוז בבוקר תהיה מעל 100 יחל טיפול באינסולין.
מפחד האינסולין, נשים רבות מתעוררות ב-4 לפנות בוקר לאכול בסקוויט דבר שמשפר את התוצאות.
מישהי פעם סיפרה כי מיעצים להן לשים בסקוויטים בשרותים ...

אגב, האם הפסקה של 13 שעות הינה מכוונת/מאולצת או שזה מצב רגיל?
בד"כ אין לנו הפסקות כאלו.

לא נראה לי שאתה במצב "הריוני" בו דואגים לבריאות העובר.
נראה לי שלא לחינם הכינויו שלך "מתעקש".
ה-A1C שלך מצוין, רמות הסוכר שלך מצוינות ואני לא מבינה על מה אתה מתעקש.
לקום לפנות בוקר כדי לאכול ולמנוע 120 כשהכל כל כך טוב חוצמזה, זה קצת קיצוני מבחינתי.
 
אם הבנתי נכון, את סבורה

שיש צ'אנס שארוחה מוקדמת תאותת לגלוקגון שתפקידו הסתיים, ותפחית את סוכר הבוקר, זאת בתנאי שהמטבוליזם עדיין לא נדפק לגמרי. אבדוק זאת.

באשר להתעקשות וקיצוניות: ה- A1C שלי ורמות הסוכר שלי אינם מצויינים. הם ברמה של טרום-סוכרת, והיו כבר ברמה של סוכרת, ולגמרי לא בטוח שלא יתדרדרו מחר אם לא אשלוט בניהול המחלה. עד 2008 הם אכן היו מצויינים. "הכל כל כך טוב חוצמזה" בזכות התעקשות ו"קיצוניות" יומיומיות במשך שנים רבות. לא קיבלתי מתנות חינם.

אני מציע שכל אחד ישים את הרף בגובה שמתאים לו ולא ילגלג על מי שמוכן להשקיע יותר כדי לקבל יותר.
יתכן שאצלי המצב עדיין הפיך, או לפחות אוכל למתוח את ההתדרדרות עוד כמה שנים.
אם אני מוכן לשלם מחיר מסויים למען הסיכוי להחזיר לעצמי את בריאותי, אפילו חלקית, אפילו לתקופה, למי - בכל הכבוד - בתרבות המפונקת והנהנתנית שבה אנו חיים כיום, יש זכות למתוח עלי ביקורת ?

בכל אופן, תודה לך על תשומת הלב.
שיהיו לך חיים טובים.
 

IrisPeleg

New member
נסה ארוחת לילה - הכי מאוחר

אבל לא מרובה בפחמימות. פחמימות מלאות ושומן. כוס או חצי כוס פסטה עם שמן זית זה מעולה.

לא הבנתי אם הפסקה של 13 שעות זה מצב רגיל.

אין לי בעיה להצבצ היעדים. אני מעריכה אך לא לגמרי מסכימה.

החלטה שלך בלבד.
 
למעלה