איך מספרים לבת שנתיים שנתיים

בפסיכולוגיה,הזרם האינטרסובייקטיבי...

מדגיש את העובדה שלעולם אדם לא יכול להיות אובייקטיבי,אלא רק לראות דברים דרך הפריזמה שלו,הסובייקטיבית.אין אדם שיכול להיות אובייקטיבי,מפני שהאדם עצמו הוא סובייקט .מבחינה זאת כל מטפל ,אף שיש לו את המקצועיות שלו,איננו יכול לטפל באופן הרמטי ללא סולם הערכים שלו,אף שיש מקרי קיצון שבהם עליו להפעיל באופן מיוחד את השתדלותו לכך.
מעניין אם שטחת טענות דומות כלפי מנהלת הפורום שהיא פסיכולוגית מצויינת שמטפלת לעיתים במשפחות מאמצות ואמא לשתי בנות מאומצות?.
ושאלה נוספת. - אי אפשר שלא להבחין כי ניכרת אצלך לאורך הכתיבה עמדה מאד ברורה בענייני [אנטי] טיפול פסיכולוגי[וזכותך להחזיק בה!]
האם כל כך משנה לך איזו פסיכולוגית תכתוב כאן מבחינת קבלת הדברים?נכון ש'עם יד על הלב'- ממש לא?

כדי לספק סקרנות-כשהגעתי ארצה עם הבן שלי לא היו כמעט מטפלים באימוץ. וכשחיפשתי קבוצת תמיכה עבור עצמי כאם טרייה -היתה אופציה אצל דליה לוי,ואצל אורה בכור.שתיהן- עובדות סוציאליות קליניות ואמהות לשלושה ילדים מאומצים כל אחת,דליה לוי מטפלת עד היום באוכלוסיה מאמצת.בחווייה שלי יש אצלנו עניינים ש'זר לא יבין זאת' וטוב וראוי שמכירים נושאים מאד מקרוב. הרגשתי אז שקיבלתי המון מהקבוצה ומהמנחה.
ועוד כדי לספק סקרנות- בתקופה הראשונה עם הילד שלי לא העליתי על דעתי להיות פסיכולוגית שעוסקת באימוץ.כעבור כמה שנים קרו שני דברים במקביל- נילי שלף מ'פסיפס ' ביקשה ממני לקחת על עצמי את מדור היעוץ בעיתון 'מדברים אימוץ' ,וכדי לענות כראוי על שאלות הקוראים התחלתי להרחיב הקריאה שלי בנושאי אימוץ ונדלקתי.ומה שעוד קרה- במקרה,קיבלתי מקרה חירום של מאומץ במרפאה שבה אני עובדת. הטיפול היה לשביעות רצון המשפחה,ולי היה מאד מעניין ומספק.אחר כך בשתי הזדמנויות הבאתי דיבור מיוחד כאם מאמצת עם מבט מפרספקטיבה טיפולית,וכן הרצאה על תופעות פוסט אימוץ עד גיל ההתבגרות. מההזדמנויות הללו ומהפידבקים שקיבלתי בהן התחזקה מאד תחושתי שיש לי מה לתרום בתחום,למי שמבקש עזרתי.היום אני מרכזת תחום אימוץ במרפאה שבה אני עובדת ויש לי סיפוק רב מכך.
הרחבתי ,מקווה שעניתי.
אגב,בקרב המטפלים באימוץ ישנן עוד הקשורים/קשורות באופן אישי מאד לאימוץ. לא סוד כי איוה ארבל היא מאומצת ורותי ברוך היא מאומצת וגם יונית טרנר היא מאומצת ואם מאמצת.
נראה לי שאני בחברה טובה...
 

eee60

New member
רואים. שהאימוץ ונושא האימוץ הם בדמך...

אישית לא הלכתי אף פעם לפסיכולוג.וגם חושבת שאם אני לי אז מי לי.ברור שיש בעיות מורכבות שיש ללכת איתן לבעלי מקצוע.
אבל עם בתי הלכתי והלכתי והלכתי במשך מספר שנים ל4-5 פסיכולוגים אם הזה תלם או התפתחות הילד או פרטיים. מכירה גם את דליה לוי סיפורה.לכל. אחד הלכנו לפחות חצי שנה.ובמבחן התוצאה מאוד מאוד התאכזבתי.שום דבר לא זז.נגיד אחד או שניים לא מתאימים אבל אצל כולם עצות דומות.ומחשבה בשבלונות.ואולי הבעיה היא אצלנו ואין פתרון
אבל הפלא ופלא.הפסקנו ללכת כשנה וחשבנו לבד מה עושים והמצב השתפר פלאים.אין כבר תלונות מהסביבה.הגננת לא מתקשרת.אולי הגיל עושה את שלו.אינני יודעת לשים את האצבע על מה שעזר
בכל מקרה. מאחלת לך ולכולם פה ובמיוחד לילדים המקסימים חג חירות שמח.-חג יציאת רוסיה שמח
 

נתנאלה2

New member
אני הגעתי למסקנה, שיש אנשים שיכולים לשתף

חברה טובה, או אמא, לעיתים מישהי וירטואלית, שהופכת אט לחברה, מישהי שעוברת את אותה הדרך ומבינה את המצוקה,
או את המקום בו את נמצאת לדעתי הופך לקשר הכי משמעותי באותה תקופה,
הדמות הזאת, מספיקה לה , ומשמשת כקתרזיס וכן מעבר לפורקן, גם מקום טוב לקבל עצות ופרספקטיבות אחרות.
ויש את אלה שלא יזוזו ללא הפסיכולוג הצמוד שלהם.
מסכימה עם הנאמר מעליי, ראשית יש להתיחס למצב כאל המציאות, יש לכם משפחה מיוחדת,
להסביר לביתך ובגובה העניים, שישנן כל מני משפחות,
יש משפחה עם אבא ואמא
יש משפחה עם אמא ואמא
יש משפחה עם אמא ללא אבא
ויש את המשפחה שלכם, המיוחדת בה את האמא, ובן זוגך אינו האבא, (אני משערת שהיא מתרומת זרע, אם כן תכנסי לפורום
אמהות יחידניות , יש שם יופי של עצות ודרכים לספר)
אלא יעקב לצורך העניין, שחי עם אמא ואוהב אותך כמו אבא.
הכי טוב כמובן לתת דוגמאות מעולמה, אם יש , חברות, משפחה וכדומה.
בהצלחה,
נסי לחפש תשובות מקבוצת השוים, קרי נשים ומשפחות שמתמודדות עם אותן דילמות וסיטואציות ,
תמיד אם מרגישים שלא מסתדרים אפשר לפנות לאיש מקצוע.
 
למעלה