איך משיגים עוצמה?

ח ס ו מ ה

New member
איך משיגים עוצמה?

אני רוצה כוח לשנות את חיי. קראתי כמה מהספרים של ק.ק. אנירוצה לחיות כמו לוחמת, אבל אני כל הזמן שוכחת את מה שאני קובעת מעצמי או לא עומדת במשימות שאני נותנת לעצמי. אני מבינה שאני צריכה עוצמה אבל כל פעם שאני נוקטת בצעדים לרכישת עוצמה כמו 4 ההסכמות וכו אני לא מצליחה לעמוד בזה.. אי מקווה שאני לא מתבכיינת מדי.

מידע

חלק מ"איבוד העוצמה" זה לצפות מעצמי להצליח. כשאני מצפה מעצמי- אני מתאכזבת- כשאני מתאכזבת- אני לא מצליחה וגם פוגעת בעצמי... וחוזר חלילה. נגיד שאני רוצה להצליח לשמור על טוהר המילה מחר במשך כל היום. אוקי, אז הגיע מחר... והצלחתי לשמור על טוהר המילה במשך שניה אחת בכל היום הזה - לא הצלחתי! עכשיו סביר להניח שאחשוב שזה קשה ושאני לא טובה בזה ושאני לא יוצלחת, ארגיש רע עם עצמי ועם המציאות הזאת - ובסה"כ כל מה שקרה זה שניסיתי לבצע משהו שהיה בלתי אפשרי עבורי. כמו לצפות מתינוק לנצח בריצת מרתון עם ה12 אצנים הטובים בעולם - כאילו דהאההאהאהאההא?!?!?! ברור שהוא לא "יצליח". אז כשעושים דברים לבד, מבלי מישהו עם הרבה ניסיון ויידע, שינחה אותך- קל לתעתע בעצמך. את מסוגלת ככה לחשוב שיש דברים שאת יכולה לעשות בעודך אינך ברמה מספקת בכדי לעשותם ברגעים אלו של חייך. ואת מסוגלת לחשוב שאת לא יוצלחת בעודך סופר עוצמתית. מה זה להצליח? כשאני מסתכלת על העולם בצורה כזאת של "הצלחה לעומת כישלון" - אני רואה את העולם כמלא בחוקים של מה "צריך/ אמור להיות/ אמור להראות/ כדאי מאד" וכו', למשל: חוק: צריך להיות רזים. חוק: אני צריכה להיות בעלת תואר. חוק: כל הבנות צריכות שיהיה להן גברים שיעריכו אותן. ואז, אם אני לא עומדת באחד החוקים שנמצא בחוקי העולם שלי - נכשלתי! ואם אני כן עומדת בחוקים, אז יופי כי הצלחתי! אבל העולם הזה... הוא לא החוקים שיש לי/לך בראש. החוקים נוצרו אצלי בעקבות האילוף... בדרך שלי, אני מנסה להשתחרר מכבלי האילוף ולא לנסות לעמוד בהם כמו ילדה טובה. ~~~~~~ יש לך כוח לשנות את חייך. אבל את לא חייבת לעשות זאת לבד (למרות שאת אולי יכולה).

ח ס ו מ ה

New member
כל כך הרבה דברים קורים לי בחיים...

שאני לא מצליחה לעקוב , כמו מערבולת ואני לא יודעת מה החוקים שלי , המהחוקים של החברה מה אילוף ומה לא, אני פשוט מרגישה שאני רוצה להרים את הראש מעל המים.. אני "יודעת מה כדאי לעשות" אבל לא מצליחה לעשות את זה.. באמת אולי יש לי ציפיות מעצמי, אבל אם לא היו לי אז לא הייתי עושה כלום...

הי "חסומה"

"אני רוצה כוח לשנות את חיי. קראתי כמה מהספרים של ק.ק. אנירוצה לחיות כמו לוחמת" נפלא
מה זה בעיניי, לחיות כמו לוחמת? או בניסוח אחר - איך היית רוצה לחיות? איך היית רוצה שהחיים שלך ייראו? "אבל אני כל הזמן שוכחת את מה שאני קובעת מעצמי או לא עומדת במשימות שאני נותנת לעצמי". האם המשימות שנתת לעצמך ריאליות להגשמה? איזה משימות נתת לעצמך? האם יש לך נסיון עם הגשמה של משימות שונות שאת נותנת לעצמך? איזה דברים חוסמים אותך או מעכבים אותך או לוקחים ממך אנרגיה, וגורמים לזה שלא תעשי את המשימות? האם זה בעיקר עניין של ניהול זמן יעיל יותר? או שיכחה (עניין של צלילות)? או התעסקות בפרטים אחרים? "אני מבינה שאני צריכה עוצמה אבל כל פעם שאני נוקטת בצעדים לרכישת עוצמה כמו 4 ההסכמות וכו אני לא מצליחה לעמוד בזה.. אי מקווה שאני לא מתבכיינת מדי." אולי תתחילי בלנסות ליישם הסכמה אחת בתור התחלה, וכך תיישמי אותה ותוסיפי בכל פעם עוד הסכמה. אגב, האם יש בחייך מקורות שגוזלים ממך אנרגיה? למשל, מישהו שמעליב אותך, אדם כלשהו שמבקר אותך, או את עצמך שמבקרת את עצמך, או משהו אחר?

ח ס ו מ ה

New member
תשובה

היתי רוצה לחיות שיהיה לי כח לעשות את כל מה שאני רוצה ולהיות מאושרת, לאל היפגע מאנשים למצוא זוגיות, ולהקים משפחה ... אני בעיקר נסחפת עם החיים העמוסים ושוכחת לשים לב או מבלה זמן בהעלבויות ובדיכאון. התחלתי ליישם הסכמה של טוהר המילה בימים האחרונים ובינתיים אני בסדר- דברים שגוזלים ממני אנרגיה: בחורים שמנצלים אותי לצרכיהם ולא נותנים אהבה. האקס שלי. העבודה הדורשנית שלי.. מי שאי עובדת איתה שמשגעת אותי. אימא שלי מצבי הפיזי. ובטח יש עוד.

איך את מתמודדת עם גזלני

האנרגיה האלו? (ותודה על מה שענית. זה נתן לי יותר בהירות לגבי מה שאת רוצה)

ח ס ו מ ה

New member
אני לא מתמודדת ...

איך את מתמודדת? נגיד אם מישהו מעצבן אותי מה אני אמורה לעשות ? אם מישהו יש לו דעות שונות משלי לגבי החיים (אמא שלי)? לא מצליחה להתמודד. יודעת שאין תשובות פשוטות...

הי "חסומה"

מה שמך? אין בחיי כיום אנשים גזלני אנרגיה, כי עיצבתי את החיים שלי באופן מסויים (ריפאתי את הקשרים שלי בחיי, עבדתי עם עצמי על ריפוי, אהבה וקבלה ועוד ועוד). אם מישהו מעצבן אותך אז יש דברים רבים שאפשר לעשות. השאלה מי הבן אדם, כמה הוא קרוב אלייך ועוד פרטים. אם תפרטי יותר (ממש תספרי על מקרה לדוגמא) יהיה קל יותר להתייחס לזה. אני יודעת שהורים יכולים מאד לעצבן אם הקשר רעוע, אבל ברגע שהקשר מרופא איתם אז הקשר משתנה וההורים הופכים לתומכים ואוהבים.

ח ס ו מ ה

New member
שלום מיכל

לקח לי קצת זמן להבין ,אבל אני מבינה שאת מנהלת פה את הפורום.. אני ממש נעלבתי שמחקת את הסיפור על אח של אבא שלי שנרצח בשואה. מבחינתי זה היה אקט של היפתחות ושל שיתוף של אחת מהטראומות היותר חזקות שקשורות לעיצוב האישיות שלי ואחרי שהצלחתי אחרי כמה שנים של טיפול, להתחיל לדבר על זה עם אנשים וגם לפתוח את זה בפורום. אז מישהי באה ומוחקת לי את זה.. אני לא יודעת מה הריב שלכם פה אבל אני בטח לא קשורה. במיוחד שאם היית קוראת את מה שכתבתי היית מבינה שאח של סבא שלי היה עיתונאי ופוטר מעבודתי בגרמניה על רקע היותו יהודי שזכות הדיבור והכתיבה לא מורשת לו. בעיני זה מאוד סימלי... אני לא משווה חו"ש אבל בשבילי זה המשך השיעור. אני מנסה לא לקחת את זה באופן אישי אבל אני מאמינה בחופש הביטוי ונלחמת עליו בכל מיני דרכים ומוזר לי שדווקא בדרך הלוחמים זה מה שקורה. אני לא בטוחה שזה המקום שחיפשתי. מחכה לתגובה ובבקשה אל תמחקי אותי בלי להגיב.

אני מצטערת על המחיקה

באמת התלבטתי מה לעשות עם זה כי לא רציתי למחוק את ההודעה שלך. (פשוט אם מוחקים את ההודעה הראשית זה מוחק את כל שאר ההודעות שנכתבו בתגובה). אני מנסה להשתפר בניהול הפרוום וסליחה עם פגעתי בך. הייתי רוצה שהפורום יאפשר לך לשתף בדברים שאת רוצה לשתף בהם
אני עובדת על זה בימים האחרונים. היית רוצה אולי לשתף שוב במה שכתבת? (אני יכולה לשלוח אלייך את ההודעה שכתבת).

ח ס ו מ ה

New member
תודה על היחס

לא ידעתי מה מותר לכתוב או לא חשבתי שאולי אסור לכתוב פה על השואה או דברים כאלה כבר לא הבנתי מה קורה... אולי הנחתי הנחות. תודה על ההצעה אבל נראה לי קצת דבילי לכתוב את ההודעה עוד פעם כי היא הייתה בהקשר מסויים, אבל אני לא מבינה בכלל למה למחוק הודעות? אם זה חלק משיפור ויעול ניהול הפורום ,אז אשמח לדעת מה את מרשה לכתוב בפורום ומה את אוסרת. מניסיוני כשמבהירים את הדברים זה יותר פשוט ואז מי שלא מתאים לו עובר לפורום אחר.... אני לא רוצה להיות בחשש שכל מה שאני אכתוב אז אולי ימחק.. האם זה קשור לנושאים מסוימים? האם זה משהו אישי בינך ובין אנשים אחרים? האם זה קשור לפירסום עסקי אישי של אנשים? אשמח להבהרות.. כדי שלא אצטרך להניח הנחות... תודה.

אני שמחה על השאלות ../images/Emo24.gif

אין שום בעייה לכתוב כאן על השואה. זה לא נושא אסור או משהו כזה
אני מנסה לעצב את הפורום בשבועות האחרונים בצורה מסויימת. אני מנסה שהוא יהיה מקום שאפשר להתפתח בו, ללמוד על דרך הלוחמים, להכיר לוחמים אחרים ועוד. מקום שבן כל אחד יכול לתרום ולהיתרם. עשיתי בדרך כל מיני דברים שלא השיגו את המטרה הזאת ואני בתהליך למידה והשתפרות. אני לא רוצה שתהיי בחשש לכתוב. אני אבהיר את הדברים כשהם יהיו בהירים יותר בתוכי. אני פשוט לא רוצה ליצור טעויות אם אנסה להבהיר עכשיו. אבל בקרוב הכל יהיה בהיר יותר
אבל אני כבר יכולה להגיד לך שזה לא קשור למשהו אישי ביני לבין אחרים. אני רוצה שהפורום הזה יהיה מקום פתוח ללמידה וצמיחה. זה אומר בתור התחלה שלא כדאי שיהיו כאן הודעות שמשמיצות אנשים אחרים. מעבר לזה, אני לא יודעת מה להגיד אבל אני מבטיחה לך שאני אהיה בהירה יותר בקרוב. המון תודה על ההודעות שלך ועל האפשרות שנתת לי להסביר את עצמי.
תודה ובהצלחה לי ולך ולכולם!

איך משיגים עוצמה?

ברשותך היתי שואל את השאלה אחרת איך לא מבזבזים עוצמה? נניח שאתה מבצע תרגיליםובכך משיג עוצמה ולאחר מכן מיד מבזבז אותה דרך צרכני עוצמה אין סופיים שרכשת לעצמך בחיים זה כמו למלות חבית מים ללא תחתית עד שלא תאטום את החבית חבל על המאמץ

ח ס ו מ ה

New member
זיהיתי חור גדול בחבית

קוראים לו גברים, זוגיות, רצון לאהבה, אי רצון להיות לבד.. איך למען השם אני סותמת אותו? אל תגידו לי להיות לסבית זה אותה גברת בשינוי אדרת.

o fri

New member
תשובה

מבינה ומסכימה מאוד. גם אני לפני זמן מה גיליתי את החור הזה, וזה היה מקפצה נפלאה לשינוי, ריפוי ושיפור החיים שלי (וכתוצאה מכך של העולם כולו). בתשובה לשאלתך אביא לכאן משהו שכתבתי לא מזמן- "מדהים כמה אנרגיה הושקעה ועדין מושקעת בכדי להגשים מטרות שאני בכלל לא רוצה ובלא לרצות את מה שיש. כל המערכת מכוונת בכיוון אחד והוא למצוא אהבה ואישור חיצוניים!!. מנסה לעשות "החלפות"- "תעשי/ה לי טובה- קח/י אותי ממני, ותן/י לי אותך". גלוׁנים של מחשבות אובססיביות בנושא, של רצון כפייתי מושתל. גלונים של כאב. ... מאז שאני זוכרת את עצמי הרגשתי רעב גדול למשהו. תמיד רעבה או צמאה. תמיד מחפשת משהו למלא בו את הכמיהה הזו. מבלי לדעת מי היא ומה היא רוצה באמת, ויותר מהכל מבלי לדעת איך משיגים את זה. תמיד היא הכח המניע של כל מה שאני עושה. הלכתי רחוק בשביל לנסות לספק אותה. התאמצתי. ויתרתי על כל מה שהיה לי. ניסיתי הרבה דברים. משהו בי אמר לי שיש יותר ממה שאני חווה. יש יותר בחיים האלו. וחיפשתי. ושנאתי את הרעב הזה יותר מהכל. קראתי לו "החור שלי". כי בכל מקום שבו חיפשתי ומה שלא עשיתי - בסופו של דבר נשארתי איתו. לפעמים הוא אפילו גדל והתעצם, במיוחד אחרי שהיה נדמה לי שמילאתי אותו ועכשיו יהיה לי שקט... עד שברגע אחד מצאתי- (לאחר עבודה רבה ומאומצת זה פשוט קרה מעצמו)- כל מה שאי פעם חיפשתי נמצא כאן, עכשיו, בתוכי. נגיש, פשוט, קל ופשוט כל כך. בלתי פגיע, טהור, שלם, עוצמתי כשהיה. והחור שלי שתמיד דחיתי אותו והתביישתי בו- הוא הדבר הכי יקר שיש לי עכשיו. כי כל רגע מחדש הוא מכריח אותי למצוא. לעולם לא מלא. אלא, כשהוא מתאחד עם... זה. וכשזה קורה... חגיגה שלמה. כמו מעיין נובע שמרווה את עצמו. כמה כח יש בו אם יודעים למה הוא רעב באמת ומה הדבר היחידי שיכול להשביע אותו." ולסיום- אני מצאתי שבשבילי התשובה היחידה האפשרית היא למצוא את האהבה שאני כל כך מחפשת בחוץ- בפנים. ללא פשרות. גם אם בהתחלה נדמה שלא מוצאים, שזה איננו שם. שאי אפשר. להמשיך לחפש בפנים. זה אולי נשמע כמו קלישאה או כמו משהו אחר, אבל זו התשובה היחידה המספקת שאני מצאתי. בהצלחה

למעלה