איך משכנעים את המעסיק ?

מצב
הנושא נעול.

1GUNS n ROSES

New member
איך משכנעים את המעסיק ?

איך משכנעים את המעסיק ?
עבדתי אצל מעסיק שהעביד אותו בעבודות פיזיות קשות מ 3 לפנות בוקר ועד 10 בערב. זוהי הייתה עבודה פיזית מאוד מאוד קשה. השכר החודשי שלי היה 2800 ש"ח והסיבה לכך היא שהעובדים האחרים שיושבים במשרד עם מזגן במשך 6 שעות עם הפסקות טוענים ומשכנעים את המעסיק שעקב כך שהם למדו לתואר ואני לא אז לא מגיע לי לקבל שכר שמתקרב לשכרם. לכולם יש תארים אקדמאיים ומקבלים 9,000 ש"ח שיהיה להם לבריאות. אבל אין לי איך לשלם לשכר דירה ולמחיה ונורא קשה לי. הבוס שלנו הוא אדם זהב ואני לא רוצה לעזוב את העבודה, מה שהעובדים האחרים אומרים לו הוא מאמין. גם אני אם אצליח לשכנע אותו אקבל משכורת יותר נורמלית, אמנם לא כמוהם כי להם יש תואר, אבל אקבל משכורת שהיא שתאפשר לעמוד בהתחייבויות שלי. הם כאמור משכנעים אותו שבגלל שהם למדו לתואר והשקיעו ללימודים לתואר הם צריכים לקבל יותר כסף מאנשים שעובדים בעבודות פיזיות . אני יודעת שלמשפטנים יש את כל מאגר הנימוקים להרבה טענות ורציתי איזה נימוקים יש לטענה הפוכה לטענה שלהם שאומרת שבגלל שהם למדו לתואר הם צריכים לקבל הרבה יותר מעובדים שעובדים עבודות פיזיות קשות . איזה טענה הפוכה יש לזה ? ואיזה נימוקים אנושיים מעולם המשפט מצדיקים את זה שזה לא בסדר שהעובדים שלמדו לתואר צריכים לקבל יותר מאנשים כמוני שעובדים עבודות כפיים מהבוקר ועד הערב ?

1GUNS n ROSES

New member
שהעביד אותי

איך משכנעים את המעסיק ?
עבדתי אצל מעסיק שהעביד אותו בעבודות פיזיות קשות מ 3 לפנות בוקר ועד 10 בערב. זוהי הייתה עבודה פיזית מאוד מאוד קשה. השכר החודשי שלי היה 2800 ש"ח והסיבה לכך היא שהעובדים האחרים שיושבים במשרד עם מזגן במשך 6 שעות עם הפסקות טוענים ומשכנעים את המעסיק שעקב כך שהם למדו לתואר ואני לא אז לא מגיע לי לקבל שכר שמתקרב לשכרם. לכולם יש תארים אקדמאיים ומקבלים 9,000 ש"ח שיהיה להם לבריאות. אבל אין לי איך לשלם לשכר דירה ולמחיה ונורא קשה לי. הבוס שלנו הוא אדם זהב ואני לא רוצה לעזוב את העבודה, מה שהעובדים האחרים אומרים לו הוא מאמין. גם אני אם אצליח לשכנע אותו אקבל משכורת יותר נורמלית, אמנם לא כמוהם כי להם יש תואר, אבל אקבל משכורת שהיא שתאפשר לעמוד בהתחייבויות שלי. הם כאמור משכנעים אותו שבגלל שהם למדו לתואר והשקיעו ללימודים לתואר הם צריכים לקבל יותר כסף מאנשים שעובדים בעבודות פיזיות . אני יודעת שלמשפטנים יש את כל מאגר הנימוקים להרבה טענות ורציתי איזה נימוקים יש לטענה הפוכה לטענה שלהם שאומרת שבגלל שהם למדו לתואר הם צריכים לקבל הרבה יותר מעובדים שעובדים עבודות פיזיות קשות . איזה טענה הפוכה יש לזה ? ואיזה נימוקים אנושיים מעולם המשפט מצדיקים את זה שזה לא בסדר שהעובדים שלמדו לתואר צריכים לקבל יותר מאנשים כמוני שעובדים עבודות כפיים מהבוקר ועד הערב ?
שהעביד אותי
תיקון: שהעביד אותו בעבודות פיזיות = שהעביד אותי בעבודות פיזיות .

כל מה שכתבת לנו יכול להוות טענות

איך משכנעים את המעסיק ?
חזקות. יתרה מזאת, רצוי שתדעי: - עבודה מעל 8.30 שעות ביום מחייבת את המעסיק בתשלום שעות נוספות. - שכרך נמוך משכר המינימום. אם תרצי הרחבה לגבי זכויותיך המופרות - חיזרי אלנו.

שיר ורד

New member
השלמה

חזקות. יתרה מזאת, רצוי שתדעי: - עבודה מעל 8.30 שעות ביום מחייבת את המעסיק בתשלום שעות נוספות. - שכרך נמוך משכר המינימום. אם תרצי הרחבה לגבי זכויותיך המופרות - חיזרי אלנו.
השלמה
למעסיק זכות לקבוע את שכרו של כל עובד וזכותו אכן לתת שכר גבוה יותר לאנשים בעלי תארים אשר הידע שצברו עוזר להצלחה העסקית שלו, מאשר לאנשים ללא ידע תאורטי, אשר משקיעים את כוחם הפיסי בהשגת יעדי העסק. כך מקובל בארץ ובמרבית המדינות המערביות. אבל, במדינת ישראל ישנם חוקים המגינים על העובדים ותפקידם למנוע עבדות וניצול. לכן, נקבע שכר מינימום שמתחת לו , אסור למעסיחק לשלם (למעט מקרים חריגים של עובדים שיקומיים). בנוסף לשכר המינימום נקבעה מחויבות של המעסיקים לשלם שכר בגין שעות נוספות ומגבלה על כמות השעות הנוספות שאת מועסקת. בנוסף יש לכל עובד המועסק כשכיר זכויות נוספות הכוללות: החזר הוצאות נסיעה, ימי חופשה, דמי מחלה, הבראה, פיצויי הלנת שכר, ועוד זכויות בסיום העבודה. כדי שאפשר יהיה לייעץ לך, כיצד לממש את זכויותיך החוקיות אנא פרטי את הנתונים הבאים: איך הוגדרה עבודתך בחוזה (אם יש כזה). מהן שעות העבודה הרשמיות במקום העבודה. מהן השעות שעבדת בפועל. האם קיים רישום מדויק של שעות העבודה (בין אם נעשה ביוזמת המעסיק (כגון כרטיס שעון) ובין אם ביוזמת העובד. כיצד מחושבת משכורתך. ההשואה לעובדים האחרים לא תעזור לך במקרה זה. אבל בהחלט תוכלי לקבל שכר בהתאם להגנות והזכויות המוקנות לכל עובד שכיר בישראל.

מצב
הנושא נעול.
למעלה