איך מתמודדים עם אמא של האישה הראשונה?

mother cat

New member
קראתי כמה פעמים - ואת צודקת לגמרי

אני רק מנסה עכשיו לחשוב עם עצמי איך אני הופכת את זה מתאוריה למשהו פרקטי...

תודה רבה - נתת לי על מה לחשוב (חוץ מ"איך אפשר לתכנן את השבוע כך שאני לא אהיב בבית כשהיא מגיעה"...)

טוב, עם פירוט נוסף אפשר להתקדם....

יפה שאת משתפת את אישך ברגשותיך, אבל תשובתו קצת מציקה לי (אולי זה אני ....). אחד הכללים שיש בטיפול ברגשות של אנשים הוא שלא מביעים חוסר אמון או ביטול ברגשותיהם, או הנחייה להרגיש אחרת,וזאת כי כאשר מישהו מרגיש משהו זה כבר שם. אז מכאן לא תבוא הישועה.
כעת השאלה היא ככל הנראה מדוע הם מצליחים להלחיץ אותך כל כך והאם הפתרון מונח בשינוי שלך (אולי יותר פרופורציה בהתייחסות ל- inputs מהזולת) או שיש צורך בהצבת גבולות בריאה יותר.
על החלק הראשון אני לא יודע לענות כי רק את יכולה לבחון את הנושא (האם זה קורה עם עוד אנשים או שספציפי להם? ....). לגבי החלק השני, הפרטים שאת מצרפת מראים (לפחות לדעתי) שיש אכן בעיה גבולות כלפיך וכלפי הבית שאת מנהיגה אותו ולכן צריך לטפל .....
הצעתי מורכבת מכמה מעשים (שאם יש צורך ללמוד לעשות אותם אז צריך):
א. לא להתרתח ולא לתת לחוסר הגבולות שלהם להיות הלחצן האדום שלך.
ב. להבין שגבולות מוצבים היטב ע"י אנשים שקטים, אסרטיביים ועקביים.
ג. בסיטואציה הבאה שבה הגבולות שאת מחליטה עליהם נעברים, לעמוד מולם, זקופה, איתנה, נחושה, ובאמירה בקצב אחיד, טון בינוני ומסר קצר וחד להודיע מה הגבולות שלך ע"י אמירות פשוטות, מובנות וממוקדות. תנסי "בבית שלי אני לא מסכימה ש.....", "אני מבקשת להוריד את הילד מיד...."
ד. להבין שאולי הפער בין הגבולות הפרוצים שקיימים לבין המצב שאת רוצה להגיע אליו גדול מדי מכדי לתקן אותו בפעולות בודדות ולכן לבחור בצורה מושכלת מראש (כלומר לא ע"פ האירועים שאת נגררת אליהם) את הגבולות שאת רוצה להחיל (כלומר לברור את המלחמות ..) ולעבוד על זה. לאט לאט להגדיר גבולות נוספים....
ה. לצפות מראש לבלגן. אף אחד לא אוהב כאשר מחילים עליו גבולות וייתכן גם שאישך לא יאהב וינקוט עמדה, אבל אהבתו אלייך תצטרך לגבור על נטייתו לראות בכל דבר עימות והוא יצטרך להבין את המושג הצבת גבולות באופן אסרטיבי.

בהצלחה.

azaria

New member
אלה צרות טובות. והפיצוץ הנוכחי הוא הזדמנות!‬

כמו שכבר כתבו לך, זה דווקא מאוד יפה ומחמם את הלב שהיא תמנהגת איתך כמו שהתנהגה עם הבת שלה. זה שההתנהגות היא שוללת ומבקרת זה בעיית אופי שלה. אבל עצם השוויון מראה עד כמה עמוק ואמיתי היא מקבלת אותך.

את עם החינוך הבריטי שלך מאופקת ובולעת צפרדעים בשקט, אבל עכשיו שהתפוצצת - זו הזדמנות נהדרת להרים טלפון, לבוא אליהם ולשבת ולדבר. ממש שיחת "יחסינו לאן".
תניחי על השולחן את זה שמפריע לך היחס הביקורתי כל הזמן. שקשה לך עם ההערות הנבזיות וההתערבויות הבלתי פוסקות. (כמובן שתתחילי בחיובי שציינתי קודם, ותתבלי את כל התרוניות שלך בתודות והערכות לכמה הם אוהבים ומקבלים ועוזרים ותומכים וחשובים, אבל...)

תגידי שאת מבינה את הצרכים שלהם ושהאמירות שלהם באות ממקום טוב ומתוך כוונה להועיל - אבל המינון והעוצמה גדולים עליך, וההצטברות כבר הגדישה את השאה שלך ולכן סף הרגישות שלך עוד יותר עדין.
ולכן תבקשי מהם לשים לב קצת יותר. למתן את הביקורתיות. להבליג על הבדלים בהשקפה או בדרך החינוך אם זה לא משהו שמאוד עקרוני להם. למצוא מילים וניסוחים פחות חריפים. פחות להשוות לביתם (אם זה מה שמפריע לך).

בקיצור, הבלגת, התפוצצת, עכשיו זה הזמן לנצל את כך שהלבה טריה ולדאוג שבתהליך ההתקררות היא תתגבש ותתייצב בצורה הכי מתאימה לך. כי אחרת עלולים להתגבש משקעים וסלעים שרק יקשו עליך.

mother cat

New member
לא בטוחה שאני מסכימה...

בעקרון - כן, אני מבינה את כוונתך, ובקורסי ניהול פרוייקטים מלמדים לפעמים שצריך "ליצור משבר" בשביל להתקדם הלאה. במקרה הספציפי הזה - אני לא חושבת שהיא מסוגלת בכלל לשמוע ולהקשיב בכלל... לא רואה הרבה טעם בשיחת "יחסינו לאן" - לאן הם כבר יכולים ללכת?

כנראה שהעבודה שלי צריכה להיות יותר עם עצמי - כפי שהציעה רפסודיה - למרות שאני מודע שאני לא ממש יודעת איך הופכים את התאוריה למעשה...

azaria

New member
האם היא אישה רעה? רוצה ברעתך או רעת בנה?

אם כן, אז באמת נשאר לך רק לעבוד בצד שלך.
אבל אם לא, וסביר שלא, במיוחד לאור כל מה שכתבת עליה - אז נראה לי שאפשר לדבר איתה מהמקום של "לי קשה עם דברים מסויימים" ונסיון להגיע ל "בואי תנסי לעזור לי על ידי ... "
למשל מכאיב לך כשמקטינים אותך. אז בואי ננסה להגביר את מספר השבחים(גם על דברים מובנים מאליהם) ולהקטין את עוצמת העצות (שנחוות אצלך לפעמים כתלונות...)

כל זה, לא כתלונות על משהו לא בסדר אצלה, אלא כבקשות ממנה לעזור לך ךהתמודד עם "דפקט" שלך.
מה לעשות. את "דפוקה". כשצובטים אותך את מצטבטת. וכשנכנסים לתחתונייך את מרגישה אי נוחות.

mother cat

New member
אני לא חושבת שהיא רעה

אני חושבת שהיא אטומה, חסרת רגישות, ובאופן כללי קצת לא מחוברת למציאות. כשאני חושבת על זה לעומק היא פשוט לא מסוגלת לחשוב ולהבין דברים מסויימים, כמו זה שיש לאנשים אחרים רגשות.

אני יכולה לתת אלפי דוגמאות בהם היא העליבה אנשים - אפילו את הילדים - ולא הבינה מה לא בסדר.... בעלי מספר שכשהילדים היו ממש קטנים ארוחות משפחתיות אצלהם היו מתחילים ממנות פתיחה שהילדים לא אוכלים - והם חשבו שלתת לפעוטות לחכות בזמן שהמבוגרים אוכלים זה סביר (שתנסה את זה עם החתלתול, נראה אותה...
). היא מסוגלת להגביל את הבן הגדול בכמה משולשי פיצה הוא אוכל כשילדים אצלהם כי הוא "שמן" - מה שנכון, הנער שמנמן וצריך לשמור, אבל למה אצל סבתא? ולמה להגיד לו דבר כזה מול בני הדודים שלו? ואם כבר אמרת את זה, למה את לא מבינה למה שבועיים אחרי זה כשאת מתקשרת להזמין אותו הוא לא רוצה לבוא אלייך? ואז בהחלט ניסינו להסביר לה בשיחה רגועה פנים אל פנים שבעית המשקל של הילד היא משהו שאחנו מטפלים בו ונעזרים ביעוץ מקצועי, ושהיא בתור סבתא לא אמורה להתערב ובטח לא להעיר לו הערות מעליבות מול כולם. עזר? לא, ממש לא... שבועיים אחרי השיחה הוא קיבל רק פרוסת עוגה קטנה כשהיה אצלהם וכל יתר הנכדים קיבלו 2-3 פרוסות...

בקיצור, לא חושבת שיש כאן רוע. אני רוצה להגיד שזה טמטום אבל היא לא מטומטמת ברמה הקוגניטיבית. פשוט משהו חסר שם ביכולת להפנים רגשות של אחרים. אז נראה לי שלהסביר לה שאני רגישה ונעלבת לא ממש יעזור

azaria

New member
היא עוזרת.

גם אם היא חסרת רגישות ולא מסוגלת להפנים שיש לאנשים אחרים רגשות - כל מה שאת מספרת עליה מראה לי שהיא באה מתוך כוונות טובות.
לילד יש בעיות משקל. אתם אפילו נזקקים לעזרה מקצועית! אז היא עוזרת בדרכה שלה. וכאשרכולם אוכלים פיצה, היא מגבילה את הילד למספר מנות שלא יפגע במאמצים של כולכם.
כשהיא מחלקת עוגה - היא מקפידה לתת לו קצת פחות קלוריות, כדי לא להכביד על הדיאטה שלו.

נראה לי שהפתרון הוא דווקא לעזור לא להבין איך היא יכולה לעזור לכם יותר טוב.
הרי היא עוזרת בכדי שאתם והיא תגיעו לתוצאה רצויה.
אז אם תגידו לה בדיו בדיו, בפירוט של ילד קטן, מה לא לעשות, מה כן לעשות ואיך בדיוק לעשות את זה, ולמה זה יעזור לכם אפילו יותר מן העזרה שהיא היתה רגילה לתת עד עכשיו - אולי אז יש סיכוי שהיא תשנה משהו מהתנהגותה.

שיחה ממש ברמה הכי קטנונית.
למשל בעניין האוכל של הילד - אפשר בהחלט להסביר לה שלילד יש תכנית ומגבלות ברמה השבועית והיומית, ושהוא מספיק בוגר להתמודד עם האיזונים שלעצמו. ובמיוחד בעזרתכם. כך שאם יאכל עוד חתיכת פיצה אצלה - הוא כבר יאזן את זה בהמשךהיום או אפילו בהמשך השבוע. ובכל אופן, התערבויות חיצוניות רק מקשות על העניין. הערות לגבי השומן שלו, הדיאטה שלו, כמויות וסוגי האוכל שהוא אוכל או לא אוכל - כל התייחסות לנושא רק מגבירה את הלחץ שלו סביב הנושא ומקשה עליו ועליכם להשתלט על בעיית המשקל. ובמיוחד כשהתייחסויות כאלה נעשות לעיני ולאזני אחרים (כן, אפילו הורים אחים ובני דודים!) - לכן חשוב שהיא תימנע מלהעיר או לדבר על העניין וכמובן שהיא לא צריכה להגיש לו יותר או פחות אוכל, או מאכלים שונים משל האחרים. (וחשוב להגיד את המסקנה, כי כזכור היא מאותגרת, אז אולי היא לא תבין לבד שאם זה מביך או מזיק אז כדאי להימנע מזה...)

ושוב, זה לא בגלל דפקט אצלה אלא פשוט אתם קצת משונים והעזרה המצויינת שלה קצת פחות מועילה לכם, ויש דרך אחרת שדווקא תאפשר לה לעזור יותר.

mother cat

New member
קשה לי להסביר את עצמי בכתב כנראה...

אבל לא, היא ממש לא באה במטרה לעזור. היא מסוג האנשים שהייתי מגדירה כ- takers ולא - givers. עניין המשקל - לא חלילה מתוך איזה דאגה לילד או מתוך רצון לעזור לו, זה מביקורת נטו. אין פה שום רצון לעזור לו, לעזור לנו.... אם רצו לעזור - היה אפשר לא לקנות עוגות קצפת ושוקולד, היה אפשר לא להזמין פיצה דווקא כשהוא שם.... (רק להוסיף - הבת השניה שלהם בענייני אוכל אורגני ובריא, וממש, אבל ממש לא תכעז אם לא יהיו שם פיצות ועוגות כשהם באים, להיפך). הם גם ממש לא טורחים לדאוג שיהיה שם אוכל שהילדים אהבים - אני זוכרת מקרים שממש הייתי צריכה לשלוח לחם ומזולה עם הילדים כי אחרת אין להם מה לאכול שם לארוחת ערב והם היו חוזרים מורעבים (היום הילדים טיפה יותר גמישים עם מה הם מוכנים לאכול, אז הדוגי בגס כבר לא נחוצים). היתה תקופה שהילד היה אלרגי לחלב - כל יתר המשפחה דאגה תמיד לדברים פרווה עבורו. הם כל פעם הלכו וקנו עוגות קצפת מגרות בטרוף בקונדיטוריות ואז אמרו "אבל זה חלבי - לך אסור". אז כביכול זה דאגה לבריאות שלו, אבל לא באמת - כי אם זה היה באמת מתוך דאגה הם היו קונים משהו פרווה, לא? ותודה לאל (ולכשרות...) בישראל מאד קל למצא תחליפים להכל שהם פרווה.... וכן, דובר איתם על הכל. זה כמו לדפוק ראש בקיר....

mother cat

New member
LOL - כן, אני קשה, אני יודעת...

או בעצם - היא קשה....

אבל למרות שאני מתווכחת אני בהחלט ממשיכה לחשבו על כל מה שנאמר, ומדה לך על הנסיונות לראות את החיובי בכל הסיטואציה...

azaria

New member
עדיין חושב שאם היא לא רעה וטיפשה - אפשר לשפר

פשוט להגיד לה שלא מזנה מה הסיבות שלה ולא מה הסיבות שלכם, אבל אתם פשוט דורשים שכאשר הילד אצלם שלא יאכילו אותו דברים משמינים. שחובה שיהיה משהו ללא חלב למי שרגיש לכך, שאתם לא מוכנים שהיא תגביל את הילד באוכל או תתערב לו בעניין הדיאטה. וכו וכו, ממש הוראות מדוייקות ודרישות ספציפיות.
למה? ככה! כי רק ככה אנחנו נוכל לבוא ולבקר ולהיות אצלכם.
לא כאולטימטום של או ש - או שלא נבוא אליך.
אלא פשוט עובדה שכזו. כדי שנוכל להיות בנוכחותכם דרוש לנו שייתקיימו הדברים האלה והאלה.

כמו שהיא זוכרת יופי שהילד בדיאטה ולכן לא טוב לו פיצה שלישית - ככה היא יכולה לזכור שהוא ב "דיאטה מההתעסקויות שלה בנושא" ושאסור לו לשמוע ממנה כלום בעניין.

או זה או שפשוט תנמיכו את מינון הנוכחות שלה בחייכם. חבל, אבל עדיף פחות סבתא מאשר סבתא מכאיבה.
אני מקווה שתצליחו למצוא את האיזון שבו היא משפרת את התנהגותה ואתם מצליחים להתמודד עם מה שנשאר, כי לא סביר שפתאום היא תהפוך לבונבוניירה חמודה ומושלמת.

mother cat

New member
אבל אנחנו לא שם כדי "לאכוף" את מה שנאמר

כבר ניסינו בעבר לדבר, להסביר, לקבוע... הבעיה היא שהילדים בדרך כלל אצלה בלעדינו (שזה מעולה - ממש, אבל ממש לא בא לי להעביר ימי שבת אצלה... מספיק לי חמותי...) ואז אפילו אם הם אמרו לנו שהם מבינים ויפעלו לפי מה שנאמר - זה פשוט לא קורה. ואז יש כמה שבועות שלא ברור לנו למה הילד לא מוכן ללכת לשם שוב, עד שאנחנו מצליחים להוציא ממנו מה קרה...

האמת? אני לא צריכה לעשות כלום בשביל להוריד את המינון שלה בחיי - הילדים לעיתים קרובות בועטים בזה בעצמם. היא לא הפנימה שהם כבר גדולים ושלא כל-כך מעניין אותם סבתא שתבוא "לשחק" איתם. כיום היא מגיעה אלינו פעם בשבוע בערך, הגדול כמעט לא מתיחס אליה, הקטנה לפעמים - תלוי מה יש לה לעשות באותו יום, והרבה פעמים היא מוצאת את עצמה משחקת קצת עם החתלתול ומתקשרת לבעלה שיבוא לקחת אותה... דווקא אני זו שמנסה כן לשמר את הקשר - כי חבל לי שיום אחד הם יתעוררו ויבינו שפספסו את מה שנשאר מאמא שלהם... אבל אולי אני צריכה להפסיק להתאמץ?

azaria

New member
לא. אל תפסיקי. הם באמת מה שנשאר מן האמא

גם לילדים זהו הדבר הקרוב ביותר שיש להם מאמא שלהם. וגם לסבא וסבתא, הילדים האלה הם הדבר הקרוב ביותר שנשאר להם מן הבת שלהם.
כמובן שבגילאים שונים מקבלים את זהבצורות שונות.
הילדים מן הסתם גם לא ששים ללכת לסבא וסבתא האחרים שלהם. הרבה יותר מעניין בבית מול המחשב והטלויזיה. או אצל חבר'ה. רק לא אצל "הזקנים האלה!"
אבל דווקא ההמשכיות הזו, דווקא הנוכחות שלהם בחיים אלה של אלה - זה מה שבונה את המשפחתיות. זה מה שישאיר אותם מחוברים גם לעתיד.
אם מישהו מכל השרשרת יאפשר ניתוק עכשיו - השרשרת כבר לעולם לא תהיה מה שהייתה.
כשהסבתא תהיה עוד יותר מבוגרת ותזדקק לנכדיה להפגת שעמומה ואפילו לעזרה ממשית - כדאי שהם עוד יאהבו ויכבדו אותה. כדאי שהיא עדיין תהיה סבתא שלהם ולא סתם איזה זקנה שפעם היתה אמא של מישהי שילדה אותם.
זה חשוב גם להם, ישהיו להם שורשים וחיבורים לדורות קודמים. אדם לא צומח טוב אם יש לו בעיות בשורשים.
ולהם כבר מההתחלה יש מערכת שורשים קצת שונה מן הסטנדרט. אז לדעתי חשוב לשמור על כמה שפחות מהומות במערכת השורשים. לא לאפשר לשום ענף להתייבש ולהיתדלדל.

mother cat

New member
תודה! הייתי צריכה את החיזוק הזה...

אבל אגב דווקא לסבתא וסבא השניים הם הולכים בשמחה, כולל לכמה וכמה ימים בחופשים.... ההבדל הוא שחמותי מאד מפנקת (גם צורחת הרבה, אבל נראה לי שהם גידלו עור תוף של פילים...) - מבשלת לכל אחד בדיוק מה שהוא אוהב, קונה הרבה מתנות (בחיי שהילדה חוזרת אחרי כל חג אצל סבתא עם מלתחה שלמה חדשה... אני יכולה להפסיק לקנות בגדים!) וגם שם יש לכל ילד חדר עם טלוויזיה ומחשב - אז הם ממשיכים בחיי המסכים הרגילים שלהם, רק פלוס סבתא שמבשלת (שלא כמו אמם החורגת המרשעת שלא מבשלת הרבה וכשהיא כן מבשלת זה משהו אחד לכל המשפחה ולא לפי הזמנות אישיות...) והרבה מתנות - בחיי ששווה! בעוד אצל הסבא וסבתא מצד אמא יש "רק" טלוויזיה אחת ורק מחשב אחד, והסבא האכזר לא מרשה להוריד דברים מהאינטרנט מחשש לוירוסים.....

אהה, כן, יש לי גם הרבה מה להגיד על הפנקת של הילדים לגבי ביקורים אצל סבא וסבתא. אני זוכרת את עצמי בתור ילדה נוסעת לדודה שלי המבוגרת בימים שלא היו מחשבים, ובשבת לא היה מה לראות בטלוויזיה האחת השחור-לבן שהיה לה.... אז ישבתי כמו ילדה טובה ושמעתי את הסיפורים שלה, והשתעממתי - והיום אני מודה על כל רגע שם ועל כל סיפור ששמעתי, כי היא היתה אישה מיוחדת ואני מרגישה זכות גדולה להיות האחיינית שלה. אבל די עם הנוסטלגיה....

mother cat

New member
אבל אנחנו לא שם כדי "לאכוף" את מה שנאמר

כבר ניסינו בעבר לדבר, להסביר, לקבוע... הבעיה היא שהילדים בדרך כלל אצלה בלעדינו (שזה מעולה - ממש, אבל ממש לא בא לי להעביר ימי שבת אצלה... מספיק לי חמותי...) ואז אפילו אם הם אמרו לנו שהם מבינים ויפעלו לפי מה שנאמר - זה פשוט לא קורה. ואז יש כמה שבועות שלא ברור לנו למה הילד לא מוכן ללכת לשם שוב, עד שאנחנו מצליחים להוציא ממנו מה קרה...

האמת? אני לא צריכה לעשות כלום בשביל להוריד את המינון שלה בחיי - הילדים לעיתים קרובות בועטים בזה בעצמם. היא לא הפנימה שהם כבר גדולים ושלא כל-כך מעניין אותם סבתא שתבוא "לשחק" איתם. כיום היא מגיעה אלינו פעם בשבוע בערך, הגדול כמעט לא מתיחס אליה, הקטנה לפעמים - תלוי מה יש לה לעשות באותו יום, והרבה פעמים היא מוצאת את עצמה משחקת קצת עם החתלתול ומתקשרת לבעלה שיבוא לקחת אותה... דווקא אני זו שמנסה כן לשמר את הקשר - כי חבל לי שיום אחד הם יתעוררו ויבינו שפספסו את מה שנשאר מאמא שלהם... אבל אולי אני צריכה להפסיק להתאמץ?

ספרקית

New member
לגמרי נשמע כמו עוד חמות

אנחנו חיים בהרכב משפחתי דומה אך למרבה המזל מעולם לא חווינו סיטואציות כאלה.
ההורים של בעלי ז"ל מעולם לא התערבו לנו בשום החלטה חינוכית/משפחתית ומעולם לא העירו הערות פוגעות.

הקיפוח או אי הקיפוח של הילדה הוא ממש לא הנושא כאן. לא נראה לי שאת צריכה בכלל להסביר (לחמות או לנו) למה הילדה המסכנה נאלצת ללכת ברגל לבית הספר. דרך אגב, גם הבת המסכנה והיתומה מאב שלי נאלצת ללכת ברגל לבית הספר גם בימים גשומים וזאת למרות שאני כרגע לא עובדת. סתם בגלל שאני די משוכנעת שאפילו אם היא לא תצליח לתפעל את המטריה כמו שצריך, היא, ככל הנראה, לא תימס בגשם.
העניין המציק כאן הוא ההתערבות. ולא משנה מהי הסיבה. זה בהחלט מעצבן.

גם אצלנו יש בעל שנאטם ונמנע מקונפליקטים ואישה שהיא מעט (טוב, הרבה) יותר רגישה ולוקחת ללב. ובכל זאת, למרות שאני ממש ממש מבינה אותך, אני חייבת להגיד שבשל המורכבות במקרה הזה הייתי נוהגת כמו בעלך. לומדת לפתח עור של פיל, להנהן ולהתעלם. פשוט תני לדברים להיכנס מהאוזן האחת ולצאת מהשניה. תהנהני בלי לענות בכלל. בלי הסברים, בלי התנצלויות.

אולי כמו במשחקי כוח עם ילדים, ברגע שהיא לא תקבל יותר תגובות/התנצלויות/העלבויות/התעצבנויות, היא פשוט תפסיק?

mother cat

New member
הבת שלך לא נמסה בגשם?

האם זה יתכן? לפי איך שהסבתא מדברת הילדה תמות אם רק תרד עליה טיפה אחת.... אבל אני שמחה לשמוע שיש עוד הורים שחושבים שרגליים הם עדיין איבר חיוני בגוף ואפשר להשתמש בהם למשהו כמו הליכה... סורי על הציניות - פשוט מפליא אותי שהדור של ימינו שכח איך להשתמשד בחלקי גוף חוץ מאילה שצריך בשביל להעביר ערוצים, לשחק במחשב ולשחק באייפוד...

הבעיה בלהנהן בלי לענות זה שגם זה לא מספק אותה- היא פשוט ממשיכה לחפור, וכמה זמן אפשר לעמוד ולהנהן? לפעמים אני מרגישה כמו הבובות האלה של הכלב ששים באוטו עם הראש הזז.... וכנראה שהיא לא תפזיק - כי הרי את הלתעלם אני מנסה כבר 5 שנים....

אוי!

למעלה