איך מתמודדים עם תביעה בהעדר עילה ?

איך מתמודדים עם תביעה בהעדר עילה ?

לפני כשנתיים הייתי מעורב בתאונת דרכים. התאונה הייתה לחלוטין באשמת הצד השני (עצרתי ברמזור אדום והרכב השני התנגש בי מאחורה), נהג הרכב הפוגע אף כתב וחתם שהוא זה שפגע בי בעת שעצרתי ברמזור אדום. כמו כן חברת הביטוח של הנהג הפוגע שילמה לי את שווי המחירון של רכבי שנהרס לחלוטין בתאונה (טוטאל לוסט). לפני כשבוע קיבלתי לידי כתב תביעה שהוגש ע"י אותו נהג פוגע כנגדי וכנגד חברת הביטוח שלו בגין נזקי גוף שנגרמו לו ולנוסעים אחרים שהיו איתו ברכב בעת התאונה. מעבר לכך שאין לי שום ספק שהתאונה לא הייתה באשמתי (ולראייה נתונים כמו האישור שהוא כתב לגבי אשמתו וכמו כן התשלום שביצעה חברת הביטוח שלו), הרי שגם בכתב התביעה עצמו אין שום התייחסות אליי (או לאופן התרחשות התאונה), אלא רק לנזקים השונים שנגרמו לנהג ולנוסעים האחרים כתוצאה מהתאונה והעלויות של הטיפולים שעברו והפסד ימי עבודה. פניתי לעו"ד של התובע לפני למעלה משבוע ומזכירתה אמרה לי שהגשת כתב התביעה כנגדי הינה טעות "שתתוקן". כמובן שעד רגע זה לא קיבלתי שום אישור על תיקון הטעות (על אף שביקשתי מספר פעמים) ועו"ד מתחמקת מלדבר עימי. לאור כל זאת, אני מבין שאין לי ברירה, אלא להגיש ישירות לבית המשפט בקשה למחוק אותי כנתבע בהליך המשפטי הזה או להגיש כתב הגנה שיאפשר לי לטעון שהיות והתאונה לא הייתה באשמתי, הרי שגם אין לייחס לי כל אחריות משפטית שגוררת איתה גם פיצויים על כל נזק שאולי נגרם לתובעים כתוצאה מהתאונה. פניתי לסוכנת הביטוח שלי על מנת לבדוק האם באפשרותי להפעיל את הסעיף בפוליסה שלי (פוליסה סטנדרטית) המדבר על תשלום בגין ייעוץ וטיפול משפטי, אולם נעניתי שהסעיף הזה מתייחס אך ורק למקרים בהם התביעה כנגדי הוגשה ע"י המדינה (משטרה או רשות מנהלית כלשהי). כרגע המצב הוא שאני חייב להגיש כתב הגנה (או בקשה למחיקת התביעה כנגדי), אולם היות ואיני עו"ד או מקושר לעו"ד, איני בקיא בנהלי הפרוצדורה (איך לנסח דברים? איך מגישים את כתב ההגנה – ישירות לבית המשפט, גם לבית המשפט וגם לצד התובע? וכו'), כך שאין לי ברירה, אלא לפנות לעו"ד שייצג אותי. בכך עליי להפסיד ימי עבודה על התעסקות בנושא ולשלם שכ"ט לעו"ד. שאלותיי: - האם אפשר לעשות משהו אחרת? האם היה עליי לעשות משהו אחרת עד כה? - האם עליי לשאת בהוצאות שכ"ט ואובדן ימי העבודה שלי כי גורם אחר החליט לתבוע אותי במסגרת דיון משפטי עם חברת הביטוח שלו? האם אני יכול לבקש מבית המשפט (גם במסגרת הבקשה למחיקת התביעה נגדי) לחייב את התובע לשלם לי את הוצאותיי? אם כן כיצד יש לעשות זאת?
 

be_roo

New member
נסה למצוא מכר או קרוב משפחה שהוא עו"ד

שינסח עבורך מכתב עבור עורך דינו של הנהג השני ובוא אתה מזכיר לו שבגין תביעה מיותרת שכזו הוא עלול למצוא עצמו מחוייב בהוצאות משפט גדולות.
 

guya72

New member
תביעה

כרגע משתמע שאין לך צורך בעו"ד. לא ציינת לאיזה בימ"ש הוגשה התביעה - תביעות קטנות או שלום. אם זה בימ"ש לתביעות קטנות, אתה יכול בלי בעיה להתגונן. אם זה בימ"ש שלום - אולי כדאי להיעזר בעו"ד (ואח"כ לדרוש מן התובע החזר הוצאות משפט). לעניינינו. יש לך מספר אפשרויות פעולה. לעניות דעתי, כדאי לך להגיש כתב הגנה + תביעה לצד ג' (חברת הביטוח שלך). בכל אופן, עפ"י חוק הפלת"ד, התשלום עבור נזקי גוף נעשה ע"י חברת הביטח, ולא ניתן לתבוע אותך אישית (אלא במקרה שלא היית מבוטח מסיבה כלשהי). למיטב זכרוני, כתב הגנה עליך לשלוח ב-2 עותקים (אחד לתיק בימ"ש ואחד לתובע). אם אתה מחליט להגיש תביעה כנגד צד ג', אזי עליך לצרף עותק נוסף (תבדוק באתר בתי המשפט / מידע לגבי תביעות קטנות - יש שם הדרכה כיצד לבצע זאת).. את העותקים עליך לשלוח למזכירות בית המשפט, והם כבר דואגים לשלוח את זה לצדדים המעורבים. אתה יכול גם לצרף בקשה לביטול כתב האישום כנגדך, ולנמק מדוע אינך צד בתביעה (נימוקים משפטיים בלבד). לגבי פנייה לעו"ד של התובע כדי שימחק אותך מן התביעה - אין טעם לעשות זאת טלפונית. תשלח אליו מכתב רשום (ותשמור עותק אצלך). ככה אח"כ תוכל להוכיח כי פנית אליו (במידה ותחליט לתבוע אותו). לגבי העובדה שהתובע חתם על כך שהוא אשם בתאונה - כבר לפני כ-10 שנים הוחלט כי לחתימה כזאת אין תוקף משפטי, אז אתה יכול לזרוק את הנייר לפח (או למחזר אותו). לגבי החזר הוצאות - בכתב ההגנה או בבקשה למחיקתך מרשימת הנתבעים, אתה יכול להוסיף בקשה להחזר הוצאות (אין טעם לנפח את הסכום). הערה : הכותב איננו עו"ד.
 

guya72

New member
תוספת קטנה

מאחר ואינך בעל ידע משפטי, לדעתי עדיף כי תוותר על בקשה למחיקתך מן התביעה, מאחר והנימוקים שהבאת אינם רלוונטים. במקרה הזה אין קשר למי אחראי בתאונה. פיצוי על נזקי גוף - כל מעורב זכאי לקבל (למעט מקרים חריגים שאינני נכנס אליהם). ההתרשמות שלי היא כי עדיף שתגיש כתב הגנה + תביעה לצד ג', ותן לעו"ד (של התובע) + חברת הביטוח לשבור את הראש ביניהם.
 
למעלה