איך מתקינים רשת בבית ??? ++דב

odedabu

New member
איך מתקינים רשת בבית ??? ++דב

שמחתי להכנס לפורום שלכם. יש לי מספר שאלות ומספק הארות. שאלות: 1. אני מעוניין להתקין רשת בבית בין מחשב נייד 98 ומחשב שולחני ME. המחשב השולחני ישמש כמחשב המרכזי - אילו תחובר המדפסת והחיבור לאינטרנט (בכבלים). יש ברשותי 2 כרטיסי רשת מתאימים. א. מה המרחק המקסימלי בו ניתן לחבר בין 2 המחשבים- חשוב לציין שהחיבור הוא לא קואקסיאלי בגלל המחשב הנייד. ב. מה זה AP או "אד הוק" ג. היכן ניתן להשיג כבל חיבור בין המחשבים באורך נדרש. ד. האם לאחר החיבור אני אדרש להוריד תוכנה על מנת לגלוש מהנייד דרך הכבלים או שניתן לבצע זאת ללא תוכנה נוספת. ה. במידה ובעתיד ארצה לחבר מחשב נוסף , האם אזדקק ל HUB? הארות. 1. אני בטוח שאני שואל שאלות שכבר עניתם עליהם אולי ניתן להכניס תשובות לשאלות חוזרות למעין "מאמרי הפורום". תודה מראש עודד

dov98

New member
אכן אנו פועלים בכוון שאמרת

אך אם תעלעל בפורום תמצא שכבר ענינו על רוב שאלותיך. כאשר תגיע לשאלה\ות ספציפיות נשמח לענות לך.

maCr0T

New member
אני לא דוב אבל אנסה לעזור....

דבר ראשון לפני הכל, אד הוק וAP הן שיטות עבודה ברשת אלחוטית, שזה לא מה ששאלת. HUB תצטרך כדי להרחיב את הרשת, כאשר יש שני מחשבים לא צריך האב. כבל חיבור ניתן לקנות בזול, לא באופיס דיפו, ששם יש כבלים מוכנים של שני מטר ועולים 40 ש"ח, המחיר הוא כשלושה וחצי שקל למטר, כבל של 10 מטר עם שני ראשים יעלה כ50 ש"ח. בקשר לשיתוף חיבור אנטרנט זה תלוי במערכת ההפעלה שלך, אם לך יש ME תצטרך את הדיסק של חלונות, וממנו להתקין רכיב קטן ואח"כ להפעיל משהו. המרחק המקסימלי הוא 100 FEET עם CAT3, שזה 33 מטרים. maCr0T

odedabu

New member
תודה על התגובה המהירה אבל...

CAT3 האם כך נקרא החיבור של הכבל עם שני הראשים ( כמו של טלפון רק יותר רחבים). איזה רכיב בדיוק אני צריך להתקין מה ME והאם צריך לבצע פעולה דומה גם במחשב הנייד עם 98? ושוב תודה רבה על התשובה המהירה. עודד

dov98

New member
עם 98 אתה צריך תכנת פרוקסי

כמו SYGATE . לתקעים של הכבל קוראים RJ45 .ואתה צריך כ.רשת בנייד(יש עבורם כמה שילובים, תלוי מה אתה עוד רוצה לעשות אתו)

dov98

New member
דבר נוסף הכבל שתבחר צריך

להיות מחובר בחיבור מוצלב.

maCr0T

New member
לא דוב

98 הוא הקליינט של החיבור, הוא צריך להתחבר פשוט לLAN שהנותן שרות שלו זה ME, בקשר לרכיב אני חושב שעושים את זה כך: (תסלחו על המונחים הלא מדויקים, פשוט אני לא עובד עם ME) לוח בקרה -> הוספה/הסרה של תוכנות -> רכיבי חלונות -> כלי אינטרנט -> INTERNET CONNECTION SHARING וזהו. ואז הולכים באקספלורר לאפשרויות אינטרנט -> CONNECTIONS -> (בוחר את החיבור המתאים) ולוחץ SHARE. זה לא מאוד מדויק, אמרתי למה, כמובן שזה יעשה רק כאשר ישנה רשת תקינה ופועלת בין שני המחשבים. maCr0T

Daddy DJ

New member
זה כבלים אין לו חייגן

אין לו חייגן לשתף מה הוא יכול לשתף? ושאני חיברתי את הרשת עם הכבלים רק חיברתי ליציאה של ה HUB במודם כבל ל HUB וזהו שני המחשבים עובדים באינטרנט בלי שום הגדרות

dov98

New member
עד כמה שידוע לי 98 , גם אם הוא

משמש כclient, הוא לא יודע לעבוד בICS . נא לתקן אותי אם אני טועה.

dov98

New member
נכון , הוא לא משתף חייגן, הוא

משתף חיבר חיצוני,WAN ואם זה כבלים הIP קבוע.

אתה טועה. ה- ICS שקוף לחלוטין למחשב

לקוח. המחשב הלקוח "רואה" רשת מקומית עם שרת DHCP (שכל מערכת הפעלה יודעת לעבוד איתו), שכביכול מחוברת ישירות לאינטרנט. את כל עבודת התרגום מבצע המחשב המשמש כשרת ICS. מה שכן נכון הוא שב- WinXP בלבד, נוספה אפשרות לשליטה במאפייני ה- ICS (של השרת!) מתוך מחשבי לקוח. למשל - להתנתק או להתחבר לאינטרנט ברגע מסויים. כדי להשתמש בתכונה הזו ממחשב לקוח מסויים - אותו מחשב חייב להריץ WinXp, וכך כמובן לגבי השרת.

maCr0T

New member
יש....

תכנס לאקספלורר, לסרגל TOOLS, משם לאפשרויות אינטרנט, CONNECTIONS, ותראה. maCr0T

shed

New member
תגובה

אהלן. דרך נוספת לחבר את המחשבים היא אכן ע"י רשת אלחוטית. למעשה, כל מה שאתה צריך לקנות זה 2 כרטיסי 802.11b, כרטיס אחד pci-שאותו תחבר למחשב השולחני (me) וכרטיס pcmcia למחשב הנייד. הטווח שהמחשבים "יכירו" אחד את השני גדול מ-33 מטר, והוא למעשה מגיע בתנאים מסוייים עד 100 מטר בתוך הבית. (תלוי עם יש.אין קירות בטון עם רשת ברזל בדרך). קינפוג הרשת האלחוטית פשוט להחריד. ברגע ששני המחשבים מדברים אחד עם השני, כל מה שנשאר זה להגדיר על ה-me איזה שהוא שיתוף לחיבור לכבלים, או להריץ עליו תוכנת פרוקסי, או Gatewayיש מספיק חינמיות כאלה בחוץ. שיתוף המדפסת גם הוא פשוט, רק לעשות share עליה במחשב השולחני. דבר אחרון- כרטיס רשת אלחוטי עולה היום באיזור ה-70 דולר, אם כי ניתן למצוא כאלה גם בפחות מ-40. אם תרצה בעתיד להוסיף מחשב נוסף, אין צורך ב-hub, פשוט מוסיפים עוד מחשב עם כרטיס 802.11b וזהו. הוא כבר יזהה לבד את הרשת ויצטרץ בשמחה.

dov98

New member
אתה מדבר כבר על ראוטר

אלחוטי שסהכ מחיר מינימלי שלו (ל3 תחנות מינימום) הוא 300$ בחול.

shed

New member
בפירוש לא! אני מדבר

על רשת אלחוטית במוד אד-הוק, שכל מה שהיא צריכה זה שבכל מחשב יהיה כרטיס 11b, בסביבות ה-70 דולר לכרטיס. במצב כזה אפשר לעבוד גם עם 10 מחשבים ברשת בלי להרגיש ירידה בביצועים, ניהול הרשת מתבצע באופן מבוזר ע"י כל המחשבים החברים בה. אם אתה רוצה ap, אתה מוזמן לקנות אחד, הזולים עולים בסביבות 170 דולר, והם מאפשרים לעבוד עם עד 254 קליינטים, תומכים בהצפנה-wep- של 40 או 128 ביטים, מתפקדים גם כ-dhcp וגם כ-nat, וברובם יש גם printer server מובנה... אם מישהו ממש ירצה אני יכול להפנות למוצרים ספציפים של מספר חברות.

dov98

New member
מממ....אם תתן קישור נבין על מה

אתה מדבר.

dov98

New member
מה שאתה אמרת זה בפירוש

routing . מצאתי קישור הסבר.

למעלה