טוב אז הנה הסבר מקיף
1. ההבדל בין ap לאד הוק הוא לא החיבור לרשת חוטית או אל-חוטית נוספת. ההבדל הוא בניהול הרשת הפנימית האלחוטית. למה אני מתכוון??? כאשר יש מספר תחנות, אשר משדרות על אותו תדר (2.4 גיג), צריך לנהל את הרשת, לפזר את השעון בין כולם, לסנכרן, לשדר ack, ועוד ועוד ועוד. כאשר אין ap , ניהול הרשת נעשה באופן מבוזר, בצורה (מבריקה לדעתי) אשר מפורטת היטב בתקן, ואני לא אפרט אותה כאן. כאשר יש ap, אזי ה-ap אחראי על ניהול הרשת. ap, מבחינת הרשת הפנימית מאפשר גם מצב שנקרא "עין שלישית" כלומר, תחנה א´ רואה את ה-ap, וכך גם תחנה ב´, אולם א´ לא רואה את ב´ (רחוקות מדי אחת מהשניה). ה-ap מאפשר ל-א´ לדבר עם ב´ בצורה שקופה כאילו הוא היה לידו. 2. נכון, הפתרון שהראיתי קודם הוא בפירוש לעשות ראוטר תוכנה. אין פה סימן שאלה בכלל. התהליך הוא כזה: פאקט מגיע מהמאק של ה-11b , עולה לשכבת ה-llc, ויורד חזרה למאק של ה-802.3 (ethernet) וממשיך בדרכו הלאה. בפתרון שאני הצעתי, התהליך נעשה ברמת הדרייברים, ותוכנה (כמו כל תוכנת פרוקסי או gw ממוצעת). 3. ה-ap שנמכרים כיום, מלבד היותם ap עבור הרשת הפנימית, הם מציעים עוד פונקציונליות כמו ראוטינג לרשת חיצונית, dhcp וכו´. דרך אגב הפונקציונליות הזו אינה מוגדרת בתקן, וכל יצרן מממש אותה בצורה שונה. (מה שמשפיע על ביצועים). לדעתי, זה מה שבלבל את macrot כשהוא כתב "שיש תחנת גשה (AP) ניתן להתחבר לרשת חוטית". 4. לינקים??? הלינק הכי טוב הוא התקן, אולם אין לי אותו כאן, רק בעבודה. מה שירצה יוכל לקבל אותו בדוא"ל - אזהרה, מדובר ב-500 עמודים של pdf. 5. מי שממש רוצה לדעת, ניתן לממש ap בשני אופנים: חומרה- מבוסס על צ´יפ 3856 של אינטרסיל- מכיל מעבד arm 940, דואג לכל פעולות המאק, מתממשק ישירות ל-phy , ומבצע את כל פעולות ה-ap המוגדרות ברשת - כלומר הפעולות הקשורות לניהול הרשת האלחוטית הפנימית. תוכנה - מבוסס צ´יפ 3842 של אינטרסיל אשר עובד במוד "host ap" ובמצב כזה המאק דואג לפעולות קריטיות (כמו שליחת beacon ואישור frame) אולם פעולות אחרות (כמו assosiation,Power save mode ועוד) מבוצעות על ידי דרייבר תוכנתי. למי שממש רוצה לינק, יש פרוייקט קוד פתוח בלינוקס למימוש ap - http://opensource.instant802.com 6. אפשר (וגם מימשתי את זה) לנהל רשת 11b עם ap אולם היציאה ל-wan לא תהיה דרך ה-ap אלא דרך תחנה אחרת שתתפקד כראוטר. 7. הסבר אינטואטיבי: ההבדל בין רשת lan חוטית לאלחוטית הוא ברמות 1 ו-2 (mac + phy) כלומר, אין הבדל בין ics שנעשה על גבי lan רגיל ל-ics שנעשה על גבי 11b. שכבות 3 וצפונה בכלל לא מרגישות ולאל רואות את ההבדל. ולכן, אין שום בעיה לבנות ראוטר, או סוויטץ´ שתהיה להם רגל אחת ethernet - 802.3 ורגל אחת wlan 802.11. גם הפורמט של כתובת המאק זהה בין ה-11b ל-3. (48 ביטים בגודל וכו´ וכו´ וכו´). 8. מקווה שהסברתי קצת יותר, ושאתם מבינים על מה אני מדבר.
)