golanzikri
Member
יש כללים שיכולים לשמור על השיניים והחניכיים שלה?
אפשר לעשות מעט מאוד בנושא, אבל זה מה שיש:יש כללים שיכולים לשמור על השיניים והחניכיים שלה?
קשה לשמור על השיניים של החתול. מניסיוני רב השנים, לא היו לחתולים שלי בעיות שיניים וגם משחה מיוחדת לליקוק שקונים אצל הווטרינר- אף אחד לא אהב! מה שאני נוהגת לעשות זה בערך בגיל 5-6 כשהחתול עדיין צעיר ובריא, זה ניקוי אבן שן. ניקוי בהרדמה וגם יקר. אצלי משום מה, כל החתולים שהלכו לעולמם, חלו באיזו מחלה כרונית או סופנית בסביבות גיל 10-12 ורק טיפול מסור, האריך את חייהם לעוד כמה שנים ספורות. לכן חשוב לבצע את הטיפול כשהחתול בריא ולא מבוגר מדי וכמובן אם הוא צריך ניקוי כזה.יש כללים שיכולים לשמור על השיניים והחניכיים שלה?
וואו הכוונה מצילת נפשות. היא בדיוק בת 6...קשה לשמור על השיניים של החתול. מניסיוני רב השנים, לא היו לחתולים שלי בעיות שיניים וגם משחה מיוחדת לליקוק שקונים אצל הווטרינר- אף אחד לא אהב! מה שאני נוהגת לעשות זה בערך בגיל 5-6 כשהחתול עדיין צעיר ובריא, זה ניקוי אבן שן. ניקוי בהרדמה וגם יקר. אצלי משום מה, כל החתולים שהלכו לעולמם, חלו באיזו מחלה כרונית או סופנית בסביבות גיל 10-12 ורק טיפול מסור, האריך את חייהם לעוד כמה שנים ספורות. לכן חשוב לבצע את הטיפול כשהחתול בריא ולא מבוגר מדי וכמובן אם הוא צריך ניקוי כזה.
למרבה הצער לא ניתן לנחש הכל מראש. כעקרון בעניין השיניים, זה מסוג הדברים בגללם לא רעיון רע להגיע לוטרינר אחת לשנה לבדיקה כללית (מודה שאצלנו בבית העניין הזה לא עד כדי כך מוקפד, יש הרבה חיות). וטרינר מקצועי ממשש את הגוף, מקשיב לנשימה ומסתכל בעיניים ובשיניים, שואל כמה שאלות פשוטות - די כמו רופא משפחה.וואו הכוונה מצילת נפשות. היא בדיוק בת 6...
1. חשוב לדעתך להוסיף לניקוי שיניים בהרדמה גם צילום דנטלי? (מייקר משמעותית ורוב המרפאות אינן מחזיקות מכשיר צילום - רלוונטי אם יש בחתולים סיכוי גבוה לחורים)
2. מהן המחלות הסופניות הנפוצות בהן הם חלו סביב גיל 10-12 ? אולי אוכל להימנע מהן אם אכלול בביקור עוד טיפול מונע מסוג אחר, שלא קשור לשיניים?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.