איך ניתן להגן על שיני החתולה שלי ?

גורדיאן-II

Active member
יש כללים שיכולים לשמור על השיניים והחניכיים שלה?
אפשר לעשות מעט מאוד בנושא, אבל זה מה שיש:
1. חטיפים לניקוי שיניים - קונים ונותנים לחתולה, יעילות די מוטלת בספק.
2. לצחצח לה את השיניים - זה מבצע שינסה לעשות רק אדם בעל נטיה להתאבדות.
3. וטרינר - בכל הזדמנות בה החתולה מובאת לטיפול (כמו חיסונים), חובה לצרף לזה גם בדיקת שיניים.

הדבר החשוב ביותר הוא לשים לב לריחות חריגים מהפה, להציץ כאשר היא מפהקת, ואם היא נוחה במיוחד לנסות ולהפשיל את שפתיה ולראות אם יש שיניים שחורות, או פגומות.
חתולים נוטים להסתיר כאבים, גם כאבי שיניים, אבל עם הרבה ניסיון איתם אפשר להבחין בשינויים קלים בהתנהגות, מה שיכול לרמוז גם על כאבי שיניים.

אלישבע777

Well-known member
יש כללים שיכולים לשמור על השיניים והחניכיים שלה?
קשה לשמור על השיניים של החתול. מניסיוני רב השנים, לא היו לחתולים שלי בעיות שיניים וגם משחה מיוחדת לליקוק שקונים אצל הווטרינר- אף אחד לא אהב! מה שאני נוהגת לעשות זה בערך בגיל 5-6 כשהחתול עדיין צעיר ובריא, זה ניקוי אבן שן. ניקוי בהרדמה וגם יקר. אצלי משום מה, כל החתולים שהלכו לעולמם, חלו באיזו מחלה כרונית או סופנית בסביבות גיל 10-12 ורק טיפול מסור, האריך את חייהם לעוד כמה שנים ספורות. לכן חשוב לבצע את הטיפול כשהחתול בריא ולא מבוגר מדי וכמובן אם הוא צריך ניקוי כזה.

קשה לשמור על השיניים של החתול. מניסיוני רב השנים, לא היו לחתולים שלי בעיות שיניים וגם משחה מיוחדת לליקוק שקונים אצל הווטרינר- אף אחד לא אהב! מה שאני נוהגת לעשות זה בערך בגיל 5-6 כשהחתול עדיין צעיר ובריא, זה ניקוי אבן שן. ניקוי בהרדמה וגם יקר. אצלי משום מה, כל החתולים שהלכו לעולמם, חלו באיזו מחלה כרונית או סופנית בסביבות גיל 10-12 ורק טיפול מסור, האריך את חייהם לעוד כמה שנים ספורות. לכן חשוב לבצע את הטיפול כשהחתול בריא ולא מבוגר מדי וכמובן אם הוא צריך ניקוי כזה.
וואו הכוונה מצילת נפשות. היא בדיוק בת 6...
1. חשוב לדעתך להוסיף לניקוי שיניים בהרדמה גם צילום דנטלי? (מייקר משמעותית ורוב המרפאות אינן מחזיקות מכשיר צילום - רלוונטי אם יש בחתולים סיכוי גבוה לחורים)
2. מהן המחלות הסופניות הנפוצות בהן הם חלו סביב גיל 10-12 ? אולי אוכל להימנע מהן אם אכלול בביקור עוד טיפול מונע מסוג אחר, שלא קשור לשיניים?

Yukita

Active member
מנהל
וואו הכוונה מצילת נפשות. היא בדיוק בת 6...
1. חשוב לדעתך להוסיף לניקוי שיניים בהרדמה גם צילום דנטלי? (מייקר משמעותית ורוב המרפאות אינן מחזיקות מכשיר צילום - רלוונטי אם יש בחתולים סיכוי גבוה לחורים)
2. מהן המחלות הסופניות הנפוצות בהן הם חלו סביב גיל 10-12 ? אולי אוכל להימנע מהן אם אכלול בביקור עוד טיפול מונע מסוג אחר, שלא קשור לשיניים?
למרבה הצער לא ניתן לנחש הכל מראש. כעקרון בעניין השיניים, זה מסוג הדברים בגללם לא רעיון רע להגיע לוטרינר אחת לשנה לבדיקה כללית (מודה שאצלנו בבית העניין הזה לא עד כדי כך מוקפד, יש הרבה חיות). וטרינר מקצועי ממשש את הגוף, מקשיב לנשימה ומסתכל בעיניים ובשיניים, שואל כמה שאלות פשוטות - די כמו רופא משפחה.

הדבר העיקרי שיסייע לחתולה שלך, כפי שכתב גורדיאן, הוא ההיכרות שלך עימה. אתה, שמגדל אותה וחי איתה, יודע טוב מכולם מתי היא מתנהגת שונה מהרגיל ולכן אתה גם החיישן שיזהה בעיות. לא כל דבר שמשתנה הוא בהכרח סימן לבעיה רפואית, אבל אם קורים דברים כמו השתנה מחוץ לארגז, שינוי לרעה בחברותיות, נטיה גדולה יותר להתבודדות או הימנעות מתנועות מסוימות - עדיף תמיד להתחיל משלילת בעיות רפואיות לפני שמתחילים עם כל מיני תיאוריות פסיכולוגיות.

לדוגמא - אחת מהחתולים שלי החליטה פתאום להשתין בנקודה מסוימת אחרת בבית. מאוד קל ליחס דבר כזה ליחסים הלא מאוד חמים שלה עם חתול כזה או אחר מהחתולים האחרים בבית, אבל בדיקה רפואית העלתה שמדובר בדלקת בדרכי השתן.

evike

Well-known member
מנהל
נכון, חתולים לא אוהבים ציחצוח שיניים. מצאתי שיטה דווקא אצל נובי, שממש ממש לא נוחה לטיפולים, לא אוהבת שמרימים אותה, אפילו לליטופים היא לפעמים מתנגדת. לשים לה אמפולה נגד פרעושים, זו משימה כמעט בלתי אפשרית, לפעמים משלבים את זה עם בדיקה שיגרתית אצל הווטרינר. למזלי, כשמרגילים את נובי למשהו, גם אם היא לא אוהבת, גם אם לפעמים קצת מתנגדת, זה מצליח.
הנה השיטה שלי:
פעם ביום היא מקבלת קצת שימורים שהיא מאד אוהבת. כשהיא אוכלת, אני מתיישבת לידה על כסא נמוך ומסרקת אותה. אני משגיחה שלפני סיום הארוחה אני כבר אוחזת בה. מרימה אותה על השיש, פותחת ברז ושוטפת לה את הפה מבחוץ, בודקת לה את האוזניים, ומצחצחת לה שיניים עם מברשת אצבעון. אני משתמשת בשני סוגי המברשות - אחת סיבים של מברשת רגילה עליה אני שמה משחה (היא לא מוכנה להחליף משחה מעבר לזו שהתרגלה אליה), ולסירוגין, מברשת עם סיבי סיליקון קצריםוקצת קשיחים, שהם למעשה עושים גם עיסוי וגם מנקים את החניכיים. לבסוף, אני מוציאה לה מזוויות העין והפה את הלכלוך השחור שנוצר שם (שילדיי כשהיו קטנים כינו את זה "לישונים")
כמובן כל הזמן הזה אני מחזיקה אותה עם יד אחת שלא תברח, כי לפעמים היא מנסה.
לבסוף היא מקבלת על הריצפה כמה כריות של חטיפים.
הריטואל הזה נעשה כל יום פחות או יותר באותה השעה, ונובי כבר מתייצבת במטבח בשעה היעודה...
משהו מצחיק- פעם מאד מיהרנו, אז נתתי לה שימורים בלי הטקס. היא הסתכלה עלי בשאלה, חיכתה, ולא התחילה לאכול תכף.
ככה זה חתול זו חיה של הרגלים, וכדאי להתחיל מגיל צעיר.

למעלה