איך נראה לו הגיוני?

אתה גם לעולם לא תבין מה זה

הריון, לידה והורמונים נשיים... לפעמים במצב כזה קשה לשלוט ברגשות ובמה שרוצים להגיד יוצא לא טוב או עם דמעות או בצורה של האשמה וככה במכתב היא יכולה לנסח בצורה שקולה וכזו שבאמת תגיע לבן הזוג ולא תגרום לו להתגונן או פשט לאטום את עצמו ולכעוס חזרה. מקווה שעזרתי לך להבין במקום לקפוץ ישר להכללות, לדון ולבקר.

hirshfe

New member
ואת לא תביני הרבה דברים אצלנו

ומי הכליל? אני אמרתי שאני לא מבין את ענין המכתב. ואני מעדיף שאישתי תבוא עליי וייצא לה עם דמעות ובכעס מאשר שהיא תכתוב לי מכתב דיפלומטי רישמי כי לדעתי, רק בגלל שבמכתבף היא תמחוק ותנסח שוב האמת שמצירה לה לא באמת תצא לאור

אז אצלך זה שונה

כי אולי אתה מוכן יותר להקשיב, אבל מה לעשות שלא כולם כמוך? לא מסכימה שמכתב מנוסח לא מציג את האמת לדעתי הוא מציג אותה נפלא ובצורה שהיא הכי תרצה שעמדתה תוצג! לא מחפשים פה איך להציג שקרים אלא את האמת שמציקה לה. זה לאחייב להיות דיפלומטי וזה שזה מכתב זה לא אומר כלום על רשמיות. מכתב אהבה זה גם משהו רשמי עבורך? והכללת עד כמה כזו שלא חשבת שלזוג כזה יש זכות קיום- זו הכללה ענקית וביקורתית מאוד!

hirshfe

New member
עכשיו הבנתי אותך

אני לא מסכים איתך ולא דנו במכתב אהבה וכן אני עדיין חושב שזוג שלא מסוגל לדבר, אין לו זכות קיום אבל לא אמרתי, שאת ובעלך לא מסוגלים לדבר כי את כותבת לו מכתבים יש הבדל דק

schlomitsmile

Member
מנהל
זכות קיום? ../images/Emo12.gif יש משרד שמנפיק תעודות על קיומה? או אולי מועצת גדולי זוגות? נראה לי, שלכל זוג אופני התקשורת המתאימים והנכונים לו. יש מי שרק מדבר, יש מי שרק כותב, יש שהתקשורת ביניהם היא בקודים לא מילוליים המובנים רק להם , אחרים מתקשרים בשתיקה בטלפתיה ויש שמשלבים. כל עוד זה עובד בשבילם, מי יאמר להם שאין להם זכות קיום?

hirshfe

New member
אני ../images/Emo8.gif

וברצינות, אולי זכות קיום זה מילה חזקה מידי. אבל אני באמת מאמין שקשר שמבוסס רק על מכתבים, בורח מאמת וזה יחססים בסופו ייכשלו. וזאת הייתה כל הכוונה שלי אם פגעתי אז סליחה

schlomitsmile

Member
מנהל
צדיק באמונתו יחיה ../images/Emo13.gif אני כאמור, מאמינה שיש הרבה דרכי תקשורת. מסכימה איתך שחשוב וחיוני שתהיה תקשורת כנה וזורמת, אבל המדיום יכול להיות כזה או אחר. מרטין ואני למשל, משתמשים בכל הדרכים שמניתי בהודעתי הקודמת. לכתיבה מספר יתרונות: לפעמים נוח יותר (בעיקר לו) לעכל דברים בשקט, ולקחת את הזמן להגיב; היא גם מאפשרת לדייק בניסוחים ולתאר בבהירות רבה יותר את הרגשות והצרכים. זו פשוט עוד אפשרות, עוד ערוץ תקשורת, שיש מי שמרגיש נח איתו, ויש מי שלא ../images/Emo13.gif

Marry Ruth

New member
בטח שאפשר.

חשבתי הרבה על מה שכתבת והחלטתי שלא להעיר אותו.

Marry Ruth

New member
ברור

אבל כדי שאני לא אצעק עליו הייתי צריכה לפרוק את זה קודם במקום אחר. רציתי גם עזרה בלתכנן מה להגיד ואיך להגיד. קיבלתי כאן עצות טובות, במקום להגיד לו מה הוא לא עושה וכמה זה מעצבן להגיד לו מה הוא יכול לעשות כדי לעזור. תודה לכולם !

hirshfe

New member
ברוכה הבאה, מזל טוב

והדלת פתוחה תמיד, אז אין צור להתנצל. אחרי שהקטן שלי נולד, אני איבדתי את עבודתי. ישבתי בבית. אישתי לא הניקה ועדיין היו לשנינו חיכוכים קטנים. כי דברים שלה היו מובנים מעליו לי לא היו ולהפך. לדוגמא - אני תמיד היה זה שקם בלילה להאכיל, לחתל ומה שלא יהיה, ולכן ציפתי, שאחרי שש בבוקר שהילד מתעורר אישתי, תהיה זאת שמתעוררת. אבל, בעוד אני ספרתי לילה כשעת חושך מול אור, אישתי ספרה את משמרת הלילה כשעות שבתור נטולי ילדים ביום שבת ספרנו כלילה (ושמונה בבוקר היה אמצע הליילה). רק אחרי שדיברנו גישרנהבנו אחד את השני. הרבה פעמים החטאים שלנו כבני זוג קורים, בגלל חוסר הבנה בסיסי שהיא נפטר בשיחה. אם הבנתי נכון בין השורות בעלך עובד מהבית ובעיקר בלילה. אז האם הוא מודה לעניין, שאת רוצה שאת מניקה שהוא יהיה ליידך? זמין לדרישותייך? כח הרי חוץ מתמיכה מורלית, הוא לא יכול באמת לסייע.

Marry Ruth

New member
תודה. ברוכים הנמצאים

חשבתי על זה הרבה והחלטתי שלא להעיר אותו. יכול להיות שרציתי שיהיה ער כדי "להעניש" אותו, מן למה שרק אני יהיה ערה איתו בלילות. לפחות שאחד מאיתנו ישן כמו שצריך, ורק בלילות הקשים במיוחד כשהתינוק מעיר אותי כמה פעמים נעיר אותו. מה שכן נחשוב על איך הוא יתן לי קצת זמן חופשי במהלך היום... נשמע לי הוגן.

למעלה