איך נראה צלם האדון ישוע במחשבה

lion 7

New member
איך נראה צלם האדון ישוע במחשבה

וכאשר אתם מדמיינים אותו , אני מדמין אותו לפי הסרט ישוע לפי הבשורה של לוקס .אחלה סרט

אני לא חושב ככה אחי

תראה, אם היינו יודעים שהוא היה נזיר, אז היינו יכולים לנחש שהוא הלך עם שיער ארוך. אבל בגלל שלא ידוע לנו אם הוא היה נזיר, אז (כנראה) מסתבר שהיה לו שיער קצוץ או אפילו קרחת. בזמנו לא היו מכנסיים. אז כנראה שהיה לו מן שמלה כמו שיש לבנות או להודים. ואגב, זו באת יכולה להיות שאלה מאוד טובה אם בכלל היה לו זקן . ולמה בכלל מציגים אותו כאדם רזה ? אולי הוא היה דווקא שמן? האמת? אני חושב שאפשר לדעת קצת איך הוא היה נראה במבנה גוף שלו. לפי דעתי, הוא היה אדם ממוצע . לא שמן ולא רזה. כי מצד אחד הוא הלך המון, ומצד שני הוא אכל המון. או שאולי הוא אכל קצת ? לא יודע אלו סתם בירבורים !!!!~

lion 7

New member
לפי הכתובים

ועדיות מ4 הבשורות האדון היה עני מאד , לא היה לו אן לשים את הראש, לא נראה לי גם שמן , הוא כנראה היה רגיל לצום ,ראה למשל צום 40 יום ולילה , על דמותו אפשר להבחין בתכריכי טורינו , אז אלה התרכיכים (בדים ) שנשמרו מפנים האדון ומדענים באיטליה עבדו על הדמות המשתקפת מהבד שכיסה את הראש . מה שהם מעריכים שהדמות היא מזרחית ועוד בסרט תיעודי שראיתי בילדות בבית הספר הקתולי. הנה דוגמא

lion 7

New member
מערבי הייתי אומר, אהבתי

נותן תחושה של דואג ומתפלל.

אני מסרב בכל תוקף לדמיין אותו

ואני חושב שזו טעות לעשות ככה זה קודם כל מסית את המחשבה מהתוכן לחיצוניות יש הרואים בו ככחול עיניים ובלונדיני כי ככה זה טהור בעינייהם זה די מטופש יש הרואים בו כדמות מזרח תיכונית כי הוא משם ויש אפריקאים שרואים בו כשחום עור ובכך גורם להם להרגיש שהוא מישהוא משלהם שדומה להם אגב בארצות הברית הרבה נטשו את האמונה רק בגלל מחשבות גזעניות כאלה "למה שאני יאמין באלוהים כחול עיניים ובלונדיני עדיף את מוחמד ואת האיסלם השחור"

lion 7

New member
יש לא מיעט ויכוח בין האבנגלסטים

לבין המסורתיים או מהכנסיות הותיקות במיוחד אורטודוקסים שלא מאמינים שישוע היה לו אחים ,זה לא תומך בתיאוריה או עקידה האמונה שמרים נשארה בבתולין לנצח ..

מתבי6

New member
אני לא מבין משהו

הרי אתם אומרים שמרים היתה יהודייה, וכנראה שזה נכון. אז למה כל העם של ישו לא יהודיים? היה צריך לקרוא שיהיה עוד פלג ביהדות אבל לא משהו חדש. למשל, כולכם וודאי מכירים את תנועת החסידות, היא אמנם דרך ממש חדשה אבל לא נפרדת מכולם ונאמנת למקור. מה קרה כאן שהכל שונה?

lion 7

New member
אין הרבה מה להשוות בין נצרות ויהדות

פעם במאה הראשונה ועד כמעט חצי השניה היו יהודים משיחים או אבות הכנסיה, מרקוס האב הרוחי לכנסיה הקופטית נגרר יומיים על ידי הפגנים באלכסנדריה , יהודים ויוונים ומתיוונים היו במחתרת ,רדיפות עברו הן על ידי היהדות והפגנים במרחב האמפריה הרומית , ערבים נוצרים נרדפו בתימן על ידי היהדות על ידי המלך מסרוק היהודי, טבחים קרו לנוצרים הראשונים במרחץ הדמים בגבולות האמפריה , נוסף על כך היה מרד ורבים מהיהודים עצמם מת, אני מניח שגם ביניהם היו יהודים משיחים. יהדות מול נצרות אין כמעט השואה בכמות הנפשות ובמס הזרמים שבאלפים..

מתבי6

New member
מה הפירוש ללא הזרעה?

אז איך הוא נולד? עוד משהו, מי הם ילדיו?

Casey1

New member
תשובה אפשרית

היי, כאדם מודרני ושכלתן ברור שיש תהיות כי מבחינה ביולוגית ברור שדרוש זרע. אולם אמונה פירושה להאמין בלא נודע, במשהו שאין לו הוכחות כמו קיום של אלוהים. אפשר לומר דברים, כגון, שהליכתו על הים נבעה ממים נמוכים, אבל אם הוא הבן של אלוהים אז יש אופציה לבחור להאמין שקרה נס. ההוכחה , לדעתי, שישוע בנו של אלוהים זה הברק שהכה בדיוק כאשר ישוע נצלב. אין מקריות! מה דעתך?

גם אני מסרב לדמיין אותו. זה גובל בחטא

מהסיבה שאני מסתמך על הדמיון שלי, איך שאני רואה אותו, ולא איך שהוא באמת. כשאני אראה אותו פנים אל פנים אני אדע איך הוא נראה. אם אדם מדימיין אותו בצורה מסויימת וכשהוא יפגוש אותו הוא יראה דמות שונה מהדמות שהוא דמיין, זאת עובודת אלילים. אך עם זאת, אין שום בעייה לצייר את ישוע או לפסל את דמותו, כדמות שמייצגת - זה בסדר. אך להגיד לעצמך 'כך הוא נראה וכך אני רוצה לדמיין אותו'...זה סיפור אחר.

lion 7

New member
למאמין מותר הכל אולם לפי ההגיון

שאלתי איך עובר בראש שלנו דמות הידיד שאיתנו כל הזמן, אין כאן ענין של חטא אלא אם נסגוד לדמות עצמה , אשרי למי לא ראה והאמין, אולם בחזון יוחנן למה היה חייב לדקדק בפרטים בתיאור האדון (בתהילה ,ששונה מישוע שהכרנו לפני העליה) , זאת תמונה ממחישה דמותו מהחזון.

ברוחי אני רואה אותו אחרת מהתמונה

אני לא חושב שאפשר לצייר את מה שאני רואה ברוח. (אני לא מדבר על הדמיון שלי)

lion 7

New member
למאוהב אחי היקר אני מכבד את העקרון

שבנית סביב דמות ישוע ,רבים מאיתנו לא סוגדים לצלום או דמות מה שלא יכולה שתתאר דמותו החיצונית , אנחנו בודאי באותה דיעה על שמירת הערך לאלוהים בבשר , מה העלה שאלתי הוא סיפור על אדם מהודו מכת הסיכים (הינדים) שראה חזון וראה ישוע עצמו, שאלתי היתה מעין סקר על כיצד מתגלמת תמונת הבן במחשבותינו. אם ביודעין שיוחנן ראה אותו בתהילה ופירט את התמונה שהיא שונה מישוע לפני העליה לשמים, ועוד דבר קטנטן מוסלמים מחצי אי ערב הם ערבים שהעם העברי יצא גם מחצי אי ערב, כמו רוב העמים השמים. לא שחורים בודאי , שא ברכה

יש "איסלם שחור" באמריקה

הידוע בכינוי "אומת האיסלם" עם אידאולוגיה קצת שונה מהאיסלם השמי הטיפוסי והמקורי

1key

New member
שאלה טובה

אני חייב לומר בכנות שאף פעם לא ראיתי סרט או ציור או תמונה או פסל בדמותו המשוערת של ישוע והתחברתי אליה. משום מה אף פעם לא "נתפס" לי במחשבה דמות מסויימת של ישוע. אני רק יודע שהיה בן אדם וזהו. מעניין שדווקא בכנסיית הבשורה בנצרת יש ציורים של ישוע בכל הגזעים ובכל הצבעים- למחשבה הזו דווקא התחברתי- מחשבה של ישוע אוניברסלי שמבחינת המאמין יכול להיות באיזה צבע שיבחר.

lion 7

New member
בהיותי קטן

ראיתי בדמות אלוהים כישות שחור על שחור , לא יודע אולי מראה כהני הדת אצלנו שלובשים תמיד שחור השפיעה על המחשבה לתיאור האלוהי שהוא רם וגם מחכה לטעות הראשונה בכדי להפיל את זעמו .

למעלה