איך נראת היהדות בבית שמש

איך נראת היהדות בבית שמש

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3462945,00.html "שנים התרגלנו כולנו לחשוב ששלטון פחד קיים מעבר לגבולות הקו הירוק. באיזה כפר ערבי נידח בואכה ג'נין, שייך לחמולות אלימות. אבל האמת כואבת הרבה יותר. מובלעת נטולת חוק, אחת מני רבות, נמצאת קרוב מאוד, במרחק אידיאלי בין תל אביב לירושלים ואין פוצה פה ומצפצף" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3462324,00.html חרדים תקפו אישה כי "סירבה לעבור באוטובוס"

MrAnderson

New member
בשביל מי אתה מראה את זה? אתה חושב שאנשים

פה מסכימים עם האנשים האלה? מה אתה עשית בשביל לתקן את העניין הזה? או שאתה לא רוצה לתקן? אתה רק מראה כמה הם רעים?

סליחה מר אנדרסון???

בתור גבר, שיכול ללכת אפילו אם מכנסיים קצרות וגופיה איפה שבא לו. (בלי דאודורנט ועם שיערות על הרגלים..)
(כלומר לפחות לא יגרשו אותך,אז). כנראה שלא מזיז לך ממשמרות צניעות. זה מזכיר חומניזם..פנטיות דתית של שיעים ודומיהם.. אבל פה בבית-שמש?!? מירושלים כבר הבריחו ת'צעירים..השפויים שבינהם.. או תאמר 'התבוסתנים' מה למשל אתה מציע לי לעשות בתור אישה נגד- כפיה חרדית של ערכים שלא מקובלים עלי הא???

מר אנדרון התכוון למשהו אחר.

הוא לא התכוון לכפייה חרדי. הוא התכון לכך שאסור לקטלג זרם כזה או אחר דוגמת הדתיים תחת כותרת מסויימת. לפי הדוגמה שניתנה מבית שמש. לא כולם אותו הדבר, יש גם בעולם הדתי כמה וכמה ניצוצות (צריך לחפש טוב)

לא מדברים על יחידים מדברים על כלל

נכון אי אפשר להאשים כול חרדי באלימות וסביר שהאלימות באה מצד מיעוט אולי שולי כמו שאומרת תמר, אבל המיעוט הזה פועל מתוך מניעים דתיים מתוך מסגרת אידיאולוגית דתית ששותפים לה כול החרדים,

יהדות חרדית בת זמננו הלכה למעשה

מעבר לכול המילים היפות והסיסמאות הרחוב החרדי מנקודת מבט דתית איך הוא משתקף, רחוב מרוחק יחסית, כזה שלא מושפע מבחוץ, או שלא מפחד לקיים אוטונומיה קהילתית מסויימת לפי אמונתו ודרכו . איך הוא נראה הלכה למעשה, לפי הכתבות, ברחוב החרדי השתלט הפחד האלימות השנאה הניכור.

הפחד

אכן שולט בעולם החרדי. עד כדי כך שאפילו הם בעצמם כבר לא יודעים להבדיל בין הפחד לבין האמת שלהם.

MrAnderson

New member
אתה צודק יש פחד בקרב החרדים מהחברה החילונית

בגלל זה הם קוראים לעצמם :"חרדים". זה בגלל שהם באמת חרדים(מפחדים) שהחילוניות תהרוס להם את המסגרות.

tamarhp

New member
אז קומץ חמומי מוח השתמשו באלימות

מה רצית לומר בזה? אל תשכח שאוטובוס מהדרין הוא אוטובוס שיש לו כללים ועל הנוסעים באוטובוס לשמור על הכללים בדיוק כמו שכשתיכנס לבית כנסת יצפו ממך להתנהג בהתאם, וכשתיכנס למקום שאסור לעשן לא תוכל להוציא סיגריה וכשתיכנס למעבדות רגישות תצטרך לכבות את הפלאפון. לכל מקום יש כללים ואנשים אחרים צריכים לכבד אותם כשהם בוחרים להכנס למקום הזה, במקרה זה - האוטובוס. מדובר בקווים מסויימים בלבד, הפועלים בשכונות חרדיות. ואגב, מפריע לי שמשתמשים במילה חרדים. חרדים, או - שומרי תורה ומצוות, הם אנשים שהצניעות חשובה להם. באותה מידה חשובה להם העובדה שאסור להכות יהודי אחר. באותה מידה חשוב להם איסור שמירת נגיעה. אם אדם עבר עבירה כי מצווה אחרת חשובה לו - הוא לא שומר מצוות ולא דתי ולא חרדי, סתם טמבל.

תמר תמר...

אההם... אני בעד חיה ותן לחיות וכאן בדיוק הבעיה שאני מרגישה שאני בדרך חד סיטרית יש דרישה לכבד את הצרכים הרגישים של הדתיים ומה לגבי כבוד לאחר? מה לגבי זה שאם נגעו באישה חטאו אולי חטא כפול..ואף משולש (אלו שהכו אותה כלומר) אם זה היה בארץ אחרת הטיפשים לא היו מעיזים ולמה השתיקה מצד עמיתיהם הדתיים?! למה... משום שזו נבלה וזו טריפה.. מכאן מתחיל הסטריואטיפ המעצבן שמגיע לזה שאח"כ בפורום יהדות לחילונים, כשמשיהי שואלת על עשיית מצווה עונים לה בויכוח מעצבן על צבא וחרדים... סטריוטיפיות מושלמת.... ולגבי למה אנדרסון מתכוון אני עוד לא ממש הבנתי....למה 'באמת' הוא מתכוון....

tamarhp

New member
איזו שתיקה, ומי אמר שעמיתיהם דתיים?

אם התקשורת אמרה שהם חרדים או הם לבשו כיפות שחורות זה אומר שהם חרדים? חרדים הם אנשים שומרי מצוות - כאן מדובר באנשים חוטאים, שעברו על כמה עברות בבת אחת (הלבנת פנים, אלימות, נגיעה באישה ועוד). כל אדם דתי יגנה אותם!

tamarhp

New member
אלו הפנים

של חלק מאד מאד קטן של בחורים שנושרים או אנשים מסכנים, שלא ראוי שיקראו להם חרדים. זה מה שאתה רואה בתקשורת ולכן אתה חושב שמדובר בחלק גדול. אתה מכיר חרדים במציאות?

את מפספסת את הנקודה העיקרית

אומנם החרדים חיים בתרבות שונה מהחילוניים אך התופעות הן אותן תופעות. יש בקרבם פושעים אנסים וסתם חוליגנים, לצערם של החרדים חלק מאותם אנשים מצדיקים את מעשיהם בשליחות אלוהית, לא רק שמצדיקים בחלק מכובד מהמקרים הם גם מוצאים לעצמם רב שיתן להם גב. בחברה החילונית לפושעים אין רב ואם יש גם הוא נכנס לכלא. האמירות שהם אינם באמת חרדים זהות לאמירות שהפושעים החילוניים אינם באמת חילוניים.

גם אלו שמתלוננים על הישראליים בחו"ל...

טועים כשהם קוראים לחוליגנים שהורסים בתי מלון - ישראלים. זהו קומץ של חוליגנים שלא קשורים כלל לישראלים (למרות שיש להם אזרחות ישראלית, אבל זה רק בגלל שחייבו אותנו לתת להם).

tamarhp

New member
יש הבדל גדול

זהותו הישראלית של אדם נקבעת עפ"י אזרחותו ולא עפ"י מעשיו. זהותו החרדית של אדם היא שונה - חרדי הוא אדם שומר תורה ומצוות, ולכן אדם שעושה מעשים שסותרים את ההגדרה שלו, לא יכול להיקרא בהגדרה הזו.

אם אתה מכיר

אז ת'בטח יודע שהם נקראים נטורי כרטא חסידי זה ואחר ובינם לבין עצמם יש יותר פלגים מאשר בייני לבינם.. במבט חילוני מי שלובש שחור ולא כיפה שרוגה או בוכרית..או אחרת נראה כחרדי וזה בדיוק מה שטענתי מלכתחילה זו דרך חד סיתרית: תקבלי אותי ואני לא אקבל אותך!

למעלה