איך נראת היהדות בבית שמש

לקשמי

New member
אני מעולם לא הותקפתי

כאשר הייתי במקום שבו הפרתי את הכללים בצורה כזאת או אחרת. לכל היותר העירו לי על כך שזה לא מקובל באותו מקום. אבל כנראה בעדה החרדית אלימות היא דבר לגיטימי. ואולי הדת היא רק תירוץ כדי לתת לגיטימציה לונדליזם. עדיף להיות חילוני שפוי מאשר "דתי" אלים.

tamarhp

New member
אין קשר בין דתי לאלים

הדת מגנה את האלימות, אם יש אדם שמכנה עצמו "דתי" ומחליט להרביץ - זה לא קשור ליהדות כי היהדות מגנה את זה וזו עבירה.

enigma4u

New member
הדת מגנה את האלימות

רק אם הולכים בדרכה, אבל אפיקורסים מצווה לשנוא אותם ואם אפשר, להרוג אותם. "מיני ישראל, והם שעובדים לעבודת כוכבים או העושה עבירות להכעיס, אפילו אכל נבילות או לבש שעטנז להכעיס; והאפיקורסים, והם שכופרים בתורה ובנבואה מישראל, היו נוהגין בארץ ישראל להרגן. אם היה בידו כח להרגן בסייף, בפרהסיא, הורגו. ואם לאו, היה בא בעלילות עד שיסבב הריגתו. כיצד? ראה אחד מהם שנפל לבאר והסולם בבאר, קודם ומסלקו ואומר: הריני טרוד להוריד בני מן הגג ואחזירנו לך, וכיוצא בדברים אלו" שולחן ערוך יורה דעה סימן קנ"ח סעיף ב' "מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פה [מורידין אותו לתוך הבור] ולא מעלין והרי הוא כשאר כל האפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמים והמוסרין והמומרין, שכל אלו אינם בכלל ישראל ואין צריך לא לעדים ולא התראה ולא דיינים אלא כל ההורג אחד מהן עשה מצוה גדולה והסיר המכשול". רמב"ם הלכות ממרים פרק ג' הלכה ב': שלשה הן הנקראים אפיקורסין: האומר שאין שם נבואה כלל ואין שם מדע שמגיע מהבורא ללב בני האדם, והמכחיש נבואתו של משה רבינו, והאומר שאין הבורא יודע מעשה בני האדם כל אחד משלשה אלו הן אפיקורוסים. שלשה הן הכופרים בתורה: האומר שאין התורה מעם ה' אפילו פסוק אחד אפילו תיבה אחת אם אמר משה אמרו מפי עצמו הרי זה כופר בתורה, וכן הכופר בפרושה והוא תורה שבעל פה והמכחיש מגידיה כגון צדוק ובייתוס, והאומר שהבורא החליף מצוה זו במצוה אחרת וכבר בטלה תורה זו אע"פ שהיא היתה מעם ה' ... כל אחד משלשה אלו כופר בתורה". הרמב"ם הלכות תשובה פרק ג' הלכה ח' דוגמה קטנה לגינוי אלימות ע"י הדת.

tamarhp

New member
אתה יודע מה ההגדרה של אפיקורס?

החילונים של היום, רובם, לא נחשבים כלל אפיקורסים.

enigma4u

New member
שלושה הן הנקראין אפיקורוסים

רמבם הלכות תשובה פרק ג' טז [ח] שלושה הן הנקראין אפיקורוסים: האומר שאין שם נבואה כלל, ואין שם מדע שמגיע מהבורא ללב בני האדם; והמכחיש נבואתו של משה רבנו; והאומר שאין הבורא יודע מעשה בני האדם. כל אחד משלושה אלו אפיקורוס.

enigma4u

New member
הדת לא מגנה כל אלימות

השאלה היא רק האם החילונים היום אפיקורסים או לא, אבל מה לעשות ובדת יש הרבה אלימות.

למעלה