איך נתפס בעיניכם: "אדם חזק"?

איך נתפס בעיניכם: "אדם חזק"?

באופן אישי - אמות מידה חברתיות? גודל רכוש? עמדה שמעניקה כוח? מהו חוזק אישי בעיניכם? ולמה אני שואלת את אלו? אני אשמח קודם לשמוע אתכם כדי לחתור איתכם למשו.

אפינקה

New member
יש כמה קריטריונים אצלי../images/Emo127.gif

בדר"כ זה אדם שאני מרגישה (וזאת הרגשה לא נכונה ולא מוצדקת) שהוא מעליי, יודע יותר טוב, חכם יותר, יודע לבטא את עצמו, תוקפני ותקיף. יש לי קטע עם עמדות שמעניקות כוח, האנשים "הגבוהים" קצת מפחידים אותי.. לידם אני נעלמת, כמעט ולא מדברת.. חוזק אישי בעיני הוא לעמוד על דעתך ועקרונותך (דבר שהרבה מתפספס אצלי) פייטריות ונחישות, מוטיבציה להצלחה (דברים שדווקא קיימים אצלי) הם גם חלק "מחוזק אישי". וגם לקום מנפילות ולהמשיך ללכת ואף לרוץ...

יממה

New member
קודם כל ../images/Emo49.gif על פתיחת הפורום!

ולענייננו: בעיניי אדם חזק הוא אדם שיש לו קשיים, והוא יכול להם. זהו אדם שכל הזמן מתמודד ולא נכנע. בגלל תנאי חייו הוא עשוי "ליפול" שוב ושוב, ובכל זאת הוא יקום בכוחות לא כוחות מול הקשיים האימתניים וינסה להתקדם קדימה. אולי הוא יתקדם בקושי, אולי "יצלע", אבל הוא לא יוותר ויעשה את כול המאמצים לא לדרוך במקום...

הי יממה וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אמרת גם מהם ההבדלים בין דרך המחשבה של 'מצליחן' ל'מפסידן'
מחכה עם המחשבות שלי לעוד חבר'ה שאולי ירצו להוסיף.

אדם חזק

בעיני אדם חזק הוא כזה שיש לו את תכונת הגמישות. הגמישות לעמוד מול קשיים ובעיות - להתכופף, ולנוע- בלי להישבר

אלו המלים בדיוק להבונת שאמר

בן זוגי לבן שלנו פעם. הוא הצביע על עץ גבוה שהיה ממולנו ואמר לו, העץ לא היה שורד בסערות והרוחות (תרתי משמע בהקבלה לבן אדם) לו הוא לא גמיש ומתכופף אז. להבההה בוקר טוב

בוקר טוב דליוש ../images/Emo13.gif

כן, כשכתבתי את התגובה, היה בראשי דימוי של עץ. פעם דיברתי על נושא החוזק והגמישות עם הפסיכולוגית שלי, והשיחה ההיא לימדה אותי את דרך הגמישות, לעומת ה-ראש בקיר, שבסופו אתה יוצא עם סימן מאד "אסתטי" במצח

גם אדם חזק....

מותר לו להישבר מדי פעם, זה בהחלט לא אומר שאינו חזק, דווקא בשבירה, בידיעה שהוא נשבר, קצת נופל ושוב קם.. זה החוזק שלו מזל טוב על פתיחת הפורום...

נכון

בנפילה ובקימה - אני מגדירה גמישות. כלומר, אפשר לכופף אותו, את החזק - עם צרות ובעיות (כמו את כולנו), אלא שהוא נופל וקם - מתכופף מאד, אך לא נשבר לגמרי. או שאולי כן. יש מי שנשבר לגמרי, ואז אוסף את השברים וקם מחדש- גם זה סוג של חוזק.

חזק לדעתי

הוא אדם שקיימים בו כל הכוחות השליליים המאפיינים את כולם: יאוש, פחד, אימפולסיביות, כעס, רחמים עצמיים, חולשה, פסימיות וכולי בהבדל אחד: יש לו גם את היכולת להסתכל סביב ולראות שזה לא יוצא דופן! שכולם כאלו! ושצריך להמשיך הלאה ולראות מה ילד יום... ניסיתי לנסח...מקווה שהמסר יצא כפי שניסיתי להאיר אותו

אדם חזק

הוא אדם עושה,אדם מתקדם. אני לא מדברת כרגע על הקצב,לדעתי גם זמן עצירה בכדי לאסוף כח רעיונות דעות וכו זהו זמן עשיה. ההבדל הוא בין קורבן הזורק אחריות על הסביבה ותקוע,לבין אדם שרואה את חלקו ופועל עם כיוון קדימה. כשאנו מביטים אחורה האם אנחנו רואים עשיה או התקבעות?

מון שרי

New member
אדם חזק הוא בעיני

אדם שיש לו עמוד שידרה שמכיל את כל מה שמתאים לו, את הערכים שלו, את הרצונות שלו, את ההכרה ביכולויות שלו, עמוד שידרה שיכול להתגמש אבל יש לו בסיס מוצק, כזה שהוא שלם איתו בכל ליבו.

boolee

New member
אדם חזק לדעתי הוא...

אדם שמכל התמודדות וקושי בחיים מפיק משהו חיובי ולומד ומפנים על מנת ליישם להתמודדות הבאה.

מה שאותי מעניין יותר, זה...

כל מי שהגדירה מה הוא אדם חזק, האם היא רואה בעצמה אדם חזק? בדרך לשם? זו שאיפה שלה?

מון שרי

New member
מנסה לענות לשאלה של אושר -

האם אני רואה בעצמי אדם חזק? לפעמים. האם אני בדרך לשם? כן. האם זו השאיפה שלי: כן וכן!

למעלה