איך נתפס בעיניכם: "אדם חזק"?

liza26

New member
../images/Emo49.gifלדליה וללהבה../images/Emo39.gif

על פתיחת הפורום המעניין
מאחלת לכולם דרך צלחה ושרשורים פוריים ומעניינים (לא רציתי להקפיץ שרשור אחר
)

I s t a r

New member
אדם חזק-

הוא מבינתי אדם שבוחר להתחבר לעצמו ,ללמוד את עצמו, להכיר את עצמו ובדרך לעשות פרידות מכל מה שהוטמע בו אך אינו שייך לו. אדם שבוחר לחיות חיים שלמים משלו -עם כל הקושי והאור הכרוכים בבחירה זו. אדם שמכיר בכך שיש בו מהכול ומקבל את זה ואוהב את עצמו.

אדם חזק, בעיניי

לא חזק משום שהוא נמצא בעמדה שמעניקה לו כח או מצב שמעניק לו כוח. אלא נובע מחוזק האישיות שלו. כולל לדעתי, עצמאות = מסוג של יכולת להתנתק מהגירויים החיצוניים ולעמוד על הדעה האישית המקורית ולא לסטות ממנה מפני שדעת הרוב משפיעה. חוזק - כשהחיים תובעים לערוך שינוי (אפילו קיצוני) במערך המטרות האישיות ואז נערכים מחדש ועושים זאת. חוזק - לעמוד מול תרצנות או רמיה עצמית (ולא להרגיש לכן בזויים!) = ובכלל,..התמודדות אמיתית עם חולשה/ות. הערכה עצמית חיובית אמיתית, ולא זו שנובעת מכסות של היפוך בפנים. אחת התוצאות היפות בהערכה העצמית החיובית היא שגם לנוכח כשלונות או קשיים בדרך X Y דבקיםם במטרות בסה"כ ולא מרפים. לראות את החולשות לא גורם לחלוטין להרגיש חלשים! = נובע מחוזק האישיות.

../images/Emo20.gif רננה

להיות בתהליך שאת נמצאת בו, דורש חוזק. וחוזק נבנה גם על פני הזמן, לפעמים נדחפים לזה בגלל מצב של "להיות או לא להיות" - החיים הם ביה"ס, וכשאנו מסכימים להיות "תלמידים טובים" של החיים זה עוזר לנו להיהפך לאנשים מוצלחים יותר וגם מבינים את עצמנו. סבלנותת
(ועשיה במקביל)

רננהלי

New member
סיסמאות

כל העץ הזה מרגיש לי סיסמאות שום דבר שאפשר לתפוס בו אתם מצליחים להעביר את זה לפסים מעשיים או שזה רק ברמת התיאוריה? מרגישה שהדברים שנאמרו יפים מאוד אבל רק על הנייר (או המסך) מה אתם עושים עם המילים שלכם? זה מצליח להתבטא בפועל בחיים? סליחה שאני דווקאית כזו היום. יום לא טוב, אני גם חולה פיזית, וגם רע לי נורא בנשמה. ויש אירועים בחיים שלי שקורים עכשו ואני כל כך רוצה שהם כבר יעברו כי הם קשים לי כל כך, ואני לא יודעת איך להתמודד איתם. שיעבור כבר השבוע הזה. מפחדת לקום מחר בבוקר עוד יותר חולה, ואני לא יכולה, אני חייבת לתפקד מחר, חייבת. למרות שבעצם הכי בא לי להישאר במיטה מתחת לשמיכה ולישששששששון ולשכוח(אולי בגלל זה אני חולה, כי לא בא לי לתפקד כמו שצריך, כי אני לא רוצה להתמודדדד עם זה, רוצה לברוח!!) מקווה שאחרי שכל זה יעבור, אני אוכל גם לתרום פה משהו ולדבר באמת על הדברים ולא רק לרקוע ברגליים. לילה טוב (פתאום אני חושבת, אתם לא מכרים אותי בכלל, מה אני ישר שופכת את כל הג'יפה? אז אני לא תמיד כזאתי, לפעמים אני אופטימית ונחמדה אפילו)

אמ... אם ננסה להיות

יפי נפש בלבד בפורום ו"מצועצעים" נפספס את המטרה שלו רננה. הדיבור ושפיכת הדברים שאמרת חושבת שהם הכיי טבעיים וטוב שביטאת את עצמך א י ך שהרגשת. אם מישהי/ו מאיתנו (ינסה) להסתתר בצד עד ש"הוא יהיה נחמד" יותר וירגיש טוב - חבל"ז שלנו, נכון? בקשר למה שאמרתי, רציתי להטיל אור אליך על נקודת החוזק שנמצאת מתחת לכל הקשיים המעיקים עליך עכשיו, ולומר (לך) שבעצם בדרך שבחרת שהיא מאד לא קלה בלשון המעטה, את בעצם מעדיפה לעשות מהפךך למענך ולא להשאר באותו מצב. תחשבי., יכולת לראות או להיוותר כפי שאת עם כאב בלתי סופי או ליצור ולשנות עם ועל אף הכאב שזה גורם ותובע אבל בידיעה שאת הולכת לשפר את ההרגשות והמצב. לרצות להתקפל ולהכנס מתחת לשמיכה וזהו כזה מובןן (תעשי את זה) אבל בתוך כפי שאמרת, את מאידך לא מאבדת את החוט-הקשר לחיים (!) הצורך לקום מחר ולתפקד במה שצריך, ויודעת מה? זהו החוט ששומר על הקשר עם השפיות והמציאות כשאת בתוך המערבולות. וזה חשוב וטוב שקיים. השיגרה..יש לה את התרומה שלה בזמנים של מצוקות, לחצים ואפשר להמשיך את הרשימה. סוג של קו איפוס כזה. תרגישי טוב רננה, וא ל תפסיקי את הקשר איתנו (אומרת מהלב),

מון שרי

New member
לא סיסמאות בכלל

אני לגמרי מחוברת לכל מה שכתבתי, ומאד מאד מעשי, אני יודעת בדיוק לאן אני רוצה להגיע, נכון שבדרך נכונות לי הרבה הפתעות שקשורות לגילוי העצמי שלי, אבל המקום שאליו אני רוצה להגיע ידוע וזה טוב. אני רק תוהה בת כמה אהיה כשבאמת אכיר את עצמי (באופטימיות שזה אכן יקרה), נראה לי שבסביבות גיל 80,90 אם בכלל אגיע לגיל מופלג שכזה.

בכיף../images/Emo13.gif

אני תופשת את עצמי כאדם חזק אבל זה ממש לא מעמד מחייב טכניקות התמודדות שלי עלולות להראות לך כמו בריחה יכול להיות גם שטכניקות התמודדות של אחרים יראו לך כגבורה בעוד לי הם יראו כמו "דפיקת הראש בכוח בקיר". נראה לי שזה יותר הולך לכיוון הניסיונות המוצלחים ומה גיבשנו מהם...

רוצה לפתח את זה עוד שקופה ../images/Emo13.gif

הדברים שכתבת העלו בי מחשבה. כשמדברים נניח על כיצד לאדם אחד נראית התנהגות של איש X. דוגמא זה..נניח אדם מסוים שמסרב להכנס למרוץ של השגיות - אפשר להסתכל על זה כעצמאות מחשבה שאפילו דורשת לא פחות כוח, או קי? למישהו אחד זה יכול להראות כמעשה של תרצנות וחולשה ולאדם אחר עדות לבשלות וחוזק דוקא. אז ממבט על פני הדברים אי אפשר באמת לקחת הישג חיצוני כעדות לחוזק! יש מקום פנימי יותר שמשם אפשר לראות את מידת הגיבוש (שנרקמת מכמה וכמה מרכיבים באישיות) עוד הרהור

זו בדיוק השאלה בשבילי

דוקא ניסיון החיים שלי הכתיב לי להאט את הקצב עם הצלחה והשיגים יש להתמודד ממש כמו עם כישלון לקחת בכל פעם צעד קדימה להתמודד עם הפוטנציאל להצליח זה מפחיד וקשה לא פחות אני יודעתף ולפעמים גם מרגישה שבגילי ועם נתונים כמו שלי הייתי צריכה להיות פרפקציוניסטית מאוד אך גם הרבה יותר רגישה לכישלון מאחר ובגרתי בהרבה מכפי גילי אני יותר שלווה ושלמה וחדוות החיים בוערת בי מבפנים הניסיון בעיני הוא חלק מההנאה של לעשות דברים בחיים ההצלחה היא רק אחת התוצאות האפשריות ואני לא עושה מה שלא טוב לי אני מוותרת על דברים אם אני מרגישה מראש שלא אוכל להתמודד עם תוצאותיהם וזו בעיני אינה בריחה זו היכולת לעצור ולהגיד לא וזה חשוב לי בוקר טוב, שקופה

היכולת להגיד לא

ממש אהבתי את מה שכתבת ומתוך זה לוקחת משפט אחד: היכולת להגיד לא. אדם חזק הוא זה שיכול להגיד לא, אבל מתוך בחירה מודעת.

חי.

חשבתי על זה הרבה היום. מי בעיניי הוא אדם חזק, כי אולי אם אני אדע את מי אני מחשיבה כאחד כזה, אני אוכל ל"בנות" את הקריטריונים.. יש אנשים חזקים שהם כאלו בעיניי כי כך התרגלתי לראות אותם. כי כאילו אני יודעת שהם כאלו ואני אפילו לא בוחנת את אמיתות האמירה. פעם חשבתי שאדם חזק הוא זה שנותן לעצמו לבכות, כי להרשות לעצמך לבכות היה בעיניי חוזק גדול.. היום אני חושבת שאדם חזק הוא זה שאינו בורח מעצמו וממה שיש לו ומתמודד. זה החוזק האמיתי בעיניי. להישיר מבט אל עצמך, לראות ולעשות.

אדם לדעתי

שלא "חושש" שיראו את חולשותיו ולנסות להסתתר מאחורי חזות כוח חיצונית כביכול - דוקא נובע לדעתי מחוזק. מי שהיא, להיות בחברת אדם עם חוזק פנימי מכל מיני בחינות: מערכות יחסים וכד' זה דבר נפלא.

להביט, ולא לברוח ../images/Emo45.gif

וואו, זו הגדרה מדהימה. להביט ישר בעצמך, גם בחסרונות (אגב, בעיני זה חוזק להביט גם ביתרונות), ולא לברוח-להיעלם-להתקפל. להישאר. זה באמת חוזק אמיתי.

חשבתי הבוקר גם על ענין ההדחקה..

לראות את המציאות נכוחה ובאופן מפוקח כמה שניתן, קשור גם לנושא. משפיע על ניתוח המצב והמסקנות

למעלה