איך עוברים מזוגיות לידידות?

איך עוברים מזוגיות לידידות?

סיימתי מערכת יחסים בת מספר חודשים עם זוגתי, מערכת שהלכה ודעכה וצריך לסיימה. עדיין אולי נרצה לשמור על יחסי ידידות. איך עוברים משלב הזוגיות לשלב ידידות? כמה זמן צריך לעבור בין שני השלבים? האם ידידות עם האקסית תהיה שונה מידידות עם כל אחת אחרת? האם אפשר לשמור על ידידות? מה עוד אני צריך לדעת?

הדבר היחיד שאתה צריך לדעת

הוא איך אתה מרגיש! אין שיטה לעבור מזוגיות לידידות ולהפך. הבעיה במעבר כזה הוא שייתכן ועדיין תקנא לה (טיבעי לגמרי) ויהיה לך מאוד קשה לראות אותה יוצאת עם אחרים. ובנוסף , בהתחשב בכך שבעבר נימשכת אליה ייתכן שעדיין תיהיה משיכה מינית ...

Vdrums

New member
אין דבר כזה.

זה כמו לחזור אחורה בזמן. לא ניתן לביצוע. אם דבר כזה קורה זה מתוך אינטרס מסויים של אחד הצדדים או שניהם. גם אם הוא לא "צף" על פני השטח אלא נדחק לאחור. ברור שקשר כזה שונה מידידות אחרות כי איתה היית בMODE אחר, יותר מתקדם יותר מורכב. אז כאילו לשכוח מזה ולחזור אחורה? NO WAY MAN.

לאו דווקא נכון.

לא אצל כולם ידידות היא מתוך אינטרס, לא בשביל כולם זו חזרה בזמן. תתפלא, תומר, אבל יש כאלה, אומנם מעטים, שזה באמת עובד אצלם..

Vdrums

New member
תת מודע.

מדחיקים את זה. ולהדחיק רגשות חזקים זה לא קל. וזה לא עובד לטווח הארוך.

לא כולם מדחיקים.

למה הכללה הגסה הזו?!? יש אנשים שכן מסוגלים לאהוב את המין השני, מבלי להימשך אליו ומבלי להיות לידו בצפייה שיום אחד הוא ישים לב אליו...

Vdrums

New member
זה רק נדמה להם.

תמיד יש משהו, וזה לא מחייב משהו רומנטי, לא כל דבר בחיים מתחיל ונגמר במשיכה מינית/רומנטית. לא חסרים אינטרסים.

לפי מה שאתה אומר,

כל יחסי גומלין שיש לנו בחיים הם מתוך אינטרס וכולם איתנו [ואנחנו איתם כמובן] מתוך אינטרס כלשהו. מה אתה אומר בעצם?

מצטערת אבא, חייבת להסכים עם אמא

בהחלט יש דבר כזה וזה אפילו יכול להגיע לידידות ניפלאה. אם לך אין אמונה בזה זה בסדר, אבל אל תסיק מסקנות לגבי כולנו...

k e r e n m

New member
זהו ...

שמי שלמד קצת פסיכולוגיה של החינוך יודע שאכן זה כך. יחסי הגומלין שלנו עם הסובבים מושתתים אם נרצה או לא נרצה על אינטרס זה או אחר.

זהו

שלא רק מי שלמד פסיכולוגיה של החינוך יודע את זה, אבל, כשהוא אמר אינטרס חיפשתי משהו סמוי וקצת 'לא כשר'...

k e r e n m

New member
כן..

כי אינטרס נתפס תמיד כמשהו שלילי אבל לפעמים ישנם גם אינטרסים חיוביים.

אבל הוא באמת התכוון

למשהו לא בדיוק חיובי, כי הוא טען שמערכת יחסים שכזו לא תלך כי תמיד יהיה שם אינטרס. לפי מה שהוא טוען [אחרי שכבר ידוע לנו שבכל מערכת יחסים יש אינטרס לשני הצדדים], אף מערכת יחסים בחיים שלנו לא תלך ולא צריכה ללכת...

Vdrums

New member
נו לפחות יש אישה שמבינה אותי.

תראי מיס אוהרה, יש אינטרס, ידידות טהורה? ממש לא. זה לא אינטרס.

Vdrums

New member
כמו שנאמר בהגדה של פסח

"אני ה' ולא אחר"
זה יכול לקרות אם הם מכירים מילדות או משהו כזה. בגילאים של 20+ לא טהור ולא נעליים ובטח לא אחרי מערכת יחסים של זוגיות.

זה באמת נישמע כמו סיפרוי אגדות

לא לא לא ולא! לא מסכימה איתך לחלוטין. ויש לי הוכחות משלי

למעלה