איך עוד אין מילה כזאת?

איך עוד אין מילה כזאת?

חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי מילה בעברית לדומיננטיות של יד. באנגלית - handedness. בעברית, הייתי מצפה שיהיה ידניות, אבל אין וחבל.

ערומים

אם היו קוראים לי שועל ערום לא היית שואל, נכון? שוביניסט!

מה,

גם השועל ערום? לא קר לו? אולי אני אביא לו סוודר? כוס תה? משהו? תגידי, זה התמונה שלך עם הבלונד והעלה הירוק במצח (ליד השוביניסט!) ? יש לך עיניים יפות (אמרו לי שבחורות אוהבות לשמוע את זה. אני מקווה שלא עבדו עליי...)

גנגי

New member
מה עם קצת איטריות?

אצלנו ביהדות אנשים צנועים, לא מדברים על מה שיש להם, אלא מזכירים בעדינות את מה שאין להם. "איטרוּת" אומרת אי-דומיננטיות של יד, אבל הנה, בכל זאת יש לנו מילה! אם איטר יד-ימינו = שמאלי הרי איטר יד-שמאלו = ימני.

מוגג

New member
והדמיון שלך מטעך

הביטוי המלא הוא "איטר יד ימינו". לדעתי אין איטר יד שמאל כי ההנחהיא שהיד הדומיננטית היא - ימין (ימין ה' עושה חיל). ודוקא בני בנימין היו אטריד ימינם. אבל אם אי-טרות זה חוסר דומיננטיות הרי שטרות= דומיננטיות.

מוּסקט

New member
בודאי!

ובל נשכח את טרוט העיניים המצוי, וכמובן את בן דודו - טרוט הנחלים המפוספס.

אטיוד5

Active member
אכן שטרות = דומיננטיות

ואין צורך להדגיש את הטרות. שנאמר "בעל המאה הוא בעל הדעה".

דווקא לא!

היה לי זמן להציץ במילון בשבת - איטר הוא שמאלי גם על פי אבן שושן, איש שלא ידוע בדמיונו המפותח

אטיוד5

Active member
איטרים

חיים בממוצע 9 שנים פחות. הידעתם? ובקרב תאומים שיעור האטרים כפול מאשר אצל אחרים (ולא בגלל שיש שם שניים, חה).

אתה יודע למה זה?

הידיעה שחייהם עומדים להתקצר ב-9 שנים גורמת להם לדאגה רבה... ומרוב דאגה חייהם מתקצרים ב-9 שנים

למעלה