איך עוד לא היה פה שרשור כזה?

t h e MUSE

New member
בטח שאפשר..

אבל אני לא חייבת להיות דתיה כדי לקבל השראה מהחכמה הזו. וכמו שאתה יכול לקבל את התכנים החכמים במקומות אחרים, בדת גם תוכל לקבל אותם. אני חושבת שההבנה בנינו שואפת לאפס - גם בשרשור הזה וגם בזה שמעל

אייני

New member
ובכן, את שוכחת שיש כמה גישות

הגישה שציינת זאת הגישה הדתית. הגישה הדתית לא יכלה לקבל את ההתחלה של ספר קוהלת, אבל משום שהוא "חוזר בו" בסוף הספר - היא בסופו של דבר קיבלה אותו וצירפה אותו אל אסופת התנ"ך. הקטע הוא שעל פי המחקר המודרני - ככל הנראה סוף הספר הוא תוספת מאוחרת, שלא נכתב כלל ע"י קוהלת עצמו. (ועזבי את זה שלפי המחקר המודרני סביר מאוד להניח ששלמה המלך לא כתב את קהלת כמו שמאמיניםXD אבל זה כבר נושא לדיון אחר). בכל מקרה, אם את חוזרת בתשובה, זה צעד מאוד משמעותי, ואני מאחל לך המון בהצלחה:) מה שכן - המלצה אישית קטנה (שאת כמובן לא חייבת לקבל) - תבדקי את שני הצדדים. אל תקבלי ישר כל דבר כאמת. בד"כ כל צד מציע פירוש אחד, ואנשים לא טורחים לבדוק מה הצד השני אומר אלא ללכת כמו עיוורים, אפילו אם אותו צד טועה (ואני לא מדבר כאן רק על הציבור הדתי, גם על החילוני, שיהיה ברור. יש מספיק עיוורים בשני הצדדים).

מכירה את כל הגישות האלה מספיק טוב!

תודה על האיחול! האמן לי שאני עושה את הצעד הזה בהמון הבנה ואמונה.. מעולם לא הרגשתי כה מועילה ובעלת משמעות! שוב תודה! יומטוב:]

הממ .. לא מדוייק,ואני אתן אפילו דוגמא .

שהמורה למחשבת כתבה למישהי בסוף המבחן על "הכוזרי" . הקטע היה שהיא נתנה לנו שאלה בסוף ,משהו בסגנון: "אנא כתבי שאלה/הערה/תהייה שיש לך בקשר לחומר" לא יודעת,נקודות מבט ושאלות שעולות . בכל מקרה,חברה שלי כתבה לה:"אבל איך הכוזרי ממש יכל לדעת שהיהדות היא הדת הנכונה?נכון,היא עבר בין דתות .אבל לא בין כולן ולא כ"כ לעומקן !זה לא הגיוני ..." ואז המורה כתבה לה תשובה מאוד מאוד יפה , משהו בסגנון:"אני לא מסכימה איתך .זה כמו שאדם בוחר את בחירת לבו .אם הוא פוגש פוגש בה,והוא אוהב אותה אהבת אמת ויודע שהיא האחת,כי הוא שלם איתה -הרי ברור שהוא לא צריך לעבור בין כל הנשים שבעולם כדי להיות "בטוח" ונכון לגבי המעשה . כי מה שאמיתי מרגישים,וזה סתם מיותר וחסר תכלית לחלוטין לעבור בין כל הנשים כדי להיות בטוח שהאישה הנכונה בשבילך היא זו שאתה שלם איתה,לא צריך את זה ." טוב,אני קצת חפרתי,אבל זו הייתה השורה התחתונה . ואם היא הגיעה ליהדות(ברוכה הבאה
)וטוב לה שם , היא לא צריכה ללכת לחפש/לבדוק/לחקור בשומקום . זה לא "עיוורון" כמו שציינת,זה פשוט להיות בטוח שכאן המקום שלך ולכאן אתה שייך .וזה כבר משהו שמרגישים - משמע,אמת .

אייני

New member
התשובה של המורה - שגויה מעיקרה.

כי השאלה הייתה "איך הכוזרי יודע שהיהדות היא הדת הנכונה, נקודה" - ולא "איך הכוזרי יודע שהיהדות היא הדת הנכונה - בשבילו-!" כשאני פוגש אישה ומתאהב בה, ואני יודע שהיא האישה הנכונה - אני יודע שהיא האישה הנכונה בשבילי בלבד. זאת לא בהכרח מישהי שהייתי משדך לחבר שלי. יכול להיות שחבר שלי ישנא אותה שנאת מוות והם יסבלו כל הזמן שהם יהיו ביחד. לעומת זאת - מה הכוזרי אומר? שהיהדות היא הדת הנכונה באופן כללי - שלא משנה לאיזה אדם (ובעיקר - לאדם שנולד יהודי) אם "תשדכי" את היהדות להם - לכולם זאת הדת הנכונה. מה גם - שאם הכוזרי היה מדבר באמת על דת נכונה בשבילו - ולא על דת נכונה באופן כללי, אז הרי שאין כל טעם בכתיבת הספר. כי תכלס - כל נימוקיו היו נימוקים של "לדעתי זאת דת מדהימה, נותנת המון, עוזרת לך לחשוב וכד'" - נימוקים אישיים בלבד, שנובעים אך ורק מדעות, אמונות ומחשבות אישיות! (בדיוק כמו נימוקים של "למה הבחורה ההיא היא הבחורה הנכונה בשבילך). ספר הכוזרי לעומת זאת - הוא ממש ממש לא כזה. הנימוקים שבו הם פרקטיים ונועדו לגרום לך להאמין בדת היהודית על פני שאר הדתות. ובכל מקרה - נחזור למה שדיברתי. לא דיברתי פה דווקא על עצם הבחירה בדת - אלא על עצם התשובות לשאלות השונות. אני אישית חילוני, אבל כשאני שואל שאלות פילוסופיות נגיד, או כשאני מתעניין בתנ"ך (ולמרות שאני חילוני אני דווקא מאוד מתעניין בו) - אני בד"כ קורא כמה שיותר תשובות אפשריות - כי מעניין אותי לדעת מה כל צד חושב. אני לא מדבר פה על לבדוק את הצד החילוני לפני החזרה בתשובה או לבדוק את הצד הדתי לפני החזרה בשאלה. אני מדבר פה על שאלות ספציפיות, שהתשובות אליהן משתנות - כמו השאלות הספציפיות על ספר קהלת שנשאלו בדיון הזה.

morobo

New member
משמעות החיים (שלי)

אני חושב שלכל אחד יש משמעות משלו... אין משהו כללי. כל אחד מציב לעצמו מטרה והוא פועל על מנת להגשים אותה... כל הזמן נוספות עוד ועוד מטרות שאתה מנסה להגשים. אחד בוחר במטרה של לעבוד את האל, השני בוחר בסתם להנות כי זאת משמעות החיים והאחר בוחר בלכתוב. אני חושב שהמטרה שהיא משמעות החיים היא מטרה שאמורה להביא אדם להגשמה עצמית ושלא תפגע באחרים.

asmati

New member
תשובות רבות לזה

אף אחת מהן לא תביא אותך לסיפוקך, כי לכל אחד מטרה אחרת. אדם דתי רואה את מהלך חייו כמבחן שבו אם הוא עובר אותו הוא מגיע לגן עדן. כלומר מטרתו היא לזכות להגיע לגן עדן בחיים שלאחר המוות(באם יש דבר כזה). פרט למטרות הגשמיות של לפרנס לדוגמא... אדם חילוני, אתאיסט שלא מאמין באל או בחיים לאחר המוות רואה את חייו כדבר חולף, אתה קיים אז אתה צריך להנות מהטוב שבעולם הזה.. אני אתאיסט, אני לא מחפש מטרה כי לפי דעתי החיפוש הזה לא יוביל אותי לשום מקום אלא רק לדכאון. אז אני מעדיף להמנע מזה ולחיות יום יום עם מטרות קצרות גשמיות ורוחניות כלליות קצרות טווח.. מה שמפחיד הוא שבסוף תגיעי למסקנה שאין מטרה ואם אין מטרה אז למה לי לחיות עוד יום של חיים סתמיים שיסתיימו בין כה וכה וזה מוביל רק למקום אחד..

morobo

New member
נביא את זה על דרך השלילה...

נניח שאין מטרה לחיי האדם... כלומר אין סיבה לקיום האנושי אבל עובדה שאנחנו עדיין כאן. אני לא מאמין שיש מטרה גלובלית ומסכים אם asmati

Dragonaut

New member
אם אנחנו עדיין כאן

זה אומר בהכרח שיש מטרה לקיום שלנו?

morobo

New member
זאת מטרה אישית שאני לא רואה טעם לשתף אותכם

בה... לכל אחד\ת יש מטרה משלו.

zwitter zwitter

New member
../images/Emo205.gifלא-לא. תגובה לכולם ../images/Emo34.gif../images/Emo34.gif

יש הבדל בין מטרה של קיום של בן אדם, למטרה של קיום של יקום.

Dragonaut

New member
למה שתהיה משמעות לחיים?

החיים הם רצף מאורעות אסטרונומיים ואבולוציוניים. זו הנטייה האנושית להאמין שנועדנו למשהו, וזה לגיטימי. אין עולם הבא/אלוהים, אלו שני רעיונות שנובעים, שוב, מנטיות אנושיות שטבועות בכולנו. לגבי רוחות או גלגול נשמות, אין לדעת. דעתי היא שלאדם אין נשמה יותר מלנמלה או כל אורגניזם בכל גודל- מוח מפותח יותר≠נשמה. אבל אני סקפטי, עד שלא יאמרו לי ממה עשויה נשמה, אתקשה להאמין. ועל כן, מטרתנו הנוכחית היא דישון אדמות כדוה"א.

Komm Zu Mir

New member
אני לא אומרת שיש אלוהים\רוחות\וואטאבר

ואני מסכימה לגמרי שהמטרה שלנו כאן היא דישון האדמה .. באמת שכן.. ונגיד שיש לנו מטרה כאן.. אבל מה מטרת קיום היקום?
זו השאלה שמטרידה אותי, בעיקר כי אין לה תשובה......
ולמה? כי אין מטרה לקיום היקום, ותנסו להוכיח לי אחרת.

Dragonaut

New member
אין.

לא לנו, לא ליקום כולו. המפץ הגדול לא התרחש בצורה מתוכננת, ובטח לא עם תכניות לעתיד.

למעלה