איך עונים על זה

lernery

New member
וזה גם בגלל ההורים שמחנכים את

הילדים ומשקיעים בפוטנציאל שלהם, לאו דווקא בצורה חומרית אלא מתוך מודעות. ומה שהורים לא עשו במשך היסודי והתיכון די קשה לתקן אחר כך... ולפעמים להשקיע בפוטנציאל זה בכלל לא לעזור לילד, אלא להיפך - פשוט להכריח אותו להשקיע בלימודים על ידי סנקציות, אפילו בלי לעזור בכלל

kontsy

New member
מי אמר שהם פחות מוכשרים?!

פשוט אין להם את הכסף לעשות 8 פעמיים פסיכומטרי ביואל גבע ולשפר פעמיים כל בגרות...

natalysh

New member
גם לא לכל ישראלי אחר יש כסף

על אף שאני לא מסכימה עם ההתבטאות החריפה, אני נגד העדפה מתקנת. העדפה מתקנת היא לא זו שתשנה את העובדה שהאוניברסיטה היא מקום לעשירים. מי שאין לו כסף לעשות שיפורי בגרויות וכו', שיעבוד, יגיש בקשה למלגות וכו'. אין סיבה לערב לאום בעניין, כי הוא לא קשור.

kontsy

New member
מה שכתבתי מתייחס ל..

CORPUS M - זה מה שהוא אמר. השירשורים פה מתחילים להיות יותר ויותר ארוכים

maya 72

New member
תשובתי ..

אני חושבת שוועדת הקבלה צריכה ללמוד על המועמד כמה הוא בן אדם ולהתעלם מהגזע הלאום והמין ... ולדעתי אם היו לשני המועמדים נתונים זהים אז הם צריכים ללמוד עוד יותר על האישיות שלהם מבחינת התכונות שלהם וכמה הם קשוורות לרפואה טובה כלומר ועדת הקבלה במקרה כזה צריכה להתיחס אך ורק בשניהם כבני אדם שווים לחלוטין כי זה מה שדרוש מרופא טוב לעשות עם מטופליו ולהתעלם מהלאום או הגזע שלהם .וכי דווקא רפואה היא המקצוע הראשון שמצריך התייחסות של שוויון מוחלט עם המטופלים.ואז וועדת הקבלה גם כן צריכה להבין את זה 100%. בקיצור קבלת מישהו ללמוד רפואה ולהיות בסופו של דבר רופא יעיל וטוב לא מתבססת בשום פנים ואופן על מיהו המועמד הזה או מאיפה הוא בא. אלא להתחשב אך ורק בתכונות שדרושות מרופא טוב כמו למשל: יכולת טובה לתקשורת עם אנשים,מוכנות לקחת אחריות ולהתמודד עם מצבי לחץ ומצוקה, יכולת תפקוד בצורה מסודרת במצבי לחץ,שכל ישר,שיקול דעת. ללמוד היטב עד כמה שני המועמדים רוכשים תכונות כאלה אשר הולמות עידן הרפואה הטובה והמודרנית. זאת התשובה המקוצרת שלי אני מקווה שעזרתי לך.. בהצלחה לכולם.

mazuzboy

New member
יש הבדל

אם שואלים אותך לבחור בין מצב בו אתה אחד המועמדים לבין מצב שאתה צריך לבחור מבין שני מועמדים. לגבי המצב שצריך לבחור אחד מבין שני מועמדים נתנו תשובה טובה. עכשיו אני די חושב שאם ישאלו אותך את מי אותך את בן המיעוטים והתשובה שלך תלך לטובת בן המיעוטים זה לא יהיה דבר חיובי (כי בתכלס, לאף אחד אין מוסר עצמי וחברתי כזה גבוה, והמראיינים יודעים את זה). יוכלו גם להתקיל אותך ולהגיד, מה אתה כל כך רוצה רפואה אבל מוכן לוותר בשביל בן מיעוטים?(לא בטוח אבל אפשרי). קיצר עוד שאלה שדורשת תשובה כנה ושתהיה אתה עצמך, ולא תחפש תשובה שלדעתך המראיינים בבאר שבע מחפשים.

רעם69

New member
חידוד

האם ששואלים את השאלה הזו שואלים לגבי מועמדים שהנתונים הלימודים (סכ"ם)שלהם זהים או הם שווים גם בהערכת האישיות שלהם? וכמובן תודה על כל התגובות המפורטות והמנומקות.בהחלט מוכיח לב רחב של חברי הפורום...

johngalt2

New member
תגיד להם

שזו העבודה שלהם להחליט מי יותר מתאים, ולא שלך.

ארגינין

New member
התשובה שלי..

שאלו אותי את השאלה הזאת בראיון הראשון שלי.. לפני שנה. עניתי ככה: קודם כל, אמרתי שאני לא אשקר ואני מעדיף לראות את עצמי בפנים מאשר את בן המיעוטים, ולדעתי כל אחד שאומר אחרת פשוט יוצא בלופר גדול.. הם לא טיפשים, הם יודעים שאין אף נשמה טובה כל כך שיוותר בשביל מישהו אחר. לי הגדילו את השאלה ואמרו- אם הוא יסיים רפואה אז הוא יהיה הרופא הראשון בכפר וזה יעזור להרבה אנשים. אז תשמע, בגדול קודם כל תגיד שתנסה לעשות את המקיסמום ששניכם יתקבלו. מן הסתם יגידו שזה בלתי אפשרי... זה כדאי לומר בכל מקרה. אני אמרתי שאני רוצה להאמין שכל המבחנים שעשיתי מעידים על משהו (נו ברור שזה נתון לויכוח ורוב האנשים יגידו שהמבחנים לא משקפים שומדבר) אבל אמרתי להם בראיון שאני רוצה להאמין שפסיכומטרי בגרויות וכו' מעידים על יכולות לימודיות, ובמידה וקיבלתי יותר אני רוצה להאמין שלפחות מהבחינה הזו אני יותר מתאים.. ההמלצה הכי גדולה שלי זה לא לנסות לצאת האפיפיור, לא רק לגבי השאלה הזאת אלא לגבי הרבה שאלות. כי על זה אפשר לכרות לך יופי של בורות ליפול בהם.... שיהיה בהצלחה!

למעלה