איך עושים דברים

איך עושים דברים../images/Emo35.gif

איך אתם מעבירים סוס להליכה? איך אתם מעבירים סוס לטרוט? איך אתם מעבירים סוס לקאנטר? מה אתם עושים כאשר אתם מול מכשול? איך אתם עולים על הסוס? סולם או רגיל? והשאר. איך אתם יורדים מהסוס? סולם או רגיל? והשאר. איך אתם גורמים לסוס לרדת על מתג? איך אתם מפנים את הסוס לצדדים השונים (ימין ושמאל)? איך אתם עושים טרוט? יעני: קימה או ישיבה או שניהם? איך אתם מלבישים מכנס רכיבה?
לפי מה אתם בוחרים ציוד רכיבה וציוד לסוסכם? חחחחחחחחח- ותענו על הכל

../images/Emo12.gifבעע../images/Emo12.gif

1. עם הוא בעצירה אני פשוט לוחצת על בטנו לחיצות לחיצות עד שהוא הולך, במהלך ההליכה כמובן לא להפסיק לדרבן אותו, לחיצות לחיצות, שיהיה אקטיבי! 2. לוחצים על בטנו, לחיצה ארוכה וממושכת, עד שהוא עובד, ובמהלך הטרוט להמשיך ללחוץ על בטנו, שיהיה אקטיבי. 3. לפני הקאנטר אני עושה טרוט ישיבה, כי זה פשוט יותר נוח ויותר קל לרוכב ולסוס המעבר עצמו. את הרגל החיצונית אני לוקחת מעט אחורה, וממשיכה לדרבן איתה ותומכת עם הפנימית. 4. המון אקטיביות. לתכנן את הפנייה שתיהיה בול לאמצע המכשול ולא בזיגזג ושטויות אחרות. אני באה לאמצע המכשול, אקטיביות, לא מושכת יותר מדי לסוס, ומעל המכשול, יושבת קל, מנסה שהגב יהיה יחסית ישר, (לא עומדת) אלא יושבת קל. ונותנת לסוס מושכות במהלך הקפיצה בעיקר, שיקפוץ בכייף ולא בהכרחות. 5. מצד שמאל! שמה את רגל שמאל בארכובה שמאל, סופרת 1,2,3 ועושה מן תנופה קפיצונת מתיישבת וכמובן שמה את רגל ימין בארכובה ימין. בודקת לפני שחגורת הבטן מחוזקת כראוי, ומשנה את אורך הארכובות אם צריך. על סוסים גדולים סולם, על פונים וסוסים בינוניים רגיל. 6. יורדת. מוציאה שתי רגליים מהארכובות, ויורדת לכיוון צד שמאל. את רגל ימין מעבירה מעל הטוסיק של הסוס ויורדת למטה פשוט. שרגל שמאל תוך כדי גם יורדת. אני לא ירד עם רגל ימין על הריצפה ושמאל בארכובה שהסוס יגרור אותי. 7. איך אני גורמת לסוס לרדת על מתג... בהתחלה עושה מעברים, כדי לבדוק עם הסוס עובד לי נכון בין העזרים. אם הסוס בסדר אז אני סוגרת את אצבעותיי ואז פותחת אותן למצבן הרגיל, ונשארות מחזיקות את המושכה. אבל תוך כדי כמובן שומרת על אקטיביות רבה. עובדת כמו תמיד- מהרגל אל היד. כאשר אני עובדת נכון, אז לסוס נוח בפיו, והוא יורד כמעט מעצמו למתג. אבל לדעתי זה מאד תלוי בסוס. 8. לא עם המושכות! מושכות עם קשר, לא משוחררות ולא קצרות מדי. עם קשר. רק עם הרגליים. ועם זה לא עובד אולי עזרה עם היד החיצונית, בפנימית לא. 9. אני עושה בשיעורים, טרוט ישיבה וטורט קימה. 10. מממ...
אממ רגל אחת בתוך השרוול של המכנס, ועוד רגל בשרול השני. אחרי זה מקפלת את החלק העליון של המכנס, שיראה כמו חגורונת שכזאת.
11. לפי הטעם שלי. לפי מה שאני אוהבת. לפי הדברים הטובים ביותר. כדי שישארו לאורך תקופה ממושכת ולא יקרעו או דברים בסגנון. זה היה ארוך, ואני מציינת שלא כתבתי את כל הפרטים בחלק מן השאלות.

אסף 1989

New member
תשובות

1. מאיזה מקצב להליכה? 2. " " לטרוט? 3. " " לקאנטר? 4. אני לא קופץ. 5. שמים רגל בארכובה ועולים אבל אני לא מזמן הצלחתי לעלות בקפיצה עם החזקה בקרן...אני עוד עובד על זה. 6. משאיר את רגל שמאל בארכובה, מעביר את רגל ימין לצד שמאל ואז אני מוציא את רגל שמאל מהארכובה ואני נוחט. 7. אני לא גורם לסוס לרדת על המתג. 8. לצד שמאל: מניח את מושכת ימין על הצוואר של הסוס אם הוא עוד לא פונה, אני מרחיק טיפה את מושכת שמאל ואם גם זה לא עוזר אני מושך במושכת שמאל. לצד ימין: אותו דבר רק צדדים הפוכים. כמובן שהכל מתבצע במהירות ואני לא מנסה שעה לסובב את הסוס. 9. שניהם. 10. אין לי מכנסי רכיבה. 11. לפי מה שנוח ויפה.

7. אתה מה../images/Emo35.gif

למה
אתה לא רוצה שהסוס יהיה עגול ויפה, יהיה אסוף, ויקשיב לך פי 2? לטרוט מהליכה להלכיה מעצירה לקאנטר מטרוט

אסף 1989

New member
אני רוכב ווסטרן

אז אנחנו לא עובדים על דברים כאלו, חוצמזה אני אפילו לא יודע מה זה לרדת על המתג. להליכה מעצירה: נגיעונת קטנטונת. לטרוט מהליכה: נגיעונת קטנטונת וגוף קדימה טיפה. לקאנטר מטרוט: גוף קדימה ושחרור מושכות. הכל תלוי בסוס יש סוסים שצריך להתאמץ הרבה יותר בשביל להכנס לקאנטר או לטרוט.

עומרי302

New member
תגובה

גם בווסטרן עובדים על המתג,וכשעוצרים הגוף לא צריך ללכת קדימה אלה אחורה

Shai Felton

New member
לא../images/Emo77.gif

ממש לא
אבל תפסיק להתעצבן הוא רק הגיב לך! אמר מה שהוא חושב, מותר לו, זה פורום.....

אסף 1989

New member
אבל אני דיברתי

על להגביר מהירות והוא פתאום מדבר לי על עצירה

Shai Felton

New member
../images/Emo77.gif../images/Emo18.gif

איך אתם מעבירים סוס להליכה? שמים רגל.
איך אתם מעבירים סוס לטרוט? שמים יותר רגל.
איך אתם מעבירים סוס לקאנטר? יושבים עמוק באוכף, רגל חיצונית הולכת קצת אחורה, ודירבון גם עם הרגל הפנימית.
מה אתם עושים כאשר אתם מול מכשול? מה זאת אומרת? טוב נגיד ש.... לוקחת ידיים אליי, מחזיקה שהסוס לא יברח הצידה ומדרבנת.
איך אתם עולים על הסוס? סולם או רגיל? והשאר. סולם?
פשוט שמה את רגל שמאל בארכובה ועולה למעלה, זה לא כזה מסובך..
איך אתם יורדים מהסוס? סולם או רגיל? והשאר. פשוט יורדים.....פחחחחח
איך אתם גורמים לסוס לרדת על מתג? דבר ראשון שיילך אקטיבי, אחר כך בקשות קטנות ביד פנימית, יד חיצונית תומכת ויציבה.
איך אתם מפנים את הסוס לצדדים השונים (ימין ושמאל)? בקשות ביד פנימית
איך אתם עושים טרוט? יעני: קימה או ישיבה או שניהם? תלוי במצב, בדרך כלל טרוט קימה
איך אתם מלבישים מכנס רכיבה?
? את רוצה שאני אתאר לך גם איך מתלבשים???
לפי מה אתם בוחרים ציוד רכיבה וציוד לסוסכם? אממ... אני לא ממש עשיתי את זה.

Shai Felton

New member
בשאלה האחרונה../images/Emo77.gif../images/Emo18.gif

חשבתי שזה רק ציוד לסוס.. בעעע פשוט בוחרים מה שטוב ונוח, שיחזיק מעמד להרבה זמן.

animals lover

New member
תשובות!../images/Emo107.gif

איך אתם מעבירים סוס להליכה? אם זה מעצירה אז עושים קליקים ואם זה לא עוזר אז דירבון עם הרגליים. אם זה ממקצב יותר מהיר אז אני אומרת וואווווו עד שהסוס בקצב הדרוש-אם הוא לא מציית אז אני מושכת קצת במושכות. איך אתם מעבירים סוס לטרוט? כנ"ל. איך אתם מעבירים סוס לקאנטר? עושים נשיקה באויר,מזיזים רגל חיצונית טיפה אחורה כדיי שהסוס יצא על ליד נכון. מה אתם עושים כאשר אתם מול מכשול? עוד לא למדתי קפיצות.... איך אתם עולים על הסוס? מצד שמאל-שמה רגל שמאל בארכובה וקופצת-מעבירה את רגל ימין מעל הגב של הסוס-מבלי לנגוע בו!!! יושבת באוכף ושמה את רגל ימין בארכובה ימין. איך אתם יורדים מהסוס? מעבירה את רגל ימין מעל הגב של הסוס-מבלי לגעת בו-ורק אז מוציאה את רגל שמאל מהארכובה ואז אני נוחתת... איך אתם גורמים לסוס לרדת על מתג? לוחצים קצת על המושכה הפנימית עד שהסוס יורד על המתג. איך אתם מפנים את הסוס לצדדים השונים (ימין ושמאל)? מושכת קצת במושכה הפנימית ואז מצרפת אליה את המושכה החיצונית,לפעמים מדרבנים עם הרגל הפנימית. איך אתם עושים טרוט? יעני: קימה או ישיבה או שניהם? שניהם-יותר ישיבה כי זה יותר כיף ויותר נוח! (לי לפחות...) איך אתם מלבישים מכנס רכיבה? אמממ....אני רוכבת עם ג'ינסים ואני לובשת אותם רגיל.... לפי מה אתם בוחרים ציוד רכיבה וציוד לסוסכם? אין לי סוס-אבל בכלליות-ציוד רכיבה לסוס בוחרים לפי מבנה הסוס וסוג הרכיבה. ציוד רכיבה לעצמי אני בוחרת לפי מה שנוח,איכותי ולא יותר מדי יקר!

TauraMan

New member
אמממם טוב..../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

איך אתם מעבירים סוס להליכה? סוס, גם שהוא עומד צריך להיות מלא אנרגיות ולהיות במצב שברגע אני משחררת קצת קשר הסוס זז קדימה. איך אתם מעבירים סוס לטרוט? תנועת גוף קלה מאוד מאוד מאוד, קול(טרוט או נקישת לשון) וסגירת רגל קלה על הסוס, ממשיכה בטרוט ישיבה כמה צעדים. איך אתם מעבירים סוס לקאנטר? טרוט ישיבה, האלף הולט קטן, מעבירה את הסוס לאחוריות וסוגרת רגל פנימית שהסוס יתכופף פנימה ושמה רגל חיצונית שהסוס יכניס את התחת פנימה ואז בעזרת דירבון מעבירה לקנטר, הבעיה הגדולה שלי היא שאני זזה קדימה מדי עם הגוף במעבר. מה אתם עושים כאשר אתם מול מכשול? אני לרוב מעלה את הקצב לפני, אבל בעקרון צריך פשוט לשמור את הסוס עם אנרגיה.. איך אתם עולים על הסוס? סולם או רגיל? והשאר. מה?!? אני פשוט עולה.. חחחחחח איך אתם יורדים מהסוס? סולם או רגיל? והשאר.
איך אתם גורמים לסוס לרדת על מתג? כשאני עובדת עם סוס אני עובדת, הסוס לא חייב לרדת על המתג כדי לעבוד נכון, סוס עובד יותר טוב על המתג זאת עובדה כי הגב עגול וכל זה אבל אם הסוס לא יודע/לא רוצה הריב איתו יהיה ריב, וזה חסר תועלת, אני עובדת עם סוס רגל אל יד, סוס שיודע מה זה אומר יורד על המתג תוך כמה צעדים, סוסים אחרים יקח להם כמה דקות וסוסים קשים או שירדו ממש בסוף או שלא ירדו, אותי זה לא יטריד כל עוד עבדנו ולא סתם רצנו עם הראש באוויר. סוס על המתג לא שווה עבודה נכונה. עבודה נכונה אחרי זמן שמתשנה מסוס לסוס שווה סוס על המתג. איך אתם מפנים את הסוס לצדדים השונים (ימין ושמאל)? רגליים איך אתם עושים טרוט? יעני: קימה או ישיבה או שניהם? תלוי במה שאני עובדת עליו.. איך אתם מלבישים מכנס רכיבה? פחחחחחחחחחחחחחח לפי מה אתם בוחרים ציוד רכיבה וציוד לסוסכם? בטיחות, מראה, מחיר, צורך.

תשובוותת... ../images/Emo13.gif

איך אתם מעבירים סוס להליכה? יושבת עמוק באוכף ושמה רגל.. ובסוף מפעילה קצת את היד.. איך אתם מעבירים סוס לטרוט? שמה רגל.. איך אתם מעבירים סוס לקאנטר? מכופפת את הסוס עם הראש קצת פנימה.. ואז לוקחת את הרגל החיצונית אחורה ולוחצת יחד עם הרגל הפנימית וכמובן מתיישבת באוכף לפני המעבר ולוקחת אלי יד.. מה אתם עושים כאשר אתם מול מכשול? שומרת על קשר.. מרימה לסוס את הראש שיראה את המכשול ויעיבר תמשקל לאחוריות.. שתהייה אימפולסיה ושומרת רגל צמודה לגוף של הסוס, וסופרת בלב 3 צעדים אחרונים לפני המכשול.. איך אתם עולים על הסוס? סולם או רגיל? והשאר. אמממ אני עולה עליו מהגדר.. חחחח כי אין לי כוח להאריך תארכובה ואז לקצר אותה.. אז למשל ביום שישי הארכובות כבר מוכנות לי מהרכיבה של יום חמישי.. ואני יורדת רגיל... בתחרויות ליאון מרים אותי
.. איך אתם יורדים מהסוס? סולם או רגיל? והשאר. רגיל.. איך אתם גורמים לסוס לרדת על מתג? קודם כל עושה כמה פתיחות ועצירות ורואה שהסוס מגיב לעזרים.. בעיקר לרגל.. ואז אני מתחילה לקחת יותר קשר עם הסוס, מקצרת מושכות.. ומתחילה לשחק עם האצבעות האמצעיות של היד.. ויוצרת מצב שהסוס לא ידע מה הקצב.. כלומר שנגיד הסוס לא יתחיל להזיז תראש ימינה שמאלה כי זה נקרא ניסור.. ופשוט מאוד שמה רגל. והסוס מתחיל להתעגל ולהגביה את הצעדים ולקצר אותם.. וכמובן שגם עובדת על הקטע של מתיחת הצוואר של הסוס שהוא לא יהייה תפוס ויהייה משוחרר לשני הצדדים.. איך אתם מפנים את הסוס לצדדים השונים (ימין ושמאל)? רגליים.. איך אתם עושים טרוט? יעני: קימה או ישיבה או שניהם? אני עושה בעיקר קימה.. אבל גם ישיבה כמה דקות.. איך אתם מלבישים מכנס רכיבה? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אמא עוזרת לי..
.. לא סתאם! חח פשוט לובשים!.. לפי מה אתם בוחרים ציוד רכיבה וציוד לסוסכם? לפי החברה, איכות, מחיר ויופי!!.. וכמובן שנוחות!

אני רוכבת ווסטרן. התשובות שלי לפי

זה. ידיים קצת קדימה לעשות קליקיםץ ואם זה לא עוזר גם לבעוט בו קצת. ידיים לפני הקרן. קליקים ובעיטות. בקצת מהיר כדיש יבין שהוא צריך לעבור לטרוט. יד פנימית קצת קדימה ויש חיצונית שומרת על שהוא יהיה ישר. ואז שמה את הרגל קצת אחרוה. ונותנת נשיקה. רגיל. רגיל

אני...

איך אתה מעביר סוס להליכה? מדרבנת. איך אתם מעבירים סוס לטרוט? מדרבנת. איך אתם מעבירים סוס לקנטר? אני עוברת לטרוט ישיבה[אם אני לא כבר בטרוט ישיבה] ואז אני עושה חצי עצירה ואז אני שמה את הרגל החיצונית מעט אחורה ואני ממשיכה ללחוץ עם הרגל הפנימית. איך אתם עולים על הסוס? סולם או רגיל? תלוי על איזה סוס.... איך אתם יורדים מהסוס? רגיל. איך אתם גורמים לסוס לרדת על המתג? אני קודם כל בודקת שהסוס מקשיב לי בחדות לרגליים ואז אני מתחילה לבקש בקשות קטוות עם הרגל הפנימית ובאותו זמן אני עושה בקשות קטנות עם היד הפנימית\חיצונית[וזה מה שנקרא "לרכב מהרגל אל היד"]... איך אתם מפנים את הסוס לצדדים השונים(ימין ושמאל)? אני לוקחת את היד הפנימית למקום שאני רוצה ועם המושכה החיצונית אני תומכת בצוואר וגם עם הרגל הפנימית אני שומרת את הסוס מכופף אבל ישר. איך אתם עושים טרוט? אני עושה הרבה יותר טרוט ישיבה מאשר קימה אבל אני עושה גם טרוט קימה בחימום של הסוס... איך אתם מלבישים מנס רכיבה? האמממממ לא יודעת! אני הולכת בלי מכנס! לפי מה אתם בוחרים ציוד רכיבה וציוד לסוסכם? אני בוחרת לפי נוחות

טוי בוי

New member
אני מתה לישון! אני הולכת לחטוף חרופ

שאני רוצה להעביר סוס להליכה אני מתישבת עמוק באוכף ומכווצת את השרירים בשוק ומפסיקה את התזוזה של האגן וקצת מושחת במושכות. ובידיוק ההפך שאני רוצה תסוס להליכה אני מדרבנת ונותנת לסוס חופש בפה אבל לא יותר מידי. שאני רוצה להעביר את הסוס לטרוט אני יושבת באוכף ולוחצת לחיצות קטנות ומשחררת ונותנת לסוס חופש תנועה ועם הוא לא מקשיב שוט. כידי להעביר את הוס לקאנטר אני מדרבנת ושומרת את הסוס בין העזרים ולא נותנת לו לברוח החוצה ומעבירה רגל חיצונית אחורה. שאני מול מכשול חשוב לי מאוד הקצב והקשר עם הסוס ושהסוס יבוא ישר אקטיבי אבל שלא יראה כאילו רודפים אחריו. עולים על הסוס מצד שמואל רגל שמוא בארכובה וקופצים לאוכף {חגורת בטן מחוזקת ומושכות ביד}. לפעמים נעזרים בכסיא או משהו. אני גורמת לסוס להתעגל עם רגל מאוד ברורה וקשר עם הפה של הסוס לא חזק שחונק את הסוס אבל לא בטן במושכות שומרת שהסוס לא יזרוק את עצמו החוץה ויהיה עגול בעב ויתרומם. אין לי כוח לכתוב יש יותר מזה! אני בחורת את הציוד רכיבה לסוס לפי הניקיון שלו והצורה שלו ועם הוא מתאים לסוס וכל סוס וצריכו!

למעלה