איך עושים חיבור תלת פאזי בדירה?

טלי12345

New member
איך עושים חיבור תלת פאזי בדירה?

בדירה לא קיים חיבור כזה. כמה זה צריך לעשות ומה שלבים בתהליך? תודה

רז חשמל

New member
הגדלה לתלת פאזי

תלוי בת כמה הדירה, בדירות חדשות עם חיבור חד פאזי יש כבר כבל תלת פאזי ובמקרה כזה יש צורך רק בשינויי בלוח והזמנת הגדלה בחברת חשמל. בדירות ישנות יותר יש בנוסף לנ"ל גם להחליף את הכבל. בשני המקרים יש לגשת לחברת חשמל ולבקש הגדלת חיבור. להזמין חשמלאי שיכין את כל הדרוש,יגיש לחברת חשמל תוכנית לוח עדכנית ויזמין את חברת החשמל לבדיקה וחיבור.

אני שילמתי לחברת חשמל ליפני

כ5 שנים 2300 ש"ח . כאשר בביניין חדש הייה כבר הכנה ל3 פזות . ו500 ש"ח לחשמלאי מוסמך שרק יחתום לי . כי אני שיניתי את הלוח . היום בטח יותר יקר . לא בטוח

מאגר

New member
מר קרמר הטכנאי

בפורם זה לא מלמדים להיות עוברי חוק ופושעים פליליים מה שאתה עשית זו עברה פלילית ללפחות על תתפאר בה.כי אתה עשוי להפסיד את תעודת הטכנאי שלך אם יש לך כזו.

אין לי תעודה . וזה דבר ידועה

שחשמלאי מסומך . חותם על עבודות של אחר .תמורת כסף . אולי הוא בודק את העבודה אים היא נעשתה בסדר . כך נהוג כבר עשרות שנים . אבל אסור לדבר על זה אולי .

מאגר

New member
חשמלאי שחותם למי שאינו מוסמך

חשמלאי שחותם למי שאינו מוסמך עובר עברה ע"פ חוק ומסכן את רשיונו ואם הרשיון שלו כל כך זול לו אז שימשיך עד שיתפס ואז הוא ישלם הרבה יותר ממה שהוא ירווח והיו כבר מקרים כאלה שנידונו בבית המשפט אבל בגלל שאנו מדינה של מפרי חוק אז כך אנו ניראים הפיצוץ בתיקוה הפצוץ בגירפ גשר המכביה אולמי ורסאי ועוד הרבה מקרים אחד שלאתמול ששני פועלים ניקברו תחת חול של תעלה.

מאגר

New member
לטלי

חיבור תלת פאזי נעשה ע"י הזמנת החיבור בחח"י והזמנת חשמלאי שיכון את הלוח ואת הבית במידת הצורך לביקורת חח"י עלות שני הדברים יחדעשויה להגיע לעד 4000 ש"ח בקרוב. נשאלת השאלה בן כמה הבית ואיזה מערכת חשמל יש בו כיום. כל אלה הם גורמים חשובים בחישוב העלות. מה שכתב לכםם אדון קרמר זו עבר פלילית ואין בכלל להתיחס לה לאדם שאין רשיון חשמלאי אסור לעסוק בחמל ע"פ חוק וכל העובר על החוק מסתכן בפלילים.

לאדון מגר . אתה יודע מה זה פלילים ?

עסקתה בפלילים . אתה משווה עבודת חשמל ללא רשיון . לפלילים חייתה עים עברינים . אני כן . הפלילים שלך רחוקים כמו מיזרח ממערב לפלילים האמתיים שאני מכיר . מישטרה לא טטפל בתלונה אים אין דם . יענו . התיק ניסגר מחוסר עניין לציבור . אז כיצד פופורצייה

רז חשמל

New member
חשמל ופלילים

עיסוק בעבודות חשמל ללא רשיון זו עברה פלילית חמורה. אני לא מכיר פשע יותר חמור מפשע שיכול להביא למוות !!! זה שהרבה עושים את זה זה לא אומר שזה חוקי זה אומר שזה לא אחראי וחבל שהחוק הזה לא נאכף. אולי אם חס וחלילה יקרה אסון אז יתחילו "לירות" באשמים ראו מקרה ספרינקלרים לכיבויי אש ורצפת פל קל.

מאגר

New member
מר קרמר היקר

ע"פ חוק במדינת ישראל כל העובר על החוק כתוב שמסכן את עצמו או את הזולת או הסובבים אותו הוא מעשה פלילי ועל תלמדאותי מה פלילי ומה לא פלילי המשטרה אולי לא תטפל בזה אבל חח"י כן וכשהיא תעביר את זה למשטרה אתה תראה כמה מהר הם מטפלים בזה.

ולראייה . כאשר חיברו אותי ל3 פזות

בבית שאת הלוח אני הרכבתי .וחבר חתם בחברת חשמל . לא שאלו שדאלת . מעגלי טלויזיה הם מעגלים יותר מורכבים . ויש בהם יותר נתונים וצריך יותר ידע . מאשר חשמלאי שיש לו רשיון של 40A .נכון שחשמל זה מסוכן מאוד למי שלא יודע . אבל לעבוד ללא רשיון . לאדם שיודע חשמל . ועד פטנט הפלקל המרחק הוא גדול . בפלקל ניסו לחסוך בטון . חשמלאי ללא רשיון לא חוסך כלום הוא מתקין מה שצריך . החשמלאי המוסמך חותם על העבודה והוא אחראי בשמו . וגם כאשר הוא עושה עבודה ללא חתימה החשמלאי שם מה שצריך מבחינת חברת חשמל . אבל רצוי תמיד להזמין חשמלאי שיש לו ראשיון לפחות ל40A . אני לא עושה עבודות חשמל פרטיות . כי אין לי רשיון ובמיוחד שהרוחים במיקצוע הם מאוד קטנים . אחרת הייתי הולך להוצאי רשיון . אני מתקין צלחות לוויין ואנטנות

מאגר

New member
מר קרמר היקר בו נסבר את אוזנך קצת

ראשית אין רשיון חשמלאי ל40A ראשי לעשות עבודות עד 40A חשמלאי מעשי אבל אינו מוסמך להכנת תוכניות ולהגשה לחח"י רק ע"י הממונה עליו שחייב להיות חשמלאי מוסמך בעל שיון ומעלה מזה. אין לך מושג כמה מערכות חשמל יכולות להיות הרבה יותר מורכבות ממערכות תיקשורת וטלביזיה זה שאינך הולך להוציא רשיון בגלל שאתה אומר שהרווח קטן שם זה משום שאינך מכיר את הענף וצר לי על כך או שאין בידך את ההשכלה הדרושה בכדי לעמוד בבחינות והלימודים של משרד העבודה,גם זה עינין אחר חשמלאי מוסמך לא יכול להיות מי שא סיים 12 שנות לימוד. כל זה ע"פ חוק. לגבי הפל קל כאן אין אינין של חיסכון בבטון כאן יש עינין של חוק ורק חוק אם ניקבע כי הריצפה מיועדת למשקל של 150 ק"ג למ"ר ומעמיסים במקום זה 500-600 ק"ג למ"ר בגלל קומבינות של אנשים חסרי ידע ועברינים שלא בודקים תוכניות כמו שצריך ונותנים לאנשים לעשות שיפוץ ולהוריד עמודים ראשיים מבלי אישור מהנדס אז זו הסיבה ולא חיסכון בבטון כשם שלביית שאתה מכניס גל של 56 דיבי אתה לא יכול לחבר הרבה צרכנים וטלביזיות אותו דבר אתה לא יכול לעמיס על ריצפה יותר ממה שמותר לה לשאת בחישובי המקסימום שלה. והאמן לי שמה שאני שחכתי בתיקשורת וצלחות לויין ומה שחכתי בטלביזיה בכבלים ובמרכזיות דיגיטליות ואנלוגיות את עוד לא יודע. בכדי לסבר את אוזנך אני תיכננתי את המערכת ברעות מכבים וחלק ממודיעין ובניתי את מרכזית ה-ADSL הראשונה בארץ עבור בזק ואת מרכזית הסיבים האופטיים הראשנה בארץ. שיהיה לך יום נעים

Rשף

New member
מאגר-סיקרנת אותי

אם אתה "יועץ בניה, חשמל ותאורה" איך בדיוק-"תיכננתי את המערכת ברעות מכבים וחלק ממודיעין ובניתי את מרכזית ה-ADSL הראשונה בארץ עבור בזק ואת מרכזית הסיבים האופטיים הראשנה בארץ." ?

מאגר

New member
מר קרמר היקר בו נסבר את אוזנך קצת

ראשית אין רשיון חשמלאי ל40A ראשי לעשות עבודות עד 40A חשמלאי מעשי אבל אינו מוסמך להכנת תוכניות ולהגשה לחח"י רק ע"י הממונה עליו שחייב להיות חשמלאי מוסמך בעל שיון ומעלה מזה. אין לך מושג כמה מערכות חשמל יכולות להיות הרבה יותר מורכבות ממערכות תיקשורת וטלביזיה זה שאינך הולך להוציא רשיון בגלל שאתה אומר שהרווח קטן שם זה משום שאינך מכיר את הענף וצר לי על כך או שאין בידך את ההשכלה הדרושה בכדי לעמוד בבחינות והלימודים של משרד העבודה,גם זה עינין אחר חשמלאי מוסמך לא יכול להיות מי שא סיים 12 שנות לימוד. כל זה ע"פ חוק. לגבי הפל קל כאן אין אינין של חיסכון בבטון כאן יש עינין של חוק ורק חוק אם ניקבע כי הריצפה מיועדת למשקל של 150 ק"ג למ"ר ומעמיסים במקום זה 500-600 ק"ג למ"ר בגלל קומבינות של אנשים חסרי ידע ועברינים שלא בודקים תוכניות כמו שצריך ונותנים לאנשים לעשות שיפוץ ולהוריד עמודים ראשיים מבלי אישור מהנדס אז זו הסיבה ולא חיסכון בבטון כשם שלביית שאתה מכניס גל של 56 דיבי אתה לא יכול לחבר הרבה צרכנים וטלביזיות אותו דבר אתה לא יכול לעמיס על ריצפה יותר ממה שמותר לה לשאת בחישובי המקסימום שלה. והאמן לי שמה שאני שחכתי בתיקשורת וצלחות לויין ומה שחכתי בטלביזיה בכבלים ובמרכזיות דיגיטליות ואנלוגיות את עוד לא יודע. בכדי לסבר את אוזנך אני תיכננתי את המערכת ברעות מכבים וחלק ממודיעין ובניתי את מרכזית ה-ADSL הראשונה בארץ עבור בזק ואת מרכזית הסיבים האופטיים הראשנה בארץ. שיהיה לך יום נעים

xorense

New member
דייי מה זה השטויות שאתם כותבים

אני כיתה יב (סיימתי) אני עושה את כל עבודות החשמל בבית זה שטויות אני לא יזמין לשניה אפילו חשמלאי, אני יודע הכל למה לשלם כסף.

xorense

New member
בוא נגיד לא הכל

אבל טכנאי מעפן ידפוק לי מחירים על שטויות, למשל הום סנטר 250 שקל על התקנת שקע נוסף פחח.

רז חשמל

New member
קרמר ו xorense

אתם באמת לא מודעים לסכנה של מה שאתם כותבים כאן???????????????

רז חשמל

New member
מחזק את דבריך

מחזק את דבריך בענין הרישוי והסכנה. אבל אני מסכים עם קרמר בעניין הרווחיות היורדת של הענף !

למעלה