איך עושים שהבית יהיה מסודר?

רמזורית

New member
איך עושים שהבית יהיה מסודר?

אני גרה עם 3 ילדים קטנים, בבית קטן. כולם עושים בלגן, כולל את בעלי המבולגן. גם אני לא מסודרת, אבל לפחות מסדרת אחרי כולם כל היום. כך שרוב הזמן הבית שרוי בבלגן, והכניסה לביתנו אינה מומלצת לחולי לב. מה עושים? אני כל כך מקנאה באנשים מסודרים ! עוזרת? לא בא בחשבון. אז תביאו פתרונות יצירתיים (וברצינות) לפני שאני בעצמי אחטוף התקף לב.

סגולה לחיים ארוכים

ממש פשוט הבית יהיה מסודר כשהילדים יגדלו ,ילכו לצבא, לאוניברסיטה ולבסוף - יעברו לדירה קטנה משלהם שתהיה מפוזרת ומבולגנת כי יהיו להם 3 ילדים קטנים עליזים ושמחים... והדירה שלהם תהיה מסודרת כשהילדים שלהם ילכו לצבא , לאוניברסיטה ... וכו' וכו' וכו' עד סוף הדורות אז מי שהוא חולה לב זו סגולה לחיים ארוכים

רמזורית

New member
עם כל הכבוד,

יש אנשים אפילו עם כמה ילדים שהבית שלהם מסודר להבהיל. איך עושים זאת?

דרדרית

New member
רמזורית יקרה.. לא רוצה לאכזב.. אבל

יש משפחות של מסודרים ויש משפחות שלא!!! אחרת אין לי הסבר אחר שישכנע אותי. 3 ילדיי כבר גדלו והקטנה בת 15 ותתפלאי- הבית עדיין לא מסודר כפי שהייתי רוצה.. בכל אופן- ניסיתי המון שיטות שלא עזרו: העליתי להם את הבאלאגן מהסלון לחדרים שלהם.. איימתי.. צעקתי... החרמתי.. וממש עדיין לא מצאתי פטנט.. אם תמצאי תשלחי לי??? תודה

לא כל מה שנוצץ - זהב

זה באמת יכול להיות מבהיל את צודקת יתכן שהילדים של המסודרים המבהילים האלה משחקים אצל השכנים או בחוץ ? אולי אסור לגעת בקירות או בדלתות וכו'? עוזרת בית 3 פעמים בשבוע ? או שבעלת הבית בוחרת לנקות את השלבים בתריסים במקום זמן לשבת ולספר סיפור לילדים או לשחק איתם ? בעל אובססיבי על נקיון? ( מה שמנטרל מקור מרכזי לבלגן ) יש המון אופציות אבל מה שבטוח שמישהו משלם מחיר לנקיון הזה ולא כל מה שנוצץ - זהב אז הטיפ שלי לחיים שלך הוא לחיות עם הבלגן ולא להסתכל עליו יותר מדי .- לכל תקופה בחיים יש את הויתורים הקטנים שלה עד שהכל עובר ומסתדר. בעתיד אני בטוחה שהבית שלך יהיה מסודר כרצונך

כמיסה

New member
גם אני מצטרפת לשאלה../images/Emo9.gif

ולי בינתיים יש ילד
אחד...

מתרגשת

New member
אני פשוט כל היום מסדרת גם אחרי עצמי

אני קמה בבוקר וישר מסדרת הכל.... ובמשך היום שיהיה בלאגן... בערב שוב מסדרת ו... אין מה לעשות בעצם... זו שאלה שאין עליה תשובה

אבא אסא

New member
רוצה פתרון יצירתי? נסי את זה >>>>

תמיד חשבתי שאם יש בלגן - אז שהוא יישאר בחלק השייך למבלגן. זאת אומרת כל הבלגן של הילדים - להשאיר בחדר שלהם. הבלגן של הבעל - להשאיר בצד שלו. כן לאסוף את הדברים מהחלקים השונים של הבית אבל לרכז אותם במקום אחד לפי השייכות. אבל הבעייה היא שהילדים קטנים (חבל שלא אמרת איזה גילאים). אני תמיד אוהב להעזר בילדים קטנים למטלות קטנות של הבית: תחזיר את הקולה למקרר, שים את הכלים על השיש, בואו נטאטא את הסלון לכיו"ב. לגבי הבעל - פה דרוש "חינוך" מסוג אחר. אני לא כל כך יודע מה לייעץ לך אבל תנסי להבין מאין נובע הבלגן שלו. אולי זו בעיה. ואם זו בעיה - יש לה פיתרון. מקווה שעזרתי בקצת.

כאן אני אוכל אולי לתרום

גם לי יש ילדים ובגילאים שונים אני עובדת בחוץ (במשמרות של 12 שעות) לומדת פעמיים בשבוע (להשלמת התואר) וגם אצלי לא הכי מסודר ולא הכל בא מהילדים אלה גם מהבעל שהמשפט האהוב עליו "אני עובד קשה בחוץ ,בבית אני בא לנוח" אז שלחתי אותו לשבוע בבית מלון בבית שיש בו ילדים וזה לא משנה כמה. יש בלאגן. ובעל מבולגן זה בא מהבית חמתי היא חולת נקיון אבל הילדים שלה בחיים לא אספו את הדברים שלהם היא עשתה הכל. בתור אישה עובדת איני מוכנה לבוא הביתה מיום עבודה ולנקות ולאסוף את הבלאגן של כולם. אז הרגלתי את כולם שנקיון וסדר זה עבודת צוות לאחר שיטות של הק.ג.ב כהגדרת בני ביתי. כל ילד מסדר את חדרו או שיחיה בזוהמה של עצמו ואצלי עם הבן הגדול זה הגיע עד לתולעים שהסתובבו לו בחדר ועוד מיני פורעניות. כי המשרתת החליטה לשבות היום יש חלוקת תפקידים ברורה לכל אחד בדיוק כמו שבזוגיות יש חלוקה כזו אי אפשר להטיל הכל על אדם אחד בית לא צריך להתנהל כך ולא היה קל לשכנע את כולם לתרום את חלקם היו מקרים של דוקא היו מקרים של פרנציפ הסוד השמור ביותר הוא: התמדה!!!!!!! אם החלטת שגם לבעלך ולילדים לא יזיק לעזור בבית תטילי עליהם משימות ברגע שהם לא עומדים בהם תענישי אותם במקומות שכואב להם (בלי טלויזיה ,בלי מחשב,בלי לצאת למסיבה וכו') זה אכזרי, זה קשה יהיו האשמות בן הזוג לא יפרגן לאישתו שתנסה להעביד אותו בבית אבל החינוך מתחיל מהבעל אם תוותרי לבעל תוותרי לילדים. ובסופו של דבר תמצאי עצמך חוזרת לנקודת ההתחלה. תחליטו שמספיק להיותהכושי של כולם תתחילו להטיל משימות על הבעל והילדים ותתמידו ,תתמידו גם כשקשה וכולם נגדך כי בסוף זה ישתלם הילדים והבעל יתרגלו לתרום בבית שוב הם לא יראו עצמם כאורחים ותתפלאו לגלות שהבית יכול להיות נקי ומסודר יותר מבעבר בגלל שכל אחד יאסוף את דבריו יסדר את חדרו ויהיה אחראי על הנקיון והסדר האישיים שלו. בהצלחה לכולם!!!!!!! ברברית אני אוספת את הדברים הכבדים לבן הקטן שלי(בן ה-2) או מבקשת מאחד הבוגרים שלי .אבל בסך הכל גם לבעלי יש תפקידים מוגדרים ככה זה בבית עם ילדים כולם חייבים לתרום. אי אפשר להפיל הכל על בן זוג אחד. גם עבודה ,גם לימודים גם בית ,גם ילדים בית ומשפחה זה תו

adam thats all

New member
כבן לאמא פולנייה 18 ומשהו שנים.....

היא מנקה כל יום, כל היום, ואת יודעת מה ? גם זה אף פעם לא מספיק נקי בשבילה. למרות שזה כבר גן עדן לחולי לב
אלו הרצפות שהיה אפשר לאכול מהן מהרצפה. והיא שומרת על הבית נקי כל יום עם עד לא מזמן עם 5 ילדים, אז את רוצה טיפ? אני לא יודע, אני לא חושב שזה הגיוני בשביל להבין
פשוט תחנכי אתעצמך ואת ביתך לפי הרצונות שלכם, ואם זה לא רצון שלכם...

חן Y

New member
בית הוא לא בית מרקחת

אנחנו חיים בבית והוא משרת אותנו ולא אנחנו אותו. יותר מידיי הקפדה על סדר וניקיון - מביא למריבות בין האנשים שחיים בו ומפר את ההרמוניה במשפחה. מכירה אנשים שגרמו לנזקים בגלל הכמיהה שלהם לסדר וניקיון והילדים שלהם לא ממש בריאים בנפשם או שנפשם לא בריאה בנפשם. זה הופך לפעמים לעיניין אובססיבי כאילו שכל הווייתו של האדם היא זו. אז הכל בפרופורציות בבקשה. לילדים הקטנים אני חושבת שאפשר לשים תיבות כאלה עם גלגלים שאם הם אוהבים לשחק בסלון כי הם רוצים להיות עם כולם - שבסוף יכניסו לתוך הקופסא ויחזירו אות שאת תחזירי להם לחדר שלהם. ילדים יותר גדולים אם הם יראו שלך זה מפריע ובלי הערות את מסדרת מידיי פעם ויבינו שאי אפשר למצוא כלום בבלאגן הם יפנימו את זה ויקפידו עם הזמן גם. ובכלל המלצה חמה- קחי ודללי כל מה שיש ממנו הרבה- למשל לא כל הצעצועים וכל המשחקים צריכים להיות מול העיניים ונגישים. בגדים - להשאיר רק מה שלובשים. ארון נעליים לקנות אם אין , מגירות מגירות ומגירות בשבילי הם פיתרון ניפלא לאיחסון כשלא צריך להיתאמץ יותר מידיי בהצלחה

בית מסודר=בית מאורגן

הפיתרון הוא ארגון נכון של הבית, אבל זה דורש השקעה ראשונית של מאמץ: שלב ראשון: להיפטר מהג'אנק. יש אנשים רבים שיש להם נטיה לאגור דברים שלא ממש צריך, צעצועי ילדים שכבר לא משחקים בהם ועוד כל מיני, בדרך כלל מסיבה של "סנטימנטים". שלב שני: ארגון חדר/חדרי הילדים, מגירות לצעצועים מסויימים, סלסלות פלסטיק בצבעים שונים לצעצועים אחרים, ארגזי פלסטיק עם מכסה לקוביות וכיו"ב, רצוי וכדאי כאלה מהסוג השטוח שנכנסים מתחת למיטה או לשולחן. או אם מדובר במגירות, אז יש מעין "מגדלי מגירות" מפלסטיק, צבעוניים וחינניים בחנויות רבות. לא להסס להעזר במדבקות גדולות וברורות עם תיאור תכולת המגירה/ארגז ואם הילדים לא יודעים לקרוא, אז לצייר להם. שלב שלישי: לארגן את החדרים האחרים בבית, שיהיה ברור לכל בני המשפחה שיש סדר מובנה בבית שלב רביעי: סיגול, לקרוא לילדים לסלון ולבקש מהם לקחת את הדברים לחדרים שלהם, תוך כדי סיוע בתקופה הראשונה במיון במגירות הנכונות. זה ייקח קצת זמן, אבל בסוף זה יוטמע - אפ תקפידי על המנהג. זה לא תהליך שמצליח בין לילה, אבל שווה לנסות. בהצלחה

יעלX3

New member
זה בדיוק - אבל בדיוק המצב אצלי

אני דוקא מפנטזת על איזו מרי פופינס כזאת שבנקישת אצבע תסדר את הבית (וגם תעסיק את הילדים קצת בחופש
הכי לא נעים כשאמא שלי מגיעה - היא כזאת מסודרת ואני.... לא הפתרון הוא לקבל את זה שאנחנו משפחה כזאת... לנסות לסדר מדי פעם ולחלום על בית יותר גדול (כאילו שזה יפתור את הבעיות... לבלגן יהיה יותר מקום) אה ועוד משהו- להפסיק להתנצל על הבלגן :)

Danial***

New member
אפשר, כמו שהיה אצלנו,

לקבוע חוק שלא פותחים משחק חדש עד שאוספים את הבלגן שנשאר מהמשחק הקודם. חוץ מזה, אפשר לקנות מקופסאות הפלסטיק הצבעוניות הגדולות או קופסאות קש בסלון\בחדר ושהילדים יחזירו הכל אליהם. אומנם, הבלגן פשוט עובר מהסלון לקופסאות - אבל שם לפחות לא רואים אותו. להתחיל לסדר בארונות וכל זה זה עבודה קשה שאין סיכוי שהילדים יעשו - אבל סתם לקחת את כל ערימת הבלגן בידיים ולזרוק לקופסא זה לא יותר מדי קשה ואולי יש לזה סיכוי.

No name5

New member
בית זה לא מוזיאון בית זה מקום שחיים

בו ובלגן זה בסדר [ניקיון זה הכרח] במיוחד כשיש ילדים פעילים ברוך השם, הרדיפה אחר סדר מופתי בכל דקה או שעה היא מפח נפש אז הסדר לא חייב להיות תמידי...סתם מוסר השכל מתוך ביקוריי אצל משפחות.. ופתרונות ממני והלאה אז שיהייה בהצלחה עם שאר ההצעות

pusycat18

New member
את מצחיקה יש לי רעיון מבריק

כחי רעיון גאוני יעשה בעתיד הרחוק במקומך את לא עבש ולא משרתת של אף אחד מי שלא מנקה לא אוכל פשוט תכיני רק לעצמך אוכל וזהו ואז הם ילמדו לנקות ואח"כ גם לאכול כי בסופו של דבר הם ירצו לאכול

או.קיי, אז זה בסדר להיות מבולגן

אז למה כשנכנסים אליי הביתה אנשים הם מזועזעים ממה שהם רואים ולא רוצים לבוא לבקר אצלי יותר אף פעם? גם אצלי הבלגן חוגג, עם 4 ילדות ואיש אחד שלפעמים עוזר בשטיפת כלים (כי הוא לא יודע איך להפעיל את המדיח) וזורק את הזבל (לפעמים). היתה תקופה שהבלגן לא הבהיל אותי כל כך אבל בשנתיים האחרונות אני יוצאת מדעתי למראה אי הסדר הקבוע ששורר בבית. אפילו אם אני מצליחה כבר להגיע לשטיפת הרצפה עדיין הבית נראה כאילו מתגורר בו צבא שלם של ברדקיסטים. נקיון יסודי כמו שאצל רוב האנשים עושים פעם בחודש, אני עושה פעם בשנה. אפילו כלים אני לא רוחצת כל יום כי רוב היום אני עסוקה בלהרים צעצועים ובגדים ונעליים וניירות ועוד נעליים ובגדים ולכבס ולטאטא או להעביר סמרטוט רטוב. וחוצמזה יש לי גם עבודה. אז אולי זה נכון שלא כל אחד צריך להיות מסודר אבל לא נראה לי שלחיות בבלגן מתמיד זה עוזר למישהו.

הנה משהו שקראתי בספר

הרבה יותר קל לקשור נעליים בעצמך, אבל ברגע שאתה מחליט להקדיש זמן (לא חד פעמי) ללמוד איך לקשור נעליים => נעליים נקשורת גם כשאתה עושה משהו אחר.... "אבא עשיר, אבא עני"=- שם הספר...

רוני 2112

New member
חבל לך על העצבים אבל יש לי רעיון

שלום לך אני נשוי יש לי 2 ילדים אני מטיבעי בלאגניסט עד גבול מסוים, אני לא יכול לראות הרבה מאוד בלאגן, לעומת אישתי שהיא כמוך כשהיא רואה בלאגן הפיוזים מתחילים לקפוץ, אז ככה בעיניין המשחקים להכריח אותם להחזיר צעצועים ששוכבים בלי מעש כמה שעות נניח כשעתיים לעשות סריקה מה אפשר להחזיר ולבקש מהם להחזיר למקום, זה עובד אצלי לא במאת האחוזים אבל יש בזה משהו, לגבי הבעל זה בעיה אני לא יודע מה להציע לך כי אני לא יודע מהן התגובות שלו למצבים מעין זה תנסי מה יכול להיות בהצלחה

למעלה