כאן אני אוכל אולי לתרום
גם לי יש ילדים ובגילאים שונים אני עובדת בחוץ (במשמרות של 12 שעות) לומדת פעמיים בשבוע (להשלמת התואר) וגם אצלי לא הכי מסודר ולא הכל בא מהילדים אלה גם מהבעל שהמשפט האהוב עליו "אני עובד קשה בחוץ ,בבית אני בא לנוח" אז שלחתי אותו לשבוע בבית מלון בבית שיש בו ילדים וזה לא משנה כמה. יש בלאגן. ובעל מבולגן זה בא מהבית חמתי היא חולת נקיון אבל הילדים שלה בחיים לא אספו את הדברים שלהם היא עשתה הכל. בתור אישה עובדת איני מוכנה לבוא הביתה מיום עבודה ולנקות ולאסוף את הבלאגן של כולם. אז הרגלתי את כולם שנקיון וסדר זה עבודת צוות לאחר שיטות של הק.ג.ב כהגדרת בני ביתי. כל ילד מסדר את חדרו או שיחיה בזוהמה של עצמו ואצלי עם הבן הגדול זה הגיע עד לתולעים שהסתובבו לו בחדר ועוד מיני פורעניות. כי המשרתת החליטה לשבות היום יש חלוקת תפקידים ברורה לכל אחד בדיוק כמו שבזוגיות יש חלוקה כזו אי אפשר להטיל הכל על אדם אחד בית לא צריך להתנהל כך ולא היה קל לשכנע את כולם לתרום את חלקם היו מקרים של דוקא היו מקרים של פרנציפ הסוד השמור ביותר הוא: התמדה!!!!!!! אם החלטת שגם לבעלך ולילדים לא יזיק לעזור בבית תטילי עליהם משימות ברגע שהם לא עומדים בהם תענישי אותם במקומות שכואב להם (בלי טלויזיה ,בלי מחשב,בלי לצאת למסיבה וכו') זה אכזרי, זה קשה יהיו האשמות בן הזוג לא יפרגן לאישתו שתנסה להעביד אותו בבית אבל החינוך מתחיל מהבעל אם תוותרי לבעל תוותרי לילדים. ובסופו של דבר תמצאי עצמך חוזרת לנקודת ההתחלה. תחליטו שמספיק להיותהכושי של כולם תתחילו להטיל משימות על הבעל והילדים ותתמידו ,תתמידו גם כשקשה וכולם נגדך כי בסוף זה ישתלם הילדים והבעל יתרגלו לתרום בבית שוב הם לא יראו עצמם כאורחים ותתפלאו לגלות שהבית יכול להיות נקי ומסודר יותר מבעבר בגלל שכל אחד יאסוף את דבריו יסדר את חדרו ויהיה אחראי על הנקיון והסדר האישיים שלו. בהצלחה לכולם!!!!!!! ברברית אני אוספת את הדברים הכבדים לבן הקטן שלי(בן ה-2) או מבקשת מאחד הבוגרים שלי .אבל בסך הכל גם לבעלי יש תפקידים מוגדרים ככה זה בבית עם ילדים כולם חייבים לתרום. אי אפשר להפיל הכל על בן זוג אחד. גם עבודה ,גם לימודים גם בית ,גם ילדים בית ומשפחה זה תו