לאט לאט
קודם כל קראתי בכל התגובות הקודמות . דברים חכמים ונפלאים . אכן כדאי לשלב את הילדים בסידור . גם בגן, לפני שההורים באים , מסדרים את הגן. לא עוזרת הגננת לבד אלא הילדים תחת פיקוח והכוונה. כך גם בבית. בהתחלה כדאי לפעול בשיטת ה"גזר" (מ"המקל והגזר"). כלומר לשַבֵּחַ ולתת צ'ופר למי שסידר יפה ושם במקום ( כנ"ל לגבי סידור תפ"א ובצל , בקבוקים ושקיות אורז איטריות ושימורים כשחוזרים מקניות) להסביר לילדים כל הזמן כמה חשובה המשימה שאתם עושים.וכמה את זקוקה לעזרתם. כך יתפנה לך זמן לפעילות איתם . בזמן הסידור להפעיל מוסיקה קיצבית ועליזה , לשיר יחד ולסדר. אבל : לא את כל הבית בבת אחת. ולא ברצף. פעמיים בשבוע להכריז על שעת סידור שלמה אבל במשך השבוע השותף לחלק למשל את הזמן ליחידות פעילות של שעה או שעתיים /או לפי תכנית טלויזהי שצופים בה. לתכנן שבתום הזמן / התכנית וכו/ יצלצל שעון.מייד לסדר את שעון שיצלצל לאחר 10-15 דקות נוספות ומכריזים על "הפסקת סידור" . להפוך את זה ל"משחק הסידור" שבסופו שותים משהו טעים . או משחקים משחק ( שלא עושה בלגאן שמבוסס למשל על חידות או חרוזים ) לעשות חיבוק משפחתי, ובו את מציינת כמה היה לך כיף במשחק הסידור. אפשר בכל פעם "לקחת" מקום אחר בבית כמרכז הפעילות . או להחליט שעושים זאת בעיקר באיזור שאותו רואים מדלת הכניסה כשנכנסים לבית. הפרוייקט הזה יצריך תמיד המון עבודה. בשניה שמרפים הבלאגאן חוזר. תבחרי מקום אחד בבית שיהיה "אי של שפיות וניקיון " . תשתפי גם את בעלך בצורך שלך בעזקתו. לשלב אותו במשחק. לשבח גם אותו ולספר לו כמה עזר וכמה חשוב לך שהוא תומך ועוזר לך. גם בעל עייף שחוזר מעבודה יכול לנוח לשתות לאכול, אפילו לראות תכנית בטלויזיה ולתת 20 דקות כל יום.הוא פשוט חייב לדעת על המשימה מראש. חייב לדעת שגם הוא חייב לבית של שניכם מעט מזמנו. הבית של שניכם, ועד שהיליםד יגדלו ( וגם אז... ) הוא חייב להיות לעזר כנגדך אם הוא רוצה שתחשיכי להיות את . בלי סדר לפחות בכניסה לבית את סתם תהיי עצבנית. אם מקומות האיכסון ישולבו בסלון או בחדר אחר, ואין לך כסף לרכוש כל כך הרבה קופסאות, אפשר להשיג ארגזים במרכולים או ארגזים של העברת דירות ובפורום " אומנות שימושית" יוכלו להציע לך איך לצבוע ולקשט אותן ( ואפילו לשלב את הילדים בעשיה). גם אחרי כל זה לא תמיד כל הבית יהיה מסודר. אבל יהו לך מקומות מסודרים. יהיו לך זמנים מסודרים , ובמשך הזמן תחושת הסדר תחלחל בכל בני הבית. מידי פעם תחליטי לעמצך על שעת סדר שבה את מדללת או מסדרת "פרפקט" מקום מסודר. קל יותר לשמור על סדר בפינה מסודרת. השקיעי בפינה חשובה אחת במטבח , בסלון ובפינת האוכל ותקפידי עליהן. בכל סוף שבוע תנסי להקפיד על אותן 3 נקודות בעזרת בן הזוג (להסביר לו בדיוק מה את רוצה)זה יצליח. אגב, גם היום כשילדי גדולים , אני אומרת להם בסוף השבוע שאני חייבת את עזרתם ומבקשת מכל אחד 15-20 דקות של עזרה (רצוי בו זמנית מכולם). אני משתדלת למקד אותם (למשל לקפל את ערמת הכביסה ושכל אחד ייקח את הבגדים שלו לחדר, לפנות את השולחן בפינת האוכל שכ"א בא וזורק עליה את הדברים , לפנות /להעמיס מדיח). אם כולם יחד עושים את המאמץ ולא מתמרחים , מיד רואים את השינוי. חברה שלי חילקה את המשימות מראש וכל אחד אחראי לתחום מסויים. אצלי זה מעולם לא עבד, חוץ מסידור זוגות גרביים שבעלי נטל על עצמו. בהצלחה.