איך פיזיקאים רוצים להבין איך הדברים מתנהלים ביקום

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

hnc

New member
עכשיו זאת כבר רמה של גן ילדים.

ואני לא מתכוון לרדת אליה.
אז ביי ביי.

קולומין

New member
רק ציטוט אחד מההרצאה של הוקינג

The conclusion of this lecture is that the universe has not existed forever. Rather, the universe, and time itself, had a beginning in the Big Bang, about 15 billion years ago.

hnc

New member
ידידי, אנחנו מדברים על מושג הזמן.

ואתה מביא לי חידוש (שאינו חידוש לגביי כי הוא ידוע לי כבר) שהוא האצת התפשטות היקום שלא קשור לענייננו ושלא תורם דבר להבנה של פיזיקאים בקשר לזמן, גם אם תורם רבות לתובנות אחרות.
ועוד משהו, אני בניגוד אליך לא ממהר לזלזל באנציקלופדיות ודוקטורים למיניהם בעיקר כשהם שואבים את המידע מתיאוריות מדעיות וממדענים וגם ממאמרים מדעיים שאתה מזכיר כבר מספר פעמים.

Schrodingers Dog

New member
אתה נעול על מושג הזמן

אני רק נתתי דוגמא לתגלית פיזיקלית שלא הייתה ידועה בשנה בה הוקינג ופנרוז כתבו את המאמר שלהם (1970) והיום הוא לא רלוונטי בגלל תגלית זאת. לא פחות ולא יותר.

שוב, יומרנות של הדיוט לומר מה כן שיפר את ההבנה של הפיזיקאים ומה לא שיפר את ההבנה של הפיזיקאים.

בקשר לדוקטור, פשוט תפסיק אתה מביך את עצמך. כמו שלא הייתי הולך לטיפול בבית חולים אצל דוקטור בכלכלה (בטח תספר לי שהוא שואב מידע מספרים רפואיים ומאמרים מדעיים אז זה כן בסדר ללכת אליו) , אל תקבל עצות בפיזיקה מדוקטור לחקר אפריקה.

פולספגן

New member
יש לך סיכום מלפני 9 שנים מסיינטיפיק אמריקן ישראל -

קוסמולוגיה – התחלות חדשות / צ'רלס ק' צ'וי

hnc

New member
תודה על המאמר ידידתי פולספגן.

למרות שאין בו כל חידוש מבחינתי, ובטח לא משהו החלטי לגבי מהות הזמן שיחזק את מה שכבר ידוע לי בקשר אליו.

למעלה