איך קורה שדו"ח תנועה לא מגיע אלי ?

nepet

New member
איך קורה שדו"ח תנועה לא מגיע אלי ?

ואחרי 3 וחצי שנים מגיע מכתב מבית משפט עם תשלום הקרן שעלתה מ 250 ל 530 ש"ח ? במאי 2004 אשתי עשתה עבירת תנועה, שוטר שעצר אותה ורשם לה דו"ח אמר לה שהיא יכולה לנסוע כי הוא מוותר לה. עברו 3 וחצי שנים. היום קיבלנו מכתב שבחודש מאי 2007 בגלל שלא שילמנו קנס של 250 ש"ח הסכום עלה ל 530 . ואם לא נשלם עד 12/9 (שכבר עבר לפני שבועיים) יעקלו לנו מטלטלין והרישיון יוקפא. המכתב הגיע מבית המשפט בירושלים. מיותר לציין שלא קיבלנו כלום בדואר, ואם היה מגיע מכתב כזה והיינו מבינים שהשוטר לא ויתר לה, היינו משלמים. איך אפשר להוכיח שלא התקבל מכתב כזה ? זה לא נשלח בדואר רשום. גם המכתב הזה פשוט הונח בתיבה , לא ע"י הדוור, זו לא מעטפה רגילה. בנוסף , אשתי לא חתמה על הדו"ח ביום העבירה , יש לזה משמעות? בשורה תחתונה , מה צריך לעשות ? אם נשלם את ה 530 ש"ח האם נוכל לערער ? או שתשלום הקנס זו הודאה בעבירה ? תודה מראש לעוזרים. ליאור.

raanansh

New member
תשובות

תשלום הקנס אכן יהווה הודאה בעבירה... אבל לפני שאתם רצים למשפט, האם האשה קיבלה את הדוח ביד באותו יום ? אם לא, למיטב ידיעתי המשטרה אמורה במקרה כזה לשלוח את הדו"ח בדואר רשום. כדאי לברר אם זה אכן כך ואם יש אישור מסירה.

nepet

New member
לא. היא לא קיבלה כלום.

השוטר פשוט אמר לה שהוא מוותר אחרי שהדו"ח נרשם, כי זו עבירת תנועה ראשונה שלה. ושלח אותה. בדואר רשום לא קיבלנו שום דבר. העניין הוא ש 12/9 עבר , לא עדיף לשלם במקום להגרר למכתב הבא שיכפיל את הקנס פי 2 ? תודה, ליאור.

nepet

New member
תודה. אבל זה לא המקרה פה.

אחרי שהבנתי עם מי יש לי עסק , העדפתי לשלם את הקנס. כי ההתעסקות עם הדבילים שמופקדים על הדבר הזה , תהרוס לי את הבריאות , וזה יעלה לי בימי עבודה שכבר עדיף לשלם וזהו. אני אחסוף מכם את כל פירוט השיחות (כשכבר טורחים לענות), אבל בגדול , אין עם מי לדבר.

asaforon

New member
דו"ח תנועה ישן

עלייכם להגיש בקשה להארכת מועד להישפט לביהמ"ש לתעבורה בירושלים ובו לציין את העובדות הרלוונטיות. הסיכויים אינם גבוהים ולכן רצוי כי תעזרו בשירותי עו"ד המתמחה בתחום.

למעלה