איכות קבלים של פעם לעומת היום

איכות קבלים של פעם לעומת היום

בעקבות תחקיר המקררים יצא לי לפרק ממקררים של חברים ומשפחה סך הכול כ 7 קבלים. 3 קבלים ישנים מקררים בני 30 הקבלים של חברת KMA ושאר הקבלים פורקו ממקררים חדישים יחסית בני 10 בערך מחברות שונו.
מדדתי את ערך הקיבול של הקבלים הישנים מאוד כולן תקינים! מדדתי ערך הקיבול של הקבלים החדישים יותר כולם דפוקים במקום 10 מיקרו אחד היה 3 אחד היה 4 אחד מתוך 12 הראה רק 3 מיקרו פארד. כמובן שאני יודע שאין צורך בקבל ומדדתי סתם לסקרנות. לסיכום אין לא היה ולא יהיה על האיכות של פעם שדברים יוצרו למטרת עבודה ולא כמו היום למטרת רווח. כמו כן סטארטר שהחלפתי בפלורסנט ביבת הספר בו למדתי היה סטרטר אלומיניום ישן!!!! אחרי ששמתי פלסטיק מהדגמים החדשים כל חצי שנה היה צורך להחליף.
 

רשר

Well-known member
מנהל
KA MA - תוצרת ישראל (לוחמי הגטאות) טבולים בשמן במארז מתכת

היו אכן מאיכות גבוה ונהנו גם מרשת בעלת מתח נמוך מהרשמי בגלל עומס ברשת,
כיום הקבלים ללא שמן בידוד (אך עם "רפוי עצמי") עובדים ברשת עם מתח גבוה יחסית כי בנויה לעומס גבוה אך חלק גדול מהזמן בעומס נמוך,
התוצאה בעיות של פריצות שגם גורמות לשריפת מאז הפלסטיק
אל זה מצטרפים קבלים זולים מחו"ל (דרישת השוק),,

אז מכאן שכמעט אין כאן תופעת "היו ימים" אלא מציאות חדשה
 
עצוב לשמוע! אגב ה KMA שלי מעטפת פלסטיק. אבל נחמד להבין

מדוע הם הישנים דווקא יצאו לי במדידה מעולים לעומת החדשים המעפנים.
חבל שמישהו בפייסבוק של התוכנית עושות חשבון לכלך על החברה הזו ואמר שהם המסוכנים. כשבעצם כל קבל הוא מסוכן אם הפלסטיק שיוצר ממנו לא כבה מאליו. ואם בחישוב מקומו לא נלקח בחשבון הגנה במקרה של דליקת הקבל.
במזגנים אני מבין שבייצור נלקחת בחשבון אופציה הזו של פריצת או דליקת הקבל ולכן הוא יושב בתוך המעטפת פח שבחוץ שגם בתוכה הוא נמצא בתוך קופסא מוגנת לרוב וכאן בארץ הבעיה היא והאשמה היא לא הקבל כמסוכן אלא שבקביעת התקן של חברת חשמל להתקנת קבלים לא נלקח בחשבון עניין הבלאי וצורת הבלאי שעשויה להיות מסוכנת ולכן מקום ודרך התקנתם הגלויה במקררים היא זו שמסכנת ולא עצם הקבל עצמו. כי כל קבל הוא מסוכן בפועל כתןצאה מבלאי טבעי או ייצור זול מחומרים לא מעכבי בערה.
 

רשר

Well-known member
מנהל
שוב?!? הפלסטיק כבה מאליו ועומד בתקן 850

אך חומרי הבידוד במקרר נדלקים לפני שהפלסטיק כבה מאליו כי "כבה מאליו" אינו "לא דליק" (גם אלומיניום כמעטפת דליק!),
 

ddolphin

New member
KAMA היו קבלים מעולים, בשלב מסויים המפעל נמכר

בגלל שלוחמי הגטאות עושים מיליונים מטיבעול ו KAMA לא עניניה אותם יותר.
בבעלות החדשה האיכות ירדה עד שהמפעל פשט את הרגל.
בימים הטובים שלהם, היתה ב KAMA טכנולוגיה מתקדמת והקבלים הכי מאוד איכותיים.
 

טםצאםה

New member
אז מה לא להוריד את הקבלים ?

יש לי מקרר 1300DL 320 ליטר ומאחור יש קבל לבן של KAMA.
מה ההמלצה שלכם להוריד או לא?
 

רשר

Well-known member
מנהל
קבל במקרר ביתי - מומלץ להוריד

הדיון בנושא כבר היה כאן והתארך - להוריד!
הסיבה היא לא הקבל שעלול להשרף אלא בידוד המקרר שנשרף בגללו,
קבל שנשרף לא צריך לשרוף בית אם הוא מותקן בתנאי בטיחות ראויים אלא שבמקרר ביתי אין תנאים כאלו, לכן עדיף בלי הקבל שממילא לא עושה דבר משמעותי בתנאי רשת החשמל כיום,
רצוי שהעבודה תבוצע ע"י איש מקצוע,
 
למעלה