מתנותי שלום
העורב הוא חיה מוגנת ואסור לגדלה בשבי. היתר ניתן לעיתים נדירות לפינות חי מאושרות/גני חיות לצרכים חינוכיים וכן לצרכי מחקר. וזאת אף שכמזיק חקלאי הרשות לוקחת חלק פעיל בהשמדת עורבים "עודפים" רבים. אם אתה רוצה לדעת עוד על עורבים, על הגידול שלהם ועל האינטיליגנציה המאד גבוהה שלהם, חפש באמזון ספר בשם mind of the raven של חוקר טבע אמריקאי בשם גרמני למדי: bernd heinrich שים לב, יכול להיות שהאנגלית שלו קצת קשה לבן 13. זה ספר עבר אך מעניין של מי שגידל עורבים [באישור] לשם מחקרי התנהגות. מופיע גם מיידע על אחרים באירופה וארה"ב שגידלו עורבים. עד כמה שאני יודע [ בתור אחד שקיבל אישורים לגידול עורבים גם לצרכי מחקר] לא יינתן אישור פגיעה בחיות בר לילד בן 13 שרוצה לגדל עורבים. אישית, אני חושב שזה לא נכון לאסור גידול כשמתירים השמדה, אך אני בדעת מיעוט. זו חיה נבונה מאד, נאמנה למדי, ניתנת לאילוף על ידי יצירת קשר ובאמצעות התניית מזון פשוטה, היא גם חכמה מדי - סוג החוכמה שגורם לה ולמי שמגדל אותה להסתבך בכל מיני צרות, רגישה מאד לתזונה עניה או לא נכונה, ואם היא מוחתמת, היא נוטה לתקוף אנשים אחרים - בעיקר את אלה שאתה אוהב ואת בני המשפחה שלך. מאד לא מומלץ לגדלה בתנאים עירוניים / ללא רקע קודם וללא הכנה והשתלמות. עוד פחות מומלץ להסתבך ולקחת אותה ללא אישור מרשות הטבע והגנים. חכה לגיל שבו תוכל להתנדב ולהצטרף לצוות אחד הגנים הזאולוגים / ספארי. צחי