אילוף עורבים

מתנוטי

New member
אילוף עורבים

מישהו יודע איך מאלפים עורבים לבוא אילך? ולהיות חופשי כל הזמן בלי לברוח? מי שיודע שהבבקשה יענה לי זה ממש חשוב לי!!!!

RedBishop

New member
לפי מחקרים בארה"ב

עורבים סומכים על השילוב של הסיפרה "3" ואוהבים לאכול חסה צבעונית. הפתרון שמצאו מאלפי עורבי בארה"ב זה תליה של 3 חסות (צבועות בצבע מאכל בולט - נגיד צהוב) על עדן החלון. העורבים לומדים לבוא לחלון, ולאחר מספר ימים גם מפתחים חיבה לאדם שתלה את החסות. אצלי מופיעה להקה של כ - 20 עורבים כל יום, יושבים לי על הכתף ועפים. מומלץ בחום.

מתנוטי

New member
עוד כמה שאלות

אשמח אם מישהו יענה לי.... 1. יש אנשים שאילפו את העורב שלהם להסתובב חופשי וכשהם קוראים לו ישר לבוא אליהם? 2. האם חייבים בשביל זה לקחת גוזל או אפשר גם בוגר? 3. האם עורב נחשב חיה נאמנה ואוהבת כך שקל לעשות איתו את זה? 4. האם עורב זאת חיה חכמה? 5. איזה שיטות יש לאלף גוזך עורב לבוא אליך מי שמכיר מאמר או יודע בבקשה שיענה.... 6. מאיפה אפשר להביא גוזל עורב? יש בעמותות שאפשר לקחת? אשמח לתשובות.... תודה למי שיענה...

netbird

New member
כן

כן, עורב הוא עוף חכם, אבל בקשר לשאלה 3, למה בדיוק אתה מתכוון בקל לעשות איתו את זה?

מתנוטי

New member
כאילו לאלף אותו לבוא אליך...

אתה עשית את זה????? כאילו לפי איך שאתה מבטיח זה נשמע כאילו זה ממש קל!!! זה ככה? ותודה לך שאתה עונה ואתה לא צוחק!!!

netbird

New member
לא להיעלב

עורבים הם עופות חברתיים ולכן הם מקבלים בקלות יותר מרות. גוזלים/פרחונים עדיפים בהרבה על בוגרים משום שאינם יראים מבני אדם. כדי שעורב יגיע אליך ליד צריך להרעיב אותו לשעה-שעתיים ולאפשר לו לקבל מזון מהיד בלבד. לחילופין, להציע לו צ'ופר (מזון טעים במיוחד) ביד. הדרך היחידה הלגיטימית להשיג עורב היא אם מצאת פרט פצוע (כנף או רגל שבורה למשל), או צעיר שצפית בו במשך כמה שעות על הקרקע מבלי שהוריו יגנו עליו ושאינו מסוגל לברוח (אם תוך נסיון פשוט עלה בידיך לתפוס אותו אז זה בסדר וכאן אני מתכוון למקסימום לרוץ אליו ולנסות לתפוס אותו בידיים ולא עם רוגטקה). קשה לי להאמין שתקבל עורב להנאתך האישית מגני חיות או פינות חי.

netbird

New member
לא יודע

אמנם אין לי נסיון באילוף ציפור בר, אבל אם הציפור עוברת החתמה אליך, גם אם תשחרר אותה, היא עשויה לחזור אליך ולו כדי לקבל מזון (או שלא). ראיתי לפני כשנה איש שנסע עם טנדר על חוף הים ועורב אפור לו על הכתף. הוא טען שהעורב מצא אותו ואני מצידי ניסיתי לחלצו באדיבות מציפורניו לטובת פינת חי כלשהי (נראה לי עדיף כשמדובר בעורב מוחתם). כשלוקחים גוזלים או פרחונים מהבר לשם ביצוע ניסויים (כך ניתן לצפות בהתנהגות הפסאודו טבעית של הציפור מבלי שחשוש לחייה - מתאים לניסויים מסויימים), באישור הרט"ג כמובן, שוב, הם עוברים החתמה ונוח יותר לעבוד איתם.

netbird

New member
שלום רב שובך ציפורה נחמדת

הצעה לגיטימית יותר: ראית פעם אנשים זקנים מאכילים יונים מכף ידם (לא רק באירופה, כי אם גם בכיכר דיזינגוף בת"א או עופות מים בירקון)? אמוץ זהבי הרגיל את כל זנבני חציבה לבוא לקול שריקתו לאכול מכף ידו (הוא צ'יפר אותם בזחלים או יותר נכון דרנים של חיפושיות קמח) והוא החל לעשות זאת גם עם החנקן הגדול שמסתובב שם (במקרה זה מדובר במחקר מאושר - אמוץ זהבי הוא פרופסור לביולוגיה באוניברסיטת תל-אביב). עורבים אפשר לצ'פר כמעט בכל דבר (הם אוכלי כל), אבל עדיף באגוזים ובוטנים (זרעים שומניים גדולים). אבל זו בהחלט אינה דרך לגיטימית לתפוס עורב ולא לשכוח שזה דורש הרבה מאוד סבלנות. מתחילים בלזרוק להם המזון ולאט לאט מקטינים המרחק בינך לבין המזון. ציפורים זוכרות את מי שפגע בהן ולעולם לא יבטחו בו שוב.

מציאת עורב פצוע

גם טיפול עצמאי בחיית בר פצועה והשארתו בשבי בבית ללא אישור [ שלא יתקבל כמעט לעולם] מהרשות, יכול לסבך את המגדל בפלילים. אני חושב שהדרך הלגיטימית ביותר היא להתנדב בפינת חי או גן זאולוגי, ושם ליצור קשר עם עורבים שכבר הובאו לשם באישור ושלא ישוחררו. במקרה כזה, ההחתמה, אפילו אילוף קל, יכול להיות רק לתועלת העורב השבוי, להביא לו מעט פעילות ועניין בחיי השבי המשעממים. ולמתנותי - אם תבצע את זה במסגרת פינת חי מאושרת ובאישור האחראי, פנה אלי במסר פרטי ואתן לך טיפים וקישורים למידע בנושא. צחי

razyho

New member
קונרד

כמובן שקונרד לורנץ בתצפיות האתולוגיות שלו בעורבים ראה מיקרה העורב והזיי...)

netbird

New member
עורב חכם

מספר דוגמאות ליכולותיו הקוגניטיביות המדהימות של העורב (אני לא מתבדח): א. עורבים אפורים נצפו זורקים אגוזי פקאן על כביש סואן בנתיב מעבר גלגלי המכוניות, וכשהיה מתחלף האור לאדום, הם היו עפים אליהם ואוספים אותם. באוניברסיטת תל אביב נמצאו שיירי אגוזי פקאן על הכביש שבין ספריית מדעי החיים ורפואה לבין בנין שרמן. ב. עורב אפור נצפה משליך פעם אחר פעם פיסת לחם למי הירקון וכשהיה מתקרב דג לעבר פיסת הלחם הוא היה תופס אותו במקורו. עורבים, מסתבר, דגו עוד לפני האדם. ג. בניסוי שצולם בארה"ב (הוקרן בערוץ 2 לפני כשנתיים אם אני לא טועה) הראו עורב נקבה משתמש בחוט תיל כדי להוציא מזון מתוך צינור. זוג העורבים קיבל שני חוטי תיל כדי להוציא המזון, אחד ישר לחלוטין ושני מאונקל בקצהו. כיוון שהזכר גנב את זה המאונקל והחרימו, נאלצה הנקבה לעקם בעצמה החוט השני ולדוג בעזרתו את המזון. באמת שאני לא צוחק. לא הפעם.

ועוד דוגמא

חכמים ?! עורבים ?! ואני אומר : גאונים !!! תחביבי העיקרי הוא דאיה במצנח רחיפה. הספורט הזה קיים בארץ כבר כ- 10 שנים. בתקופת הקיץ, כשהרוחות נושבות ממערב, אני וידידי מתענגים בדאיית רכס שקטה מעל מצוקי נתניה ומעל מלונותיה ובניניה הגבוהים. כאשר תנאי הרוח טובים (20 קמ"ש מערבית "נקיה"), אנו יכולים בקלות לטוס מבית ינאי שבצפון ועד לפתחת הוואדי של נחל פולג בדרום, כ- 7 ק"מ וחוזר חלילה. וכך ניתן לרכב על הרוח שעות על גבי שעות כל עוד היא נושבת. במרוצת הטיסה אנו פוגשים רבים מידידינו בעלי הכנף. הרבה בזים חיים לאורך המצוק ומרפרפים מעליו כשהם משחרים לציד וגם מצאו להם משכן באדניות רבי הקומות של נתניה. עורבים אפורים גם הם עפים בהמוניהם באזור המצוק כשהם מבצעים פעלולי טיסה מעוררי הערצה. הם מתלהקים בעיקר באזור המזבלה שבקרבת נחל פולג ובמדשאות הפארקים הפזורות בנדיבות בנתניה. ולגופו של עניין, בקיץ האחרון, התחלנו להיות עדים להתרחשות פעמי האבולוציה. בעוד אנו טסים להנאתנו, היינו עדים לעורב בודד שהתיישב על חלקה העליון של מרכז חופת מצנחו של אחד החברה וכך בנון-שלנטיות, כשכנפיו סגורות והוא מטה את גופו מעט יותר לפנים, "תפס טרמפ" לאורך חצי קו החוף של נתניה ודילג לו כאשר הבחין בקבוצת ידידיו שדאתה בקרבה. ומאז החלה התופעה להתפשט. בסוף הקיץ היא כבר הפכה לכמעט שגרתית. בקיץ הקרוב אצלם ואפרסם התמונה בפורום מכובד זה - לא רק למען הסר ספק - אם יש למישהו ספק באשר לסיפור - אלא גם ליופי וליחוד שבתופעה. שיהיה ערב נעים, אמנון

netbird

New member
ענק../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo12.gif../images/Emo13.gif../images/Emo121.gif

אתה רציני? אני כבר מצפה בקוצר רוח לתמונות. זה פשוט מדהים.

אכן מדהים !

ובנוסף, זה ממש מרגש להיות עד פעיל ושותף לחוויה שכזו. בינתיים מצורפת תמונה מסוף הקיץ האחרון עם להקת שקנאים ידידותיים באזור זכרון יעקב שצילם בדואה הותיק יובל דרורי. ליל מנוחה, אמנון

מתנותי שלום

העורב הוא חיה מוגנת ואסור לגדלה בשבי. היתר ניתן לעיתים נדירות לפינות חי מאושרות/גני חיות לצרכים חינוכיים וכן לצרכי מחקר. וזאת אף שכמזיק חקלאי הרשות לוקחת חלק פעיל בהשמדת עורבים "עודפים" רבים. אם אתה רוצה לדעת עוד על עורבים, על הגידול שלהם ועל האינטיליגנציה המאד גבוהה שלהם, חפש באמזון ספר בשם mind of the raven של חוקר טבע אמריקאי בשם גרמני למדי: bernd heinrich שים לב, יכול להיות שהאנגלית שלו קצת קשה לבן 13. זה ספר עבר אך מעניין של מי שגידל עורבים [באישור] לשם מחקרי התנהגות. מופיע גם מיידע על אחרים באירופה וארה"ב שגידלו עורבים. עד כמה שאני יודע [ בתור אחד שקיבל אישורים לגידול עורבים גם לצרכי מחקר] לא יינתן אישור פגיעה בחיות בר לילד בן 13 שרוצה לגדל עורבים. אישית, אני חושב שזה לא נכון לאסור גידול כשמתירים השמדה, אך אני בדעת מיעוט. זו חיה נבונה מאד, נאמנה למדי, ניתנת לאילוף על ידי יצירת קשר ובאמצעות התניית מזון פשוטה, היא גם חכמה מדי - סוג החוכמה שגורם לה ולמי שמגדל אותה להסתבך בכל מיני צרות, רגישה מאד לתזונה עניה או לא נכונה, ואם היא מוחתמת, היא נוטה לתקוף אנשים אחרים - בעיקר את אלה שאתה אוהב ואת בני המשפחה שלך. מאד לא מומלץ לגדלה בתנאים עירוניים / ללא רקע קודם וללא הכנה והשתלמות. עוד פחות מומלץ להסתבך ולקחת אותה ללא אישור מרשות הטבע והגנים. חכה לגיל שבו תוכל להתנדב ולהצטרף לצוות אחד הגנים הזאולוגים / ספארי. צחי

מתנוטי

New member
עוד כמה שאלות

אשמח אם מישהו יענה לי.... 1. יש אנשים שאילפו את העורב שלהם להסתובב חופשי וכשהם קוראים לו ישר לבוא אליהם? 2. האם חייבים בשביל זה לקחת גוזל או אפשר גם בוגר? 3. האם עורב נחשב חיה נאמנה ואוהבת כך שקל לעשות איתו את זה? 4. האם עורב זאת חיה חכמה? 5. איזה שיטות יש לאלף גוזך עורב לבוא אליך מי שמכיר מאמר או יודע בבקשה שיענה.... 6. מאיפה אפשר להביא גוזל עורב? יש בעמותות שאפשר לקחת? אשמח לתשובות.... תודה למי שיענה...

insomni

New member
ככל הנראה לא הובנה הבדיחה..

קצת קשה לומר זאת לאדם בפנים, אבל התגובות שקיבלת היו בלעג.. טיפה ברצינות - אין לאלף גוזלים של עופות בר מכל סוג שהוא בארץ.(וכל חיית בר אחרת) ללכוד גוזל או בוגר של עורב ניתן רק באישור מיוחד. אסור למכור, למסור או לבצע סחר חליפין בחיות בר בארץ או בכל מדינה החתומה על אמנות cites הראשונה והשנייה. למרות שהדבר אינו נראה כך - לגרום לחיית בר להקשר ולהתרגל לבני אדם פירושו לגרום לה נזק. זה ששמעת על אנשים שעשו/עושים זאת עדיין איננו עושה את זה נכון או חוקי! נ.ב א) לא חייבים דווקא חסה, כרוב ועלי תרד עושים עבודה לא רעה. ב) לעמוד על הראשון ולנגן מפוחית עובד הרבה יותר טוב מלנבוח. ג) צילומי ד'יגיסקופ של ציפור מאולפת זה לא נחשב.

למעלה